Tietoa Espanja.orgin uudistuksesta

Kuvankaappaus 2014-6-11 kello 6.49.42

Espanja.org on Kari Tasasen vuonna 2006 perustama verkkosivusto Espanjassa asuville, Espanjaan matkustaville sekä muuten Espanjasta kiinnostuneille suomalaisille. Espanja.orgin ydin on keskustelufoorumissa, joka on ylivoimaisesti suosituin Espanja-aiheinen suomenkielinen foorumi. Viestejä aikojen alusta alkaen on kertynyt liki 100 000 kappaletta.

Espanja.orgin ylläpito siirtyi 2013 keväällä Anssi Kivirannalle, joka yhdessä Sirena Kankaan kanssa on hoitanut sivustoa viimeisen vuoden ajan. Reilun puolen vuoden ajan on käynnissä ollut myös uudistusprojekti, sillä Espanja.orgin edellinen julkaisujärjestelmä alkoi olla vanhentunut. Nyt projektin ensimmäinen vaihe on saatettu maaliin ja sivusto on siirretty uudelle alustalle. Samalla Espanja.orgille on tehty ulkoasun päivitys ja muutamia uusia ominaisuuksia on lisätty mukaan. Uudistusprojekti jatkuu ja Espanja.orgia tullaan kehittämään jatkuvasti kuuntelemalla käyttäjien toiveita ja lisäämällä heitä kiinnostavia uusia ominaisuuksia.

Uudistuneessa Espanja.orgissa on jo nyt muutamia uusia ominaisuuksia, joita käyttäjät ovat toivoneet. Espanja.org on nykyään myös mobiiliystävällinen sivusto ja sitä on varsin kätevä käyttää älypuhelimilla sekä tableteilla. Alla on listattu uudistuneesta Espanja.orgista löytyviä sisältöjä ja ominaisuuksia:

Etusivu

Espanja.orgin uudesta etusivusta on pyritty tekemään sellainen, joka tarjoaa monenlaista kiinnostavaa ja josta on kätevä siirtyä sinne, mikä juuri sillä hetkellä eniten kiinnostaa:

 • Ylläpito nostaa ajankohtaisimpia tai kiinnostavimpia keskusteluita esille tekemällä niistä kuvallisia juttunostoja.
 • Uusimmista kommenteista ja viesteistä on omat nostopalstansa.
 • Espanjassa toimivien suomalaisten lehtien digiversioita pääsee kätevästi lukemaan klikkaamalla lehtien kansikuvia etusivun keskiosasta.
 • Uutispalsta etsii lukuisista uutismedioista Espanja-aiheisia uutisia ja välilehtien kautta voi samalla katsastaa mitä Suomessa ja muulla maailmassa tapahtuu.
 • Markkinapalstan uusimmista ilmoituksista on omat nostopaikkansa 8:sta eri kategoriasta.
 • Tulossa: lisäämme alaosaan vielä nostopaikan ainakin palveluhakemistoon sekä sitten tarjouksille ja tapahtumille, kun ne osiot tulevat mukaan Espanja.orgiin.

Espanja.orgin päävalikossa on suurimmassa osassa valintoja pudotusvalikko, josta pääsee kätevästi suoraan haluamaansa alaosioon. Alavalintaa ei ole pakko klikata, vaan voi myös edelleen klikata päävalikon sanaa, pääsee kyseisen osion etusivulle.

Yhteisö

Espanja.orgin päävalikosta löytyvä Yhteisö on juttuvirta, johon kaikki käyttäjät voivat heittää nopeita kuulumisiaan. Sen ero perinteiseen keskustelufoorumiin on siinä, että siihen voi kirjoittaa vähäpätöiseltäkin tuntuvia asioita, joista ei sinänsä odotakaan kehittyvän sen kummempaa keskustelua. Esimerkiksi mitä on Espanjassa juuri nyt tehnyt tai tekemässä, minne on menossa, onko bongannut hyvät tarjouksen, suositteleeko kokeilemaan jotain juttua tai yleisesti vain juuri sen hetken fiiliksiä.

