Viikonreissu, hotelli vai vuokra-asunto!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Viikonreissu, hotelli vai vuokra-asunto!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mariie2012
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.06.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Kesällä jälleen tullaan Torreviejaan, (tosin vain viikoksi) mutta ollaan mietitty olisiko parempi vuokrata asunto kun hotelli? Joulun aikaan kun oltiin niin oltiin hotellissa ja olihan se ihanaa kun kaikki oli tavallaan valmiina mutta nyt ollaan katseltu asuntoja mm.Elsamar:lta ja siä olis parikin hyvää jotka tulisi halvemmaksi kun hotelli ja mikä tärkeämpää olisi oma rauha. Onko teillä kokemuksia eri vuokra firmoista, ovatko luotettavia? Ja ylipäänsä onko väkeä joka on vuokrannut vain viikoksi?

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Voi olla vaikeaa löytää asunto viikoksi vuokralle, ei se tietenkään
  täysi mahdottomuus ole mutta hotelli lienee jo halvempi tuolle ajalle.
  Jos maksat deposit:n ja kuukauden vuokran vaikka asutkin vain sen viikon
  niin saattaa onnistua.

  LINKKI

  Mariie2012
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.06.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Asuntoja on paljon mitä vois vuokrata, jokaisella vuokra firmalla on vielä jäljellä viikoks ja kaheks vuokrattavia. Lähinnä askarruttaa kuinka luotettavia eri firmat on?

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Tilapäiset vierailijat ovat pitäneet luotettavana rantuuta. Vuokraavat myös viikkokaupalla.

  Rantuu Oy
  + 34 – 617 – 974 266

  e-mail: rantuu(at)rantuu.fi

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Kun olette tulossa noinkin lyhyelle matkalle kuin viikoksi niin ei kannata miettiä mitään muuta vaihtoehtoa kuin hotellia. Kun hotellin edut otetaan huomioon niin säästöä ei synnyt lainkaan. Päinvastoin on mahdollista, että hotelli tulee halvemmaksi. Tässä erään tuttavaperheemme kokemus asunnon vuokraamisesta Espanjassa:

