Vuokrasin asunnon Fuengirolasta, ja varas kävi ~heti kylässä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Vuokrasin asunnon Fuengirolasta, ja varas kävi ~heti kylässä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 74)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  villeH
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16

  Päätinpä lähteä kokeilemaan millaista olisi asua Fuengirolassa. Lämmin paikka, paljon nähtävää 500km säteellä, ja töitä voisin tehdä internetin yli.

  Vuokrasin asunnon rantakadulta (osoite: Paseo Maritimo Rey de Espana 15, Edificio Frank) välitystoimisto Fuenplazan (siinä Fuengirolan pienen torin, jossa kirkko, laidalla) kautta. 3kk:n sopimus, ja puhuttiin, että jos viihdyn asunnossa niin voisin jatkaa sopimusta huokeammalla hinnalla.

  1.8. muutin sisään. 9.8. mennessä olin saanut hoidettua pankkitilit, kännykkäliittymän ja internetin taloon, sekä tutkittua lähimaastosta, että missä kaikki kaupat ovat jne. 10.8. päätin käydä sitten tutustumassa Benalmadenaan ja Torremolinosiin. Kun pääsin takaisin iltapäivällä kämpälle oli joku käynyt kylässä ja vienyt läppärin, iPadin, iPod Touchin, ja kasan sekalaista muttei niin arvokasta elektroniikkaa. Muuten kaikki oli kuten lähtiessäni.

  Naapuriasunnon parvekkeelta pääsisi pienellä kiipeämisellä parvekkeelleni, mutta kaiteen peitti tasaisen paksu pölykerros. Asunnon ulko-ovi vaikutti ainoalta sisääntuloreitiltä. Ilmoitin asiasta poliisille, ja poliisi tuli käymään kylässä. Totesi, että lukko on huono. Naapuritkin olivat samaa mieltä, sitä ei saisi kunnolla takalukkoon ulkoa. Ja rappukäytävän lukosta selviäisi helpolla, kun vain soittaisi läpi kaikki asunnot summereista – joku varmasti avaisi oven.

  Kun vuokrasin asunnon, niin kysyin välittäjältä, että näinkö ovi laitetaan kiinni – vain vetämällä. Sain vastaukseksi nyökkäyksen. Aivan kuten Jyrki Katainen aikoinaan sai kun neuvottelivat Kreikan uudesta apupaketista Brysselissä. Mikäs siinä, toimiihan se Suomessakin niin usein. Illalla 1.8. yritin kyllä laittaa oven takalukkoon itse, mutta eipä se mennyt asunnon ulkopuolelta. Ajattelin, että kai tämä nyt on tarpeeksi turvallinen, jos kerta välittäjäkin hyväksyy asian. Onhan Fuenplazalla 30 vuoden kokemus kiinteistöistä Fuengirolassa.

  Lukkoa ei uusittu vuokratessa, tai sarjoitettu uudestaan, ja käteeni sain yhden kokonaisen setin avaimia. Ehkä tässä vaiheessa olisi pitänyt nauraa ja juosta pois? Kun menin välittäjälle kertomaan tilanteesta hän (vanhempi brittimies) oli sitä mieltä, että enkö voisi vain päästä yli tapahtuneesta ja jatkaa elämääni. Oletti, että kohauttaisin vain olkiani, ostaisin uudet laitteet vanhojen tilalle, ja jäisin odottamaan seuraavaa roistojen visiittiä? Palasin sitten Suomeen seuraavana päivänä, kun en pystynyt jäämään sinne toimittamaan tyhjää – töitä kun nääs pitäisi tehdä, ja backupit ja desktoppi olisivat Suomessa.

  Onko täällä ihmisillä kokemusta vastaavasta tilanteesta, tai neuvoja antaa? Mitään en ajatellut enää maksaa Espanjan suuntaan, mutta voivatko ne lähteä karhuamaan loppuja 2kk:n vuokria? Maksoin sinne 1. kuun vuokran + välityspalkkion + yhden kuun takuuvuokran. En oleta, että saan mitään sieltä takaisin, mutta pystyvätkö he lähettämään sieltä uskottavia karhukirjeitä Suomeen? Ajattelin valittaa tapauksesta EU:n kuluttajaviranomaiselle, Suomen vastaava kun ei ole kiinnostunut asiasta. En ole enää menossa Espanjaan todennäköisesti koskaan, eli ei haittaa, jos luottotiedot menee siellä.

