CONTACT CENTER MANAGER, Rainmaker, Torrevieja

Paikka sinulle, joka haluat näyttää osaamisesi ja olla mukana rakentamassa Rainmakerin Contact Center -liiketoiminnan menestystarinaa Espanjassa!

Haemme nyt Torreviejan Contact Centeriimme Manageria vastaamaan kasvavasta ja kannattavasta liiketoiminnasta, palveluista ja henkilöstöstä.

TYÖN KUVAUS
Alussa johdettavanasi on yksi tiimi ja yhteisenä tavoitteenamme on kasvattaa Torreviejan toimipaikkaa kaksinkertaiseksi tämän vuoden aikana. Aloittaessasi sinulla on siis enemmän tiiminvetäjän vastuuta, mutta polkusi johtaa selkeästi Torreviejan Contact Centerin johtajaksi. Aloittaessasi Contact Center Managerin tehtävässä, aloitat siis samalla urapolun, joka johtaa yhä vastuullisempaan ja laajempaan kokonaisuuteen.

Tulet olemaan suuressa roolissa työyhteisömme rakentamisessa, joten erinomaiset vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot sekä ratkaisukeskeisyys ovat tärkeitä ominaisuuksia tässä tehtävässä. Työ Contact Center Managerina on monipuolista, joten on tärkeää, että ymmärrät liiketoiminnan eurot ja näet myös tekemisen numeroiden takana – sinulla on asioiden ja ihmisten johtaminen tasapainossa. Tämä on upea mahdollisuus sinulle, joka motivoidut tälläisen kokonaisuuden johtamisesta.

RAINMAKER TYÖNANTAJANA
Rainmaker tarjoaa työtä elämää varten. Olemme työntekijäkokemuksen ammattilaisia ja työelämän palvelumuotoilijoita. Teemme työtä sen eteen, että ihmiset voivat rakastaa omaansa. Ja että sinä saat työstäsi sen, mitä tässä kohtaa elämääsi tarvitset.

Kontaktoimme puhelimessa asiakasyrityksemme potentiaalisia asiakkaita tarjoten palveluja ja tuotteita puhelimitse, sähköpostitse ja chatilla. Päivittäin luomme monikanavaisesti yli 10 000 asiakaskohtaamista. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 41 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 1300.

Tarjoamamme tehtävät sopivat monenlaisiin elämän tilanteisiin. Opit kanssamme kohtaamisista, ihmisistä, yhteistyöstä ja yhteishengestä. Nämä opit ovat aina tarpeen, niin tulevissa töissäsi kuin elämässä ylipäänsä.

Contact Center -henkilöstömme koostuu erilaisista ihmisistä ja monenlaisista persoonallisuuksista. Ennen kaikkea toivomme siis sinulta, että sinäkin uskallat olla oma itsesi ja tuot persoonasi esille työssäsi.

TYÖSSÄ ONNISTUMISEN AVAIMET
Menestyminen tässä tehtävässä edellyttää, että nautit ennen kaikkea työskentelystä Espanjassa ja ymmärrät paikallista kulttuuria. Onnistut työssäsi mainiosti, mikäli työskentelet sujuvasti englanniksi, espanjan kielen taito on plussaa. Odotamme sinulta menestyksekästä kokemusta Contact Center -liiketoiminnan, myynnin ja asiakaspalvelun parista, mutta uteliaisuus ja halu olla mukana kasvavassa bisneksessä ovat kuitenkin tässä sinulle erityiset menestymisen avaimet.

Näiden asioiden lisäksi työ vaatii sinnikkyyttä. Sitä nimittäin ajoittain koetellaan haastavissa ongelmanratkaisutilanteissa, joita tässä työssä tulee eteen säännöllisesti. Ne ovat kuitenkin juuri niitä hetkiä, jotka saavat myös työn hyvät puolet ja onnistumiset maistumaan erityisen hyviltä. Tämän työn suola on nimenomaan siinä, että samanlaista päivää ei ole. Siksi maltti ja kyky toimia pitkäjänteisesti ovat valttia. Tätä työtä tehdään elämää varten, ei toisin päin.

HAKU KÄYNNISSÄ
Työpaikan haku onnistuu hakulinkin kautta https://rainmakeroy.teamtailor.com/jobs/214582-contact-center-manager-rainmaker-torrevieja/applications/new?_ga=2.139704179.1973098870.1554718820-1055847903.1553762275 . Voit olla myös suoraan yhteydessä soittamalla Risto Ylitalolle numeroon +358 50 400 0492 tai sähköpostitse risto.ylitalo@rainmaker.fi.

Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Laitathan hakemuksen tulemaan viimeistään 15.4.2019.

Yhteystiedot:

isto Ylitalo p. +358 50 400 0492, sähköposti: risto.ylitalo@rainmaker.fi.