Vodafonen Sim-kortin asetukset Dna:n mokkulaan

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Vodafonen Sim-kortin asetukset Dna:n mokkulaan

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 57)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Ajattelin laittaa tämän tiedon tänne, kun olisin sitä itsekin 5 viikkoa sitten tarvinnut.

  Eli jos sinulla on DNA:n mokkula niin oheisilla asetuksilla minä sain sen toimimaan.

  Lisäksi piti muuttaa maa-asetus:
  Ohjauspaneli, puhelin ja -modemiasetukset ja sieltä maaksi Espanja.

  LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Eihän tuosta mitään näy, no tässä ne:

  Profile name: Vodafone 3G
  APN: static valittuna ja valkoisessa lokerossa AIRTELNET.ES

  Access number: *99#
  User: VODAFONE
  Password: VODAFONE

  Niillä toimi minulla.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  …ja siis tarkennettuna nuo pienillä kirjaimilla ettei mene huutamiseksi.

  APN: airtelnet.es
  user: vodafone
  pass: vodafone

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  … 😀 … ei kai hänen ollut tarkoitus Huutaa, vaan
  selventää, mitä siihen Kirjoitetaan. 😉

  —————————————————–
  Pahempi asia minusta on, kun kaikki kirjoitetaan
  Yhteen Pötköön.
  Pysy siinä nyt sit ”5 kilometriä” rivillä. 🙂

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Suoratukka kirjoitti:

  … 😀 … ei kai hänen ollut tarkoitus Huutaa, vaan
  selventää, mitä siihen Kirjoitetaan. 😉

  —————————————————–
  Pahempi asia minusta on, kun kaikki kirjoitetaan
  Yhteen Pötköön.
  Pysy siinä nyt sit ”5 kilometriä” rivillä. 🙂

  Jep, mutta kun tietotekniikassa monasti isoilla ja pienillä kirjoitetulla on ero ja homma ei ehkä toimi joissain koneissa jos se on väärin…. Pienillä siis niin Vodafone pelaa!

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Du har rätt, du ska hängas! 😀

  – sanoi entinen ystäväni

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  joista kerroit muistaakseni Torrreviejan ajoiltasi – aika menoa teillä.

  panen tämän viestin uusíksi paikkaan, josta tarvitsevat ehkä paremmin löytävät kuin sen mihin eilenillalla laitoin – anteeksi häiriö 🙂

  Ne olivat tosi tarpeen, kun hankin tässä itselleni Vodan prepaid netin, kun Yoigo ei enää sellaisia tarjoa. Ne olivat ehdottomasti tarpeen, että sain DNA:n kotimokkulan kautta signaalia. Playa del Inglesin Metro-kauppakeskuksen Vodafonen myymälän (tamili?)kaveri oli salamannopea järjenjuoksultaan, mutta muiden kuin oman tikun käyttöä hän ei hallinnut. Jouduin palaamaan tyhjin toimin kämpille, mutta sitten tuli mieleen että olit kirjannut ne asetukset tänne orkkiin (löytyy sittenkin hakusanalla Vodafone mutta aika alhaalta listalla)

  Panen tähän uudestaan ( ja omin maustein) joskos joku tarttis taas – niitä ilman EI PÄRJÄÄ!

  Profilname: Vodafone 3G (tarkkaan ottaen voi kirjoittaa mitä vaan mistä tunnistaa)
  APN : Static (DNAn perusasetus on dynamic ja siinä se kikka!!!)
  Valkoiseen laatikkoon: airtelnet.es
  Acces nr *99# (sama varmaan kaikilla, mm DNA ja Tre Ruotsissa)
  Passwor: Vodafone

