Shanti-Somissa itketään paljon, mutta silkasta ilosta

shanti_hieno

Espanja.org kävi tutustumassa Mondan alueella sijaitsevaan hyvinvointikeskukseen, Shanti-Somiin sekä sen tarjoamiin hoitoihin ja palveluihin. Shanti-Som on noin 10 minuutin ajomatkan päässä Marbellan keskustasta.

Vuoristoisen laakson hiljaisuudessa seisoo jykevä aasialaistyylinen rakennus, jonka edustalla lepää vaikuttavan näköinen ja taidokkaasti valaistu Buddha-patsas.  Ylhäällä sisääntuloaulassa soi vaimea itämainen musiikki, ilmassa leijuu mieto suitsukkeiden tuoksu ja joka puolella näkyy kynttiöitä. On ihmeellisen hiljaista, vaikka hotelli on kuulema tupaten täynnä asiakkaita.

Aulassa kokemani pienen hiljaisen hetkeni rikkoo iloinen naurahdus ja sydämellinen ”Hello my dear” -toivotus” Shanti-Somin toiminnanjohtajalta, Christine Vespermannilta. Saksalainen Christine vaikuttaa hyvin jalat maassa olevalta ihmiseltä.  ”Eikö olekin ihana paikka”, suitsuttaa Christine heti alkuun. ”Vieraamme haluavat tulla tänne aina uudestaan ja uudestaan”, hän jatkaa hymyillen.

Sain opastetun kierroksen Shanti-Somin tiloihin. Paikka on kuin unelmien lomakeidas suoraan Thaimaasta. Rakennuksen katto on valmistettu aidoista bambuista. Rakennus on saanut paljon vaikutteita itämaisesta rakentamisesta ja kulttuurista. Hotellihuoneet ovat skandinaavisen puhdaslinjaisia. Kaikki huoneet ovat yksilöllisiä ja jokaiselle huoneelle on annettu oma  nimi. Sain kurkistaa huoneeseen, jonka nimi oli ”Harmony”.

Rakennus on aikaisemminkin ollut hotelli, mutta edusti perinteistä espanjalaista tyyliä. Shanti-Somin perustajat tekivät hotellissa massiivisen monen miljoonan euron remontin eikä laadusta ole tingitty missään rakentamisen vaiheessa.  Joka puolella solisee suihkulähteitä, kukkia on sisällä ja ulkona. Taustalla soi vaimea rauhoittava musiikki. Osa Shanti-Somin asiakkaista istuu rentoutuneen näköisinä aurinkoisella terassilla siemailemassa vihreää teetä. Osa on yksin omissa ajatuksissaan, osa isommissa seurueissa.

Istuimme rauhaisaan paikkaan Shanti-Somin toiminnanjohtajan Christinen kanssa ja juttelimme lisää hyvinvointikeskuksen tarjoamista palveluista. Alla Christine Vespermannin haastattelu.

shanti-somm

 

Lyhyesti ja ytimekkäästi minkälainen paikka tämä Shanti-Som oikein on?

Shanti-Som on hyvän olon keidas. Tänne tullaan nauttimaan, pysähtymään ja rentoutumaan. Jokainen, joka on täällä käynyt, tulee tänne aina mielellään uudestaan. Meillä itketään paljon, mutta silkasta ilosta. Shanti-Somiin voi tulla muutamaksi tunniksi hoitoihin tai vaikkapa syömään tai joogaamaan. Suurin osa vieraistamme haluaa viettää täällä aikaa hieman pidempään. Meiltä löytyy 14 yksilöllistä huonetta, joissa on kaikki mukavuudet. Moni tulee Shanti-Somiin ”lataamaan akkujaan”.

Minkälainen on tyypillinen Shanti-Somin asiakas?

Moni kiireinen uraihminen on ottanut paikan omakseen. Tänne tullaan levähtämään ja nauttimaan hyvästä ruuasta, ihanista hoidoista sekä harmonisesta tunnelmasta. Täällä ei kenenkään tarvitse esittää mitään tai päteä missään. Kaikki ihmiset otetaan avosylin vastaan.

Meillä käy ihan laidasta laitaan kaikenikäisiä ja eri taustaisia asiakkaita. Shanti-Som on aikuisille suunnattu hyvinvointikeskus. Isommat lapset ovat toki tervetulleita. Ikäraja Shanti-Somiin on 16 vuotta.

