Windows 7

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Windows 7

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Näillä Orkin sivuilla on aina silloin tällöin vaihdettu ajatuksia myös värkeistä, joilla olemme yhteydessä foorumiin.

  Vaihdoin Microsoft Vistan (32 bit).. tai paremminkin Visvan viikko sitten Windows 7:aan (64 bit) ja ohessa on kokemuksia.

  Toki aina ikuisena veijarina vilkuilen vieraisiin pöytiin, mutta

  • Mac ei vieläkään saa sydäntäni, vaikka se on kaunis pakkaus. Syynä on yksinkertaisesti se, että kaikki softat tehdään ensin Windows ympäristöön ja sitten joskus muille ja toimivuus voi muilla kuin Applen omilla virityksillä olla kyseenalaista – oli sitten kyse jonkin pankin sovelluksesta tai jostain muusta.
  • Ubuntu ei vieläkään suostu toimimaan kahdessa uusimmassa koneessani, jotka ovat hieman perusläppäreitä mutkikkaampia mm. erillisen näytönohjaimen vuoksi. Ja sama ”ensin Windowsiin” dilemma pätee.
  • Nokian ja Intelin yhteinen Linux projekti antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta ja saattaapa siitä Googlen Chrome OS:stäkin tulla joskus jotain?

  Eli Microsoft pitää edelleen maailmaa otteessaan vaikka kuinka rimpuilemme vastaan.

  Syy vaihdon ajankohtaan oli Vistan entistä pahempi sekoileminen ja olisin joka tapauksessa joutunut rakentamaan sen alusta. Vista rakennettiin aikanaan kokonaan uusiksi ja Windows 7 on se, mitä siitä olisi jo alunpitäen pitänyt tulla eli oikeastaan sen joutaisi tulla uuden service packin muodossa, mutta tarvitseehan se MS:kin lisää fyffeä….

  Läppärini on Fujitsu-Siemens Celsius H270 ja se on virallisesti W7 yhteensopiva

  Kokemuksia:

  • 64-bittisiä laiteohjaimia on löytynyt toistaiseksi kaikille laitteille
  • nyt kaikki 4 GB keskusmuistia on vihdoin käytössä
  • kone toimii hiukkasen nopeammin kuin Vistalla
  • kone ei ole ainakaan toistaiseksi jumittunut – Vista teki sitä aina silloin tällöin alusta pitäen
  • monet vanhat softat eivät toimi (sanakirjat, monet pikkusoftat, ym) – Saattaisivat toimia W7 32-bittisessä versiossa
  • mm. Photoshop, Pinnacle ja vanha Office XP toimivat (uutta en suostu ottamaan käyttöön sen jatkuvasti uusien raskaiden turhien ominaisuuksien vuoksi ja myös OpenOffice on entistä enemmän käytössäni
  • Windows Mail puuttuu ja uusi Live Mail on hanurista
  • onneksi kokeilin Thunderbird mailia ja se olisi pitänyt ottaa käyttöön ja kauan sitten…
  • samoin Foxit Reader voittaa Adobe Acrobatin mennen tullen eli heitä Acrobat helvettiin turhan raskaana tuotteena

  Summa summarum… Windows 7 on selkeästi parempi kuin Vista (vakaampi, hiukkasen nopeampi, muutama mukava uusi käyttöä helpottava juttu), mutta siirtyminen vaatii hitosti työtä eli vaihtoon kannattaa varata paljon aikaa: erilaiset mail konversiot, uusien softien etsintä niiden tilalle, jotka eivät enää toimi, jne. Jos pärjäät vanhalla XP:llä, jatka sillä. Jos pärjäät vanhalla Vistalla, jatka silläkin, mutta älä pure kieleen. Jos et ole nörtti, unohda vaihto ja siirryn W7:aan vasta uuden koneesi myötä.

  Vaikka perusasiat toimivat W7:ssa, seuraavan viikon aikana rakentelen sen hiljalleen mieluisaksi etsien uusia softamokkuloita. Joskus toki on pakko etsiä uusia vanhojen tilalle ja nyt etsintä ja vaihto tuli ”sivutuotteena”.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mielenkiintoinen juttu. Minakin vaihdoin Sony Vaio’n Windows 7 pari kuukautta sitten 32 bittiseen versioon. Kaikki toimi hienosti kunnes onnistuin murjomaan nayton jonka nyt olen saanut vaihdettua uuteen tilaamalla Kanadasta. Maksoi siella $89 ja olisi maksanut 750 euroa taalta. Kone on nyt kunnossa.

