Yrittämisen ideoita Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Yrittämisen ideoita Espanjassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 77)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Saan säännöllisesti privaatteja yhteydenottoja, joissa yritystoimintaa Espanjaan suunnittelevat pyytävät mielipiteitä ideoistaan. Noista yhteydenotoista on selvästi huomattavissa, että joillain yrittäjillä on selvästikin hyviä ja toteuttamiskelpoisia ideoita, mutta joillain ajatukset saattavat olla kovastikin epärealistisia.

  Yrityksen onnistumisen ja jatkuvuuden kannalta on yrittäjän osaamisen lisäksi ratkaisevassa asemassa se, onko valitulle yritysidealle olemassa riittävästi kysyntää ja sitä kautta mahdollisuus kannattavaan liiketoimintaan.

  Millaisia ja minkä alan yrityksiä Espanjaan tarvitaan?

  Tämän keskusteluketjun tarkoituksena on kirjata mielipiteitä siitä, millaisille yritysideoille ja yrittäjille Orkkilaiset näkevät Espanjassa olevan kysyntää. Kyseessä voi olla aivan uudet ideat tai sellaiset vanhatkin ideat, joita on hoidettu huonosti ja joissa näette olevan tilaa uusille aktiivisille yrittäjille.

  Esimerkiksi aiemmissa keskusteluissa on tullut selvästi esille, että esimerkiksi vuokra- ja loma-asuntojen välittäjistä suurta osaa ei kiinnosta edes kommunikointi potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Siitä voisi vetää johtopäätöksen, että Espanjassa olisi hyvin tilaa asiakassuhteita aktiivisemmin hoitaville välittäjille jne.

  Millaisia ”markkinarakoja” olette huomanneet olevan?

  LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  Aika noviisi olen asiaan ottamaan kantaa, mutta kerronpa muutaman kuukauden aikana heränneen subjektiivisen näkemykseni asian tiimoilta. Saatan olla ihan metsässä mielipiteineni, mutta siksipä nämä keskustelut ovatkin.

  Ja nyt ymmärtääkseni puhutaan Suomalaisista jotka tulevat tai ovat täällä yrittämässä(?)

  Ihan ensiksi ennen tänne tuloa tosiaan ihmetytti tuo nettikyselyihin vastaamattomuus, tosin poikkeuksiakin on.

  Toinen asia pisti erikoisesti silmään; monilla nettisivuilla yrittäjät ovat täysin anonyymejä. Itse en periaatteessa asioi netissä yrityksen kanssa joissa ei ole ”elävää” ihmistä, tai siis selkeitä yhteystietoja. No joku sanoo että enhän välttämättä tunne kaupan kassaakaan ja annan hänelle rahani. Netissä kuitenkin on niin paljon hämäräbusinesta että luottamuksen luomiseen tarvitaan kaikki keinot.

  Paikan päällä ihmetyttää tuo mentaliteetti että asiat tunnutaan monessa yritystoiminnassa tehtävän ”vasemmalla kädellä”. Onko tässä otettu mallia paikallisista? Jos kuitenkin asioidaan suomalaisten kanssa jotka ovat tottuneet asialliseen, täsmälliseen ja tehokkaaseen toimintaan, niin miksi ei sitten täälläkin.

  Asia mikä Suomessa on aika monilla jo tiedossa, ja täällä selvästi pompsahtaa silmille; kimppayrittäminen tuo ennemmin tai myöhemmin ihmissuhdeongelmia.

  Saatan olla liian kriittinen ja kokemuksia ei vielä ole paljoa. Olen koettanut takoa omaan päähäni että maassa maan tavalla ja että täältä täytyy poimia joukosta ne hyvät asiat ja soveltaa omaan elämäänsä. Enkä tosiaan tiedä varmastikaan vielä puoliakaan monista käytännön asioista jotka saattavat vaikuttaa asioiden tähän tilaan.

  Ideoita? hmmm… niitä nyt sitten ei tässä vaiheessa tule mieleen.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Viimeaikaiset hurjat hinnannousut toivat selvän markkinaraon eläinten kuljetukseen. Tähän kun vielä lisätään nykyisen lentovaihtoehdon ”eioo:n” myyminen, ei tarpeelle voi enää väittää vastaan.

  Se, että onko se kuljetus täällä Orkissa jo aiemmin keskusteltu ”elukkabussi” vai jotain aivan muuta, onkin sitten jo eri asia.

