Suomalainen designer suunnitteli uudenlaisen ulkoaltaan – tulossa myös Espanjaan

drop_design_pool

Suomalainen huippusuunnittelija Nikolai Ruola kyllästyi markkinoilla tarjolla oleviin, toinen toistaan muistuttaviin perinteisiin kylpytynnyreihin ja paljuihin. Ruola käytti satoja tunteja suunnitellakseen ulkoaltaan, joka olisi muotoilultaan katseet vangitsevan upea, mutta myös äärimmäisen käyttäjälähtöinen.

Ruola sai vision pisaran mallisesta altaasta, jossa pisaran kärkeen sai luontevasti kätevät portaat altaaseen sisälle. Altaan nimeksi tuli muodon innoittamana Drop.

Drop on lujitemuovista valmistettu ulkoallas, joka lämmitetään tehokkaalla ulkopuolisella kamiinalla noin 2 tunnissa. Altaan sisähalkaisija on 2 metriä ja sinne mahtuu samaan aikaan jopa 8 aikuista nauttimaan lämpimästä kylvystä.

Drop-altaan sisäosan muotoilu on nerokas. Altaassa istutaan miellyttävässä ja ergonomisessa asennossa, koska sisäseinät eivät ole 90-asteen kulmassa, kuten perinteisissä kylpytynnyreissä. Samoin istuinosassa on pieni kaltevuus ylöspäin, jolloin penkillä pysyy mukavasti. Seinien kaltevuus ja penkit tuovat samalla toisen merkittävän hyödyn. Altaan vesitilavuus pienenee niiden myötä ja altaan täyttämiseen kuluva vesimäärä pysyy samassa luokassa kuin käyttäjämäärältään pienemmissä kylpytynnyreissä.

Drop-allas toimitetaan painekyllästetyn puurungon kera, mikä tekee sen upottamisesta terassiin todella helppoa. Allas runkoineen painaa vain 100 kiloa, jolloin 4 miestä voi nostaa altaan olemassa olevaan terassiin sahattuun neliön malliseen aukkoon tai muuhun haluttuun paikkaan, jossa sen ympärille voidaan rakentaa näyttävä terassi.

Drop-allasta myydään peruspaketilla, johon kuuluu kaikki tarvittava eli allas runkoineen, ulkopuolinen kamiina sekä läpiviennit. Tarjolla on myös useita lisävarusteita, joilla altaan helppohoitoisuutta ja käyttömukavuutta voi parantaa. Suodatinjärjestelmän ja lämpövastuksen avulla voi altaan pitää käyttövalmiina saman veden kanssa yhtäjaksoisesti useita kuukausia, jolloin vältytään ainaiselta kylpytynnyreistä tutulta veden laskemiselta. Allasvalo, juomatelineet sekä porejärjestelmä lisäävät puolestaan käyttömukavuutta niitä arvostaville.

Suomalaista designia maailmalle

Drop-altaan markkinointi ja myynti on nyt käynnistetty Suomessa, mutta tähtäin on jo asetettu kauemmas. Drop-altaasta halutaan rakentaa suomalaista designia ja skandinaavista, funktionalistista muotoilua edustava designbrändi, joka tunnetaan myös Suomen rajojen ulkopuolella ja joka on korkealuokkaista muotoilua arvostavan, tyylitietoisen kuluttajan valinta ulkoaltaaksi. Kyselyjä potentiaalisilta jälleenmyyjiltä onkin jo tullut Keski-Euroopasta sekä muun muassa Espanjasta. Lämpimiin maihin altaan lämmitysvaihtoehdoksi on tarjolla sähkölämmitys ja siihen voi hyödyntää vaikka aurinkoenergiaa.

Drop-altaan upeasta muotoilusta kertoo sekin, että Suomalaisen Työn Liitto myönsi sille juuri Design from Finland –tunnuksen, joka viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta.

Näyttökuva 2015-6-12 kello 8.53.04

Design from Finland -tunnus kertoo kuluttajille Suomessa ja ulkomailla suomalaisesta korkealuokkaisesta osaamisesta. Hyvin muotoillut tuotteet ja palvelut ovat parempia käyttää ja haluttavampia kuluttajien silmissä. Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on muotoiltu Suomessa, ja voidaan osoittaa että yritys on investoinut suomalaiseen muotoiluun.

Lisätietoa: www.dropallas.fi

Kommentoi