  Nayton sarkyessa ostin kauan miettimani MacBook Pro’n. Yhtena syyna koneen taysalumiinen ulkokuori. Jospa nayttokin kestaisi nyt paremmin huolimatonta kuljetustani. Pari viikkoa meni opetellessa Apple’n systeemeja. Asensin Parallers ohjelman ja siihen Win XP’n . Ostin koneen mukana MS Officen Mac’lle plus muutaman muun ”tarpeellisen” softan.

  Nyt reilun kuukauden kayton jalkeen en vaihtaisi takaisin Windows maailmaan. Kaikki toimii ja koko Applen systeemi tuntuu sopivan minulle. Myos kaikki Windows ohjelmat toimivat taman parallers ohjelman kautta. Tyossani kayttamani JeppViews on saatavilla ainoastaan Windows versiona ja sekin toimii nyt MacBookissa.

  Seuraavaksi vaihdan kodin ison PC systeemin Applen tuotteeseen…on jo tyylikkaamman nakoinenkin poytakoneena. Vaan toimii tuo Windows 7’kin niinkuin Hot sanoo paljon paremmin kuin edeltajansa vaan ei niin katevasti kuin Apple!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Blues,

  Vaihdoit aikanaan Windowsin Ubuntuun… tuliko ryppy rakkauteen vai oletko lähtenyt pettäjän tielle kun nyt hengaat Applen kanssa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Juu, niin vaihdoin. Kaikkea taytyy kokeilla, ehkei kuitenkaan isoaitia…

  Ubuntu toimi ihan OK. Taitaa kuitenkin olla enempi sellainen ”alan miesten” homma. Pidan enempi siita etta kaikki toimii valmiina ja helposti. En koskaan saanut toimimaan tarvitsemaani JeppView ohjelmaa Ubuntussa.

  Niinkuin alan miehet sanovat, kaikki toimii Ubuntussa mutta unohtavat mainita etta siina tarvitaan aika lailla tietotaitoa asennuksessa. Mulla loppui karsivallisyys.

  En kuitenkaan ole taysin unohtanut Linux maailmaa…on mulla nytkin tuossa Win7 lapparissa toisena kayttojarjestelmana Ubuntu. Aina silloin talloin taytyy naita vanhoja aivoja voimistella….. Muuten touhuan nyt Applen kanssa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
  Lumenluoja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  ja on todettava, että vakaampi ja läheskaikessa nopeampi kuin vanha Vista. No tietysti kone kin on vaihtunut käyttiksen mukana, mutta vakaa tuntuu olevan. Nyt laitteena HP EliteBook 8530p vanha kone Vistalla on HP/Compaq nx7400. Näin hyvin toimiva MS-käyttis ei saa unelmoimaan Linuxista kun en ole niin periaatteen mies.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rookeri
  Rookeri Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  Tervehdys Hot ja muut lukijat

  Olen hyvin pitkälle samoilla linjoilla kanssasi, Hot. On vain sanottava se että jos Windows tuotteista pitää maksaa niinkin älyttömiä summia kuin suomessa joutuu maksamaan niin väkisin yrittää löytää halvempi ratkaisuja.

  Tähän olen valmis tarjoamaan Ubuntu-Linux järjestelmää, ainoastaan siitä syystä että kaikki toiminnot mitä tietokoneella tarvitsee tai joutuu tekemään pystyy tekemään Ubuntulla.
  Olen taistellut Windows maailmassa -95 Betasta lähtien ja jonkinmoinen kokemus vuosien varrella on tullut asian tiimoilta.

  Mutta mutta, silloin kun kone markkinoidaan ”tavalliselle” käyttäjälle sen pitää olla sellainen että mitään ihmeellisiä kommervenkkejä ei tarvitse osata, sen täytyy toimia ja siinä nyt näyttää Win7 onnistuneen  jossain määrin.

  Minulla on samassa koneessa win7 ja Ubuntu 9.10, molemmat toimivat loistavasti ilman ongelmia mutta jostain kumman syystä Ubuntu on käytössä ja Win7 ainoastaan käytössä silloin kun pitää esim. kännykän ohjelmistoja päivittää.

  Mac-koneista en pahaa sano mutta ne on joko graafisen alan ammattilaisten tai sitten sellaisten ihmisten koneita joille ulkonäkö on tärkeämpi kuin toiminta, sorry Blues ei millään pahalla 😉 Olen Compaqin Mac versiota käyttänyt, enkä tykännyt lainkaan oli sen verran erilainen totutusta.

