Yliopistoissa suomalaisia? Lääketiede/Eläinlääketiede/Hammaslääketiede

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yleistä opiskelusta, työnteosta ja harjoittelusta Yliopistoissa suomalaisia? Lääketiede/Eläinlääketiede/Hammaslääketiede

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LikkaPippa
  LikkaPippa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.04.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Moi!

  Olen kuullut että Espanjan yliopistoista valmistuu lääketieteen eri aloille kovatasoista väkeä ja minua kiinnostaisikin tietää opiskeleeko joku suomalainen lääketiedettä, hammaslääketiedettä tai eläinlääketiedettä espanjalaisessa yliopistossa? Olisi kiva kuulla kokemuksia opinnoista ja hausta.
  Olen miettinyt hakemista tänä vuonna noille aloille. Sain juuri Unedista vaadittavan paperin joka ymmärtääkseni antaa minulle hakuoikeiden Espanjassa. Nyt minun pitäisi aloittaa yliopistojen valinta. Osaisiko joku suositella parhaimpia tiedekuntia? Olen kuullut, että Kanarian yliopisto ei ole hyvä. Muuta tietoa minulla ei ole. Minua kiinnostaa etenkin mahdollisuus suuntautua tutkimukseen (investigación).
  Kiitos vastauksista!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ei ole olemassakaan.

  Ensin olisi hyva tietaa minne tiedekuntaan ja yliopistoon voisin suositella kun kerrot mitka ovat pisteesi,

  jos pisteet ei riita hyvista tiedekunnista tai parhaista yliopistoista on turha haaveilla.

  Jos et sitten valitse yksityista yliopistoa johon pisteitten lisaksi vaikuttaa raha.

  Riittaako UNEDin antama paperi muihin Yliopistoihin? Ja mihin tiedekuntiin se antaa sinulle oikeuden hakea?

  Miten meinasit parjata opiskelussa joka annetaan Espanjankielella?

  http://portal.uned.es/portal/page?_pageid=93,1&_dad=portal&_schema=PORTAL

  Kysyn taas tata samaa asiaa , kukaan ei koskaan vastaa, jos Espanjassa vaaditaan lukiontiedelinja esim. noihin yllamainitsemiisi tiedekuntiin ja Suomessa tiedelinjaa ei ole niin mita aineita Suomessa pitaisi lukea etta on mahdollinen paasy naihin mainittuihin?

  Miten Suomessa valmistaudutaan yliopistoon paasyyn lukion aikana?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Kun kukaan ei sinulle vastaa, niin yritán vanhalta muistilta. Jospa joku sitten oikaisee, jos puhun pöytyä.

  Suomessa lukiossa ei oikeastaan mitenkáán valmistauduta yliopistoon. Opiskellaan kaikenlaista ja sitten kirjoitetaan ylioppilaaksi. Ja vasta sen jälkeen aletaan miettiä, mitä sitten opiskeltaisiin ja ryhdytáán lukemaan pääsykokeita varten. Suomessa lukiossa ei siis ole sellaista ”putkea” kuin Espanjassa, siis tarkoitan näitä linjoja – tiede, humanistinen jne.

  Tuo ylioppilaskirjoitus on vain yksi valtakunnallinen koe ja sen kokeen tulokset antavat sitten yliopistoon pyrkiville lisápisteitá, varsinainen pisteytys tulee kuitenkin päásykokeesta, johon on opiskeltava aika paljon. Ja monelle alalle járjestetáán myös maksullisia valmennuskursseja.

  Mutta mitenkáhán Espanjan systeemi nyt tulee muuttumaan. Rajoyn hallitushan on uudistamassa myös yliopistoja. Siihenhán on jo asetettu työryhmá pohtimaan, millainen mullistus olisi tarpeen. Turhan moni opiskelija keskeyttáá opinnot, siihen on tarkoitus vaikuttaa ja jonkinlaisesta tutkinnonuudistuksestakin puhuttiin uutisissa. Mutta tämä, kuten kaikki muutkin Rajoyn hallituksen uudistukset, ovat salaperáisiá, niistá kerrotaan vasta sitten, kun ne on jo tehty. 😕

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hallitukselta on tulossa niin rankkoja ”uudistuksia” (lue: leikkauksia), että niistä kannattaakin pitää naama nepparilla etukäteen, ettei sakki hermostu.

