Visa- ja Mastercard-korttitietojen vuoto paljastui Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Visa- ja Mastercard-korttitietojen vuoto paljastui Espanjassa

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tuhansien suomalaisten luottokorttitiedot viety
  Maksukorttiyhtiöihin kohdistuneella tietomurrolla on Suomessa tuhansia uhreja, kertoo Luottokunta. Ruotsissa pankit ovat alkaneet vaihtaa asiakkaiden pankkikortteja.

  Luottokorttiyhtiöt Mastercard ja Visa ovat ruotsalaisen Aftonbladetin tietojen mukaan joutuneet tietourkinnan kohteiksi. Tietovuodon johdosta tuhansien ruotsalaisten luottokorttitiedot ovat joutuneet vääriin käsiin.

  Monet ruotsalaiset pankit ovat ottaneet yhteyttä asiakkaisiin, jotka ovat mahdollisia tietovuodon uhreja. Pankit kehottavat asiakkaita välttämään Mastercardin ja Visan käyttöä internetissä ja ulkomailla. Pankit ovat alkaneet vaihtaa asiakkaiden pankkikortteja.

  Visan Euroopan edustajan mukaan tietovuoto paljastui Espanjassa.

  Johtaja Henry Kylänlahti Luottokunnasta kertoo, että kyseisen tietomurron uhreja on myös Suomessa. Kylänlahti arvioi, että tuhansien suomalaisten korttitietoja on joutunut vääriin käsiin.

  – Erilaisia tietomurtoyrityksiä on nykyisin melko usein. Poikkeuksellista tässä on se, että tietomurto liittyy isompaan korttimäärään.

  Luottokunta on ottanut suoraan yhteyttä asiakkaisiin, jos se epäilee asiakkaan korttitiedon väärinkäyttöä ulkomailla.

  Heidi Vaalisto / Digitoday
  Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jokainenxw
  jokainenxw Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Onko tietoa miltäajanjaksolta, kyseiset asiat on tapahtunut.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Pankilta tuli oheinen kirje päiväyksellä 12.10.2009 (hieman lyhennettynä):

  Olemme saanet kansainväliseltä MasterCrdilta tiedon korttitietojen kopioinnista Espanjassa, jonka yhteydessä muutamien korttien tietoja on mahdollisesti joutunut vääriin käsiin. Näiden korttien joukossa on myös Teidän MasterCard kotiinne tiedot. Mikäli korttinne tietoja käytetään tämän kopioinnin takia väärin, teille ei koidu väärinkäytöksestä taloudellista vastuuta.

  Olemme tilannet Teille uuden MasterCard kortin ja tunnusluvun, jotka saatte noin 2 viikon kuluessa. Saatuanne tunnusluvun kotiinne, voitte hakea uuden kortin omasta konttoristanne. Voitte käyttää nykyistä korttianne siihen asti, kunnes saatte uuden. Tulemme kuitenkin sulkemaan nykyisen korttinne torstaina 29.10.2009.

  jne….

  Korostamme vielä, että yllä olevat toimenpiteet tehdään varotoimenpiteenä eivätkä mahdolliset rikollisten väärinkäytökset koidu maksettavaksenne.

  Vaan kuinkas kävi….

  Kortti on suljettu jo nyt ja verkkopankilla näkyy uuden kortin numero ja ilmoitus, että uusi ei ole vielä voimassa. Eli juuri nyt en voi edes tarkistaa netistä tapahtumia, onko korttia käytetty väärin… tai käyttää vanhaa korttia.

  Olisi kiva tietää, miten huijaus on tehty? Itse olen käyttänyt korttia vain bensa-asemilla, tiemaksut, ruokaostokset Alcamposta ja internetosto Skypeltä. Skype puhelimet toimitettiin Gironasta eli sielläkö se vuoto oli? Mistä muut ”uhrit” ovat tehneet ostoksia?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä RetsaCrezaf
  RetsaCrezaf Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.01.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 51

  Luin eilen jostakin ruotsalaisesta lehdestä, mahdollisesti Sydsvenskanista, että tietomurto olisi tehty espanjalaiseen maksukorttien käsittelyfirmaan jossakin Etelä-Espanjan kaupungissa. Sieltä olisi netin kautta viety sekä Visan että MasterCardin korttien tietoja. Lehdelle tietoja antanut halusi pysyä nimettömänä.

  Saman jutun mukaan tietomurtoa ei olisi tehty suoraan kumpaankaan näistä amerikkalaisista korttiyhtiöistä. Juttu kertoi edelleen, että asiakkaat olisivat käyttäneet korttejaan sekä normaaleissa liikkeissä että internetostoksissa.

  Dagens Nyheter ja Aftonbladet kirjoittavat myös tietomurron tapahtuneen Espanjassa. Valitettavasti en nyt löydä sitä eniten tapausta valaisevaa kirjoitusta. Suomalaiset lehdet kirjoittavat, että tietomurto olisi vain paljastunut Espanjassa. Ei sitä, että tietomurto olisi tehty espanjalaiseen maksujenkäsittely-yhtiöön.

  http://www.dn.se/ekonomi/svenska-bankkort-maste-bytas-ut-1.973643

  http://www.aftonbladet.se/senastenyt/ttnyheter/inrikes/article5952994.ab

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa P
  Masa P Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Uutinenhan kertoo Luottokunnan ”kautta” kulkevista Visa-kopsauksista.

  Luottokunta on vain yksi Visa-laskutusyhtiöistä. Monella pankeilla on oma Visa/Master-hallintansa.
  Tiedä häntä, uutinen ei kerro, kulkevatko pankkien hallinnoimat kortit samaa tiedonsiirtoreittiä, kuin Luottokunnan.

  Tähän vastausta ei ole, liekö tarpeenkaan? Parasta vain seurailla laskua ja jopa tarkastaa omat kuitit!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.