  –> clip
  Hot kirjoitti:
  Vaikka perusasiat toimivat W7:ssa, seuraavan viikon aikana rakentelen sen hiljalleen mieluisaksi etsien uusia softamokkuloita. Joskus toki on pakko etsiä uusia vanhojen tilalle ja nyt etsintä ja vaihto tuli ”sivutuotteena”.
  <– clip

  Koneisiin nykyisin ilmaiseksi saatavia ohjelmia on paljon, sekä win7 että Linux maailmaan.
  Yleistyökalut Firefox selaimena, Thunderbird sähköpostille ja Open Office kaikkeen muuhun tarvittavaan työskentelyyn niin kyllä toimeen tulee.
  Siinähän sitä on ajankulua kun saa kaikki kohdalleen, koko järjestelmän uusiminen ei ole ihan pikku juttu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rookeri
  Rookeri Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  Tervehdys

  Ja minun on valitettavasti todettava että ei se Vista niin kauhean huono ole vaikka sitä haukutaankin paljon. Windowsia ylipäätään haukutaan mutta pitäisi aina muistaa että kuinka paljon windowsin eri versioita on maailmassa käytössä, ei maailmanloppukaan ole tullut vaikka winkku onkin niin ”huono”.

  Se vaan on ollut winkun ongelma että aina kun tulee uusi versio niin vanhemmat softat ja kaikki kilkkeet ei välttämättä toimi uudemmissa versioissa, nyt W7 on positiivinen poikkeus.

  Aina kannattaa unelmoida paremmasta ja odottaa jos vaikka sittenkin . . . . .

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535
  Rookeri kirjoitti:

  Ja minun on valitettavasti todettava että ei se Vista niin kauhean huono ole vaikka sitä haukutaankin paljon.

  Tuosta olen vallan eri mieltä. Jos käyttö on vain perusohjelmilla, se on saattanut olla joillain koneilla melkein ok, mutta jos käytät Vistaa ihan oikeana työkaluna, silloin ollaan aivan liian usein vaikeuksissa. Tämän on myöntänyt myös Microsoftin johtaja Palmer ja tilastot joulukuulta 2009 puhuvat puolestaan:

  Käyttis Markkinaosuus
  Windows XP 68%
  Vista 18%
  Windows 7 6%
  Muut Windowsit 1%
  Windows yhteensä 92%
  —– —–
  Mac 5%
  Linux 1%
  Muut 2%

  Eli yritykset eivät koskaan siirtyneet Vistaan sen huonouden vuoksi.

  Olisin mielellään *n%x-käyttäjä – varsinkin Ubuntun, mutta sen aika ei ole vielä – valitettavasti.

  Lisäyksenä Windows 7 kokemuksiin käytön jatkuessa.

  Olen vain entistä tyytyväisempi Vista->Windows 7 vaihtoon kun olen käyttänyt pitempään ja oppinut lisää.

  Nopeuslisä ja ennen kaikkea vakaus ovat lisänneet koneen käyttömotivaatiota huomattavasti.

  Jos sinulla on Windows 7 Ultimate ja koneesi prosessori tukee virtualisointia, Microsoftin sivustoilta voit ladata Windows XP Mode/Windows Virtual PC softakokonaisuuden. Nämä luovat työpöydällesi XP-ikkunan, jossa voit ajaa kaikkia vanhoja softamokkuloita. Eli koneessasi on tällöin Windows 7 ja XP yhtä aikaa käytössä. Siihen XP modeen on sitten asennettava myös toinen virustorjunta jne., mutta näyttää toimivan.

  Vanhalle skannerilleni ei löytynyt 64-bittistä ajuria, mutta kun käytin vastaavan uudemman mallin ajureita, ne toimivat täysin.

  Vistan myötä meikäläisestä tuli Microsoft vastainen, mutta Windows 7 neutraloi asennettani ainakin vielä toistaiseksi ellei jatkossa tule ylläreitä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  blues kirjoitti:

  En koskaan saanut toimimaan tarvitsemaani JeppView ohjelmaa Ubuntussa.

  Hmmm.

  $ sudo apt-get install wine

  Eikö tuo auttanut vai mikä oli ongelma? Käyttääkö ohjelma jotain erikoisia (epästandardeja) kirjastoja?
  Kyllähän se omenassakin virtuaalina ajetaan jos se on winukkasofta..

  Tietysti hieman isompi puukotus on sitten:

  $ sudo apt-get install virtualbox-ose

  kun siinä pitää sitten asentaa se windows.

  blues kirjoitti:

  Niinkuin alan miehet sanovat, kaikki toimii Ubuntussa mutta unohtavat mainita etta siina tarvitaan aika lailla tietotaitoa asennuksessa. Mulla loppui karsivallisyys.

