vuokranvälittäjien säätämistä

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä vuokranvälittäjien säätämistä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä UWS
  UWS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.06.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Olen jo totuttuun tapaan tulossa keväällä pariksi kuukaudeksi Fuengirolaan ja tällä kertaa ajattelin valmistella reissun jo etukäteen ja vuokrata asunnon jo suomesta käsin netin välityksellä.

  Mielenkiinnollaolen seurannut vuokravälittäjien toimintaa… ilmeisesti kiinteistöbisnes menee hyvin koska olen koittanut tehdä varausta/tiedustelua asunnon mahdollisesta vapaana olemisesta sähköpostitse mutta vastauksia ei tule. Kahdelle välittäjälle olen yrittänyt soittaa muttabpuhelimeen ei vastata eikä soittoa takaisin tule ikinä.

  Lisäksi ihmetyttää kun samat kämpät ovat sekä suomalaisten ja muidenmaalaisten välittäjien sivuilla mutta niissä saattaa olla aivan eri hinnat – siis jopa kahdella suomalaisella välittäjällä poikkeavat hinnat samasta huoneistosta. Sivuilla näyttääolevan myös paljon asuntoja jotka eivät ole lainkaan vapaana eivätkä välttämättä enään edes vuokrattavana..

  Valistaakapa minua olenko niin ulkona kuvioista että en ymmärrä miten homma toimii siellä suunnalla ? Eikö tapna ole hoita näitä asioita lainkaan netin kautta ? Miksi nettisivustoja ylläpidetään jos niiden tiedot on päivitetty vuokrattavien asuntojen osalta 2-3 vuotta sitten.

  Vai onko vuokravälitys vain yksinkertaisesti kannattamatonta bisnestä ja välittäjät suuntaavat energian siihen kaupankäyntiin…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Älä nyt vielä hermostu. Tuo saattaa johtua tästä joulunajasta. Toimistot ovat ehkä kiinni ja väki lomalla ja avautuvat loppiaisen jälkeen ensi viikolla.

  Mutta kuitenkin, ehká, uskoisin, on viisainta tulla tánne ja asua pari páiváä hotellissa ja etsiá rauhassa asunto. Silloin päásee katsomaan ja sopimaan ihan kasvotusten. Noihin netti-ilmoituksiin ei kaikistellen ole uskomista, kuvatkin voivat olla 10 vuotta vanhoja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä UWS
  UWS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.06.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Eiköhän se järjesty tälläkin kertaa. Jos ei etänä niin paikan päällä sitten kävelee toimistoihin sisään. Odotellaan ensi viikko vielä vastauksia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Timppa72
  Timppa72 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.10.2012
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 61
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Selma
  Selma Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Olemme sen verran laiskoja ja emme halua käyttää vähäisiä lomapäiviä asunnon metsästykseen, joten olemme vuokranneet asuntoa erilaisten toimistojen kautta.

  Melkein poikkeuksetta vuokrarahat pitää maksaa käteisenä vuokraustoimistoon. Aina ei ole saanut kuittia. Tulee vain mieleen, että veronkiertoako. Ihan ilkeyttään näinä ankeina aikoina tekisi mieli selvittää omistaja ja ilmoittaa verottajalle }:)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei omistaja maksa veroja , vaan vuokraajahan ne maksaa korotettuna vuokrana.
  Ja koska maailma on monimutkainen paikka ja kaikki eivät ymmärrä kaikkea, niin ihan esimerkkinä , kun ostaa vaikkapa Suomessa kaupasta jotain, ottaa verottaja melkein kolmenkymmenen %:n liikevaihtoveron päältä ja eurosta , jonka asiakas maksaa, jää kauppiaalle , tuottajalle , tukulle ja mitä näitä onkaan, rapiat 70 centtiä jaettavaa.
  Sitten kuuluu HUUTO, tämä on harmaata, ellei peräti mustaa, taloutta, hirveä rikos, veronkiertoa ja ainakin taivaspaikka tästä menee. No niin on , ja niin menee, mutta tätä tää on.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  el gobierno planea repartir los pisos del banco malo mediante sorteos de la lotería nacional

  uutinen sivulta http://www.idealista.com/news/archivo/2012/12/28/0558921-el-gobierno-planea-repartir-los-pisos-del-banco-malo-mediante-sorteos-de-la-loteria-nacional julkaistu 28.12.2012

  Hallitus suunnittelee purkavansa Banco Maloon, siis Roskapankkiin, kertyván asuntosuman járjestámällä el Gordo de Navidad-tyyppisiä arpajaisia, joissa palkintona on asunto. Ja tuotto tulee arvoista, joita kansa ostaa kiihkeásti.

