Yksin vai kaverin kanssa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Yksin vai kaverin kanssa?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Oilimarjatta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.06.2010
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 126

  Heippa kaikki haukkujen ystävät! Mitä mieltä ollaan, yksi vaiko kaksi koiraa? Mikäli jälkimmäinen, samaako vaiko eri rotua?

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Minulla ollut parhaimmillaan 3 karvaturria ja kaikki eri rotua. Hyvin tulleet toimeen keskenään.
  Tälläkin hetkellä 2 ”Andalucian basuraa” eli sekarotuista. Toinen on narttu, jotain paikallista metsästyskoiraa ja seurakoiraa sekaisin. Toinen taas on ”bordercollie”, ei puhdas ja vaihtovärinen uros.
  Yhdessä eläneet 2 vuotta. Narttu tuli hylkypentuna eläinlääkärin kautta ja sen ollessa 5 v otin sitten tämän hylkykoira uroksen kaveriksi, silloin arviolta n 4 vuotta. Ei ensimmäistäkään ongelmaa ole tullut vaikka aikuisiällä ja eri sukupuolta. Silloin kanssamme eli vielä hollanninpaimenkoiranarttu 11 v.
  Tietenkin molemmat on steriloitu, ihan käytännön syistä.
  Samaa rotua olevista en osaa sanoa kun näitä koiria ”löytyy” vain syliin :).

  Itse koen että ainakin nämä omani ovat onnellisia toistensa seurasta.

  Agilityä harrastaneena sanoisin et monikoiraihmiset jakautuivat 50-50% roduissa. Jotkut halusivat ehdottamasti samaa rotua mutta yhtä monta sitten valitsi ihan täysin erillaisen toiseksi koirakseen.

  LINKKI

  Mimmamuro
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 44

  Rodul tuskin on väliä, itselläkin on ollu kolmea eri rotua samas huushollissa ja myös niin, etteivät ole olleet kaikki samaa sukupuoltakaan. 2 narttua ja yks uros.

  Itselle on helpointa jos miettii, et millainen koira sopii itselle.
  -Lenkkeileekö pitkiä matkoja, vai vaan kortteli ympäri, turhautuneet koirat voivat helpommin tapella nimittäin.
  – Jos pitää pelkästään pihalla niin kaks koiraa kyl voi alkaa tappelemaan siel, jos ei muuta liikuntaa saa, eihän ihminenkään niin pienis ympyröis jaksa, ku ei oo mitään vaihtelua.

  Eli siis aika moni koira kyl selvii keskenään, jos ihminen antaa virikkeitä riittävästi ja liikuntaa.
  Ittellä on ny afgaani/snautserin sekoitus (narttu) 2v., mikä tykkää pitkistä lenkeistä ja olla myös vapaana irrottelemassa ja hoitokoirana on Portugalin vesikoira (uros) 6v. Nämä eivät paljoa toisistaan piittaa eli eivät pidä seuraa toisilleen. Siis jos siks oot ajatellu kahta koiraa, et pitäis toisilleen seuraa, niin sekään ei välttämättä toteudu.

  Vanha narttu voi alkaa ärhentelemään nuorelle viriilissä iässä olevalle nartulle, mut urokset eivät aiheuta samanlaista reaktioita vanhoissa nartuissa. Ikä siis vaikuttaa kans, et koska ottaa kaverin toiselle.

  Mulla on jo 5s. koira tämä afgaani/snautser mix.
  Itsekin olin ajatellu ottaa tälle nykyiselle neidolle kaverin, mutta en nyt sit otakaan. Kun se ei sitä toista koiraa ees noteeraa ja ulkonakaan ei välitä, koska siitä ei ole paini/juoksukaveriks 🙁
  Ehkä otan vasta sitten kun nykyinen koirani on päässyt ”pentuvaiheestaan” ohi eli varmaan siin 4v. ikäisenä.. 😉 on siis tosi villikko (ulkona), sisäl makaa ku talja.

  Ota vaik joku koira ekaks hoitoon oman koiran seuraks ja kato millaisesti käyttäytyvät ku ovat samas huushollissa. Kuinka reviiritietoinen sun nykyinen koiras on jne..siis et päästääkö se uutta koiraa miten helpolla..

  Toivottavasti on apua näist jutuista….

  LINKKI

  esperanza
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.08.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 80

  mulla on esim 2 koiraa ja molemmat ovat eri rotua sekasotuisia kumminki,tulevat toimeen toistensa kanssa tosi hienosti

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.