  Ja windows-miehet unohtavat mainita, että suurin osa heidän käyttämastä softasta on torrentilla imuroitua piraattia! Sama vika valitettavasti omenassa, joten siksi Linux (mutta ei Ubuntu).
  Taitaisi meikäläisenkin hommat loppua tykkänään jos sanoisin asiakkaille, että en korjaa koneita, joissa on asennettuna piraattisoftaa!

  En muuten ole koskaan myöskään ymmärtänyt microsoftin politiikkaa, että se päättää käyttäjän puolesta millä kielellä käyttöjärjestelmä toimii (paitsi kalliissa _erikseen ostettavassa_ versiossa) ja silti systeemi sitten tuuppaa erikielisiä ikkunoita riippuen maa-asetuksista ja mistä lie ”mutusta”. Eikö sinne nyt voi koodata sitä kielivalintaa toimivaksi ja antaa käyttäjille edes imuroitavaksi kielipaketit (myös ”home”-editioniin)?

  Muuten täytyy kyllä sanoa, että kokeiltuani Win 7:aa virtualboxissa, niin kyllä se huomattavasti nopeampi on kuin vista. Asiat vain tehdään windowsissa niin kauhean hankalasti, joten myös siksi Linux.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Hot kirjoitti:

  ja tilastot joulukuulta 2009 puhuvat puolestaan:

  Käyttis Markkinaosuus
  Windows XP 68%
  Vista 18%
  Windows 7 6%
  Muut Windowsit 1%
  Windows yhteensä 92%
  —– —–
  Mac 5%
  Linux 1%
  Muut 2%

  Erilainen tilasto:
  http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp

  Espanjan viikottainen tilasto:
  http://gs.statcounter.com/#os-ES-weekly-200930-200935-bar

  Suomen viikottainen tilasto:
  http://gs.statcounter.com/#os-FI-weekly-200930-200935-bar

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535
  devspain kirjoitti:

  Ja windows-miehet unohtavat mainita, että suurin osa heidän käyttämastä softasta on torrentilla imuroitua piraattia! Sama vika valitettavasti omenassa, joten siksi Linux (mutta ei Ubuntu).
  Taitaisi meikäläisenkin hommat loppua tykkänään jos sanoisin asiakkaille, että en korjaa koneita, joissa on asennettuna piraattisoftaa!

  Et varmaankaan tarkoita mitä kirjoitit vai ovatko asiakkaasi järjestään erilaisia (=varkaita)? Itselläni ei ole ollut eikä tule olemaan piraattisoftaa ja täytyy myöntää, että en tunne yhtään henkilöä, joka käyttäisi torrentilla laittomasti imutettua tai muuta merirosvokamaa! Tunnustaako yksikään orkkilainen käyttävänsä Macissa tai Windows koneessaan laitonta softaa?

  Ja mitä tulee noihin tilastoihin…. käyttöjärjestelmien markkinaosuudet on ihan eri juttu kuin web-saittien käyttötilastot/käyttis, mutta sen toki tiesitkin ja tapasi mukaan vain halusit hieman vetää kotiinpäin. Itse olen neutraali käyttiksille eli ei ole tarvetta vedätyksiin suuntaan eikä toiseen. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Hot kirjoitti:

  devspain kirjoitti:

  Ja windows-miehet unohtavat mainita, että suurin osa heidän käyttämastä softasta on torrentilla imuroitua piraattia! Sama vika valitettavasti omenassa, joten siksi Linux (mutta ei Ubuntu).
  Taitaisi meikäläisenkin hommat loppua tykkänään jos sanoisin asiakkaille, että en korjaa koneita, joissa on asennettuna piraattisoftaa!

  Et varmaankaan tarkoita mitä kirjoitit vai ovatko asiakkaasi järjestään erilaisia (=varkaita)? Itselläni ei ole ollut eikä tule olemaan piraattisoftaa ja täytyy myöntää, että en tunne yhtään henkilöä, joka käyttäisi torrentilla laittomasti imutettua tai muuta merirosvokamaa! Tunnustaako yksikään orkkilainen käyttävänsä Macissa tai Windows koneessaan laitonta softaa?
  [/quote]

  Moniko orkkilaisista sanoo ostaneensa vaikkapa Photoshopin, sitähan melko monet käyttavät. Entä koneella oleva Office-paketti, vai käytättekö kaikki OpenOfficea tai koneen mukana tullutta MS Worksiä vai käsittelettekö dokumenttinne ”pilvessä”? Entäpä koneillanne olevat mp3:et, ovatko laillisesti kaupasta ostettuja, vai käyttääko jokainen orkkilainen vapaata Ogg Vorbis formaattia?

