Vuokranmaksu Espanjassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  kmstr
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.02.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Moi,

  Pahoittelut, jos tälle on jo aihe olemassa, mutta isken nyt tällaisen avauksen.

  Olen muuttamassa ensi kesänä Barcelonaan. Tarkoitus olisi majailla siellä ainakin vuosi ja jatkaa nykyisen (suomalaisen) työnantajani leivissä ja tehdä töitä Suomeen siis etänä. Tämä jos kaikki vaan menee hyvin ja päästään asioista yhteisymmärrykseen.

  Yksi asia, joka hieman askarruttaa on käytännön vuokrajärjestelyt. Suomalainen työnantajani maksaa luonnollisesti palkkani suomalaiselle tilililleni. Ainakin vuosia sitten nuo kansainvälisten maksujen tekeminen oli aika tahmaista (vieläkö näin on?), joten mitenköhän tulevan vuokranmaksun kannalta tuo kuvio pitäisi järjestellä?

  Onko Espanjassa ylipäätään vaatimuksena, että vuokralaisella on oltava tili Espanjassa? Pitäisikö minun tällöin sitten puljailla rahoja Suomi-tilin ja Espanja-tilin välillä? Ja olisiko tuolloin kaikkein kätevintä hoitaa esim. vuokranmaksu pidemmissä pätkissä, kun tuosta rahansiirtelystä väkisinkin aiheutuu jotain kuluja? Onko tällaisesta kokemusta?

  Minulla on sellainen fiilis, että tulen kevään mittaan ahdistelemaan täällä ihmisiä vielä useaan otteeseen eri kysymyksillä.. Anteeksi jo etukäteen.

  PS. Jos jollakulla tulee eteen pieniä, mutta hyväkuntoisia vuokra-asuntoja Barcelonasta, niin saa vinkata. Ei tässä kiire ole vielä, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Raha liikkuu Euroopassa swift-järjestelmässä päivässä. Eli ihan samalla tavalla kuin Suomessa pankista toiseen maksettaessa. Ja on ilmaista muistaakseni kuusinumeroiseen lukuun asti.

  Eli suomalaisella nettipankilla hoitaa periaatteessa melkein kaiken rahaliikenteen perusostoksista aina isoihin ostoksiin saakka. Ja myös vuokrat. Ainoastaan puhelinliittymät ja sen sellaiset voivat vaatia paikallisen pankkitilin jotta maksut saa menemään suoravaloituksena. Ihan suositeltavaa.

  Jos mahdollinen vuokranantajasi vielä haluaa vuokran pimeänä, niin hän voi jopa kehottaa sinua käyttämään suomalaista tiliä, hänen omalle mahdollisesti Espanjan ulkopuolella olevalle tilille.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhten%C3%A4inen_euromaksualue

  Aika monet näyttää ainakin täällä Fugessa kantavan vuokrapätäkät suoraan käteen.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Tuttuni  on ”vapaa vuoden” Espanjassa ja han maksaa vuokran joka kuukauden tiettyna paivana suoraan asunnon vuokraajalle kateen, Pankkitilia ei ole Espanjassa joten puhelinliittyman ottaminen ei onnistunut…ma otin se sit omiin nimiini,,kateista nostaa tarvittaessa automaateista ,muuten makselee aika paljon kortilla.

  LINKKI

  Pikku-Kalle
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.01.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 53

  Kannattaa avata tili Espanjassa. Vaatii NIE-numeron jonka voi hakea etukäteen  Helsingistä lähetystötä, tai sitten Espanjasta. Osa vuokranantajista veloittaa vuokran suoraveloituksena, samoin kuin sähkön ja veden. Ja kuten mainittu kännykkäliittymää varten tarvitaan pankkitili. Raha siirtyy yhtä nopeasti ja edullisesti kuin maksut Suomesa.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  No kun ei tarvita espanjalaista pankkitiliä kännykkäliittymään, pankkitili kylläkin kuten mainitsitkin. Mitään syytä ei ole avata pankkitiliä tänne.

  Itsekään tuosta ollut tietoinen, ja asuntotrokarillakaan ollut asiasta mitään käryä, noh nyt on pankkitili täälläkin, ja jokseenkin suojaamaton, verrattuna esim. OP:n kirjautumiskäytäntöön salasanalistoineen ja kännykkävarmistuksineen.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 11 kuukautta sitten jerrypuu.
  LINKKI

  Fuengirola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.06.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 27

  Suomen tililtä voit vaivatta maksaa vuokrasi vuokranantajasi Espanjalaiselle tilille, tai käteisellä asunnon välittäjälle tai vuokranantajalle kuukausittain.