  ”Tultimme yömyöhään lentokentälle Malagaan, jossa oli heti sellainen outo tunnelma. Vähänkuin olisi tultu kärvistelijöiden paratiisiin. Kenttä oli kutakuinkin tyhjä, mutta tullimiehet katselivat mulkoillen, ikäänkuin olisimme salakuljettajia. Yritimme etsiä avointa kahvilaa, jossa olisimme voineet tarjota lapsillemme matkarasituksesta nesteytystä, mutta mikään paikka ei ollut auki. Hetken harkittuamme hanaveden tarjoamista, päätimme välttää riskin parasiiteista ja siirtyä etsimään taksia. Taksi löytyi, mutta kuljettaja puhui vain baskialueen murretta, josta ei saanut mitään selvää. Annoimme hänelle osoitteen ruutupaperille kirjoitettuna, jonka lappusen hän riuhtaisi kädestä vihamielisesti. Baskialueen murretta puhuvalla kuljettajalle ei ollut autossa navigaatiojärjestelmää. Lyhyeksi arvioidusta taksimatkasta tuli pitkä, sillä vaikka kuinka sanoimme Fuengirola! niin taksikuski ajeli ensiksi melkein Gibraltarille asti. Ei meidän osoitetta sieltä löytynyt TIETENKÄÄN! Lopulta kuljettaja ymmärsi että tarkoittamamme osoite on Fuengirolassa. Saavuimme paikalle noin neljän aikaan aamuyöllä. Olimme vuokranneet loisteliaaksi kerrotun asunnon suoraan espanjalaiselta omistajalta, joka mainosti asuntoa internetissä. Mies kertoi asuvansa itse paritalon toisessa puolikkaassa. Yritimme turhaan herättää häntä kolkuttelemalla etuoveen. Ei herännyt vuokraisäntä, ennenkuin kahdeksan aikaan aamulla. Hän kertoi käyneensä pissalla ja ihmetelleensä mikä on tuo perhe matkalaukkuineen joka istuu pihamaalla. ME SE OLIMME! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. luulimme pääsevämme lepäämään sänkyihin, mutta tämäkään ei toteutunut. Vaikka asunnon piti olla kalustettu, ei siellä ollut muuta kuin jääkaappi ja keittiön kaapistot! Ei sänkyjä, ei tuoleja, ei pöytiä! Onneksi mukanamme oli solumuovista valmistetut retkipatjat, jotka rullasimme lattialle. Siellä me sitten värjöttelimme ja yritimme levätä matkarasituksesta. Asunnon sähköissä oli myös ongelmia. Heti kun yritti laittaa päälle ilmastointilaitteen, pääsulake napsahti. Ei kiva juttu kun asunnossa oli yli 30 astetta lämmintä. Kaikki hikoilimme niin kovin että kehomme mineraalitasapaino alkoi horjua. Häilyimme tajunnan rajamailla kaksi päivää, ennenkuin olimme saaneet kerätyksi riittävästi voimia kalusteprobleeman selvittämiseksi. Päädyimme ostamaan Ikeasta sängyt, patjat ja petivaatteet, jotka saimme käyttöön neljäntenä päivänä kun emme saaneet vuokrattua tarpeeksi suurta pakettiautoa niiden kuljettamiseen heti kolmantena päivänä. Oli muuten nautinnollista kun päästiin sänkyihin nukkumaan. No viimeinen yö meni sitten taas retkipatjoilla koska pakkasimme ostamamme sängyt rahtifirmaa varten, joka kävi noutamassa tuotteet Suomeen kuljetusta varten päivää ennen omaa lähtöämme. Nyt meillä on täällä Suomessa nuo Ikean tavarat varastossa, jotka lähetämme aina tästä edespäin matkakohteeseen jo ennakolta valmiiksi odottamaan. Jos siis emme asetu hotelliin.”

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Perskutarallaa kun jäi herätys näin viime tinkaan, kiitos ylläolevan kirjoituksen. Tuli hautajaiskeikka Suomeen ja nyt aukeni ns. silmät sen ongelman suhteen kun ollaan totuttu täällä meidän espanjalaiseen canape kaksoisvuoteeseen , niin miten sitä enää osaa nukkua suomihotellin suomisängyllä. Onko tyyny liian kova / pehmeä. Entäpä suomipatja? Voiko monen vuoden lämpimässä asumisen jälkeen mennä ollenkaan ulos , nyt kun on talven hirmupakkaset Suomessa. Miksi Suomessa ei ole ympärivuotiseen käyttöön sopivia sisähautausmaita?
  Kyllä matkailu on tehnyt ihmisen elämän vaikeaksi. Ennen oli paremmin kun vain eliitti kävi ulkomailla. Tavallinen ylimystö Tukholmassa ja Mannerheim Sveitsissä ja Porttugaalissakin.
  Tavallinen köyhä kansa sai rauhassa makoilla pankolla talven yli ja kesällä hoitaa heinätyöt alta pois.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ja vaikka epauskottava tarina niin kylla Suomalaisille sattuu ja tapahtuu hyvinkin uskomattomia asioita maailmalla.

  ”Málagan lentokentta ja vain baskimurretta puhuva taksikuski” ei kylla tunnu uskottavalta.

  Lapsien kanssa matkustaessa parasta menna varman paalle eli hotelliin tai vastaavaan.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Samaa mieltä. Ja jos itse ei osaa kuin savoa ja pari sanaa suomea voisi aloittaa ulkomaiset matkailuharjoitukset vaikkapa Tallinnan reissulla.

