Vuoden Koulun maine vaakalaudalla?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Vuoden Koulun maine vaakalaudalla?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Espanjankulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 77

  Aurinkorannikon suomalaisen koulun vanhemmat ovat laatineet koulun johdolle seuraavanlaisen kirjelmän:

  Vanhemmat haluavat infotilaisuuden muutamiin koulua koskeviin asioihin Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry: hallitukselta.
  JOHTOSÄÄNTÖ
  Johtosääntö on laadittu valtion ja yksityisen järjestämän koulutuksen hallinnosta annetun lain (634/1998) nojalla.
  8 § Hallituksen tehtävänä on yhdistyksen säännöissä määriteltyjen tehtävien lisäksi
  5. päättää toimitiloista sekä niiden hoidosta ja käytöstä
  On käynyt ilmi, että Hallitus on törkeästi rikkonut lakia ja laiminlyönyt vastuutaan mm. seuraavissa
  kohdissa:
  – noin 5 vuotta sitten Ulf Hartellin tekemän 40- sivuisen homeraportin vääristäminen, raportissa yksiselitteisesti todettiin koulussa olevan vakava home ongelma, mutta hallitus/rehtori tiedotti , ettei mitään home ongelmaa ole.
  – syksyllä 2011 suuri joukko oppilaita altistui homeelle ja sai vakavia homeen aiheuttamia terveydellisiä oireita. On syytä epäillä, että tämä kaikki johtuu väärin tehdystä remontista johon lisäksi liittyy rakenteellisia laiminlyöntejä.
  – vanhemmat ovat tietoisia hallituksen ja opettajien useista home tutkimuksia, jossa yksiselitteisesti ilmenee koulun olevan täysin homeessa, sekä pitäisi olla käyttökiellossa.
  – Miksi hallituksen puheenjohtaja on kieltänyt luovuttamasta Ulf Hartellin tekemää hometutkimusta oppilaiden vanhempien nähtäville? (onko salattavaa )
  – Haluamme nähdä työmaa päiväkirjan, josta ilmenee betonin kuivumisajat ja riittävät lujuuslaskelmat.
  – Rakennus ja rakenne piirustukset
  – Viranomaisten valvonta ja tarkastus pöytäkirjat
  – Vastaavan mestarin pätevyyden,esim. osoittamalla koulutodistuksensa.
  – Miksi opettajien toimenpiteet puuttua ongelmaan on hallituksessa vähäteltyjä vaikka laki velvoittaa opettajia puuttumaan asiaan, kun huomaavat terveydellisiä uhkia oppilaille.
  – on myös tiedossa, että opettajillakin on todella vakavia sairastumisia homeen takia , miksi näistä ei uskalleta puhua avoimesti
  – miten on mahdollista, että koulun laajennus urakan tilaaja, urakoitsija, suunnittelija, valvoja , rahastonhoitaja, kustannusarviontekijä sekä työn vastaan ottaja on sama henkilö Timo Landgren joka edelleen saa rakentaa / korjata omia virheitään ! (josta kerta kaikkiaan ei tule mitään)
  – Millä perusteella korjaukset ovat edelleen laskutus kelpoisia vaikka kyseessä on virheellisen rakentamisen korjaamisesta.
  – Miksi hallitus ei ole valvonut millään lailla laajennusurakkaa?
  – Onko realistisesti mahdollista, että läpimädästä koulusta oikeasti saadaan kohtuullisin kustannuksin oppilaille terveellinen opiskelu ympäristö.
  – Miksi hallitus ei ole tarttunut kaupungin tarjoamiin muihin rakennus/tontti mahdollisuuksiin rakentaa tilava toimiva koulurakennus?

  Fuengirolassa 18.01.2012
  Huolestuneet oppilaiden vanhemmat

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Ehkä tuolla selviää asiasta enemmän?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kun parahin nimimerkki ’espanjanhutkija’ (vaimikäsenyton) on havainnut näinkin mittavia ongelmia suomalaisen koulun suhteen, niin minkälaisiin toimenpiteisiin hän on asian suhteen päättänyt ryhtyä, vai aikooko hän vain prätkyttää täällä örkissä ja ajattelee sitten että kuninkaalliset orkkilaiset menisivät hänen puolestaan laittamaan asiat kuntoon?

  LINKKI

  sakke2401
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 15

  mutta hieman ihmetyttää Arnold Malagan suhtautuminen asiaan, jolla lienee tapana lakaista ongelmat maton alle. Onnea kuitenkin valitsemallasi tiellä… 🙂

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No, ihmetellä toki saa. Ja siksipä itsekin ihmettelen, missä kohdassa näet minun suhteutumiseni olevan rinnastettavissa maton alle lakaisemiseen?

  Minun mielestäni maton alle lakaisemiseen rinnastettavaa on se, että täällä örkissä piipitetään ja märistään asioista, joille ei itse edes aiota tehdä mitään muuta.

  Toisin suhtautuisin, jos joku, vaikkapa sitten valittamisensakin päätteeksi kertoisi, mitä on asian eteen tehnyt tai edes mitä aikoo tulla tekemään.

  Pelkkä epäkohtien märehtiminen on mielestäni yhtä hyödyllistä kuin että hevonen veteen kakkaisi.

  .
  .

  LINKKI

  sakke2401
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 15

  et siis huomannut että kyseessä oli vain tiedoitus asiasta, josta pidetään tiedoitustilaisuus koululla 25.1.2012. Kirje siis on jo aiemmin lähetetty koulun johtokunnalle ja siellä on asiaan reagoitu.

  Siltä vaikutelmalta en tosin voi välttyä, etteikö jonkinlainen hyökkäys koulua vastaan olisi menossa ja toivonkin todella että asiat saataisiin selvitetyksi.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.