  Rajoy’lla on nyt hoidettavanaan hlvetin tuulinen posti, kun pitäisi laittaa uuteen aakkosjärjestykseen kaikki se, mitä Espanjassa on sössitty viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Huimis
  Huimis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 442

  Ovatko espanjalaiset yliopistot ilmaisia myös ulkomaalaisille? (Suomihan on kovaa kyytiä laittamassa ulkomaalaisille lukukausimaksuja, eka vaihe on menossa jo)
  Yleistähän se ei ole missään päin maailmaa, että yliopistot ovat ilmaisia ja vieläpä ulkomaalaisille.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  kenellekkaan, ei espanjalaisille eika ulkomaalaisille.

  Julkisessa yliopistossa on vaan paljon halvemmat lukukausimaksut kuin yksityisessa joka maksaa munuaisen ja osan toista.

  Laaketieteellisen maksuja:

  http://www.casimedicos.com/junior/wp-content/uploads/2011/08/costecurso2011_2012d.png

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Fiona
  Fiona Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.09.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  Moi! Täältä löytyy myös yksi eläinlääketieteellisestä kiinnostunut. Asun vielä Suomessa, ja olen käynyt tänä keväänä täydentämässä YO-tutkintoa, ja nyt odottelen papereita sieltä jotta voisin lähettää ne eteenpäin UNEDiin. Kiire siis tulee tuohon kesän hakuun mutta ei auta kuin odottaa.

  LikkaPippa, sinä kun olet ilmeisesti vastikään lähettänyt paperit UNEDiin, voisitko vähän kertoa siitä prosessista? Missä käännätit tarvittavat dokumentit ja mitkä sinne lähetit? Lukion päättötodistus + YO-todistus, eikö vain? Kuinka kauan koko prosessiin meni? Olen yrittänyt etsiä vaikka mistä tietoa siitä, minkälaiset suomalaiset YO-arvosanat korreloivat UNED-pisteiden kanssa, mutta mistään ei tunnu sitä tietoa löytyvän. Edes soitto UNEDiin ei tätä asiaa avannut. Olisi kiva tietää edes suunnilleen minkälaisia arvosanoja tarvitaan. Joltakin palstalta olen lukenut, että C:n papereilla olisi päässyt esimerkiksi Santiago de Compostelaan v.2006, mutta tiedä sitten miten totta tuo on, sekä miten on käytäntö vuosien myötä muuttunut. Olisitko siis halukas kertomaan minkälaiset YO-arvosanat sulla on (ja mistä aineista) sekä minkälaiset pisteen UNED on sulle antanut? Tää asia oikeesti tekee mut pian hulluksi.

  Itse haluaisin päästä etelään opiskelemaan, ja ykkösvaihtoehtona onkin Córdoba, joka onkin sopivasti se vaikein eläinlääkis Madridin ja Barcelonan jälkeen. Tuossa keväällä sattui lisäksi YO-viikolle perheenjäsenen erittäin vakava sairastuminen, joten tämä YO-tutkinnon täydentäminen ei mennyt aivan putkeen, mutta sille ei enää mitään voi. Todennäköisesti käyn uusimassa kokeet syksynä sitten, koska en todellakaan usko, että näillä suorituksilla paikka etenkään Córdobasta aukeaa. Sitten voisi ensi keväänä koittaa uudestaan. Ikää toki pukkaa koko ajan lisää, mutta sitä yritän olla miettimättä.

  Minkälainen sun espanjan kielen taso muuten on? Mun taso on ihan ok ottaen huomioon että olen lukenut kieltä vasta vähän aikaa, ja andalusialaisten ystävien vuoksi myös korva on tottunut paikalliseen aksenttiin, mutta tiedän, että opiskelu tulee tuottamaan vaikeuksia ainakin ekan vuoden. Se ehkä pelottaakin eniten, koska opiskelu tosiaan maksaa enkä halua reputtaa kaikkia kursseja ja siten ”hukata” kallisarvosta aikaa ja rahaa. Olen myös miettinyt, että jos en tänä keväänä pääse yliopistoon niin haen Ciclo Formativoon Auxilar de veterinaria-”linjalle”, joka on sopivasti tullut/tulossa uutena julkisen puolen CF-ohjelmistoon. Onko kellään kokemusta Ciclo Formativoon hakemisesta ja sinne pääsemisestä? Periaatteessahan CF vastaa meidän ammattikoulua, jonne pääsee Suomessa opiskelemaan vaikka ilman sitä YO-tutkintoakin, mutta espanajalainen ystäväni on antanut ymmärtää että CF:ään tarvitaan myös hyvät YO-arvosanat. On vaikea verrata ja tietää tarkalleen mitä vaaditaan kun kumpikaan ei oikein tunne toisen maan opetusjärjestelmää. Toisaalta nythän on varmasti kaikki opiskeluväylät tukossa koko Espanjassa tuon taloustilanteen takia…