  Eivät ne Málagan taksikuskit mitään baskeja ole (tuskin tämä reppana oli koskaan edes kuullut euskadia). Yhtä tyhmiä ne tietysti ovat kuin taksikuskit missä tahansa maailmassa, eivätkä takuulla löydä fugelaista osoitetta. Mutta jokainen niistä ymmärtää sen muutaman sanan englantia, vaikkeivat itse puhukaan. Tilanteessa pitää menetellä niin, että ottaa mittariauton Fugen keskustaan (sinne ne kyllä löytää) ja sieltä sitten toisen taksin siitä tolpalta lopulliseen osoitteeseen.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Jos en ole ihan väárässä niin tämä on se sama perhe, joka kävi viettämässä aitoa suomalaista joulua Fuengirolassa. Ja silloinkin meni huonosti ja oli kurjaa, joulupukkikin oli pelkká feikki.

  Minulla on ollut itselláni vähán vastaavia ikáviá kokemuksia maailmalla matkatessa. Kerran kun laskeuduin Helsinkiin ja otin sitten taksi, niin kuski puhui vain savon murretta. Se oli ihan kauheaa, enhän miná ymmärtänyt kuin korkeintaa neljásosan. Ja sitten kun menin hotelliin, niin paha pettymys oli sielläkin. Ei ollut huoneessa parveketta eiká vessassa bide-allasta. Aamupalakin tarjottiin klo 6-9 válillä, joten en ehtinyt saamaan ruokaa ollenkaan aamulla. Ei siihen aikaan kukaan normaali semiespanjalainen aamupalalle mene.

  Niin ettá olen kovasti pahoillani matkailevan perheen koettelemusten takia. Jospa seuraavalla kerralla onnistaa paremmin. Älkáá luovuttako amigos!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Nämä matkailevan perheen matkakertomukset ovat parasta antia tällä tosikkojen palstalla.
  Pyydän nöyrimmästi jatkamaan matkakertomusten kirjoittamista. Niissä on itsekullakin paljonkin opittavaa.
  Henkilökohtaisesti liikutuin itse syvästi Ikean sänkyepisodista.

  Sitten ihan toiseen aiheeseen. Taksikuskithan sentään täällä Espanjassa puhuvat kaikki espanjaa, joka on sentään maailmankieli. Olikohan se miljardin pintaan tämä espanjanpuhujien määrä.
  Tsadissa peli on jo aikoja sitten menetetty. Savokin olisi kova juttu, siitä ymmärtäisi sentään sen neljänneksen, mutta ei ne savolaiset enää taksia stadissa aja. Eksoottisemmat kuskit ovat nykyään puikoissa.
  Muuten kaikissa jenkkileffoissa New Yorkin taksikuskit on pakeja tai intialaisia tai afgaaneja tai jotain.
  Englanti ei ole hallussa. Ja samoin lienee kaikkialla länsimaissa , moniosaajat ovat puikoissa.

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649
  vanhatyttö kirjoitti:

  Jos en ole ihan väárässä niin tämä on se sama perhe, joka kävi viettämässä aitoa suomalaista joulua Fuengirolassa. Ja silloinkin meni huonosti ja oli kurjaa, joulupukkikin oli pelkká feikki.

  Jep, samaa urheata sakkia joka vastoinkäymisistä huolimatta jaksaa kerta toisensa jälkeen lähteä maailmalle seikkailemaan. Seuraava matkaraportti kertonee seikkailutarinan Tiibetistä ja kommelluksista kokoontaitettavan matkasaunan kanssa.

  vanhatyttö kirjoitti:

  Minulla on ollut itselláni vähán vastaavia ikáviá kokemuksia maailmalla matkatessa. Kerran kun laskeuduin Helsinkiin ja otin sitten taksi, niin kuski puhui vain savon murretta.

  Kah, tuohan vielä mennettellöö. Mä sen sijaan useimmiten Stadissa joudun tavaamaan taksisuharille kadun nimen k-i-r-j-a-i-n k-e-r-r-a-l-l-a-a-n että se osaa sen siihen navigaattoriin naputella. Ja ne kaverit eivät ole Savosta, muuten vaan kaukaa…

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Kas, löytyyhän täältä jotain hauskaakin vielä joskus. 😉

  Mulle kanssa aina sattuu ja tapahtuu. Yleensä vaan Suomessa.

