Viikon 50 uutisia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 50 uutisia

Esillä 15 viestiä, 46 - 60 (kaikkiaan 67)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697
    pentti52 kirjoitti:

    ?
    Eikö sitä voi syödä sitä mitä muutkin siinä maassa syövät ?
    Maassa maan tavalla tai maasta pois !
    😉 😉 😉

    Sanoppa asia espanjalaiselle miehelle joka taalla Espanjassa haluaa jouluateriakseen ”suomalaisen kinkun”….. 😉

    LINKKI

    vanhatyttö
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    pentti52 kirjoitti:

    En oikein ymmärrä. Minä en kinkkua syö, paitsi jos joku puoliväkisin tyrkyttää.
    Ja tämmöinen metakka asiasta ?
    Eikö sitä voi syödä sitä mitä muutkin siinä maassa syövät ?
    Maassa maan tavalla tai maasta pois !
    😉 😉 😉

    Nyt en ymmárrä !!! Vedestáhán tássá on jaariteltu. Ja kinkku on mainittu ainoastaan kun on vertailtu suomesta tuodun ja espanjassa tuotetun kinkun hintaa.
    Joten aiheeton on kommenttisi, ystává hyvá !! 🙂

    LINKKI

    Ritacasanueva
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    hyva liikeidea!!!!!

    Suomalaiset on varmaan ihan ykkosia naitten ”tutkimuksien” teossa. Ja naihin saa kayttaa harjoittelijoita.

    Myy itsesi lapi paikallisille yrittajille ”tutkimuksen tekijana”.

    Naita nayttaa Suomi olevan pullollaan.
    Espanja ei varmaan ole viela tiedostanut naitten ”vahemman virallisten” (ei tieteellinen) tutkimusten markkinavoimaa.

    http://www.uusifuengirola.fi/static_files/uf_lukijatutkimusraportti.pdf

    LINKKI

    pentti52
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.06.2010
    Kirjoituksia: 16
    Vastauksia: 397

    Kannattaa Vanhatytön lukea viestit n:ro # 26/Santiago ja # 27/Tuisku, joissa molemmat peräänkuuluttavat suomalaista kinkkua. – Viestissäni tarkoitin vain sitä, etten kyllä viitsisi Suomesta asti elintarvikkeita Espanjaan raahata. Tuiskukaan ei oikein ymmärtänyt viestini sisältöä: en kyllä espanjalaiselle miehelle minäkään tarjoisi suomalaista kinkkua, en myöskään espanjalaiselle naiselle. Espanjassa söisin sitä mitä muutkin espanjalaiset, niin jouluna kuin juhannuksena ja muulloinkin. Tosin, en espanjalaista (enkä suomalaista) kinkkua syö, omista tietyistä terveydellisistä syistä johtuen. Muutoin pyrin syömään omien rajoitusteni mukaisesti sitä mitä maassa on tarjolla maan tavan mukaan.

    Vanhatytölle vielä toteaisin, että kyllä tässä theadissa on puhuttu myös kinkun ohella rosollin valmistuksesta. Vesi on sitten viimeisimpänä aiheena. Siihen en nyt viitsi puuttua koska näyttää tämä ruoka-/ juomakeskustelu synnyttävän ”bleimejä” kovin helposti…
    Joka tapauksessa toivotan Hyvää Joulua ja iloista joulumieltä sinne Espanjaan !

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Blondi sentaan ole etta sen kinkun Suomesta tanne hommaisin…..kasvaahan ne siat taallakin….mutta valmistan sen suomalaiseen tapaan uunissa. Eika se kinkku meilla ainut sapuska joulun aikaa ole…kylla siihen sitten kuuluu ne vakio kala -ja ayriais sapuskat lisaksi.

    Vaikka itse en possusta niin valittaisikaan,olen kuitenkin hemmetin tyytyvainen etta Jefeni on loytanyt joitakin ”suomalaisia” makuja jotka hanelle maistuvat….kinkun lisaksi,silli,meetwurstit, rahkajalkkarit….seka tietysti se kaalipata.

