Pentujen tuonti Suomeen

Seuraavat säädökset koskevat koiran- ja kissanpentujen tuontia Suomeen. Alle kolmen kuukauden ikäisiä koiran- ja kissanpentuja saa tuoda Suomeen raivotautivapaista maista, joita ovat:

EU/ETA-maat
Alankomaat, Belgia, Irlanti, Italia, Kreikka, Kypros, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Tanska, Tšekki ja Yhdistynyt kuningaskunta

EU:n ulkopuoliset maat
Australia, Islanti, Japani, Sveitsi ja Uusi-Seelanti

Huom! Valitettavasti Espanja ei ole raivotautivapaa maa, joten pentuja koskevat samat säädökset kuin aikuisia koiria.

Pennun tuonti

Pennun tulee olla tunnistusmerkitty selkeästi luettavalla tatuoinnilla tai mikrosirulla ja sillä täytyy olla asianmukainen lemmikkieläinpassi.
Pennun täytyy tulla Suomeen suoraan kasvattajansa luota, jossa se on syntynyt, eikä se saa olla ollut tekemisissä villieläinten kanssa. Kasvattajan täytyy kirjoittaa matkustavan pennun mukaan todistus näistä asioista.

Jos pentu matkustaa Suomeen Australiasta, Islannista, Japanista tai Uusi-Seelannista on sen saatava enintään 30 vuorokautta ennen matkustamista käsittely ekinokokkoosia vastaan.

Eläimen tulee matkustaa suoraan lähtömaasta Suomeen. Muun maan kautta kulkeminen onnistuu kuitenkin esimerkiksi jos on lennonvaihto ja eläin pidetään koko ajan kansainvälisen lentokentän alueella.

Jos eläin matkustaa yksin, tai se on tarkoitettu edelleen myytäväksi on tuonnissa noudatettava kaupallisen tuonnin ehtoja.