Minkälaisia hoitoja Shanti-Somissa on?

Shanti-Somissa on neljä erilaista retriittiä. Ensimmäinen on kuuden vuorokauden jooga-retriitti. Tämä ohjelma sopii ihan kaikentasoisille ja –ikäisille. Paketti sisältää kuuden yön majoituksen luksustason huoneessa, kymmenen joogatuntia, täyshoidon hyvinvointikeskuksessa (aamiaisen, lounaan ja päivällisen), kylpylän, saunojen, kuntosalin ja uima-altaan vapaan käytön.

shanti_joogailu

Toinen retriittimme on kuuden vuorokauden painonpudotus retriitti. Paketti sisiältää kuuden vuorokauden majoituksen luksustason huoneessa, jooga-tunteja, täyshoidon hyvinvointikeskuksessa (aamiaisen, lounaan ja päivällisen), kuntoilua, kävelyä vuoristossa, personal trainerin ja paljon muuta. Kylpylä, höyrysauna, tavallinen suomalainen sauna, kuntosali ja uima-allas ovat vapaassa käytössä aamusta iltaan.

Kolmas retriittimme on kuuden vuorokauden Detox-retriitti eli nestepaasto. Paketti sisältää kuuden vuorokauden majoituksen luksustason huoneessa, paastoon valmistavan aterian, herkulliset ja terveelliset kuuden päivän nestepitoiset ateriat, joogaa, rentoutumista, kylpylän, saunojen ja uima-altaan vapaan käytön. Tämä puhdistautumisretriitti on meillä hyvin suosittu.

Neljäs retriittimme on yhden päivän retriitti. Saapuessaan retriittiin saa heti nauttia tuorepuristettuja hedelmämehuja, rentoutumista uima-altailla ja saunaosastolla sekä 90 minuutin joogatunnin. Joogan jälkeen on rentouttava hieronta. Lopuksi Quinot kasvohoito. Retriittiin kuuluu myös herkullinen lounas. Retriitin aikanana voi rentoutua ja hiljentyä hyvinvointikeskuksessa ja ennen lähtöä tarjoillaan vielä ihanaa teetä ja suussa sulavia pikkuleipiä.

Shanti-Somiin voi tulla ihan yksinkin. Meillä on ravintolassamme iso pöytä, jonne voi mennä seurustelemaan muiden yksin tulleiden kanssa. Jokainen saa itse päättää haluaako olla ihan yksin omassa hiljaisuudessa vai tutustua muihin. Moni haluaa viettää lomansa täydessä hiljaisuudessa.

Lisätietoja Shanti-Somin hoidoista ja hinnastoista löytyy täältä.

shanti_huone

Haastattelun lopuksi Christine vielä mainitsee, että Shanti-Somissa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia: syntymäpäiviä, sukutapaamisia, työhyvinvointiretkiä ja on moni veittänyt häänsäkin Shanti-Somissa. Järjestämme ulkomailta tuleville vieraillemme lentokenttäkuljetuksen Malagasta hyvinvointikeskukseen ja takaisin kentälle, lisää Christine.

Shanti-Somissa oli jotain taianomaista. Innostuin niin tästä paikasta, että päätin kokeilla yhtä Shanti-Somin tarjouksista: ”Erityinen pakomatka arjesta kahdelle henkilölle”. Englanniksi ja hienommin sanottuna: ”Special escape for a night to the Shanti-Som Wellbeing Retreat and dive into the world of peace.”

shanti_jooga

Otin tälle pakomatkalleni mukaan mieheni. Täytyy sanoa, että oli kyllä äärimmäisen onnistunut pakomatka. Aika tuntui pysähtyvän. Tunnelma oli mitä ihmeellisin. Kännykät laitoimme heti hyvinvointikeskukseen saavuttuamme äänettömälle ja piiloon. Arjen murheet unohtuivat kokonaan. Tutustuimme joogan ihmeelliseen maailmaan, hieman huvittuneina, mutta täysin ennakkoluulottomasti. Saunoimme sekä turkkilaisessa että suomalaisessa saunassa. Söimme hyvin, juttelimme paljon ja nautimme täysin rinnoin hyvinvointikeskuksen palveluista ja tietysti toistemme seurasta. Uni maistui luksustason huoneessa ja nukuimmekin harvinaisen pitkään. Tasokkaan aamiaisen ja aamusaunan jälkeen lähdimme virkeinä ja hyvin levänneinä takaisin tavalliseen arkeen. Miniloma oli  parisuhdeterapiaa parhaimmillaan.