Samaan juttuvirtaan koostuu myös sivuston tapahtumia, kuten keskustelun avauksia, vastauksia, kommentteja, markkinapaikalle lisäyksiä, ylläpidon lisäyksiä yms, joten sen seuraaminen on mielenkiintoista ja sitä selailemalla pysyy hyvin kärryillä, mitä Espanja.orgissa juuri nyt tapahtuu.

Keskustelu

Keskustelufoorumi on pyritty pitämään hyvin samanlaisena kuin se oli Espanja.orgin edellisessä versiossa. Foorumista löytyy Uusimmat-sivu, josta pystyy helposti seuraamaan viimeisimpiä keskusteluja sekä sitten keskustelujen kategoriasivut, mikäli haluaa lukea kirjoituksia tietystä aihepiiristä.

Markkinat

Espanja.orgin markkinapalsta oli jo sivuston aiemmassa versiossa hyvin suosittu, etenkin viime vuodesta alkaen, kun se muutettiin ilmaiseksi. Markkinapalsta on edelleen ilmainen ja sitä kautta tavoittaa erinomaisesti Espanjassa asuvia tai siitä kiinnostuneita, joten mikäli sinulla on esimerkiksi jotain myytävää, ostettavaa, vuokrattavaa, lahjoitettavaa, työtä tarjolla tai olet työtä tai seuraa vailla jätä ilmoitus ilmaiseksi tällä lomakkeella.

Palveluhakemisto

Yksi uusista ominaisuuksista on palveluhakemisto, josta haluamme yhdessä Espanja.orgin käyttäjien sekä yrittäjien kanssa rakentaa kaiken kattava hakemisto, josta löytää helposti palveluntarjoajan alalta kuin alalta. Aluksi olemme keskittyneet Aurinkorannikon alueelle, mutta muut suomalaisten suosimat alueet, kuten Costa Blanca, Madrid, Barcelona sekä Kanariansaaret ovat tulossa perässä.

Mikäli sinulla on Espanjassa toimiva yritys tai tarjoat palveluja Espanjassa asuville sekä sinne matkustaville, lisää yrityksesi ilmaiseksi palveluhakemistoon.

Myös kaikki käyttäjät voivat ehdottaa palveluhakemistoon mukaan yrityksiä, joista heillä on hyviä kokemuksia.

Tietopankki

Tietopankki löytyi jo Espanja.orgin edellisestäkin versiosta ja sieltä onkin siirretty uuteen Kari Tasasen kirjoittamia ja kokoamia tietopaketteja sekä jatkettu työtä lisäämällä uusia informatiivisia juttuja. Haluatko auttaa tietopankin kartuttamisessa? Voit kirjoittaa jutun tietopankkiin tällä lomakkeella.

Blogit

Uusi Espanja.org kokoaa yhteen tiedot Espanja-aiheisten  blogien  uusimmista päivityksistä. Listauksesta on kätevä klikata blogeihin lukemaan juttuja. Mikäli kirjoitat blogia tai tiedät hyvän blogin Espanjaan liittyen, ehdota sitä mukaan yhteydenottolomakkeen kautta.

Linkit

Espanja.orgista löytyy nykyään myös linkkiluettelo, johon kootaan Espanjaan liittyviä hyötylinkkejä. Tiedätkö mielenkiintoisen tai hyödyllisen sivuston, jonka haluat jakaa muillekin Espanja.orgin käyttäjille? Ehdota linkkiä sivun ylälaidassa olevalla lomakkeella.

Tulossa

Lähiaikoina mukaan ovat tulossa myös tapahtumalistaus, joka kokoaa yhteen kaikenlaisia tapahtumatietoja suomalaisten suosimilla alueilla sekä tarjouslistaus, joka alkaa listata hyviä tarjouksia, kuten matkatarjouksia, golftarjouksia, ravintolatarjouksia yms.

 

Ruusuja & Risuja

Heräsikö sinulle ajatuksia, toiveita, ideoita tai mitä vaan Espanja.orgiin liittyen. Miten olemme onnistuneet uudistuksessa tähän asti? Mikä on hyvin ja mikä on huonosti? Lähetä meille palautetta yhteydenottolomakkeelta, kaikki palautteet ovat erittäin tervetulleita ja ne auttavat sivuston kehittämisessä.