  Tulipa nyt pitkä sepustus, mutta toivottavasti jaksat LikkaPippa (ja muut asiasta jotain tietävät!) vastata. Olen todellakin kaivannut vähän vertaistukea tämän asian tiimoilta, etenkin niin suomalaisten kokemuksia hakuprosessista, ja ihan kaikenlainen tietoa auttaisi minua(kin) aivan hurjasti!

  PS – Oletko LikkaPippa ajatellut osallistua myös PAU-kokeeseen?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Fiona
  Fiona Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.09.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  No jopas keskustelu hiljeni…?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ystavasi Ciclo Formativo Superior, joka on korkeakoulua vastaava ja johon mennaan lukion paastotodistuksella?

  La Formación Profesional es el conjunto de enseñanzas que, dentro del sistema educativo, capacitan a las personas para poder ejercer un trabajo cualificado de las distintas profesiones.

  La titulación obtenida es la de Técnico/a Superior de la profesión correspondiente al ciclo cursado. Dicha titulación permite el acceso directo a los estudios universitarios.

  El objetivo de estos estudios es:

  Conseguir todas aquellas actitudes que permitan al alumnado adaptarse a las situaciones laborales presentes y futuras y asumir responsabilidades de coordinación y de programación en una profesión determinada, así como planificar el trabajo de las personas y hacer las correspondientes verificaciones y valoraciones. La titulación oficial obtenida es la de Técnico/a Superior de la profesión correspondiente.

  Los ciclos formativos de grado superior están dirigidos a los alumnos que con el título de bachillerato y como alternativa a la universidad, buscan unos estudios superiores, prácticos, que los cualifiquen para incorporarse al mundo laboral.

  Esta formación técnico-práctica conduce a una titulación de nivel superior, vigente y con futuro, que prepara para tareas de mandos intermedios. Los titulados obtienen la cualificación necesaria para realizar trabajos técnicos propios de la profesión pero también asumir responsabilidades de planificación, organización y coordinación.

  Vai Ciclo Formativo de Grado Medio, johon taas mennaan peruskoulun paastotodistuksella ja vastaa Suomen ammattikoulutusta?

  El objetivo de estos estudios es:

  Realizar tareas de manipulación de herramientas y aplicación de técnicas que exigen niveles relativamente modestos de habilidad. Requiere conocimientos técnicos y científicos de la actividad y capacidades de aplicación y comprensión del proceso.

  Conseguir todas aquellas actitudes que permitan al alumnado adaptarse a las situaciones laborales presentes y futuras y asumir responsabilidades en una profesión determinada.

  Esta formación técnico-práctica conduce a una titulación de nivel medio, vigente y con futuro, que prepara para tareas de mandos intermedios. Los titulados obtienen la cualificación necesaria para realizar trabajos técnicos propios de la profesión.

  Para acceder a los ciclos formativos de grado medio es necesario haber superado la ESO o equivalente a efectos académicos.

  http://www.tuformacionprofesional.com/curso/tecnico-superior-en-anatomia-patologica-y-citologiatitulacion-oficial-las-palmas-15566.html?gclid=CNODotr30K8CFYgifAodzQlgEg

  Kun teilla on mahdollisuus kayttaa tata opetusministerion toimistoa Helsingissa niin ottakaa ihmeessa heihin yhteytta kaikissa naissa opiskeluasioissa.

  http://www.educacion.gob.es/exterior/fi/es/home/index.shtml

  Kysyt,Toisaalta nythän on varmasti kaikki opiskeluväylät tukossa koko Espanjassa tuon taloustilanteen takia…???

  Miksi ? Ainut hankaluus mika on edessa on yliopistomaksujen nousu. Mita ajattelit?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.