  LINKKI

  janne
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 129
  okebo kirjoitti:

  Paikan päällä ihmetyttää tuo mentaliteetti että asiat tunnutaan monessa yritystoiminnassa tehtävän ”vasemmalla kädellä”.

  Yks asia mikä mulle tästä tulee mieleen on se, että kun yrittäminen todellakin voi olla kivikkoista ja oma liksa sen isoimman kiven takana tai alla, niin sitten yritetään vähän joka rintamalla eri toimialoilla ja säädetään ’vähän kaikkea’ ja kokeillaan mikä niistä sattuisi natsaamaan.
  Tällainen jokapaikansäätö antaa kyllä vasurimeininkikuvan helposti.

  LINKKI

  Meckelin
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.07.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Ihmettelin sitä, kuinka suomalaisia rannikolla olevia kiinteistönvälittäjiä, jos heistä oli kyse, ei kiinnostaisi
  yhteydenotot pontenttiaalisiin asiakkaisiin.
  Nämä firmathan ovat yleensä pieniä ja yrittäjävetosia. Kiinteistönvälitys ei todellakaan ole niitä
  helpompia yrittämisen muotoja Espanjassa.
  Jos en väärin muista, pelkästään Málagan alueella lopetti satoja alan yrityksiä viime vuonna.

  Varmasti tyytymättömyyttä palveluja kohtaan esiintyy kaikkialla. Tämä välittäjiin kohdistuva arvostelu on
  tietysti toisen osapuolen näkemys asiasta.
  Toimin Suomessa yrittäjänä ja päivittäin tukeudun muiden yrtysten palveluihin toiminnassani. Oli sitten
  kysymyksessä kotimainen tai ulkomainen palvelujen tuottaja, joudun itse kuitenkin valvomaan prosessia
  koko ajan, jotta lopputulos olisi tyydyttävä. Tähän vain on menty nykypäivänä.

  Tämän pitäisi tietysti avata tekevälle hyvät mahdollisuudet, jos vain heitä on.

  Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Malagan alueella on lopetettu yhtiöt! Totuus kuitenkin on toinen ; korruptio ja hallituksen budjetti!

  Hinnat ovat nousseet …..

  LINKKI

  lumina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.01.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 7

  Mitenkäs lastenhoitopalvelut lähinnä suomalaisille lapsukaisille(miksei tietysti muutkin)…olisikohan tarvetta tulevaisuudessa…parin kolmen vuoden päästä voisi jotain tämäntapaista suunnitellakin. Opintoja ja kokemusta vielä muutama vuosi lisää…

  LINKKI

  pp
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Täysin kypsähtäneenä tämänhetkiseen työtilanteeseen on mietteissä ollut tehdä hieman muutoksia yritystoimintaan. Mielekäs vaihtoehto olisi toimia osan vuotta Espanjassa. Löytyikin sitten tällainen mielenkiintoinen vanha ketju ja tähän olisi kiva saada tuoretta päivitystä. Minkähänlaisella yrityksellä Suomi-Espanja sektorilla olisi tällä hetkellä kysyntää? Itselläni on kokemusta yrittäjänä kiinteistöhallinnasta, taloushallinnosta ja myyntialalta (tukku- ja vähittäismyyntiä). Ja kyllä meidän perheessä tuo talotekniikkakin on hallinnassa:)

  LINKKI

  Kim Lindholm
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Erittäin hyvä ja ajankohtainen aihe, josta on kaikille osapuolille hyötyä, sekä ”tuleville” yrittäjille että palveluja kaipaaville kuluttajille. Lisäksi, ideoita piisaa nimittäin milloin kullakin, monella pyörivät samat ideat päässä, mutta usein ne jäävät toteuttamatta koska idealle ei ehkä saa tarvittavaa vastakaikua tai esim. yhteistyökumppaneita joita usein tarvitaan idean toteuttamiseen. Jakamalla ideoita ja keskustelemalla niistä täällä ehkä joku löytää idealleen myös yhteistyöpartnerin tai minimissään saa idealleen palautetta.