  Voitte vaan arvata vitutuksen tasoa. Olin suunnitellut tätä elämänmuutosta pidempään, ja lopputulos oli se, että hirveästi paloi aikaa, vaivaa ja rahaakin meni kaikkinensa about 3.500e. Kaksi viikkoa Espanjassa. Kallis kokeilu. Seuraavaksi valitsen maaksi jonkin länsimaisen sivistysvaltion, jossa asiat toimivat, en kehitysmaata.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Helppo olla jälkiviisas ja kertoa miten olisi voinut toimia. Mutta itse kysyit joten pari ajatusta tämän tapahtuman suhteen. Ensiksi , aiheesta on paljon kirjoitettu aikoinaan täällä. Ja käsitelty aika kattavasti mitä tulisi ottaa huomioon. Sehän ei tietenkään enää lohduta pätkääkään kun vahinko on jo tapahtunut.
  Kai sulla sentään oli matkavakuutus ? Ja jos ei , niin miksi ei? Myös jos vuokraa asunnon pitemmäksi aikaa pitäisi ehdottomasti ottaa kotivakuutus, vuokranantajan vakuutus ei korvaa vuokralaisen vahinkoja.
  Siitä että lukkosylinteri on äärimmäisen helppo vaihtaa itsekin ja jos sen teettää , ei sekään maksa paljon mitään, on keskusteltu tälläkin palstalla. Ja useammankin täältä kämpän vuokranneen mielestä se on pakollinen toimenpide. Ja kun lähtee pois on helppo vaihtaa vanha lukkosylinteri takaisin.
  Mun henkilökohtainen mielipide on , että vuokratessa kannattaa ottaa vain asunto missä on turvallisuuspuoli kunnossa. Siis turvalukot, rejakset, kassakaappi ja mielellään vielä hälytys suoraan vartiointifirmalle.
  Se voi tulla paljon halvemmaksi loppupeleissä.
  Jos ovessa ei ole kunnon takalukittavaa turvalukkoa tai ovea ei ole vaivauduttu takalukitsemaan aukeaa lukkokieli vaikka luottokortilla. Suomessa Abloylukon kanssa käytetään vaikka ns. piikkiä. On yhtä helppo juttu.
  Varkailla on tapana tarkkailla tilannetta ja kun huomaavat uuden muuttajan tapahtuu isku muutaman päivän sisään kun on päästy selville asukkaan liikkeistä. Mukaan lähtee kaikki helposti mukaanotettava ja helposti rahaksi muutettava. Nimenomaan turistit ja ulkomaalaiset ovat ensisijaisia kohteita.
  Poisuljettua ei tietenkään ole vuokrausfirman yhteistyö varkaiden kanssa.

  Ja jos mä mitään tiedän , niin älä turhaan murehdi mitään karhukirjeitä tai virallisiakaan perintäliikkeitä. Tai kirjeitä voi tulla, mutta niillä voi pyyhkäistä hanuria. Se, että täällä saisi asian liikkeelle virallista tietä olisi niin iso operaatio , että siihen ei kukaan täysjärkinen tämmöisten summien takia lähde.
  Jos engelmanni on jyrkkä periaatteen mies, sulle voi tulla mielenkiintoisia uhkauskirjeitä. Siinä toivossa että sä pelästyt ja maksat jotain. Mutta oikeasti asian vieminen eteenpäin täällä vaatisi lakimiestä, nykyään minimitaksa 700-800€ että alkavat edes hoitamaan mitään juttua, oikeuskäsittelyä joka, jos eivät naura koko jutulle, kestäisi vuosia jne. jne.
  Ja sinuna unohtaisin koko ajatuksen EU:n kautta valittamisesta. Ikinä et tule saamaan sieltä kuin ympäripyöreätä myötätuntoa, jos sitäkään. Ja siitä mä olen aivan varma , että vaikka sieltä tulisi millainen ukaasi hyvänsä, engelsmannilta et ikinä tule saamaan euroakaan.
  Se tietää myös miten Espanjassa oikeusjutuissa toimitaan.
  Siinä , että sä löytäisit Euroopasta jonkun maan jossa nämä jutut menisivät toisin onkin tekemistä.
  Suomessa tämmöisiä rikoksia ei edes tutkita, hyvä jos kytät viitsivät tekaista raportin vakuutusyhtiölle. Ja jos ei ole vakuutusta , niin se oli sitten siinä.
  Ei tämmöisen takia kannata hylätä ajatusta Espanjassa asumisesta. Näitä sattuu ja huonoa tuuriahan nämä jutut yleensä on. Ja nythän on oppirahat maksettu joten seuraavalla kerralla olisi kuviot hallinnassa.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  olen Santiagon kanssa mutta kun mainitset tuon nettiyhteyden (kaikki alla mainitut) niin mieleen tulee etta laitoithan ne poikki ennen lahtoasi?

  ”mennessä olin saanut hoidettua pankkitilit, kännykkäliittymän ja internetin taloon,”

  Sitten kun lepyt ja tulet takaisin ettei ole turhia maksuja taalla odottamassa.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Ainahan se on ikävää kun joutuu rikoksen kohteeksi ja vielä kotonaan joka pitäisi olla turvallinen olopaikka. Mutta tuo todellakin voi sattua ihan missä päin maailmaa tahansa joten ei kannata sen perusteella Espanjaa tuomita.

