Puutteelliset lukot asunnossa – asuntomurtautujan unelmakohde

ovi

Vuokravälitysfirmojen ja vuokranantajien kanssa asioiminen ei aina suju parhaimmalla mahdollisella tavalla. Joskus välitysfirmat lupailevat enemmän mitä pystyvät tarjoamaan. On tapauksia, joissa tunnolliset vuokralaiset eivät saakaan maksamiaan vakuuksia vuokrasuhteen päätyttyä takaisin. Joidenkin välitysfirmojen sivuilla mainostetaan, että kohde on lähellä palveluita, on merinäköalaa ja huoneistojen kuvat uskomattoman upeita, mutta todellisuudessa kohteet ovatkin jo parhaat päivänsä nähneet eikä  palveluita löydykään läheltä. Asuntoa vuokrattaessa kannattaa olla tarkkana ja käyttää suositeltuja palveluntarjoajia.  Espanja.orgissa  on aiheesta keskusteltu paljon. Tässä yhden miehen tarina.

Espanja.orgin keskustelufoorumin käyttäja VilleH kertoi kokemuksistaan erään välitysfirman kanssa seuraavaa:

”Päätinpä lähteä kokeilemaan millaista olisi asua Fuengirolassa. Lämmin paikka, paljon nähtävää 500km säteellä, ja töitä voisin tehdä internetin yli.

Vuokrasin asunnon rantakadulta (osoite: Paseo Maritimo Rey de Espana 15, Edificio Frank) välitystoimisto Fuenplazan (siinä Fuengirolan pienen torin, jossa kirkko, laidalla) kautta. 3kk:n sopimus, ja puhuttiin, että jos viihdyn asunnossa niin voisin jatkaa sopimusta huokeammalla hinnalla.

1.8. muutin sisään. 9.8. mennessä olin saanut hoidettua pankkitilit, kännykkäliittymän ja internetin taloon, sekä tutkittua lähimaastosta, että missä kaikki kaupat ovat jne. 10.8. päätin käydä sitten tutustumassa Benalmadenaan ja Torremolinosiin. Kun pääsin takaisin iltapäivällä kämpälle oli joku käynyt kylässä ja vienyt läppärin, iPadin, iPod Touchin, ja kasan sekalaista muttei niin arvokasta elektroniikkaa. Muuten kaikki oli kuten lähtiessäni.

Naapuriasunnon parvekkeelta pääsisi pienellä kiipeämisellä parvekkeelleni, mutta kaiteen peitti tasaisen paksu pölykerros. Asunnon ulko-ovi vaikutti ainoalta sisääntuloreitiltä. Ilmoitin asiasta poliisille, ja poliisi tuli käymään kylässä. Totesi, että lukko on huono. Naapuritkin olivat samaa mieltä, sitä ei saisi kunnolla takalukkoon ulkoa. Ja rappukäytävän lukosta selviäisi helpolla, kun vain soittaisi läpi kaikki asunnot summereista – joku varmasti avaisi oven.

Kun vuokrasin asunnon, niin kysyin välittäjältä, että näinkö ovi laitetaan kiinni – vain vetämällä. Sain vastaukseksi nyökkäyksen. Aivan kuten Jyrki Katainen aikoinaan sai kun neuvottelivat Kreikan uudesta apupaketista Brysselissä. Mikäs siinä, toimiihan se Suomessakin niin usein. Illalla 1.8. yritin kyllä laittaa oven takalukkoon itse, mutta eipä se mennyt asunnon ulkopuolelta. Ajattelin, että kai tämä nyt on tarpeeksi turvallinen, jos kerta välittäjäkin hyväksyy asian. Onhan Fuenplazalla 30 vuoden kokemus kiinteistöistä Fuengirolassa.

Lukkoa ei uusittu vuokratessa, tai sarjoitettu uudestaan, ja käteeni sain yhden kokonaisen setin avaimia. Ehkä tässä vaiheessa olisi pitänyt nauraa ja juosta pois? Kun menin välittäjälle kertomaan tilanteesta hän (vanhempi brittimies) oli sitä mieltä, että enkö voisi vain päästä yli tapahtuneesta ja jatkaa elämääni. Oletti, että kohauttaisin vain olkiani, ostaisin uudet laitteet vanhojen tilalle, ja jäisin odottamaan seuraavaa roistojen visiittiä? Palasin sitten Suomeen seuraavana päivänä, kun en pystynyt jäämään sinne toimittamaan tyhjää – töitä kun nääs pitäisi tehdä, ja backupit ja desktoppi olisivat Suomessa.