  Puodin kaveri ei ollut uskoa, että asetuksia on muutettava. Oma kokemukseni mm. Ruotsin Tren 3G netin käyttäjänä on, että asetukset tulee kortin mukana, vaan ei täällä!
  Testasin ensin puodin omalla sim-kortilla, että homma toimii ennnekuin ostin oman. Kummallakin käyttöönottokerralla tarvittiin todella pitkää vieteriä kun sim-kortti haki verkkoa, sehän näkyy mokkulan Mobile Partnerin näytön vasemmassa alakulmassa verkon tunnisteena WCDMA jotakin.
  Kaiken kukkuraksi uudelleen käyttöön otettaessa koko läppärin saa käynnistellä uudelleen, kun Vodafonen sim-kortti ei meinaa osata pyytää PIN-koodia, jota ilman ei pääse puusta pitkään (DNAllahan PIN-koodia ei tarvita).
  Kun keväällä hankin Ruotsissa Tren 3G prepaid netin nuori mies puodissa hoiteli asetukset puolestani kymmenessä minuutissa, eikä sen jälkeen ollut käytöässä ongelmia. Sama syksyllä uudestaan, kun hankin Tren liittymän eri korttiin. Molemmat pelaa hyvin. Vinkiksi mahdollsiille Tukholmassa kävijöille: sen saa vaikka päiväksi käyttöön. Eikä maksa paljon. Tämä Vodan simkortti maksoi 30e ja kuukauden rajaton käyttöoikeus 90e. Kerran se vaan kirpaisee (vaikka aika kipeästi). Saahan sen myös halvemmalla käyttörajoituksin, joka sopii varmaan ”tavalliseen” käyttöön. Itse kuuntelen radiota ja skypeilen pankkimaksujen, mailivaihdon
  ym. ”tavallisen ” surfauksen lisäksi enkä viitsi megojen kulumista vahdata.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Kohta pari viikkoa olen yrittänyt tulla toimeen Vodafonen 3G prepaid netin kanssa. Vähän hampaat irvessä. Vodafonen käsitys 3Gsta on aika erikoinen. Välillä se on WCDMA-tasoa,välillä HSDPA, palkkinäyttö lupaa 7,2 Mbitin nopeutta, mutta http://www.bredbandskollen.se/ laajakaistan todellista trafiikkia mittaava testi antaa nopeudeksi 0,34 Mbit menevää ja 0,73 Mbit tulevaa juuri nyt, joku päivä sitten pääsin jopa 1,34 Mbit tulevaan.

  Varsinainen ongelma on kuitenkin se ettei Vodafonen simkortti ota millään löytääkseen loggauslätkää, johon kirjoitaa PIN koodi ennen verkkoon menoa, joka ei ilman PIN koodia onnistu. Monta uusintakäynnistystä ja akun irrottaminen lopulta auttoi viimeksi. Paitsi jos tekee kuten olen havainnut helpoimmaksi, vaan ei parhaimmaksi, että jättää läppärinsä lepotorkkuun siksi aikaa kun sitä ei käytä. Mutta liikkuvaksi laajakaistaksi tätä ei voi kutsua, kun yhteys katkeaa, kun akku tyhjenee.

  Täytyy vain toivoa, että koneen mukana tulleet palomuurit, DNA:n kotimokkulan oma suojaus ja Avastin jatkuvasti päivittyvä virustorjunta pitää pöpöt loitolla. PTS testi antaakin lohtua:Din dator har nu blivit testad och inga svagheter kunde hittas i din datorsäkerhet

  Käytännössä vajavainen bittivirta vaikuttaa (verrattuna ruotsalaisen Tren 3G:hen verrattuna kotiRuotsissa) että radioääni (YLE ja SR) välillä pätkii, joskus pahastikin, Skypepuhelut menee läpi, mutta sotkua siinäkin on, webskype ei oikein onnaa. Pelkkä teksti ja surffailu netissä sujuu kyllä kohtuullisesti. Käytän Explorer 8:aa, jota tuoreempaa ei (kai) olekaan ja ASUS 1000H miniläppäriä joka on kuukauden ollut käytössä, joten ei laitteissa kai pitäisi tukkoja olla.

  Olen kokeillut laitteitani niin bungalowisssani, joka sijaitsee melko lähellä mastoa, jossa Vodafonenkin linkit varmaan ovat – tosin pienen jyrkänteen takana. Ja sama oli tulos paikassa, josssa tuo masto näkyy ilman maastoesteitä.