  Useissa tapauksissa kotivakuutus Suomessa korvaa myös muualla säilytettävien tavaroiden katoamisen, jos on sellainen paikka missä on kotivakuutus ja kirjoilla siellä. Ilmeisesti ketjun aloittaja ei ole ehtinyt vielä residenssiä Espanjasta hommata eli nyt tarkastamaan korvaako Suomen vakuutus menetetyn tavaran. Matkavakuutuskin sisältyy kotivakuutukseen, ensimmäiset 45 päivää tai miten se ehdoissa onkaan määritelty. Tsemppiä vaan ja leuka rinnassa kohti uusia nöyryytyksiä. Ompahan tämäkin sitten kokemus vaikkakaan ei niin mielyttävä.

  LINKKI

  villeH
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16

  … ja valitus EU-byrokraatille on mielessä lähinnä sen takia, että kyseinen firma joutuisi edes vähän kantamaan vastuutaan tässä asiassa. Mitään rahoja en oleta saavani Espanjasta takaisin.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Peli on kovaa välittäjä-ja asuntorintamalla. Yrittäjiä on joka sormellle ja varpaalle. Vain härskeimmät ja sitten oikeasti hyvät voivat jotenkin pärjätä.
  Ikävä kyllä näitä härskejä on enemmän.

  LINKKI

  Sirkkaliisa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.08.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Olemme olleet Torreviejassa,liki kymmenen kertaa,pitempiäkin aikoja,janyt syksyllä lädemme taas kolmeksi kuukaudeksi.Yhden ainoan kerra on sattunut varkaus tapaus,ja siinä oli vähän omaakin syytä.Asuttiin ensimmäisessä kerroksessa ja lasitetun parvekkeen ikkunaan jäi ehkä pari sentin rako.
  -Tapahtui keskellä päivää ja olimme molemmat kotona.Olin lähdössä kaupungille,menin hakemaan makuuhuoneesta jotain,kun tulin takaisin oli olohuoneen tulin selustalta laukku kadonnut.
  -Pojat olivat tosi nopeita ja liikkuivat hiljaa.Otin yhteyttä Suomalaiseen rouvaan,hän toimi tulkkina,kun mentiin poliisilaitokselle.
  Minulla on Ifin matkavakuutus.ja kuntulin kotia laitoin netin kautta tiedot varkaudesta,ei mennyt kuin kolme päivää kun tuli korvaus tilille,suosittelen Ifiä.
  Torrevieja on rauhallisempi paikka kuinFuengirola,ja ihan viihtyisä.
  Olemme vuokrannet asunnon Rantuulta,kaikki asiat ovat olleet kunnossa asiat hyvin hoidettu.
  -Ei koskaan ole ollut mitään valittamisen aihetta,asunnot siisrejä ja hyvin hoidettuja.
  8)

  LINKKI

  aikku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 418
  villeH kirjoitti:

  … ja valitus EU-byrokraatille on mielessä lähinnä sen takia, että kyseinen firma joutuisi edes vähän kantamaan vastuutaan tässä asiassa. Mitään rahoja en oleta saavani Espanjasta takaisin.

  kokeilitko että jos asunnon omistaja koittaisi maksaa vakuutuuksiensa kautta ?
  kait omistajalla on vakuutukset olemassa ? noh harmimpaa jos jää omistajan
  vakuutukset vain kalusteisiin,ka voishan kalusteet ym. sis. nuo sinun tavarat ?

  Kyseinen välitysfirma, pistä se kuuluville ja asia eteenpäin, noita Brittejä
  voi olla hyviä ja huonoja. Kuluttajasuojallinen asia tässä ainakin huomioitava,
  oli sitten Brittifirma tai minkä vaan. ( ymmärsin että britti-välittäjä,anteeksi )

  Kaikkiaan toivotan sinulle hyvää jaksamista asialla !