  Ei huono idea! Jos arvontoja járjestetáän 4 on jokaisessa arvonnassa jaettavana 20.000-25.000 asuntoa eri puolilla Espanjaa. Ja näin koko 89.000 asunnon varasto saataisiin purettua nopeasti ja tehokkaasti ja kannattavasti.

  os cálculos del gobierno indican que en un sorteo como el de la lotería de navidad se recaudan alrededor de 2.500 millones de euros. por lo tanto, si se tiene en cuenta que el precio medio de las viviendas del banco malo está alrededor de 100.000-125.000 euros haría que en cada sorteo pudiesen repartirse alrededor de 20.000 o 25.000 viviendas. según estos cálculos, con sólo cuatro sorteos se liquidarían las 89.000 viviendas con las que ha nacido el banco malo y que de otra forma tardarían años en salir al mercado

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
  Lumenluoja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489
  Selma kirjoitti:

  Olemme sen verran laiskoja ja emme halua käyttää vähäisiä lomapäiviä asunnon metsästykseen, joten olemme vuokranneet asuntoa erilaisten toimistojen kautta.

  Melkein poikkeuksetta vuokrarahat pitää maksaa käteisenä vuokraustoimistoon. Aina ei ole saanut kuittia. Tulee vain mieleen, että veronkiertoako. Ihan ilkeyttään näinä ankeina aikoina tekisi mieli selvittää omistaja ja ilmoittaa verottajalle }:)

  kuitin.

  Se maksaa vain 30% maksamastasi vuokrahinnasta. Ihan ilkeyttään pääset makselemaan sen… Ja kuitilla ei tee kuitenkaan kukaan mitään, mutta saat mielenrauhan maksamalla vähän lisävuokraa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä peltsi
  peltsi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.09.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 18

  Vuosien kokemuksella voin todeta, että vuokra-asuntomarkinat ovat oudot. Olipa ajat hyvät tai huonot, vuokravälittäjät ovat todella passiivisia. Kyselyihin ei vastata ja osoitekin yritetään salata usein viimeiseen saakka. Heidän mielestään asunnot pitäisi kai vuokrata sokkona ilman pulinoita.

  Itse en ole vuokrannut toimistojen kautta enää vuosiin. Parasta palvelua saa espanjalaisilta yksityisiltä vuokraajilta ja vuokrastakin pääsee neuvottelemaan ihan eri lailla. Ongelma voi olla yhteisen kielen löytäminen, jos itsellä ei espanja suju tai ei uskalla yrittää.

  Suuri osa asunnoista varmaankin vuokrataan pimeästi, ainakin osittain. Voi vain kuvitella millaisista rahoista puhutaan koko kansantalouden kannalta, mutta tällainen veronkierto on kai välimeren maissa yleisesti hyväksyttyä, kun se on tehty niin helpoksi.

  Jos verottaja haluaisi saada veronkierron vähenemään, keinoja varmasti löytyisi, koska verottajalla lienee tiedossa kunkin asunnon omistaja. Yhdistämällä asunnosta ilmoitettu vuokratuotto( 0 euroa) esim. sähkölaitokselta saataviin sähkönkulutustietoihin, voisi helposti löytää asumattomat asunnot, joissa kuitenkin sähköä kulutetaan jatkuvasti. Muitakin aivan käyttökelpoisia tapoja löytyy, jos on halua. Osassa keinoista joutuisi varmaankin vähän viilaamaan lakia, mutta se ei liene vaikeaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  tama kontrollointi on aloitettu jo Maaliskuussa 2012,

  Arrendamientos no declarados. La explotación conjunta de la información obtenida en las declaraciones del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas (modelo 100) y de Consumo de energía eléctrica (modelo 159), y de la proporcionada por el Catastro permitirá desarrollar una intensa campaña de control de viviendas y locales comerciales con el fin de poner de manifiesto aquellos en los que, pese a existir indicios relevantes de su uso cotidiano por personas físicas o jurídicas distintas de sus propietarios, no son declarados como arrendados.”