  Jään odottamaan rehellisiä vastauksia orkkilaisilta.

  Hot kirjoitti:

  Ja mitä tulee noihin tilastoihin…. käyttöjärjestelmien markkinaosuudet on ihan eri juttu kuin web-saittien käyttötilastot/käyttis, mutta sen toki tiesitkin ja tapasi mukaan vain halusit hieman vetää kotiinpäin. Itse olen neutraali käyttiksille eli ei ole tarvetta vedätyksiin suuntaan eikä toiseen. 🙂

  Minähän en noita tilastoja tee, vaan viitteet on 3 osapuolen tilastoon. Halusin vain esittää, että tilastosi ei ole yksiselitteinen.
  Minulle on henkilökohtaisesti aivan sama montako windows (tai muutakaan) käyttäjää maailmassa on.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  devspain kirjoitti:

  Entä koneella oleva Office-paketti, vai käytättekö kaikki OpenOfficea tai koneen mukana tullutta MS Worksiä vai käsittelettekö dokumenttinne ”pilvessä”?

  En voi tietenkään vastata muiden orkkilaisten puolesta… vähäiseen tekstinkäsittelyyn käytän joko OpenOfficea, tai sitten melkoisen vanhaa Winwordia (lisenssioitu, mutta en ole vuosiin päivittänyt, näkyy olevan Word 2002).

  Photoshopia ei ole (eikä tule). Käytän erästä toista ohjelmaa (riittää mulle) – maksullinen, mutta tuli ilmaiseksi aikoinaan jonkun tietokonelehden kylkiäisenä.

  Tiettyihin erikoistarkoituksiin sitten on muutama pikkusovellus, kaikki ostettuja ja maksettuja.

  Entäpä koneillanne olevat mp3:et, ovatko laillisesti kaupasta ostettuja, vai käyttääko jokainen orkkilainen vapaata Ogg Vorbis formaattia?

  Jään odottamaan rehellisiä vastauksia orkkilaisilta.

  Siis mitä hittoa musiikin codecilla ja sen laillisuudella on tekemistä keskenään? Löytävätkö Linux-käyttäjät jostain pilvin pimein laillista musaa Ogg Vorbis-koodattuna?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kylla mun taytyy tuottaa Devspain’lle pettymys…Ei ainuttakaan piraattiohjelmaa Macissa tai Window’ssa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rookeri
  Rookeri Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.01.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 213

  <Tuosta olen vallan eri mieltä. Jos käyttö on vain perusohjelmilla, se on saattanut olla joillain <koneilla melkein ok, mutta jos käytät Vistaa ihan oikeana työkaluna, silloin ollaan aivan <liian usein vaikeuksissa. Tämän on myöntänyt myös Microsoftin johtaja Palmer ja tilastot <joulukuulta 2009 puhuvat puolestaan:

  Pitää myös muistraa sellainen pikku juttu että Microsoft ilmoitti jo siinä vaiheessa kun Vista tuli jakeluun että uusi versio on tulossa, yritykset eivät lähteneet heti vaihtamaan ja päättivät odottaa.
  Tilastot saadaan aina näyttämään juri sitä mitä halutaan, niihin ei kannata kovin paljon luottaa.

  <Olisin mielellään *n%x-käyttäjä – varsinkin Ubuntun, mutta sen aika ei ole vielä – <valitettavasti.

  Kannattaa varmaankin odottaa Windows 8:aa

  <Vanhalle skannerilleni ei löytynyt 64-bittistä ajuria, mutta kun käytin vastaavan uudemman <mallin ajureita, ne toimivat täysin.

  Minulla on Agfan scannereita 3 kpl hyllyssä yksikään ei toi W7:ssä, mutta Ubuntussa virheettömästi. Ja on niitä muitakin puutteita W7:llä ei voi päivittää Nokian kännykän ohjelmistoa (vielä) pitää olla XP tai Vista.

  <Vistan myötä meikäläisestä tuli Microsoft vastainen, mutta Windows 7 neutraloi asennettani <ainakin vielä toistaiseksi ellei jatkossa tule ylläreitä.[/quote]

  monta sataa jos ei tuhansia Windows ohjelmia asentaneena on jonkinlainen kokemus tullut ja siitä huolimatta olen sitä mieltä että Linux on jossain määrin helpompi tapaus.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.