  Prepaid liittymän ainakin saa pelkällä passilla, mikä minullakin oli ensimmäisen vuoden.

  En suosittele pankkitilin avaamista tänne ainakaan vuoden takia.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Pelkalla  NIE:lla pankkitilin avaaminen ei onnistu….ainakaan Palmassa …taytyy olla ”paljon muutakin paperia esitettavana”!

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Jos vuodenkin asuu Espanjassa, mun mielestä kannattaa ottaa pankkitilin. Joka kerta, kun nostaa rahaa suomalaiselta pankkitililtä rahaa automaatista, siitä välitetään 2 % + 2 euroa joka nostosta. Ja kyllä espanjassa käteistä rahaa tarvitaan, tavallisella ihmisellä.

  Pankeilla on erilaiset velotukset ja liittymiä systeemit.

  Bankinter veloittaa n. 50 €/vuosi  ja saman tien saa ilmaisen Visa Electro-kortin. Henkilökortti tai passi vaaditaan, ei muuta. Parissa päivässä siirtyy rahat suomi pankista espanjalaiseen. Itse maksan vuokran tililtä vuokranlordille espanjalaiselle tilille, automaagisesti. Kaverillani on Sabadell-pankki ja sekin on tyytyväinen, (ei asu Fuengirolassa)

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Käteisen nosto depit kortilla, 0,75€ nostokerta summasta riippumatta. Maksut omalta suomen tililtä täkäläiselle onnistuu  voi tehdä jatkuvan maksusopimuksen kun ruksaa kuinka monta erää ja milloin, samalla tavoin kun suomessa olevalle saajalle.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Joo, en mä ymmärrä, mikä espanjalaisessa pankkitilissä on niin vastenmielistä. Paitsi tietysti se, ettei se ole suomeksi.

  Käteisen nostot ovat ilmaiset, pankkikortti on ilmainen, siirrot Suomen ja Espanjan välillä ilmaiset. Ja niinkuin Rekki todisti, käteistä tarvitaan koko ajan. Hyvin monessa paikassa käteisellä maksaminen on halvempaa kuin kortilla. Kunhan muistaa kysäistä…

  LINKKI

  kmstr
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.02.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Kiitos kaikille vastanneille!

  Tuo Espanja-tilin avaamisen järkevyys mietitytti juurikin sen vuoksi, että oleskelu Espanjassa voi jäädä siihen vuoteen (voi toki venyä pidemmäksikin). Näiden puheiden perusteella tuo tilin avaaminen ei vaikuttaisi mitään raskasta byrokratiaa vaativan, joten lienee varmaan viisainta tili availla, vaikka sitten vain vuoden ajaksi.

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Mulla on ollut jo vuosia Ing Direct pankki. Ei mitään kuluja ja rahaa voit lähetellä minne vaan ja käteistä nostaa automaateista ilmaiseksi. Tosin palkan on tultava sinne tilille…

  Jos maksat verot Espanjaan kannattaa tehdä selvä vuokrasopimus ja maksaa vuokra asiallisesti. Silloin saat aika kivat veronpalautukset ;).

  Ja kannattaa olla aika tarkka muutenkin täällä vuokraillessa kun on kaikenlaista vuokraajaa ja jos sopimukset ei oo kunnossa saatat olla maksumiehenä jos jotakin sattuu (ja vaikka ei satukkaan).

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  minu Jaenilaiset vuokraisännät ouvat olleet tyytyväesiä kun laetan IBAN maksuna suoraa heijän tilille, ja samalla maksan suapuneet sähkölaskut. Omassa espanjalaesessa pankissa, pitännä sen verran , että aatomaattimaksuin riittännä kuukaasittain ja pikkusen pesämunnoo.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe kertoi että espanjalaisista pankkitileistä ja vuokranmaksuista liikkuu perätöntä tietoa. Puhuvat että pankkitilin saamiseksi pitäisi olla NIE numeroita ja vaikka mitä ihmeellisiä paperilappusia. Ei tarvitse olla kun menee Fuengirolaan jossa saa pankkitilin auki passilla. Samoin on puhelinliittymän laita. Ei tarvitse NIE numeroita tai pankkitilejä jos haluaa puhelimen tai vaikka netin. Riittää kun menee Fuengirolaan jossa saa puhelimen passilla. Passi se olla pitää.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.