Yrityksen perustaminen mielessä?

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Yrityksen perustaminen mielessä?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tässä keskusteluketjussa on tarkoitus keskustella yrittämisestä Espanjassa, tarkemmin ottaen tietopankissa olevasta kirjoituksestani, eli kommentit sen suhteen ovat tervetulleita.

  Voit myös avata uusia yrittämiseen liittyviä keskusteluaiheita täällä

  LINKKI

  austin
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.12.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 10

  Täydellinen arvionti YRITTÄJÄKSI Ryhtyvälle kiitos Kari sopii Kyllä tänne Suomeenkiin.Mukavaa että jotkut viitsivät valistaa kansalaisia tietyissä asioissa .Kympin arvoinen kirjoitus.Sinulla on sana hallussa ja tietoasi tunnut jakavan auliisti .Oikea Mies oikealla Paikalla.

  LINKKI

  don Markku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 58

  Liki 30 v yrittäjänä olleena en voi kuin alleviivata jokaisen Karin sanan tuosta linkin takana olevasta yrittäjäevankeliumista. Meillä joillakin sen oppiminen on vienyt vuosia ja rahaa erinäisiä säkillisiä kaikenlaisiin erehdyksiin. Kovasti yksinkertaistettuna voisi sanoa: sinun pitää itse tietää, mitä olet tekemässä ja tehdä niin, eikä uskoa supatteluihin sivusta kovista ansioista pienellä riskillä. On turha luulla keksivänsä pyörää uudelleen. Jos näitä oikopolkuja menestykseen on, miksei neuvonantaja itse ole miljönääri?

  LINKKI

  Netta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  don Markku, minkä alan yrittäjä olet, jos saan tiedustella?
  En kysele tarkkaa alaa, jos et halua kertoa, mutta pääpiirteittäin?

  LINKKI

  don Markku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 58

  Konepajamiehiä pääpiirteittäin ja jousimies tarkemmin. Mielessä oli monta hyvää ja vielä parempaa vastausta toteamukseesi ”jos et halua kertoa”, mutta olkoon 🙂

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Kirjoitin tästä Karin aloittamasta yrittäjä -aiheesta jo viime syksynä ja minusta tämä on edelleen ajankohtainen niille, jotka aikovat perustaa Aurinkorannikolle yrityksen. Laitan sen nyt sellaisenaan uudestaan:

  ”Rannikolle on rantautunut viime vuosina omituinen buumi, jossa Suomen valtio suoraan tai epäsuorasti kanavoi tänne eri muodossa yritystukia. Tämä vääristää kilpailutilannetta ja sellainen yritys, joka yrittää pärjätä todellisilla yrittäjäkustannuksilla, on eriarvoisessa asemassa.

  Tässä olisi muutamia esimerkkejä:

  Sofia hanke:
  ”Syksyn 2006 ohjelmassa on runsaasti erilaisia espanjan kielen kursseja, mm. espanjankielinen kirjallisuuskurssi Tuulen varjo, tietotekniikkaa, liikuntaa, ruokakursseja, kädentaitoja, kuvataidetta, musiikkia ja ääniteluentosarja Kuunnellen ja keskustellen ”Sotaan ja rauhaan”, sekä mm. terveyteen ja kulttuuriin liittyviä luentoja.”

  Nyt jos joku haluaisi perustaa tänne vaikkapa tietotekniikan tai espanjan kielen koulutusta tarjoavan yrityksen, niin millä ihmeellä kilpailet, kun Sofia hankkeen hinnat alkavat 10€/lukukausi.

  Finpro:
  Samanlaista sotkua aiheuttaa vientitukia jakava Finpro, joka tulee terveydenalan yrityksiä megatukein muodossa jopa useita vuosia.

  Seurakunta:
  Kirkko myy soppaa ja pullaa pilkkahinnalla ilman aitoja liiketila- ja työvoimakustannuksia. Samanaikaisesti suomalainen yrittäjä myy soppaa 50 metrin päässä normaalein yrityskustannuksin. Tuskinpa seurakunnalla on edes lupa myydä elintarvikkeita, jolloin he syyllistyvät laittomaan toimintaan. Tuskin seurakunnan pullamyyjät maksavat veroja ja palkan sivukustannuksia?

