Madrid

Väkiluku: noin 3 200 000

Madrid on Espanjan ja samannimisen itsehallintoalueen pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Keski-Espanjassa ja on Euroopan korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki – 655 metriä merenpinnasta. Madridissa toimii kansainvälinen lentokenttä, Barajas, jonka tunnus on MAD.

Madridissa on kylmät talvet, mutta kuumat kesät. Kesäisin keskilämpötila on noin 24 astetta ja kuumimpina kuukausina lämpötila on jopa 35 astetta. Talvella keskilämpötila on vain noin 8 astetta, mutta yöllä lämpötila saattaa laskea pakkasen puolelle. Aika-ajoin talvella saattaa sadella myös lunta.

Moni Madridissa asuva on muuttanut sinne toisesta kaupungista, sen jälkeen kun siitä tuli Espanjan pääkaupunki vuonna 1561. Erityisen jyrkkää väestömäärän kasvu oli 1900-luvulla. Madridissa on paljon ulkomaalaisia, jopa 15 prosenttia koko väestöstä.

Real Madrid, yksi Espanjan tunnetuimmista jalkapalloseuroista, on kotoisin Madridista samoin kuin jalkapalloseura Atlético Madrid. Myös vähemmän tunnettu jalkapalloseura Rayo Vallecano on madridilainen. Kaupunkilaisilla riittää siis kannattamista.