Villasukista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Villasukista

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
  ronkeli Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Koska Mimmelillä on vasta 100 paria neulottuina, löytynee elämästä uteliaankin sukille ostajia.

  Minun äitini neuvoi kesällä (taas kerran) kädestä pitäen, kuinka ne kantapäät kudotaan. En tosin nyt ole vääntänyt sukan sukkaa, sillä kai se joulupukki tuo ihan Suomesta saakka myös niitä villasukkia.

  Mutta jos kiinnostaa, voin laittaa tänne piakkoin sen kantapääohjeen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Ja ei muuta kuin neulomaan, mikäli siltä tuntuu… 🙂 Kivaa kun ronkeli laitat ohjeet!

  Vapaa markkinatalous toki kunniaan ja kaupankäynti avointa! Minä edelleenkin olen sitä mieltä, että ensimmäiset mimmeliltä Iidenistä ostan, koska hän homman hiffasi… 😉

  Mutta jokainen toki saa ostaa aivan keneltä ja mistä tahtoo… 🙂

  Voi vitsi, kuinka saamme EU:n herrat seuraamaan palstaamme? Näin pahuksen helppoa on tuo kaupankäynti yli rajojen ja demokratia nykyisin – yeah! 8)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Mielellään kyllä otetaan vastaan villasukkien ohjeita, jos sattuisi joskus tulemaan vastaan sellainen rakonen, että kerkeisi väkertämään jotain. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
  ronkeli Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Yritin laatia helppotajuisen ohjeen sille vahvistetulle kantapäälle, mutta sen oman ohjeeni mukaan ei kukaan saisi aikaan valmista. Sorry, tytöt…

  Se pitää tosiaan opetella vierestä katsoen.

  Googlasinkin, jotta jos netissä olisi selväsanaisia ohjeita, mutta ensi hätään löysin vain vahvistamattomalle kantapäälle ohjeen. Sen voi tehdä helposti.

  Pyytäkää seuraavalle orkkisopalle joku neule-expertti näyttämään halukkaille kantapään teko. Tehkää jo kotona sukkaan varsiosa, niin pääsette heti käytännössä harjoittelemaan tuota kinkkistä kantapäätä. Periaatteessa se on helppo. Jos vaan joku näyttää ja ohjaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marjukka
  Marjukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marina
  Marina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Kun teillä näkyy olevan pula tuplakantapäisen sukan teko-ohjeesta, jäljennän tähän lapsen ja naisen sukan ohjeen Novita-lehdestä. Ukkoväelle voi sitten tehdä vähän kookkaammat sukat soveltaen.

  Itse olen neulonut niin paljon sukkia, etten tarvitse mitään ohjeita.

  Lapsen ja naisen sukat

  Lanka Novita Wool 100 g
  Tiheys: 26 s sileää neuletta = 10 cm
  Sukkapuikot nro 2½ ja 3.

  Luo 52(56) s ohuemmille sukkapuikoille ja jaa silmukat neljälle puikolle, 13(14) s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo sitten suljettuna neuleena joustinneuletta (1 o, 1 n) 6(7) cm (tai oman mielesi pituisesti).

  Vaihda työhön paksummat puikot ja aloita sileä neule ja aloita kantatilkku siten, että neulot I puikon s:t oikein IV puikolla (=26-28 s). Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *-* vielä 12(13) kertaa. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes kantatilkun korkeus on 28(30) krs.

  Kantapohjan kavennukset: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo työn oikeasta reunasta kunnes toisessa reunassa on jäljellä 9(10) s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 8 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 10(10):na. Kun sivus:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle (5,5-5,5). Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 14(15) s. Neulo poimitut s:t oikein sillä vasemman puoleisella puikolla, jolle äsken siirsit 5(5) s. Neulo sitten II ja III puikon s:t oikein. Poimi nyt s:t kantalapun oikeasta reunasta 14(15) s sillä puikolla, jolla on 5(5) s, neulo s:t oikein. Jatka näillä kaikilla 64(68) s:lla sileää ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s:aa ylivetäen oikein yhteen. Toista kavennuksia kuten edellä kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 13(14) s, lopeta kavennukset.

  Kun olet neulonut kavennusten jälkeen 7(9) cm, aloita kärkikavennukset: neulo jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Toista kavennukset 6 krs:n, sitten 5 krs:n, 4 krs:n ja 3 krs:n jälkeen. Tee sen jälkeen kavennukset 2 kertaa joka 2. krs ja jatka kavennuksia joka kerros, kunnes työssä on 8 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kiitos Marina sukkaohjeesta!

  Kerkeäisinköhän minä väläyttämään yhdet villasukat vielä ennen joulua.. Hmm.. 😮

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.