  Suomalainen Koulu:
  Koululta voit vuokrata isohkoa tilaa 5€/tunti, joka ei perustu mihinkään normaaliin markkinahintaan. Koulua tukee viime kädessä Suomen valtio.

  Suomela:
  En tiedä kuka maksaa Suomelan kustannukset, mutta sielläkin voi tehdä kaikenlaista bisnestä ilman todellisia kustannuksia.

  Tietenkin tälläinen tuettu puuhastelu, on kuluttajan kannalta hyvä asia, mutta kuten olen yllä osoittanut, tuet sotkevat suomalaisten yrittäjien toimintaa täällä Rannikolla. Tänne on perustettu hiljattain yrittäjien yhteinen etujärjestö ja toivoisin, että heillä olisi rohkeutta puuttua tähän. Varmasti on muitakin tukia nauttivia yrityksiä ja yhdistyksiä, mutta tässä olivat ne, jotka ensin tulivat mieleen.

  Tämä espanja.org on sinänsä hyvä media, koska täällä uskaltaa sanoa tämän. Nykyiset suomalaiset Espanjassa ilmestyvät lehdet tuskin uskaltavat ottaa tätä asiaa esiin, koska hekin hyötyvät epäsuorasti näistä tuetuista mainosmarkoista; tukiyrittäjät mainostavat paljon ja silloin on helppo mainostaa kun löytyy mainoksille maksajat…lue veronmaksajat.”

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Minulla on yritys, joka on toiminut Aurinkorannikolla 7 vuotta ja voin todeta sen, että kyllä paikalliset osaavat rahastaa. Kirjanpito + autonomo + viralliset maksut ovat noin 600 euroa kuukaudessa eli 7200 euroa vuodessa. Lisäksi tulee liiketilakulut yms.

  Kun perustatte yrityksen, niin huomioikaa nämä kiinteät kustannukset, jotka juoksevat ympäri vuoden. Yleensä kun suomalainen perustaa Espanjaan yrityksen, niin sen asiakaspohjana ovat suomalaiset, jolloin kyseiset rahat pitää kerätä puolessa vuodessa, sillä suomalaiset lähtevät kotikonnuilleen jo aikaisin keväällä palaten syksyllä takaisin.

  Harvemmin espanjalaiset tai muun maalaiset ostavat suomalaisten tarjoamia palveluja, valitettavasti näin on….

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Kuten Pedro50 pitkällä kokemuksellaan on todennut, on aika uhkarohkeata alkaa yrittäjyyttä Espanjassa. Itse haluan painottaa vielä kielitaitoa. Jos haluaa tarjota paveluja vain suomenkielellä suomalaisille…markkinat ovat tosi rajalliset. Pääomaa täytyy olla tosi kivasti, minkä parissa vuodessa hävittää.

  Jos laajennetaan asiakaspotentiaaliksi espanjan, englannin, saksan, ruotsin ja ehkä jopa suomenkin osaavat, tilanne on aivan toinen. Silloin ollaan samalla viivalla tai jopa edellä paikallisiin yrittäjiin verrattuna.

  En ole guru, mutta kaikille jotka haikailevat oman yrityksen perustamisesta Espanjaan, suosittelen kuuntelemaan ensin kokemusta omaavia maanmiehiään. Kuten Pedro50. Säästyy rahaa ihan per..sti.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  mille kirjoitti:

  … kaikille jotka haikailevat oman yrityksen perustamisesta Espanjaan, suosittelen kuuntelemaan ensin kokemusta omaavia maanmiehiään. Kuten Pedro50. Säästyy rahaa ihan per..sti.

  Juuri niin. Itse asiasta kokemusta omaavia.

  Niihin kokeneisiin voit tietenkin lukea myös suomalaisen asioidenhoitotoimiston, jonka puoleen sinun kyllä kannattaa kääntyä, mikäli et kielitaidoltasi kykene paikallisten pakeille. Mutta muista, että myös asioiden hoitaja (?) on sitten samalla yrittäjä. Siten kysyessäsi, kannattaako sinun esim. perustaa S.L. -muotoinen yritys hän saattaa vastata, että kyllä kannattaa (hänelle itselleen, joka sen tekee ja laskuttaa siitä sinua).

