Tavarat pienvarastoon Espanjaan muuton ajaksi

Pirjo-Onza-Cityvarasto

Pienvarastot ovat kätevä ja kustannustehokas tapa varastoida tavarat ulkomaille muuton ajaksi.

Kankaan perhe Turusta sai omakotitalonsa myytyä viime keväänä koulujen loputtua. Perheellä oli haave Espanjaan muutosta.

– Talo meni kaupaksi yllättävän nopeasti. Olimme varautuneet myymään kotiamme kesänkin yli. Laitoimme omakotitalon irtaimiston Cityvarastoon ja muutimme kesämökille heinä- ja elokuuksi asumaan. Syksyllä lensimme tänne Aurinkorannikolle.

Perhe teki vuoden sopimuksen Cityvaraston kanssa. Vuoden sopimukseen saa reilun maksutapa-alennuksen maksamalla esim.vuoden kerrallaan. Sopimusta voi jatkaa joustavasti tarpeen mukaan vaikka vuosiksi eteenpäin.

– Nyt jouluna kävimme viimeksi Suomessa. Onneksi olin organisoinut pienvaraston järkevästi. Talvivaatteet ja talviurheiluvälineet olivat heti oven suussa. Jossain kohtaa on Suomeen muutto taas edessä. Mukava kun tavarat ovat lämpimässä turvassa, paluutamme odottamassa, kertoo perheen äiti.

Pienvarastojen käyttö on viime vuosina yleistynyt ja moni ulkomaille muuttava laittaa tavaroitaan Suomen päässä pienvarastoon. Espanja.org haastatteli Cityvaraston myynti- ja markkinointijohtajaa Pirjo Onzaa, joka kertoi lisää pienvarastoista.

 

Minkälaisia palveluita Cityvarasto tarjoaa?

Suomalainen Cityvarasto Oy tarjoaa pienvarastopalveluita yksityisten sekä yritysten lyhyisiin ja pitkiin varastointitarpeisiin. Tarjoamme myös vuokrattavia kontteja muutamissa kohteissamme sekä isompia huoneita sekä suurempiavarastotiloja.

Ratkaisemme asiakkaiden varastointiin liittyviä ongelmia. Cityvarastolla on myös muuttomyymälöitä Helsingin, Tampereen ja Turun kohteissa, joista saa muuttoon ja pakkaamiseen liittyviä tuotteita kuten; sohvasuojia, patjasuojia, pakkauspaperia, käsikiristekalvoa, lasien ja lautasten paketointituotteita sekävuokrattavia muuttolaatikoita.

 

Kannattaako 1-2 vuoden Espanjaan muuton ajaksi laittaa tavarat pienvarastoon vai ottaa huonekalut mukaan?

Monet tavarat ovat usein sellaisia, että niitä ei välttämättä Espanjassa tarvitse. Espanjan koti voi olla pienempi tai se voi olla valmiiksi kalustettu, jolloin Suomessa olevat huonekalut on hyvä laittaa täällä turvalliseen ja lämpimään pienvarastoon odottamaan paluuta.

 

Ovatko tavarat turvassa ja vakuutettu Cityvaraston toimesta?

Cityvaraston pienvarastot on valvottuja ja varastoissa on video- ja kulunvalvonta. Pienvarastojen lämpötiloja seurataan jatkuvasti. Tarjoamme kuitenkin asiakkaille myös mahdollisuuden edulliseenja erittäin kattavaan pienvarastovakuutusturvaan. Vakuutus on todella edullinen: jos tavaran arvo on esimerkiksi 3.000 euroa on vakuutuksen hinta 3 euroa/kk. Tässä vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on ns. täysarvovakuutus.

 

Onko jotain tavaroita, joiden varastointi on kielletty?

Sopimusehtojemme mukaan pienvarastoissamme ei saa säilyttää räjähteitä, helposti tai itsestään syttyviä, ympäristölle tai terveydelle vaarallisia tai haittaa aiheuttavia aineita tai nesteitä.

 

Mahtuuko Cityvaraston pienvarastoon koppiin omakotitalon irtaimisto?

Kyllä mahtuu! Pienvarastoja on eri kokoisia aivan pieniä kuution kokoisia sekä

1 m² – 20 m ² pienvarastoja sekä 20-100m² kokoisia suuria varastotiloja. Nyrkkisääntöä voidaan pitää sitä, että tarvittava varastotila on noin 10%:a asunnon koosta. Jolloin esimerkiksi

100 m² asunnon tavarat mahtuvat noin 10 m² pienvarastoon.

 

Espanja.org toimitus

Kommentoi