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mitä välittäjän vastuuta tässä ajetaan takaa? Välittäjä antaa avaimet ja jos ovi aukeaa niin hyvä on. Jos vuokralainen on hyväksynyt asunnon lukkoineen niin eihän välittäjän asia ole siitä sen enempää huolehtia.
  Tässähän on kuvio niinpäin , että vuokralainen on syyllistynyt sopimusrikkomukseen , ei välittäjä , vielä vähemmän vuokranantaja.
  Vuokralaisen asia on ottaa kotivakuutus vuokraamaansa asuntoon, itse asiassa moni vuokranantaja vaatii sitä. Eikä suinkaan vuokralaisen tavaroiden takia , vaan muiden mahdollisten vahinkojen vuoksi.
  Se on toinen ja kylläkin hyvin mahdollinen kuvio , että varkaiden ja välittäjän tai omistajan välillä on yhteys. Se taas on poliisin selvitettävä asia.
  Ja viimeiseksi , totuushan on se , että jokaisella siinä asunnossa aikaisemmin asuneella on ollut tilaisuus kopioida avaimet. Ja jos lukkoja ei ole vaihdettu avaimia voi olla liikenteessä vaikka kuinka paljon.
  Hinnasta se ei ainakaan ole kiinni, mun vakio ferreteria tekee perusavaimen eurolla ja kahdellakymmenellä sentillä. Vaativampi turva-avain maksoi jotain 1,50-2€.
  Ja moottoritiirikalla , joita saa netistä kotiin toimitettuina, sylinterilukko aukeaa sekunneissa.

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Espanjassa on voimassa sama EU:n kuluttajasuojadirektiivi kuin Suomessakin. Eli kunnantalolla on instanssi (kuluttajaneuvoja tms) jolle voit tehda valituksen jos koet valittajan toimineen virheellisesti.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  Don kirjoitti:

  Don kirjoitti:

  oman turvallisuuden vuoksi kannattaa ostaa ferreteriasta lukko sylinteri ihan omaksi itselle johon saa mukaan 5 avainta. Hinnat vaihtelee 15 – 50 euroa riippuen lukontyypistä. Tämän suosituksen on antanut eräs espanjalaisen asunnonvuokraustoimiston likka..itse kuulemma toimii näin.
  siis kun tulee asuntoon vaihdetaan oma el bombin ja kun lähdetään pois, nii vaihdetaan alkuperäinen tilalle. Ja jos omat taidot ei riitä lukkosepät kiiruhtaa mielellään auttamaan…. 😉

  ristipää ruuvimeisseli ja mittanauha mukaan, lukkosylinteri irti. Mitataan pituus ja ruuvinreijän etäisyys. Esim jos sylinterin pituus on 70 mm ja reikä keskellä… kirjoittaa paperille un el bombin 70 mm 35/35 seguridad alta, por favor. Ja lähtiessä vaihtaa alkuperäisen takaisin./quote]

  LINKKI

  Ari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.09.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 27

  Olipas kiinnostavaa tietoa, kiitos!

  Kuten aina, ajattelin että juutuubista löytyy video tästäkin, ja pienellä etsimisellä löytyi nämä ja enemmänkin:

  Como cambiar el bombín de una puerta:

  Cómo sustituir el cilindro de una cerradura

  LINKKI

  aikku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 418

  ..ei muuta kuin tee työ ja opi pelaamaan 😉

  Ohjeet on näköjään monet 😀

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  tahan vuokra-asunnosta lahtemiseen ilman ilmoitusta omistajalle ja ilman avaimien luovuttamista.

  1. Lahtea asunnosta ilman ”kirjallista” sopimusta ja avaimien luovuttamista on yksipuolinen vuokrasopimuksen
  rikkominen ja vastuu on vuokralaisella. Vuokrasopimus ei paaty haippasemalla asunnosta.Varkaus asunnossa ei ole riittava syy vuokrasopimuksen purkamiseen eika myoskaan omistajan tai valittajan syyta js ei niin voida todistaa.

  2. Vaikka asunnonomistajalla olisi kotivakuutus ei se sisalla yleensa vuokralaisen henkilokohtaisia tavaroita
  vaan se on vastuuvakuutus vahinkojen varalle. Palo,vesivahinko ym.toiselle aiheutetun vahingon kattamiseksi.

  3. Omistaja ”ulkomailla” pyyda virallinen valtakirja etta kyseisella valittajalla on virallinen lupa vuokraukseen.Myos vuokrasopimukseen tulee laittaa kuka on omistaja ja kuka hanta allekirjoitus tilaisuudessa edustaa. Nimet , osoitteet ja henkkarinumerot.

  Vastaisuuden varalle mielessa seuraavat asiat;

  -Vuokra-asuntoon saa vaihtaa lukot, lukkopesan, lisata lisalukon ym.

  -Poliisi-ilmoitus asiasta ja poliisin tarkastus siita kenella asunnon avaimia on ? Niitahan ei saa olla edes omistajalla vuokrausaikana.

  Kyseisen poliisi-ilmoituksen kanssa ensin valittajalle ja sen jalkeen kuluttajasuoja viranomaisen luokse.

  Tamakaan ei varmista sita etta asunnosta paasisi ilman kuluja eroon(takuuraha) mutta valittajalla olisi mahdollisuus hyvittaa asiaa tarjoamalla toista samantyyppista asuntoa.

  LINKKI

  villeH
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.04.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16

  1. Tulevatko hakemaan Suomesta?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 74)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.