Onko täällä ihmisillä kokemusta vastaavasta tilanteesta, tai neuvoja antaa? Mitään en ajatellut enää maksaa Espanjan suuntaan, mutta voivatko ne lähteä karhuamaan loppuja 2kk:n vuokria? Maksoin sinne 1. kuun vuokran + välityspalkkion + yhden kuun takuuvuokran. En oleta, että saan mitään sieltä takaisin, mutta pystyvätkö he lähettämään sieltä uskottavia karhukirjeitä Suomeen? Ajattelin valittaa tapauksesta EU:n kuluttajaviranomaiselle, Suomen vastaava kun ei ole kiinnostunut asiasta. En ole enää menossa Espanjaan todennäköisesti koskaan, eli ei haittaa, jos luottotiedot menee siellä.

Voitte vaan arvata vitutuksen tasoa. Olin suunnitellut tätä elämänmuutosta pidempään, ja lopputulos oli se, että hirveästi paloi aikaa, vaivaa ja rahaakin meni kaikkinensa about 3.500e. Kaksi viikkoa Espanjassa. Kallis kokeilu. Seuraavaksi valitsen maaksi jonkin länsimaisen sivistysvaltion, jossa asiat toimivat, en kehitysmaata.”

Lue koko keskusteluketju TÄÄLTÄ.

93 kommenttia

 1. Pingback: Troy

 2. Pingback: brett

 3. Pingback: Chester

 4. Pingback: melvin

 5. Pingback: Tony

 6. Pingback: ryan

 7. Pingback: dave

 8. Pingback: oliver

 9. Pingback: Marc

 10. Pingback: glen

 11. Pingback: jeremy

 12. Pingback: bob

 13. Pingback: Maurice

 14. Pingback: Fredrick

 15. Pingback: Daryl

 16. Pingback: Paul

 17. Pingback: Julius

 18. Pingback: Alan

 19. Pingback: Austin

 20. Pingback: Terrance

 21. Pingback: harold

 22. Pingback: alfred

 23. Pingback: ronald

 24. Pingback: craig

 25. Pingback: Jaime

 26. Pingback: Derek

 27. Pingback: Hubert

 28. Pingback: Lester

 29. Pingback: leo

 30. Pingback: Leo

 31. Pingback: Alan

 32. Pingback: mike

 33. Pingback: Joseph

 34. Pingback: calvin

 35. Pingback: Gerard

 36. Pingback: steve

 37. Pingback: oscar

 38. Pingback: Dustin

 39. Pingback: derrick

 40. Pingback: felix

 41. Pingback: clarence

 42. Pingback: Leroy

 43. Pingback: Bob

 44. Pingback: Oscar

 45. Pingback: howard

 46. Pingback: Stephen

 47. Pingback: herbert

 48. Pingback: mark

 49. Pingback: Tony

 50. Pingback: Brandon

 51. Pingback: Daniel

 52. Pingback: Julio

 53. Pingback: Sergio

 54. Pingback: kent

 55. Pingback: Dwayne

 56. Pingback: alfredo

 57. Pingback: Max

 58. Pingback: larry

 59. Pingback: Keith

 60. Pingback: terry

 61. Pingback: Jordan

 62. Pingback: philip

 63. Pingback: herman

 64. Pingback: Jimmie

 65. Pingback: Lonnie

 66. Pingback: Gene

 67. Pingback: peter

 68. Pingback: otis

 69. Pingback: trevor

 70. Pingback: gary

 71. Pingback: Sidney

 72. Pingback: Fred

 73. Pingback: jeff

 74. Pingback: Ray

 75. Pingback: vernon

 76. Pingback: Darryl

 77. Pingback: billy

 78. Pingback: Guy

 79. Pingback: chester

 80. Pingback: otis

 81. Pingback: Daniel

 82. Pingback: dan

 83. Pingback: Ricky

 84. Pingback: Clinton

 85. Pingback: edward

 86. Pingback: franklin

 87. Pingback: don

 88. Pingback: brett

 89. Pingback: Vanessa Smith

 90. Pingback: google chrome download

 91. Pingback: firefox download

 92. Pingback: java updates

 93. Pingback: skype free

Kommentoi