  Niinku sekin juttu, kun vasta seurustelin tulevan mieheni kanssa:
  Oltiin hampurilaisbaarissa. Ketsuppipullo ei suostunu antamaan mitään.
  Siihen mä sitte, että annas kun minä.
  Ravistinkin sit oikein kunnolla. Ja niinhän siinä kävi, että ketsuppi
  läjähti keskelle päälakeani. 😀
  Varovasti katsoin ympärilleni, että näkikös kukaan. :O
  No, ei tietysti. Kaikki olivat vaan kovasti kiinnostuneita omista sapuskoistaan. 😉

  ps. oon mä vieläkin yhdessä saman miehen kanssa.
  Kerran se kyllä sanoi, että mun kanssa ei kyllä tuu ikävä.
  Mitähän se tarkoitti!? 🙂

  LINKKI

  aikku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 418
  matkailevaperhe kirjoitti:

  Kun olette tulossa noinkin lyhyelle matkalle kuin viikoksi niin ei kannata miettiä mitään muuta vaihtoehtoa kuin hotellia. Kun hotellin edut otetaan huomioon niin säästöä ei synnyt lainkaan. Päinvastoin on mahdollista, että hotelli tulee halvemmaksi. Tässä erään tuttavaperheemme kokemus asunnon vuokraamisesta Espanjassa:

  ”Tultimme yömyöhään lentokentälle Malagaan, jossa oli heti sellainen outo tunnelma. Vähänkuin olisi tultu kärvistelijöiden paratiisiin. Kenttä oli kutakuinkin tyhjä, mutta tullimiehet katselivat mulkoillen, ikäänkuin olisimme salakuljettajia. Yritimme etsiä avointa kahvilaa, jossa olisimme voineet tarjota lapsillemme matkarasituksesta nesteytystä, mutta mikään paikka ei ollut auki. Hetken harkittuamme hanaveden tarjoamista, päätimme välttää riskin parasiiteista ja siirtyä etsimään taksia. Taksi löytyi, mutta kuljettaja puhui vain baskialueen murretta, josta ei saanut mitään selvää. Annoimme hänelle osoitteen ruutupaperille kirjoitettuna, jonka lappusen hän riuhtaisi kädestä vihamielisesti. Baskialueen murretta puhuvalla kuljettajalle ei ollut autossa navigaatiojärjestelmää. Lyhyeksi arvioidusta taksimatkasta tuli pitkä, sillä vaikka kuinka sanoimme Fuengirola! niin taksikuski ajeli ensiksi melkein Gibraltarille asti. Ei meidän osoitetta sieltä löytynyt TIETENKÄÄN! Lopulta kuljettaja ymmärsi että tarkoittamamme osoite on Fuengirolassa. Saavuimme paikalle noin neljän aikaan aamuyöllä. Olimme vuokranneet loisteliaaksi kerrotun asunnon suoraan espanjalaiselta omistajalta, joka mainosti asuntoa internetissä. Mies kertoi asuvansa itse paritalon toisessa puolikkaassa. Yritimme turhaan herättää häntä kolkuttelemalla etuoveen. Ei herännyt vuokraisäntä, ennenkuin kahdeksan aikaan aamulla. Hän kertoi käyneensä pissalla ja ihmetelleensä mikä on tuo perhe matkalaukkuineen joka istuu pihamaalla. ME SE OLIMME! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. luulimme pääsevämme lepäämään sänkyihin, mutta tämäkään ei toteutunut. Vaikka asunnon piti olla kalustettu, ei siellä ollut muuta kuin jääkaappi ja keittiön kaapistot! Ei sänkyjä, ei tuoleja, ei pöytiä! Onneksi mukanamme oli solumuovista valmistetut retkipatjat, jotka rullasimme lattialle. Siellä me sitten värjöttelimme ja yritimme levätä matkarasituksesta. Asunnon sähköissä oli myös ongelmia. Heti kun yritti laittaa päälle ilmastointilaitteen, pääsulake napsahti. Ei kiva juttu kun asunnossa oli yli 30 astetta lämmintä. Kaikki hikoilimme niin kovin että kehomme mineraalitasapaino alkoi horjua. Häilyimme tajunnan rajamailla kaksi päivää, ennenkuin olimme saaneet kerätyksi riittävästi voimia kalusteprobleeman selvittämiseksi. Päädyimme ostamaan Ikeasta sängyt, patjat ja petivaatteet, jotka saimme käyttöön neljäntenä päivänä kun emme saaneet vuokrattua tarpeeksi suurta pakettiautoa niiden kuljettamiseen heti kolmantena päivänä. Oli muuten nautinnollista kun päästiin sänkyihin nukkumaan. No viimeinen yö meni sitten taas retkipatjoilla koska pakkasimme ostamamme sängyt rahtifirmaa varten, joka kävi noutamassa tuotteet Suomeen kuljetusta varten päivää ennen omaa lähtöämme. Nyt meillä on täällä Suomessa nuo Ikean tavarat varastossa, jotka lähetämme aina tästä edespäin matkakohteeseen jo ennakolta valmiiksi odottamaan. Jos siis emme asetu hotelliin.”