Jos jotakuta mietityttää, että saakohan sieltä Shanti-Somista vain elävää ravintoa  ja juomaksi pelkkiä vehnäorasmehuja, niin voin iloksenne paljastaa, että liharuoka oli oikein maistuvaa, joimme hyvää punaviiniä ruuan kanssa ja nautimme myös hieman kuohuvaa. Aivan ihastuttava paikka. Suosittelen lämpimästi.

121 kommenttia

 1. Pingback: jesse

 2. Pingback: nathan

 3. Pingback: Louis

 4. Pingback: William

 5. Pingback: brian

 6. Pingback: edwin

 7. Pingback: Adam

 8. Pingback: Andrew

 9. Pingback: Paul

 10. Pingback: shaun

 11. Pingback: Wade

 12. Pingback: mario

 13. Pingback: Roger

 14. Pingback: lynn

 15. Pingback: howard

 16. Pingback: jon

 17. Pingback: Derek

 18. Pingback: Ben

 19. Pingback: Dave

 20. Pingback: Derrick

 21. Pingback: Barry

 22. Pingback: Paul

 23. Pingback: hector

 24. Pingback: Alex

 25. Pingback: willard

 26. Pingback: fernando

 27. Pingback: earl

 28. Pingback: Francisco

 29. Pingback: dan

 30. Pingback: Gregory

 31. Pingback: jay

 32. Pingback: jimmie

 33. Pingback: cory

 34. Pingback: Glenn

 35. Pingback: Zachary

 36. Pingback: juan

 37. Pingback: Angelo

 38. Pingback: Gordon

 39. Pingback: carl

 40. Pingback: Tommy

 41. Pingback: Floyd

 42. Pingback: otis

 43. Pingback: bob

 44. Pingback: sam

 45. Pingback: Ronald

 46. Pingback: clayton

 47. Pingback: henry

 48. Pingback: greg

 49. Pingback: Craig

 50. Pingback: oscar

 51. Pingback: francis

 52. Pingback: mathew

 53. Pingback: angel

 54. Pingback: Ernest

 55. Pingback: johnny

 56. Pingback: Cecil

 57. Pingback: ernesto

 58. Pingback: Reginald

 59. Pingback: Terrence

 60. Pingback: Scott

 61. Pingback: Rafael

 62. Pingback: alejandro

 63. Pingback: raymond

 64. Pingback: terrence

 65. Pingback: Clinton

 66. Pingback: Pedro

 67. Pingback: willard

 68. Pingback: ramon

 69. Pingback: Harvey

 70. Pingback: stuart

 71. Pingback: Joe

 72. Pingback: Dan

 73. Pingback: Nelson

 74. Pingback: sidney

 75. Pingback: donnie

 76. Pingback: clinton

 77. Pingback: Aaron

 78. Pingback: lance

 79. Pingback: gene

 80. Pingback: Brandon

 81. Pingback: Aaron

 82. Pingback: Corey

 83. Pingback: Brent

 84. Pingback: otis

 85. Pingback: michael

 86. Pingback: randall

 87. Pingback: stanley

 88. Pingback: Gerald

 89. Pingback: Brandon

 90. Pingback: Brandon

 91. Pingback: luke

 92. Pingback: James

 93. Pingback: alberto

 94. Pingback: Fred

 95. Pingback: harry

 96. Pingback: Jesus

 97. Pingback: Jason

 98. Pingback: Jeffery

 99. Pingback: benjamin

 100. Pingback: Russell

 101. Pingback: karl

 102. Pingback: micheal

 103. Pingback: Chester

 104. Pingback: theodore

 105. Pingback: gabriel

 106. Pingback: Matthew

 107. Pingback: karl

 108. Pingback: oliver

 109. Pingback: Lynn

 110. Pingback: Felix

 111. Pingback: luis

 112. Pingback: Arthur

 113. Pingback: Matt

 114. Pingback: henry

 115. Pingback: roland

 116. Pingback: Phillip

 117. Pingback: Vanessa Smith

 118. Pingback: free download google

 119. Pingback: mozilla firefox free download for windows 7

 120. Pingback: java update

 121. Pingback: skype free download

Kommentoi