Yllätysviini Mercadonasta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Yllätysviini Mercadonasta

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Edellisestä kerrasta on jo vuosia. Silloin ilmestyi Mercadonan hyllylle vaatimattoman näköinen ja vaatimattoman hintainen Garnacha-viini ”Borsao”. Hinta oli muistaakseni luokkaa 1,50 euroa. Viini olisikin jäänyt sinne hyllyyn, ellei oltaisi huomattu pientä lehtijuttua, jossa joku toimittaja oli hullaantunut tuotteen hinta-laatusuhteeseen. No, eikun siitä Mercadonaan ja muutama pullo kotiin ihmeteltäväksi. Hyvää oli. Ja hyvää on ollut jo vuosikaudet, vaikka viinin hinta on tässä menneiden vuosien saatossa noussutkin muutamalla kymmenellä centimolla.

  No niin – uusi yllätys näyttää olevan tässä. Eilen kaupassa käydessäni törmäsin käytävälle raahattuun lavalliseen ”Señorio de Fitero” -punkkua. Pullon hinta oli muistaakseni 2,10 euroa kappale ja navarralaista kun oli, pakkohan sitä oli ostaa pari pulloa kokeeksi. Vuosikerta on 2011 ja viiniä on lepytelty tammitynnyrissä kolme kuukautta. Rypäle on sataprosenttista Garnachaa, mikä merkitsee alhaisia tanniinipitoisuuksia ja siten vähäisempiä päänsärkyjä niille, joille punaviini ”ei sovi”. Alkoholipitoisuus on Garnacha-viinille tyypillisesti yläkantissa eli 13,5%. Puoli tuntia pullon avaamisen jälkeen sopii juomaa kaataa maisteltavaksi.

  Kannattaa kokeilla.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Olen aika huono kuvailemaan viinin tuoksuja ja makuja, mutta tästä yllämainitusta sanoisin, että sen olemus on täyteläisen pehmeä, vähähappoinen ja kahden euron viiniksi aikamoinen löytö. Sopiva nauttimislämpötila on 15-16 astetta. Se 25-asteinen ”huoneenlämpötila” pilaa tämän viinin maun täydellisesti.

  LINKKI

  Vinatero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 154

  Espanjassa juodaan usein miten punaviinit aivan liian lämpöisinä, myös ravintoloissa. Viinikaappi on siksi tärkeä kapine, jos haluaa nautiskella.

  Meillä on ollut muutaman vuoden 12 pullon kaappi, joka on jaettu kahteen 6 pullon osastoon, joiden lämpötila voidaan erikseen säätää. Punaviini osasto 16 astetta, valkoviinit 12 astetta ja tietty cavat jääkaapissa. Esim. Mercadonan Pirkka-viinit, siis ne jotka ovat lavoilla, maistuvat paljon miellyttävimmältä oikeassa naatintalämpötilassa, laadukkaammista viineistä puhumattakaan.

  Nautiskelija tietysti hankkii lisäksi sopivat coolerit, jotta viini myös pöydässä säilyttää sopivan lämpötilan mahdollisimman pitkään.

  Meille tuo 12 pullon viinikaappi on aivan riittävä, meillä ei viinejä jää säilytettäväksi: kauppaan lähdettäessä tsekataan, montako pulloa viinikaappiin mahtuu ja sen päälle muutama tavalliseen kaappiin reserviin..

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mulla on ollut sellainen iso viinikaappi jo 10 vuotta . Punaviinit ainakin sailyyvat paremmin.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Muistui tuosta aloituksesta oma lähes ensimmäinen viinikokemukseni Espanjasta vuosikausia sitten, jolloin en juuri viineistä ymmärtänyt ! Tosin en ymmärrä vieläkään.

  Paras sääntö on arvostella viiniä on minulle se, että jos viini maistuu hyvälle, se on hyvää hinnasta riippumatta!

  Kumma kyllä, että viinin maku muuttuu ruuan ja seurankin mukaan ja mielialallakin ollee joku vaikutus!

  Tässä vanha kokemukseni: http://espanja.org/node/2417

  Don Ramon maksaa Mercadonassa edelleen 1,95 € !

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  näin sanoi aina Larreksen Mattikin, joka kyllä viininsä tuntee.

  Mä olen lähtenyt lähestymään näitä punkkuja sen perusteella, mistä rypäleestä ne on tehty. Mun lasissani maistuvat parhaimmilta Monastrell ja Garnacha, mutta aika monta on vielä maistamatta.

  Don Ramonia oli usein pöydässäni joskus 12 vuotta sitten, nykyisin harvemmin. Ostan oikeastaan kaiken viinini verkkokaupoista. Markettien juomat on jo käyty läpi.

  LINKKI

  tpojalar
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.10.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 14

  Hyvää on tämä Mercadonan hyllyssä uutena oleva punkku. Pitkästä aikaa tuli punaista ostettua ja onhan tuota sitten joku pullo maistunut. Ei maistu metalliselle eikä happamalle, sen mitä niistä ymmärränkään. Kiitos vinkistä.
  Kokeilkaapa cavaa nimeltä Dubois. Olen sitä hamstrannut Rivieran kaupasta ja nyt näyttää olevan Carrefourin hyllyssäkin. Hinta semmosen 1,80€, on hinta ja laatu kohdillaan.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.