  😀
  Aplodit selviytyjille 😀 ! Toi Ikea sänkyjen ostos oli paras, 1-yö 8)

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  matkailevaperhe kirjoitti:

  …Tässä erään tuttavaperheemme kokemus asunnon vuokraamisesta Espanjassa:

  ”Tultimme yömyöhään lentokentälle Malagaan…”
  […clipety clippety clipp…]

  No, joo no… Ihan hauskan tarinan olet keksinyt trollata… 😀

  Ikävää vain, että siitä paistaa läpi sinun oma vihamielisyytesi espanjalaisia kohtaan. 😕

  Stoorissa on niin monta ristiriitaa ja epäkohtaa, että koululainenkin huomaa sen keksityksi. Tai jos ottaa ja uskoo sen todeksi, niin kyllä sitten täytyy lukijan olla niin perinpohjainen juntti (kuten tuo ”tuttavaperhekin” näyttää olevan), että parempi vain on, että pysyykin poissa Espanjasta, ja iäti. Eipä tule mitään ’Kiljusen herrasväkeä’ ikävä. 😉

  P.S. Baskit on hyviä tyyppejä, ei mitn kusipäitä, pahvi, ja puhuvat, sori vaan, kyllä sujuvaa espanjaa. Jos et itse osaa, ei se ole baskien vika.
  punk-rap-small.jpg

  LINKKI

  Me lomailijat
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.06.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Meillä on kokemusta kahdelta kesältä suomalaisesta firmasta nimeltään Loma Espanjassa.net. Tuolla firmalla asunnot keskittyvät Torrevieja-Alicante alueelle.

  Olemme saaneet loistavaa palvelua asuntoa etsiessämme ja asunnot ovat olleet vähintään sitä mitä odotimmekin. Molemmilla kerroilla viivyimme noin 2 kk Torreviejan ympäristössä ( Campoverde ja Valencia, Villa Martin). Mitä tahansa on tullut eteen tai mitä ollaankaan keksitty kysyä ennen matkaa, matkan aikana tai sen jälkeen, vastauksen ja/tai avun on saanut nopeasti.

  Asuntoja vuokrataan viikosta eteen päin eikä vuokrausaikojen tarvitse olla tasaviikkoja (esim. ma-su 7 pv), vaan sen voi rukata juuri itselleen sopivaksi – toki mikäli on vapaana. Nouto/vienti lentokentälle onnistuu myös, jos on tarvista.

  Tutki huviksesi tuo alla oleva linkki, josko vaikka löytyisi sopiva 🙂

  http://www.lomaespanjassa.net/fi/vuokrattavat-asunnot

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.