    2 kansallisuutta ja sapuskat sen mukaan! 🙂

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Se on toi luetun ymmärtäminen yksilölaji. Kukin lukija ymmärtää omalla tavallaan tai ihan miten sattuu. Niin minäkin, joten peräänkuuluttaminen lienee hyvin tulkinnanvarainen sana.
    Mähän kerroin ostavani ihan aitoespanjalaista cerdoa. Siitä on espanjalaisessa lihakaupassa lihakauppiaan suomalainen vävypoika leikannut suomityyliin luuttoman biitin mitä voi myös kinkuksi kutsua. Sitten mä panen sen espanjalaiseen uuniin ja paistan sitä espanjalaisella Endesan sähköllä ja Ole, kun otan sen uunista se on muuttunut samanlaiseksi paistetuksi lihakimpaleeksi kuin suomalainen kinkku. Maku ja koostumus vain on parempi. Siis mun mielestä.
    Sitten on luku sinänsä tämä hienostuneempi osasto suomalaisia jotka ostavat täältä suomikaupasta Suomesta roudatun kinkun. Ja maksavat siitä hymyssä suin kolminkertaisen hinnan. Mutta eihän hyvää saa halvalla, kyllä maailman paras sianliha ja vielä paras osa siitä , suomalainen kinkku, saakin ja sen pitääkin maksaa, ajatus siitä , että tätä eivät köyhät syö, edes jouluna , saa syömänautinnon täydelliseksi.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Tässä se on , maailman parhaan , siis suomikinkun, salaisuus. Tätä ei varmaankaan vielä täällä Espanjassa tiedetä. Ja toivottavasti kukaan ei koskaan sitä kerrokkaan.

    http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/12/1463433/tiesitko-kinkuissa-on-jopa-30-prosenttia-vetta

    LINKKI

    blues
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Vielakos siat syotetaan pohjolassa silakoilla? Siita se vasta hieno kinkku tuli…kalanmakuinen eika laskia ollenkaan 😉

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Tämä on ihan tuttua kaikissa halvemman luokan leikkeleissä, pakatussa lihassa vaikka ei olisi suolattukaan; vakuumiin pakattu tuore lihakin on täynnä vettä vaikka vettä ei saisi edes käyttää lihan puhdistamiseen. Joskus harvoin kun itse olen jonkun lihakimpaleen esim. pakkaseen laittanut, niin en mä vettä pakasta tai säilö. Lihantuottajilla tämä on vakiokäytäntö lisätä vettä tuotteeseen.
    Voiskin kattoa mitä tuo mun kinkkuni painaa aatonaattona; ostin männä perjantakina jäisenä 3,7 kilon kinkun ja keitin veden ja lisäsin kilon merisuolaa ja nyt se on siellä likoamassa, joten imee vettä lisää joka sitten poistuu rakenteesta kun aatonaattona nostan sen ritilälle lämpenemään ja sitten yöksi uuniin. Sisälämpötilan pitäisi olla n. 18 astetta ennen uuniin laittoa. 😉

    Tuolla lisää vinkkiä jos jotakin kiinnostaa:
    http://p2.foorumi.info/suomikerho/viewtopic.php?t=32

    Blues: kalakinkkuja ei ole löytynyt enää vuosikymmeneen!! 🙂 😉

    LINKKI

    vanhatyttö
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    Pentti kirjoitti: ”Vanhatytölle vielä toteaisin, että kyllä tässä theadissa on puhuttu myös kinkun ohella rosollin valmistuksesta. Vesi on sitten viimeisimpänä aiheena. Siihen en nyt viitsi puuttua koska näyttää tämä ruoka-/ juomakeskustelu synnyttävän ”bleimejä” kovin helposti…
    Joka tapauksessa toivotan Hyvää Joulua ja iloista joulumieltä sinne Espanjaan !”

    Voi Pentti-kulta ! Kyllähán me jaaritellaan vaikka mitá, mutta minun mielestá tuo keskustelu PAINOTTUI sinne veteen. Älá nyt pahoita mieltási náistá jutuista, entistá, nykyisistá tai tulevistakaan. Minákäán en aina niin kovin tarkasti muista, mistá milloinkin on höpötelty, mutta lieneekö se edes niin tárkeää.

    Hyvää joulua sinulle! 🙂 🙂 🙂 🙂

    ps. minun suosikkinin kinkkupuolella on pata negra.

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    vanhatyttö kirjoitti:

    …minun mielestá tuo keskustelu PAINOTTUI sinne veteen.

    Ai niin juu… Älä osta pullovettä nimeltään AQUABONA FONTOIRA!
    Se on Coca Cola Companyn tuote ja tunnetustihan Coca Cola Company ryöstää köyhien maiden pohjavesivarastoja, valmistaakseen sitten sitä ällöttävää sokerilitkua, Coca Colaa. Kylän kaivot ovat monessa paikassa kuivuneet sangen ripeästi sen jälkeen, kun C.C.C. on pannut kylän laidalle tehtaan pystyyn.

    vanhatyttö kirjoitti:

    ps. minun suosikkinin kinkkupuolella on pata negra.