  Johtopäätökseni: monopoli ei ainakaan edistä verkko-operaattorin palvelukykyä. Kenellehän tästä valittaisi?

  LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Joo, on se Vodafone välillä vähän vaikea, mutta verrattuna Yoigoon se on erinomainen. En tällaista lausuntoa olisi halunnut antaa kaikkien kehumasta Yoigosta mutta kyllä se vaan niin on. Heti kun Yoigon otti käyttöön ei päässyt sähköpostiin (gmail) niin millään, kun käytti Vodafonea niin pelasi heti. Tämä kokemus on Torreviejasta. Joskus sattumalta Yoigokin onnistui siinä. Joskus asunnossa olessani ei Yoigon verkkoa ollut ollenkaan käytössä.

  Nyt Teneriffalla sama juttu. Tänäänkin aamulla ei toiminut gmail, facebook, kuvien siirto orkkiin. Illalla toimi. Mutta silti Yoigo on 29 eur/kk, Vodafone 60 eur/kk. Halvalla ei saa hyvää, mutta riittävän. Malttia se kyllä vaatii

  Ja vielä sitten kun 1 Gigatavu tulee täyteen siirtoa ja nopeus tippuu niin sitten ei kyllä voi sanoa nettiyhteyttä olevankaan. Se todellakaan ei toimi kun aivan mielettömän hyvällä maltilla. Ja mielestäni minulla sitä on. Mutta ei näköjään riittävästi.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Simyo kuulostaa tosi hyvältä. Riittävästi siirtomahdollisuutta. Vielä kun jollakin olisi käyttökokemusta.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Jokunen kuukausi sitten otin Simyon liittymän varajärjestelmäksi nykyiselle nettiyhteydelleni, koska se Simyon nettisivujen mukaan vaikutti kovasti hyvältä, jopa parhaalta, ratkaisulta. Alkuvaiheessa Simyon yhteys oli kuitenkin alle kaiken arvostelun, kokemuksiini perustuen kerkesin jopa melkein haukkua koko Simyon täällä Orkissa.

  Soitin jokusen kerran Simyon supporttiinkin, mutta sympatiseeraamisen lisäksi mitään konkreettista parannusta surkeaan yhteyteen ei tapahtunut… olin lähes katkaista koko ”simyoseikkailuni” ja ilmoittaa pankkiin, etteivät enää hyväksy moisen Simyon kuukausiveloituksia tililtäni.

  Tilanne on muuttunut…

  Olen aika ajoin testannut tätä varajärjestelmäksi hankittua Simyo -liittymää, ja voin nykyään todeta, että muutamia katkoksia lukuunottamatta Simyo on lunastanut lupauksensa operaattorina ja – ainakin tällä hetkellä – voin suositella Simyon hankkimista. Toivottavasti jatkavat palvelunsa parantamista entisestään.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Ainakin toistaiseksi lyhytaikaista käyttöä Espanjassa ei näytä tarjoavan muut kuin Vodafone prepaid-kortilla ja nyt tulee sitten testattua sen käyttöominaisuudet tällä viiden viikon reissulla Granilla. Yhteys toimii kyllä hyvin ja siirtonopeuskin on n.500 kb/s täällä Palmasissa, mutta toistaiseksi on arvoitus tuo käyttämäni bittien lukumäärä, joten jos jollain on antaa hyviä vinkkejä, että miten sitä tiedonsiirtoa voin seurata, niin otan kiitollisuudella vastaan!!

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Vilperi kirjoitti:

  Ainakin toistaiseksi lyhytaikaista käyttöä Espanjassa ei näytä tarjoavan muut kuin Vodafone prepaid-kortilla ja nyt tulee sitten testattua sen käyttöominaisuudet tällä viiden viikon reissulla Granilla. Yhteys toimii kyllä hyvin ja siirtonopeuskin on n.500 kb/s täällä Palmasissa, mutta toistaiseksi on arvoitus tuo käyttämäni bittien lukumäärä, joten jos jollain on antaa hyviä vinkkejä, että miten sitä tiedonsiirtoa voin seurata, niin otan kiitollisuudella vastaan!!

