Yrityksen osto mielessä?

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tässä keskusteluketjussa on tarkoitus keskustella yrityksen ostosta Espanjasta, alustuksena toimii tietopankissa oleva kirjoitukseni, eli kommentit senkin suhteen ovat tervetulleita.

  Voit myös avata uusia yrittämiseen liittyviä keskusteluaiheita täällä

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mela
  mela Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 195

  Tassa voisin paljastaa nyt BAR TRIBUNA GOL:n histooriaa…

  3,5 vuotta sitten saavuon 2 viikon ”loma” matkalle nykyisen liikekumppanini LARRY:n kanssa tarkoituksena etsia itselleni ja hanelle tyopaikka. Saavuimme Torremoliinokseen Tammikuussa ja lampo on suomeen verrattuna lammin 16 c. yolla. No paivalla se kipusi yli kahden kymmenen…

  Ensimmaiseksi hankkimme paikallisen asiansa osaavan avustajan jolla olisi aikaa meille kohdeksi viikoksi. Ja lopulta paadyimme Torremolinoksen FINN-BUP :sta tunnetun TOMPAN ja hanen vaimonsa PIRJOON. Heilla oli juuri talviloma meneillaan eika se haita haitannut kierrella aurinko rannikkoa ristiin rastiin ja samalla tienatakin siita vahaisen.

  Ensin kartoitimme alueita ja paadyimme BENAMADEENAN ja FUENGIROOLAAN. Jo hyvin nopeessa tahdissa hylkasimme Benamadenan kalliina ja ehka kovasta kilpailusta johtuen..

  Taman lajkeen tutustuimme yli katheen kymmeneen ravintolaan fuengiroolan alueella ja paatimme ottaa riskin (SUUREN). Paadyimme hankkimaan keskella espanjalaisen alueella olevaan ns. kuolemaan paikkaan jossa viimeisen 8v. aikana ei mikaan ravintrola ollut toiminut kunnolla. Luvat olivat kunnossa joten pystyimme aloitta vaikka halutessamme heti…

  Riski johtui siita etta kielitaitomme riitti oluen tilaamiseen ja sen saadessa kiittamiseen. Kielitaidollamme ei kannattanut viela hankkia lahempaa tuttavuutta naapurin kanssa saatika sitten vastakaiseen sukupuoleen… 😉

  Kari kirjoitti:

  Yritys myyntiin vai uusi etsintään?

  Kaikella on siis aikansa ja jossain elämän vaiheessa voi kenen tahansa eteen pläjähtää tilanne, jolloin toimivasta yrityksestä luopuminen tulee ajankohtaiseksi. Miksei myös ostajan näkövinkkelistä ulkomaille muutto ja sinne yrityksen perustaminen tai osto saata käydä jollain huimapäällä mielessä.

  Suosittelen varteenottettavana vaihtoehtona. Tutki kuitenkin tarkkaa mita olet ostamassa.

  Kari kirjoitti:

  Järki päässä – jäitä hattuun

  Aivan silkkaa typeryyttä on sokeasti uskoa sinulle ruusuisiksi maalattuja haavekuvia – keskity faktoihin! Näin saatat säästää paljon rahaa ja säkillisen mielipahaa. Yrityskaupassa on aina syytä käyttää tervettä harkintaa ja selvittää ostettavasta yrityksestä tarpeelliset tiedot, aivan muiden kuin baaritiskillä notkuvien ”asiantuntijoiden” avulla. Yrittäminen tai yrityskaupat eivät ole haaveilua ja taruihin uskomista.

  Parhaimmat ravintolat on vahtanut omistajaa jopa kolme kertaa vuodessa. Kannataa hankkia kaikki mahdollinen tieto myytavasta kohteesta. Havana apuna voi kayttaa alueen tuntevaa suomalaista, mutta kannattaa olla tarkkana ettei hanella ole omaa lehmaa ojassa.

  Kari kirjoitti:

  Nousu helikopterilla asioiden yläpuolelle auttaa kummasti näkemään kokonaisuuksia – vaikka se niin monelle vaikeaa ja tuskaisaa saattaisi ollakin. Jos tällaiset ajatukset kuulostavat sinusta oudoilta, niin unohda yrittäjän ura samantien, et tule selviämään!

  Järkevät yrityskaupat perustuvat yleensä faktoihin, mutta toki kohtuullisessa määrin myös tulevaisuuden mahdollisuuksiin ja tuotto-odotuksiin.

  Myoskaan eiempi tuotto ei ole takuu tulevalle. Samalla kannataa miettia onko paikka minulle ja minun taidoille sopivan kokoinen.

  Kari kirjoitti:

  Kun sekä ostaja että myyjä ovat pohtineet näitä asioita, on siinä hyvä perusta lähteä eteenpäin – silloin tärkeille asioille on olemassa selkeät ja mietityt perusteet.

  Kannatta myos selvittaa kuinka pitkalle myyja on valmis auttamaan uutta yrittajaa. Ja siita kannatta laatia kirjallinen sopimus.

  Itse olen valmis avustamaan tarvittaessa yrityksen hankkimista espanjassa.

  mela

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.