    Eli nykyiseltä nimeltään ’jamón ibérico’. Nimen ’pata negra’ käyttöä alettiin vältellä noin viitisen vuotta sitten, ja jonkinlainen kieltolakikin asiasta sorvattiin. Syynä kuulemma joku ”sekaannuksen välttäminen”. Tähän päivään mennessä ei ainakaan minulle ole tarkalleen valjennut, mikä ihmeen ”sekaannus” voi olla kyseessä.

    Tosin kyllä, Jamón Ibérico saa ’Denominación de Origen’ -säännöstön mukaan olla valmistettu myös sellaisesta siankinkusta, joka on siitokseltaan vähintään 75%:sesti Pata Negraa. En tiedä, kuinka tuo lasketaan, mutta kaitpa sillä yritetään jotenkin kompata kysynnän ja tarjonnan tasapainoa, ettei patanegra-kanta pääsisi liikaa vähenemään ja tulemaan sisäsiittoiseksi.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    ——-

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467
    Vilperi kirjoitti:

    Voiskin kattoa mitä tuo mun kinkkuni painaa aatonaattona; ostin männä perjantakina jäisenä 3,7 kilon kinkun ja keitin veden ja lisäsin kilon merisuolaa ja nyt se on siellä likoamassa, joten imee vettä lisää joka sitten poistuu rakenteesta kun aatonaattona nostan sen ritilälle lämpenemään ja sitten yöksi uuniin. Sisälämpötilan pitäisi olla n. 18 astetta ennen uuniin laittoa. 😉

    Tanskalaisen kinkun paino ennen uuniinlaittoa oli 3,2 kg kun oli puoli vuorokautta ollut ritilällä lämpiämässä ennen uuniin laittoa, eli puoli kiloa putos paino jo tässä vaiheessa! Smiling

    Joten on sitä suolavettä muissakin vaikka vielä itse sitä lisäisi! 😉

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Vilperi kirjoitti:

    Vilperi kirjoitti:

    Voiskin kattoa mitä tuo mun kinkkuni painaa aatonaattona; ostin männä perjantakina jäisenä 3,7 kilon kinkun ja keitin veden ja lisäsin kilon merisuolaa ja nyt se on siellä likoamassa, joten imee vettä lisää joka sitten poistuu rakenteesta kun aatonaattona nostan sen ritilälle lämpenemään ja sitten yöksi uuniin. Sisälämpötilan pitäisi olla n. 18 astetta ennen uuniin laittoa. 😉

    Tanskalaisen kinkun paino ennen uuniinlaittoa oli 3,2 kg kun oli puoli vuorokautta ollut ritilällä lämpiämässä ennen uuniin laittoa, eli puoli kiloa putos paino jo tässä vaiheessa! Smiling

    Joten on sitä suolavettä muissakin vaikka vielä itse sitä lisäisi! ;)[/quote]
    Del monte mies sanoo jees!

    Nyt täytyy myöntää, että olet Vilperi gurmee miehiä. Kun kyseessä on painon perusteella luuton kinkku, niin paistolämpötilan on täytynyt olla ”asteen tarkkuudella” oikea, että painohävikki oli noin vähäinen.
    🙂
    Näytät kyllä noin muutenkin osaavan nuo lihankypsytyksen kommervenkit (ne sanoo nykyään ’tietotaito’:), kuten lihan oikean lämpötilan uuniin laitettaessa, joten lopputulos on varmasti ollut se oikea.

    P.S. Sinappilajin valinta on makuasia, joten en tässä puutu siihen.
    😉

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467
    Arnold kirjoitti:

    Del monte mies sanoo jees!

    Nyt täytyy myöntää, että olet Vilperi gurmee miehiä. Kun kyseessä on painon perusteella luuton kinkku, niin paistolämpötilan on täytynyt olla ”asteen tarkkuudella” oikea, että painohävikki oli noin vähäinen.
    🙂
    Näytät kyllä noin muutenkin osaavan nuo lihankypsytyksen kommervenkit (ne sanoo nykyään ’tietotaito’:), kuten lihan oikean lämpötilan uuniin laitettaessa, joten lopputulos on varmasti ollut se oikea.

    P.S. Sinappilajin valinta on makuasia, joten en tässä puutu siihen.
    😉

    Hävikki oli ennen uuniinlaittoa jo tuon verran!! 😉
    Sehän kutistui uunissa jopa aika raskaasti vielä tuosta!
    Joku foto tuli otettua ja niitä näkee tuolta:
    http://p2.foorumi.info/suomikerho/viewtopic.php?t=32&highlight=
    Siellä loppupäässä on viimeyön tuotokset! 🙂

    Jouluja kaikille!!
    ———————————————————————–

Esillä 15 viestiä, 46 - 60 (kaikkiaan 67)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.