  Seuraa dataliikennettä vaikka sillä samalla Vodafonen ohjelmalla, jolla otat myös yhteyden.

  BTW: Yoigo tarjoaa jatkuvaa sopimusta, jonka saa tauolle ja sitten taas takaisin eli prepaid ei ole (välttämättä) ainoa vaihtoehto!

  …hieman tarpeesta riippuen tietty prepaid voi olla ainoa järkevä.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467
  devspain kirjoitti:

  Vilperi kirjoitti:

  Ainakin toistaiseksi lyhytaikaista käyttöä Espanjassa ei näytä tarjoavan muut kuin Vodafone prepaid-kortilla ja nyt tulee sitten testattua sen käyttöominaisuudet tällä viiden viikon reissulla Granilla. Yhteys toimii kyllä hyvin ja siirtonopeuskin on n.500 kb/s täällä Palmasissa, mutta toistaiseksi on arvoitus tuo käyttämäni bittien lukumäärä, joten jos jollain on antaa hyviä vinkkejä, että miten sitä tiedonsiirtoa voin seurata, niin otan kiitollisuudella vastaan!!

  Seuraa dataliikennettä vaikka sillä samalla Vodafonen ohjelmalla, jolla otat myös yhteyden.
  BTW: Yoigo tarjoaa jatkuvaa sopimusta, jonka saa tauolle ja sitten taas takaisin eli prepaid ei ole (välttämättä) ainoa vaihtoehto!

  …hieman tarpeesta riippuen tietty prepaid voi olla ainoa järkevä.
  [/quote]

  Ei mulla ole mitään Vodafonen ohjelmaa käytössä!! 🙁
  Mulla kun on peukalo keskellä kämmentä noissa tietsikkahommissa, niin en ole edes käynyt missään Vodafonen sivuilla; tuo mokkula kysyy salasanaa yhdistettäessä ja kun sen on sinne tarjonnut, niin se kysyy että haluatko yhdistää vehkeen verkkoon, tai useimmiten tietsikan aukaistessa tulee vain Globetrotterin kuva tuonne oikeaan alalaitaan ja sieltä kun klikkaa sillä oikeanpuoleisella näppäimellä tulee valikko jossa on teksti ”connect” ja sen jälkeen menee joku sekunti, niin yhteys on käytössä.

  Kiva nähdä kauanko tää yhteys toimii tuolla maksamallani 40 ekellä, koska aika hulvattomasti olen yhteyttä rasittanut esim. käyttämällä sitä TV-Kaistan katseluun kun sellainenkin tuli otettua koekäyttöön (5 ekellä viikoksi)
  Onneksi nyt asustan Palmasissa ja jos ja kun yhteys jossain vaiheessa katkeaa, niin voin käydä lataamassa kortille lisää bittejä pienen kävelyreissun muodossa ja samalla tulee hoidettua muutkin asiat. 🙂
  Hinnastaan huolimatta näyttää tuo Vodafonen prepaid kuitenkin pelittävän hyvin näin pienellä kokemuksella; telkkariakin pystyy kattelemaan näillä nopeuksilla mitä täällä Palmasissa on mulle tarjolla, joten toistaiseksi suosittelen.
  Saa sitten nähdä mitä mä kerron sen reilun neljän viikon päästä!? 🙂

  Sorry Devspain; mä joskus kysyin tuota lähettävän sähköpostin palvelinta ja annoit joitakin vaihtoehtoja. Nyt mä en kuitenkaan löydä noita vastauksia foorumin hyvästä etsintäkoneesta huolimatta ja kun olen ollut sen verran tyhmä, niin ei tullut niitä tallennettua jonnekin muistiin konheelle, joten viitsitkö toistaa nämä vaihtoehdot. smpt.airtelnet.es ei ainakaan toimi. Vai pitääkö poistaa tuo smpt?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 57)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.