  Eikä kukaan voi liiaksi painottaa sitä, miten tiukassa raha lopulta on ja miten paljon joudut siitä maksamaan muille, ennenkuin pystyt kuittaamaan oman palkkasi. Mutta kun hiljalleen opit ja omaat sopivan määrän hullua luovuutta, niin opit ymmärtämään miten yrittäminen voi palkita itsesi muutoinkin kuin rahalla.

  Mutta sääliksi käy välillä kun katsoo millä uholla monet tietämättömät aloittavat kokeneen silmissä tuhoon tuomitus yrityksen, jossa menettävät paljon muutakin kuin rahaa. Jota voisi säästää (niin kuin Pedro50 ja Mille opastavat) ottamalla ensin asioista selvää.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Joitakin vuosia sitten kävin ”Yrityksen perustamis-kurssin”.
  Kesti kai vain kuukauden ja oli edullinen.

  Mutta sieltä sai todella Hyviä neuvoja siitä, mitä
  kaikkea pitää ottaa huomioon uutta yritystä
  perustettaessa.

  Yksi mieleen jäänyt on, että ensimmäinen vuosi
  pyörii suunnilleen miinuksella.
  (Ja useat sitten lopettavat kun näin käy.)

  Jos kurssia vielä on tarjolla — SUOSITTELEN !

  (toinen oli verotuskurssi – hyvä varmaan sekin)

  Soitellen sotaan lähtö ei ole pelkästään
  uhkarohkeaa, minusta se on tyhmyyttä.

  Opettajatäti täällä paasaa. 🙂

  LINKKI

  odysseus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 139
  Pedro50 kirjoitti:

  Heippa,

  Kirjoitin tästä Karin aloittamasta yrittäjä -aiheesta jo viime syksynä ja minusta tämä on edelleen ajankohtainen niille, jotka aikovat perustaa Aurinkorannikolle yrityksen. Laitan sen nyt sellaisenaan uudestaan:

  ”Rannikolle on rantautunut viime vuosina omituinen buumi, jossa Suomen valtio suoraan tai epäsuorasti kanavoi tänne eri muodossa yritystukia. Tämä vääristää kilpailutilannetta ja sellainen yritys, joka yrittää pärjätä todellisilla yrittäjäkustannuksilla, on eriarvoisessa asemassa.

  …..

  Oikeassa olet Pedro50! On ihmeellistä, että suomen pitää väkisin perustaa tänne ko. orgaisaatioita suomalaisten maksamilla verovaroilla. Tämä todellakin heikentää monen Aurinkorannikolla normaalisti toimivan yrittäjän mahdollisuuksia. Mielestäni tuollaista toimintaa, jossa esimerkiksi kursseja voidaan järjestää muutamalla eurolla, sanotaan EU:ssa hintojen polkemiseksi ja koko toiminta on verrattavissa myös telakkatukiin!

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  tai sitten elellä 0 eurolla.
  No joo, tämä sattui silmiini, kun olen surffanut pari päivää etsiskellen myytävää yritystä. Kahviloita ja baareja on pilvin pimein tarjolla vaan ei kiinnosta. Yrityksen pitäisi työllistää poikani, ei minua, sillä olen viimeisiä hetkiä sairaslomalla ja odottelen, mitäpä vastaa vakuutusyhtiö työkyvyttömyyseläkehakemukseen. Liikeideoitakin olen tutkaillut ja miettinyt, mutta tuntuu ettei oikein mikään ole sopiva tarkoitukseen.

  Espanjassa saa ostaa samalla tavalla valmiita paperiyrityksiä kuten S.L ää niinkuin Suomessa osakeyhtiöitä, sen huomasin. Olen kysellyt, mutta jäänyt vastausta vaille siitä, mikä on edullisin ratkaisu autonomoko vai S.L vaiko suomal. yrityksen tytäryritys (tai mikä nyt oikea termi onkaan). Kukahan olisi viisas tässä asiassa? Kun kyselee asianhoitajilta (gestorioilta tms.) he eivät vastaa ennenkuin olet sopinut ajan ja sitten ojentavat laskun – tottakai. Eli et ole tullut hullua hurskaammaksi.