  Plus pankkitiedot, vuokratulojen maksajat, kaupungintalolle kirjautuminen vuokrasopimuksella ym, ym,

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Selma
  Selma Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Sitähän voi yrittää siirtää veroja vuokraan, mutta noilla rannikon vuokranhinnoilla lienee vaikeaa. Ainakin viikkovuokraukseen. Tulee jo sitten halvemmaksi mennä matkatoimiston valmismatkalle.

  Ja näkyy tuota tarjontaa olevan ihan kiitettävästi. Tämäkin asunto jossa nyt olemme, on vuokrattu vain vajaan 3 kk ajaksi tänä talvena ja tinkimällä sai halvemmalla kuin listahinta. Jos tässä olisi ollu edes 100 € enemmän, niin vuokraamatta olisi jäänyt.

  Toki sen verran taloutta ymmarrän, että asiakas maksaa, jos tavaraa haluaa. 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
  freesoul65 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  UWS kirjoitti:

  Valistaakapa minua olenko niin ulkona kuvioista että en ymmärrä miten homma toimii siellä suunnalla ? Eikö tapna ole hoita näitä asioita lainkaan netin kautta ? Miksi nettisivustoja ylläpidetään jos niiden tiedot on päivitetty vuokrattavien asuntojen osalta 2-3 vuotta sitten….

  Kyllä Hispaaniassa netti on, mutta se on kallis ja hidas. Maassa maan tavalla, netti ei ole latinoille sopiva tapa tehdä pisineksiä.

  Soitappa telefuunilla sen sijaan ja puhua polota kuin papupapa. Tai hilaa se arsees tänne ja tuu viuhtomaan käsillä kuin tuulimylly samalla kun teet diiliä. Muista riittävä äänenvoimakkuus ja älämölön määrä. Meillä epsanjassa meteli ja äänekäs vouhottaminen korvaa sujuvasti osan tuloksista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tikkala
  Tikkala Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.01.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  minäkin hakenut netin kautta. Olen saanut muutamia vastauksiakin, yksi oli vuokrattuna, yksi vain myytävänä vaikka vuokrattavista löysin, yhteen olen odotellut kuvia kolme viikkoa jne. Eli kyllä joku kai lukee såhköpostejakin, kaikki on ollut välittäjiä. Olisin kysynyt kuinka paljon olette joutunut maksamaan takuuvuokraa ja välitysrahaa pitkä-aikaisen asunnon vuokrauksesta? Suunnitellut olen sielläpäin elämistä hetken aikaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Petriman
  Petriman Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 128
  Tikkala kirjoitti:

  minäkin hakenut netin kautta. Olen saanut muutamia vastauksiakin, yksi oli vuokrattuna, yksi vain myytävänä vaikka vuokrattavista löysin, yhteen olen odotellut kuvia kolme viikkoa jne. Eli kyllä joku kai lukee såhköpostejakin, kaikki on ollut välittäjiä. Olisin kysynyt kuinka paljon olette joutunut maksamaan takuuvuokraa ja välitysrahaa pitkä-aikaisen asunnon vuokrauksesta? Suunnitellut olen sielläpäin elämistä hetken aikaa.

  Yhden kuukauden takuu ja ensimmäisen kuukauden vuokra on ollut yleisin vastaantullut pyyntö ja välittäjälle puolenkuun vuokran suuruinen välityspalkkio.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tyler
  tyler Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.04.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 21

  Olen ollut hyvin tyytyväinen Tupasiin. Laitoin jo Suomesta heille sähköpostia, johon sain vastauksen n. tunnin sisällä. Heiltä löytyikin sopiva asunto, jonka vuokrasimme. Kaikki on sujunut loistavasti koko täällä olomme ajan ja pyytämämme asiat on toimitettu mitä pikimmin. Siis erinomaista palvelua 🙂 🙂 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.