  Mitä noihin yllä mainittuihin ideoihin ja ajatuksiin tulee, itse olen sitä mieltä että ainakin koulutus, lastenhoito ja muille vastaaville lapsille, lapsiperheille ja nuorille suunnatuille palveluille voisi olla kysyntää. Lapsiperheiden määrähän on kasvanut aika lailla viime vuosina, tästä esimerkkinä ettei suomalaisessa koulussa ole enää edes tilaa tulevana lukukautena. Suomenkielistä lastenhoitoa on vaikea saada (toki sama tilanne suomessakin) tai sitten siitä joutuu maksamaan niin paljon ettei lapsiperheen budjetti kestä kuin korkeintaan kerran vuodessa tällaisen ”luksuksen” hyödyntämistä. Ikääntyneille ja eläkeläisillehän täältä myös löytyy paljon tekemistä ja palveluja (lisääkin varmaan kaivataan, en vain tunne heidän tarpeita), mutta nuoria tänne saisi varmaan hyvin helposti houkuteltua kouluttautumaan. Täällähän toimii jo muutama yksityiskoulu, meikkikoulu ja oliko se Mäntsän seudun ammattiopisto yhteistyössä suomalaisen koulun kanssa jossa voi suorittaa etäopintona esim. merkonomitutkinnon. Molemmat markkinoivat mahdollisuutta opiskella Espanjassa. Lisää tällaisia mahdollisuuksia eri ammatin koulutusohjelmia? Nykyteknologian myötä myös kaikki sellaiset yritykset joiden työntekijät eivät ole fyysisesti tekemisissä suomessa olevien suomalaisten asiakkaiden kanssa olisi mahdollista ”etäyttää” Espanjaan. Muutama puhelinmyyntifirmahan jo toimii täällä. Henkilökuntaa (varsinkin nuoria) on huomattavasti helpompi rekrytoida tänne aurinkoon kuin Suomeen, vaikka palkka olisi heikompi kuin Suomessa.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  Kim kirjoitti:

  Erittäin hyvä ja ajankohtainen aihe, josta on kaikille osapuolille hyötyä, sekä ”tuleville” yrittäjille että palveluja kaipaaville kuluttajille. Lisäksi, ideoita piisaa nimittäin milloin kullakin, monella pyörivät samat ideat päässä, mutta usein ne jäävät toteuttamatta koska idealle ei ehkä saa tarvittavaa vastakaikua tai esim. yhteistyökumppaneita joita usein tarvitaan idean toteuttamiseen. Jakamalla ideoita ja keskustelemalla niistä täällä ehkä joku löytää idealleen myös yhteistyöpartnerin tai minimissään saa idealleen palautetta.

  Mitä noihin yllä mainittuihin ideoihin ja ajatuksiin tulee, itse olen sitä mieltä että ainakin koulutus, lastenhoito ja muille vastaaville lapsille, lapsiperheille ja nuorille suunnatuille palveluille voisi olla kysyntää. Lapsiperheiden määrähän on kasvanut aika lailla viime vuosina, tästä esimerkkinä ettei suomalaisessa koulussa ole enää edes tilaa tulevana lukukautena. Suomenkielistä lastenhoitoa on vaikea saada (toki sama tilanne suomessakin) tai sitten siitä joutuu maksamaan niin paljon ettei lapsiperheen budjetti kestä kuin korkeintaan kerran vuodessa tällaisen ”luksuksen” hyödyntämistä. Ikääntyneille ja eläkeläisillehän täältä myös löytyy paljon tekemistä ja palveluja (lisääkin varmaan kaivataan, en vain tunne heidän tarpeita), mutta nuoria tänne saisi varmaan hyvin helposti houkuteltua kouluttautumaan. Täällähän toimii jo muutama yksityiskoulu, meikkikoulu ja oliko se Mäntsän seudun ammattiopisto yhteistyössä suomalaisen koulun kanssa jossa voi suorittaa etäopintona esim. merkonomitutkinnon. Molemmat markkinoivat mahdollisuutta opiskella Espanjassa. Lisää tällaisia mahdollisuuksia eri ammatin koulutusohjelmia? Nykyteknologian myötä myös kaikki sellaiset yritykset joiden työntekijät eivät ole fyysisesti tekemisissä suomessa olevien suomalaisten asiakkaiden kanssa olisi mahdollista ”etäyttää” Espanjaan. Muutama puhelinmyyntifirmahan jo toimii täällä. Henkilökuntaa (varsinkin nuoria) on huomattavasti helpompi rekrytoida tänne aurinkoon kuin Suomeen, vaikka palkka olisi heikompi kuin Suomessa.

