Vuokraisitko itse?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Vuokraisitko itse?

 • Tässä aiheessa on 1 kirjoittaja ja siinä on 0 vastaukset.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Semmoista tuli tässä mieleeni, kun olen seurannut noita ”etsitään vuokrattavaksi” viestejä, että oletteko hakijat koskaan istuneet sen toisen osapuolen housuihin?

  Ajattelin kertoa kokemuksia toiselta puolelta, jos se vaikka helpottaisi:

  Minulla on mukava ja ilmeisesti aika hyviä koti Fuengirolassa, kolme makkaria, joista yksi varustettuna toimistoksi, täysin varusteltu keittiö, mukava olohuone ja semmoiset näköalat parvekkeelta, ettei niitä muissa vuokra-asunnoissa ole. Lisäksi koti on täysin varusteltu peräti sateenvarjoja, kauppakasseja ja kenkien plankkausvälineitä myöten. Lukemistakin on hyllykaupalla, videoita, musiikkia ja tietenkin ADSL. Eikä seinillä roiku taidejäljennöksiä.

  Joo, vuokralle tarjotaan, mutta kenet sinne sitten viitsii päästää?

  Kun laadit omaa hakuilmoitustasi, kerro jotakin itsestäsi ja perheestäsi. Hyvä, että ei tupakoida tai ettei ole elukoita. Minä tupakoin ja itselläni on ollut koiria, ja niin on nykyisillä vuokralaisillakin. Sitä en tullut edes kysyneeksi, josko tupakoivat. Mutta anna jotakin tietoa teistä itsestänne ihmisiä muutoin, miten elätte, keitä olette …

  Jotkut saattavat vuokrata kenelle tahansa, mutta silloin et voi paljoa kohteeltakaan odottaa. Ehkä? Ajattele siksi asiat toisin päin – jos itse vuokraisit, mitä haluaisit toisen osapuolen itsestään kertovan? Saatat hyvällä onnella päästä jopa kotiin, jota ei muutoin tarjottaisi vuokralle lainkaan!

  Kysele myös, ei siitäkään ole haittaa. Pyydä lisätietoja, mutta ole myös valmis antamaan niitä itsestäsi ja perheestäsi. Minä pyysin jopa valokuvat ja totesin (nykyisten) vuokralaisteni olevan ihan mukavan näköisiä. Sitäpaitsi – olin jo lukenut vuokralaisperheen rouvan juttuja Orkista, joten olimme lähes tuttuja – tai ainakin minä uskoin lukemaani.

  Voit kiteyuttää kaiken yhteen sanaan, jota olen pitänyt aina kaikessa busineksessa avaimena: LUOTTAMUS

  Rakenna semmoinen jo ensimmäisestä kontaktista (hakuilmoitus) alkaen, niin saatat saada hyvän asunnon halvemmalla kuin olisit uskonutkaan. Silleen minäkin annoin.

  Tingin mielihyvin hinnasta ollakseni mieluummin varma siitä, että kodissani (!) asuu mukava perhe, joka nauttii asumisestaan, pitävät paikat kunnossa ja maksavat velvoitteensa sopimuksen mukaan.

  Muutoin olisin saattanut jättää kämpän vaikka hetkeksi tyhjäksi – kuten se välillä olikin. Varmuuden vuoksi.

  Että silleen. Hyville kohteille on aina monia ottajia.
  Huonoja tai tavanomaisia saisi silti mielin määrin (vielä nykyiselläänkin).

  Mutta kun oikea asunto ja asukkaat etsivät toisiaan, kannattaa kertoa enemmän. Avoimuudella voit päästä parempaan tulokseen. Avoimuutta eivät karsasta muut kuin kateelliset. Mutta kodin kannattaa olla sopiva ja miellyttävä vaikka vain lyhyeksi määräajaksi. Tuskin sitä sitten löydät sanomalla vain:

  Etsin kämppää 2-4 h+k ja uima-allas olisi kiva jostakin Alicanten ja Tarifan väliltä ajalle xx-xx.2008. Sorry, niin vain on.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.