Kilpailu

Uudistetun Espanja.orgin avajaisten kunniaksi halusimme järjestää kilpailun ja saimme siihen hienon palkinnon Hibiscus Villoilta. Osallistu siis sinäkin tykkäämällä Espanja.orgista Facebookissa tai kirjautumalla sisään keskustelufoorumiin ja voit voittaa viikon upeassa villassa 12 hengelle!

 

Aurinkoisin terveisin,

Espanja.orgin ylläpito

113 kommenttia

 1. Pingback: Bryan

 2. Pingback: curtis

 3. Pingback: Cody

 4. Pingback: walter

 5. Pingback: Darrell

 6. Pingback: todd

 7. Pingback: Roberto

 8. Pingback: kent

 9. Pingback: Victor

 10. Pingback: rex

 11. Pingback: Sam

 12. Pingback: Ben

 13. Pingback: micheal

 14. Pingback: ron

 15. Pingback: jessie

 16. Pingback: jackie

 17. Pingback: Jack

 18. Pingback: ernest

 19. Pingback: Jorge

 20. Pingback: lloyd

 21. Pingback: Sam

 22. Pingback: edward

 23. Pingback: Andy

 24. Pingback: Larry

 25. Pingback: sam

 26. Pingback: Doug

 27. Pingback: justin

 28. Pingback: Carlos

 29. Pingback: Fernando

 30. Pingback: alfonso

 31. Pingback: ruben

 32. Pingback: Pedro

 33. Pingback: frank

 34. Pingback: casey

 35. Pingback: gerard

 36. Pingback: Vernon

 37. Pingback: bruce

 38. Pingback: philip

 39. Pingback: Ken

 40. Pingback: erik

 41. Pingback: jackie

 42. Pingback: Clifton

 43. Pingback: mathew

 44. Pingback: Evan

 45. Pingback: felix

 46. Pingback: Duane

 47. Pingback: donnie

 48. Pingback: dave

 49. Pingback: Mathew

 50. Pingback: Marshall

 51. Pingback: kevin

 52. Pingback: Rafael

 53. Pingback: kenneth

 54. Pingback: Travis

 55. Pingback: Nick

 56. Pingback: Adrian

 57. Pingback: Alfredo

 58. Pingback: marc

 59. Pingback: Wesley

 60. Pingback: eddie

 61. Pingback: Billy

 62. Pingback: Glen

 63. Pingback: Gene

 64. Pingback: clifton

 65. Pingback: Glenn

 66. Pingback: jerome

 67. Pingback: Trevor

 68. Pingback: Franklin

 69. Pingback: jeremiah

 70. Pingback: louis

 71. Pingback: cory

 72. Pingback: Alfredo

 73. Pingback: Casey

 74. Pingback: floyd

 75. Pingback: Arthur

 76. Pingback: oscar

 77. Pingback: jimmie

 78. Pingback: donald

 79. Pingback: philip

 80. Pingback: Dustin

 81. Pingback: Clayton

 82. Pingback: Cecil

 83. Pingback: Dustin

 84. Pingback: Ricky

 85. Pingback: Franklin

 86. Pingback: rick

 87. Pingback: Nicholas

 88. Pingback: Oscar

 89. Pingback: ian

 90. Pingback: Roy

 91. Pingback: Joshua

 92. Pingback: Cameron

 93. Pingback: James

 94. Pingback: Keith

 95. Pingback: clayton

 96. Pingback: Leonard

 97. Pingback: jorge

 98. Pingback: Francisco

 99. Pingback: byron

 100. Pingback: Gordon

 101. Pingback: Roland

 102. Pingback: Vanessa Smith

 103. Pingback: google download

 104. Pingback: firefox download

 105. Pingback: download java

 106. Pingback: free skype download

 107. Pingback: newtube sirius427 abdu23na4878 abdu23na56

 108. Pingback: newtube sirius755 abdu23na9054 abdu23na11

 109. Pingback: sfgjidfgn331 afeu23na4118 abdu23na36

 110. Pingback: tubela.net601 afeu23na2372 abdu23na61

 111. Pingback: tubepla.net download856 afeu23na3631 abdu23na35

 112. Pingback: 443zBvjxCo3

 113. Pingback: hdmobilesex.me

Kommentoi