  Kun miettii asianhoitajaa, kirjanpitäjää, kannattaa taatusti kysellä muilta yrittäjiltä ja sen jälkeen valituilta palveluntuottajilta, millä rahalla ne asiasi hoitavat. Mitä siellä muuten kirjanpito ja arvonlisäveroilmoitukset + tilinpäätökset pienelle yritykselle maksavat? Jos olisi hieman itselläni esp. kielitaitoa enemmän, teettäisin eka vuoden ulkopuolisella ja sen jälkeen tekisin itse (ei kai se kummempaa ole kuin Suomessakaan – meinaan kirjanpito ja sen minä osaan).

  Otettakoon nyt huomioon, että olen pitkän linjan yrittäjä Suomessa ja täälläkin on yrittäminen kovaa. Sitä samaa se varmasti on Espanjassakin. Leipä ei helpolla irtoa. Nyt se ei irtoa pojallani ollenkaan, joten joudun lähettämään sairaspäivärahani hänelle, jotta pysyy jotenkin hengissä. Kielitaitoa hänellä on kolme vierasta ja suomi.
  Moneen esp. firmaan hän on päässyt näyttämään sen työtaidon, johon on Suomessa koulutus, mutta vaikka hän on hyvä työssään, ei kelpaa kuitenkaan ammattiaan vastaavaan hommaan.

  Mikäli hän aikoo elää edelleen Espanjassa, jossa hän muutoin viihtyy, niin meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittäjyys.
  Ei kai kenelläkään sattuisi olemaan toimivaa pientä yritystä myynnissä??? (Malaga, Mijas, Coin, Fuengirola, Torremolinos-alue)

  Osakeyhtiöön pitää Esp.laittaa 3000 euron pääoma, asianajaja ottaa n. 1000 euroa perustamisesta eli hoitaa papereita sinne ja tänne. Meillä ko. paperit voi lähettää yhteen paikkaan ja pian saa nipun paperia, jolla tilittää alvit ja sotut sekä ennakonpidätykset. Eli olet valmis aloittamaan, kunhan muistat vakuuttaa itsesi. Meillä aloittava yrittäjä saa 2 vuoden ajan alennusta työeläkemaksusta, ja minimi vakuutusmäärä muistaakseni on vähän päälle 8000 euroa ja maksu siitä sitten n. 22%:2 (2 vuotta) – miten lienee Espanjassa? Löytyykö tietoa netistä?

  Niin että olisin valmis yrityksen laittamaan, vaan kun en keksi minkä perustaa tai ostaa.

  Torimyyjäksikö? Mitä? Mitäpä siellä myisin? Appelsiinejako?

  Ompelen tänään pelle pelottoman mietintämyssyn ja laitan sen yöksi päähän. Saattaa tulla ideoita tai sitten ei. Hmph!

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Ihan vain tulee mieleen, että kun pojallasi kerran on kielitaitoa ja aikaa sekä ainakin sinun käsityksesi mukaan edellytykset hoitaa menestyksellisesti äidin pojalleen ostamaa yritystä elättääkseen itsensä, niin eikö hemmetissä se kakara voisi jo nyt edes selvittää noita perusasioita paikan päällä äitinsä puolesta.

  Ja miten mahtaa rassukan sitten käydä, kun äidin käsi kirpoaa … (huokaus)

  Saatan olla turhankin jyrkkä nyt, mutta jätä se poika heitteille vähäksi aikaa. Pakota yrittämään itse. Muuten saat kyllä iänkaiken toimia imettäjänä ja pyllynpyyhkijänä. Voihan nenä, ja kysyt vielä että myisitkö sitten itse appelsiineja torilla? Huh-huh, onko pojalla mahdollisesti hygienisiä rajoitteita sen suhteen, mitä suostuu tekemään?

  Ei jaksa edes säälittää. Ei äiti eikä poika. Menestystä vain valitsemallanne tiellä mutta jos minulta kysyisit sanoisin nyt, että unohda koko juttu. Osta pojalle paluulippu ja taluta kakara kädestä pitäen ilmoittautumaan kortistoon. Täytä paperit hänen puolestaan ja kerro, että tästä alkaa uusi elämä!”

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  … mutta kun et tiedä. Minä pidän mieluummin elävän aikuisen lapsen kuin kuolleen.

  Sääliä en tarvitsekaan. Osaan hoitaa itkuni ihan itse.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.