  Voi helvetti! ”Millaisia ja minkä alan yrityksiä Espanjaan tarvitaan?” On todella LOISTAVA keskustelun avaus. }:) }:) }:) }:) }:)

  Otetaan nyt ihan kertauksena uutinen El Paisista táltä päivältä: Ensimmäisen vuosineljänneksen 2011 aikana Espanjan työttömyys saavutti historiallisen lukeman, 4,9 MILJOONAA TYÖTÖNTÄ. prosentteina 21,29 koko maassa ja täällä rakkaassa Andaluciassa 29,68%. Ensimmäisten 3 kuukauden aikana syntyi 58.000 UUTTA perhettä, jossa KAIKKI perheen työikäiset jäsenet ovat TYÖTTÖMIÄ, yhteensä tällaisia perheitä on 1.386.000. Eniten työpaikkoja katosi rakennusteollisuudesta (-78.500), palvelualoilta (74.600) ja maataloudesta (21.300).

  Niin että, minkä alan yrityksiá nyt pitás perustaa?? Työllisyyden kannalta katsottuna voisitte perustaa vaikkapa suomalaisen rakennusfirman, joka alkaisi rakentaa isoja kerrostaloja ja asuntoalueita infroineen. Tai vaikkapa muutama kauppakeskus, palvelualan henkilökuntaa on tarjolla. Ja voittehan perustaa vaikka luomuviljelmiä, sinnekin olisi tarjolla ammattiväkeä.

  Ja ihan oikeesti – kannattaa lukea vaikka Fuengirola-lehden palveluksia tarjotaan-palstaa, siitä näkee minkä alan suomalaisia yrityksiä ja kuinka paljon täällä on. Ja sitten voi miettiä, onko ihan oikeesti olemassa jokin markkinarako, johon voisi yrittää. Ja kannattaa myös muistaa, että potentiaalisia suomalaisia asiakkaita (muut kansakunnat eivát käytä suomalaisia palveluja juurikaan) on paikalla vain lokakuusta huhtikuuhun, suomalaisethan viettávät melkein puoli vuotta kotimaassa ja táállä olevat suomifirmat pistávät luukut kiinni. Ja tämá tarkoittaa sitä, että sen toisen puolivuotiskauden aikana pitää firman tuottaa niin paljon, että edes kiinteát kulut siltá tuottamattomalta kaudelta saa maksettua.

  Ja minua suoraan sanottuna hämmästyttää ja kummastuttaa tämä Suomen SKITSOFREENINEN TILANNE: siellä äänestettiin maahanmuuttoa vastustava Perussuomalaiset-puolue suurella äánivyöryllá Eduskuntaan ja ihan samaan aikaa ja hyvin todennäköisesti nämä samaiset persujen äánestäját ovat sankoin joukoin muuttamassa itse pois Suomesta. Tänne, Espanjan aurinkomaille kultaa vuolemaan. Koettakaa nyt päättää, mitä haluatte. Mitäpä jos tulisitte kaikki tänne ja lähetetään nämä Espanjan 4,9 miljoonaa työtöntä sinne Suomeen. Menis melkein tasan. Jumatsuka. 🙂

  LINKKI

  Kim Lindholm
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Tyypillinen suomalainen palaute, eikö vain? 🙂

  Asiallinen ja vakavasti otettava keskustelunaloitus Karilta, ja keskustelu lipsuu saman tien Espanjan työttömyyteen ja persuihin. Minä en ole politiikasta ikinä edes välittänyt, mutta jos mielipidettäni kysytään niin Fuengirolaan saisi muuttaa vaikka koko Suomi, persut niiden mukana, koska se kasvattaisi vain palvelujen kysyntää ja yrittäjien mahdollisuuksia aurinkorannikolla (ehkä se työllistäisi siinä samalla myös muutaman espanjalaisen työttömömän).

  Palautteenantajalla on myös hyvin kapea näkemys globalisaatiosta ja markkinoiden koosta. Markkinat ei tosiaan lopu Fuengirolassa jo oleviin suomalaisiin, eikä edes täällä oleviin espanjalaisiin tai englantilaisiin, vaan jos on oikea liikeidea niin asiakkaitahan voi tavoittaa vähän laajemmalta maantieteelliseltä alueelta. Fuengirolaanhan voisi perustaa vaikka uuden Googlen, tai ehkä asiakaskuntasi olisikin Suomessa asuvat suomalaiset joita haluat palvella täältä käsin etäältä tai kenties jopa tuoda asiakkaat tänne. Ideoita riittää joka palvelualalle, joka markkinalle. Kysehän nyt oli siitä mitä tänne kannattaisi perustaa, ja se ei tarkoita sitä että asiakkaiden pitää jo sijaita täällä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vähän kesti vastata Karin aloitukseen. Siinä välissä on tainnut tulla muutama miljoona työtöntä lisää ihmettelemään saisiko joltain suomalaiselta töitä.
  Kuka hullu muuten tulisi kehittelemään maailmanlaajuista liikeideaa Fugen suomalaispesäkkeeseen? Mun mielikuvitus keksisi vähän otollisempiakin paikkoja.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  Kim kirjoitti:

  Tyypillinen suomalainen palaute, eikö vain? 🙂

  Asiallinen ja vakavasti otettava keskustelunaloitus Karilta, ja keskustelu lipsuu saman tien Espanjan työttömyyteen ja persuihin. Minä en ole politiikasta ikinä edes välittänyt, mutta jos mielipidettäni kysytään niin Fuengirolaan saisi muuttaa vaikka koko Suomi, persut niiden mukana, koska se kasvattaisi vain palvelujen kysyntää ja yrittäjien mahdollisuuksia aurinkorannikolla (ehkä se työllistäisi siinä samalla myös muutaman espanjalaisen työttömömän).

  Palautteenantajalla on myös hyvin kapea näkemys globalisaatiosta ja markkinoiden koosta. :jawdrop: Markkinat ei tosiaan lopu Fuengirolassa jo oleviin suomalaisiin, eikä edes täällä oleviin espanjalaisiin tai englantilaisiin, vaan jos on oikea liikeidea niin asiakkaitahan voi tavoittaa vähän laajemmalta maantieteelliseltä alueelta. Fuengirolaanhan voisi perustaa vaikka 😕 tai ehkä asiakaskuntasi olisikin Suomessa asuvat suomalaiset joita haluat palvella täältä käsin etäältä tai kenties jopa tuoda asiakkaat tänne. Ideoita riittää joka palvelualalle, joka markkinalle. Kysehän nyt oli siitä mitä tänne kannattaisi perustaa, ja se ei tarkoita sitä että asiakkaiden pitää jo sijaita täällä.

  Ja erinomaisen pitkälle harkitty ja kypsä vastaus sinulta. kiitos siitä.
  Milläs ne kaikki 5 miljoonaa suomalaista täällä eläisivät, Suomen sossun avustuksella, vai? Vai perustaisivatko kaikki jonkun yrityksen ja kävisivät sitten keskenään kauppaa, vaihtokauppaa esimerkiksi. Tyyliin minä annan sinulle kapan perunoita niin siná annat minulle kimpaleen lihaa. Vai olisiko kysymyksessá luottokauppa, maksaa kun jaksaa??

  Minun on mahdotonta kovin globaaleita markkinoita kuvitella näille kaikille remonttireiskoille, lapsenlikoille, putkimiesperteille ja jokaalanammattimiehille, jotka tánne ovat Suomesta tunkemassa. Kaikkien näiden yhteinen nimittäjä, ainakin tälle palstalle tulleiden kyselyjen perusteella, on täydellinen kielitaidottomuus ja melkein yhtä täydellinen ammattitaidottomuus millään alalla. Kesátöitä on paiskottu ja kansalaisopistossa on luettu puoli kurssia epsanjaa, enklannista osataan tankero-alkeet. Ja ruottiksi heJ! Ei tuo vielä riitä, jotakin pitäisi ihan oikeasti osata. Ja haiskahtaa minun nenääni, että Sinäkin, Ystäväiseni, joko kuulut näihin haaveilijoihin tai olet pesunkestávä timo..

  Ne Googlen perustajat eivát kysele tállä palstalla.(Ja miksi se pitäisi uudelleen perustaa, eikö samalla myös Nokia?) Se porukka, joka osaa homman, jolla on rahoitus ja suhteet kunnossa toimii ihan toisia kanavia pitkin. Tänne kirjoittelee ne, jotka haaveilevat ja joista osa tulee tánne ja palaa aika pian takaisin kotiin. Onhan náitá náhty, monenmoista yritystá on ollut. Muutama baari, kauppa, ravintola, kiinteistövälitys jne. en miná edes tiedá kaikkia, enká haluakaan. Niin, ja onhan täállä erilaisia konsultteja, kouluttajia ja tulkkeja ja asianhoitajiakin ollut, joiden ainoa tarkoitus on ollut huijata hyváuskoisia.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Kim kirjoitti:

