Suomalaisten perheiden kohtaamispaikka Aurinkorannikolla

pacos

Aurinkorannikon evankelisluterilaisen seurakunnan päiväkerho sijaitsee Fuengirolassa, Los Pacosissa. Päiväkerho ei ole päiväkoti vaan uskonnollinen kerho. Päiväerhossa annetaan uskonnollista kasvatusta ja siellä sovelletaan myös montessoripedagogiikkaa itseohjaututuvuuden, toisten kunniottamisen, sosiaalisen kasvatuksen ja ihmiskäsityksen muovautumisen osalta.

Päiväkerho on tarkoitettu vähintään kuukauden Espanjassa asuvien vanhempien 3 – 6 -vuotiaille lapsille. Päiväkerhossa lapset saavat oman ikäistä seuraa, uusia kavereita sekä mukavaa tekemistä päivän ajaksi. Samalla lapset saavat virkistettyä omaa suomenkielen taitoaan, kerrotaan Suomen evankelisluterilainen kirkko Espanjassa -sivuilla.

Päiväkerho on avoinna maanantaista torstaihin klo 9.00 – 14.00. Päivämaksu on 8 euroa ja sisaruksilta 6 euroa. Lapset syövät kerhossa omat terveelliset kotona valmistetut eväänsä. Päiväkerho noudattaa suomalaisen koulun loma-aikoja.

Kerhotiloissa pidetään myös perhekerhoja, jonne voi tulla millaisella perhekokoonpanolla tahansa. Perhekerho kokoontuu aina perjantaisin klo 9.30 – 12.00. Noin klo 11 alkaa kaikille yhteinen muskarityyppinen leikki- ja laulutuokio. Muu aika on vapaata leikkiä ja aikuiset voivat ostaa edulliseen hintaan suomalaista pullaa ja kahvia.

”Muutettuamme Fuengirolaan, emme tunteneet täältä vielä ketään. Löysimme Pacosintuvan perhekerhosta lapsille mukavia ystäviä ja meistä vanhemmista on tullut todella läheisiä”, kertoo neljän lapsen äiti, Pauliina Lönnqvist.

Perhekerho on täysin ilmainen eikä sinne tarvitse ilmoittautua osallistumisesta etukäteen. Rohkeasti vain mukaan!

Lisätietoa toiminnasta ja vapaista paikoista voi kysellä Tuisku Pekkariselta lapsityo(a)suomenkirkkoespanjassa.net

Pacosintupa: Edf. El Condor, Avda Los Pacos

Kommentoi