  Asiallinen ja vakavasti otettava keskustelunaloitus Karilta…

  Juuri näin. Ehdottaisin kuitenkin tutustumaan tämän threadin aikaperspektiiviin. Kari kirjoitti tuon keskustelunaloituksen kome vuotta ja kolme kuukautta [3v+3kk] sitten ja Espanjassa ovat asiat menneet tuona aikana päin prinkkalaa sangen perusteellisesti. Tilanne kaikkeen yrittämiseen ryhtymisen kanssa on aivan toinen kuin vielä kolme vuotta sitten.

  Vaan en toki aio tuomita, josko joku omasta mielestään hyvän liikeidean keksii ja aikoo sen toteuttaa. Ja jos ”p**se kestää merivettä”, niin voipihan hän ideansa tuoda tännekin ”suuren raadin” arvosteltavaksi, niin saanee sitten tietää, mikä on se karkein vastaisku, jonka hän saattaa joutua kohtaamaan. 😉
  En nyt siis tarkoita luonnonmullistuksia ja sen sellaisia.:)

  LINKKI

  Kim Lindholm
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  En huomannut että tämän keskustelun aihe oli luotu jo vuosia sitten (jostain se pompsahti esille josta sen huomasin), mutta ei talouden tila tai korkea työttömyys pitäisi estää keskustelua. Päinvastoin, moni menestynyt yritys on perustettu juuri matalasuhdanteen aikana, jolloin kynnys perustaa oma yritys on myös usealle matalampi.

  Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun osallistuin keskusteluun tällä sivustolla, ja sen sijaan että keskustelijat pysyisivät aiheessa, epäillään ”haaveilijaksi tai pesunkestäväksi timoksi” 🙂 En siitä pahastu, minä en tätä kesksutelua aloittanut, en mielestäni ole esittänyt haaveilevia ajatuksia, vaan vastasin vain omalla mielipiteelläni tämän viestiketjun alkuperäiseen aiheeseen ja muiden kirjoittajien kommentteihin.

  Jos jotain tästä opin, ja siinä te kaikki olette oikeassa, niin tämä on ehdottomasti väärä palsta käydä tällaisia keskusteluja. Otetaan opiksi nyt kun olen tutustunut vähän paremmin tämän foorumin keskusteluetiikkaan. Sinällään muuten kiinnostava paikka, josta kuvittelin saavani näkemystä mitä suomalaisyhteisössä ja aurinkorannikolla yleensä tapahtuu.

  Lopuksi puolustaisin kaikkia (lainaan tässä vanhatyttö nimimerkin nimityksiä näistä ihmisistä) ”remonttireiskoja”, ”lapsilikkoja”, ”putkimiesekspertteja” ja ”jokaalanammattimiehiä” siinä että jo tulemalla aurinkorannikolle he ovat osoittaneet aloitekykynsä ja yrittäjähenkisyytensä, molemmat ominaisuuksia joita arvostan korkealle. Vanhatytöllä on ilmeisesti vähän eri näkemys ihmisistä jotka asuvat tai ovat asuneet täällä. Ei ole tullut mieleenkään että täällä saattaa asua ihan tavallisia, koulutettuja ja mahdollisesti myös menestyneitä ja hyvin käyttäytyviä suomalaisia? Moni on lisäksi ehkä myös päättänyt jättää rotanpyörän taakseen, ja päättänyt aloittaa täällä uuden elämän työllistäen itsensä vaikka putkimiehenä jos se siltä tuntuu. Moni on myös myynyt liiketoimintansa Suomessa. Ei näistä yrittäjistä pitäisi puhua alentavasti. Täällä epäonnistuminen ei myöskään tee ala-arvoiseksi. Yrittämättä jättäminen sen sijaan on pahempi synti. Myös eläkeläiset jotka ovat tulleet tänne ovat hoitaneet omat asiansa Suomessa mallikkaasti, joka mahdollistanut tänne tulon. Keskivertojuntilta se ei välttämättä onnistu. Ja täällä varttuneista junioreistamme kasvaa kansainvälisiä kielitaitoisia ammattilaisia. Tästä on jo esimerkkejä.

  Eli päinvastoin, väittäisin että olisi aika antaa vähän krediittiä täällä asuville suomalaisille, eikä vain tallata meidän omaa mainettaan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 77)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.