Viikon 50 uutisia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 50 uutisia

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 67)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Sattui käteeni SE-lehden nro 176 ja siellä Thelman pullapuodin yritysuutisia:

    ”Rosollin teemme itse ja vieläpä suomalaisista raaka-aineista. Sipuli on tosin espanjalaista, se on täällä niin hyvää.”

    Lähinnä syömiseen perustuvan ruokatietouteni perusteella rosolliin kuuluu perunaa, porkkanaa, punajuurta, mahdollisesti omenaa sekä sipulia. Onko mitään järkeä rahdata näitä halpoja juurikasveja Suomesta asti. Ainakin meidän ruokapöytään niitä on saatu hyvänlaatuisina lähitorilta.

    Mutta mitä ei tehtäisi Suomi-nostalgian tähden. Juurikasvitkin maistuvat tietenkin paremmilta, kun ne ovat kasvaneet oman isänmaan mullassa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Olisiko takana kuitenkin pitkälle jalostettu liikeidea. Myymällä tuotetta suomalaisena päästään rokottamaan kunnolla idiootti- eli suomilisällä.
    Ja pitää muistaa , että aidosta mausta voi jäädä puuttumaan jotain jos ei mukana ole suomalaisia salmonellaa ym. asiaankuuluvia aineosia sisältäviä raaka-aineita.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä guanche
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708
    santiago kirjoitti:

    Ja pitää muistaa , että aidosta mausta voi jäädä puuttumaan jotain jos ei mukana ole suomalaisia salmonellaa ym. asiaankuuluvia aineosia sisältäviä raaka-aineita.

    Olethan tietoinen siitä, että tämä on yksi ala-arvoisimpia kommentteja Orkin historiassa?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    ”Kasvisten salmonellaprojekti 2010-2011
    Koska Suomessa on erittäin vähän tietoa salmonellan esiintymisestä markkinoilla olevissa kasviksissa, on Eviran valtakunnallisen kaksivuotisen projektin aiheeksi valittu salmonellan esiintyminen kasviksissa. Projektista kertyvää arvokasta tietoa on mahdollista käyttää arvioitaessa salmonellariskiä Suomessa.
    Tulokset julkistetaan vuonna 2012.”

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Tästä on nyt viikko tai enintään pari kun ihan tänne Epsanjaan asti saatiin semmoinenkin uutinen , että SUOMALAISET ELINTARVIKETEHTAAT käyttävät salmonellan saastuttamia raaka-aineita ihan pokkana. Selitys se , että kuumennettaessa salmonellat saavat kyytiä ja ainahan maku paranee mitä ärjymmät aineet reseptistä löytyy.
    Ja juuri , tietenkin vain näin henk. koht. tasolla, olin saanut sulateltua ajatuksen lihapullista joissa ei ole lihaa vaan kanan nahkaa ja muuta maukasta lisuketta.
    Näköjään tasaisella syötöllä saadaan uutta uutista Suomen elintarvikkeista.
    Ja MTK:n ja ties minkä muiden puliveivausjärjestöjen mukaan SUOMALAINEN RUOKA on maailman puhtainta ja parasta.
    Nyt olen alkanut näkemään painajaisia siitä mitä mä oikein joudun syömäänkään täällä maailmalla, jos se on vielä huonompaa kuin suomalainen huippuhyvä ja turvallinen elintarvike.
    Huh, huh, kunpa ei menisi järjen valo kokonaan näiden ihmeellisten asioiden kanssa.
    Mutta voihan olla , että nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä. Lopultakin saatiin tännekin SUOMALAISTA, PERÄTI LAPPALAISTA PULLOVETTÄ myyntiin. Jo sitä on janoisina odotettukin.
    Vielä joku päivä kun tunnen olevani henkisesti tavallista vahvempi , uskaltaudun kysymään tämän tuotteen hintaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Masa
    Masa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 04.09.2006
    Kirjoituksia: 179
    Vastauksia: 303

    Espanjan aurinkorantojen lämpö on pitkään ollut vain kaukainen haave useille Itä-Euroopan maiden ikäihmisille. Nyt myös heille on tarjolla toteuttamiskelpoisia matkapaketteja – kiitos Espanjan tukiaisten….

    http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/espanja-houkuttelee-ita-euroopan-seniorituristeja-tukiaisilla-/art-1288436048604.html

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    El ingeniero Manuel Jalón Corominas, inventor de la fregona, ha fallecido esta madrugada en Zaragoza, a los 86 años, tras sufrir una parada cardiorrespiratoria.

    El Mundo 17.12.2011

    Tárkeá mies naisten (ja joidenkin miestenkin) elámássä. Monelta selkávaivalta ja polvikivulta olemme Hänen ansiostaan sáástyneet! 🙂 Lepáá rauhassa, amigo.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    este gran inventor.
    Mi espalda le adgadecerá resto de sus días. 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    etta tiettyja uutisia manipuloidaan etta saadaan jonkunlaista ”vihaa, kateutta” tiettyjen maiden kansalaisia kohtaan mutta jos asiasta kirjoitetaan vain puoli totuutta joskus vahan ihmetettelen????

    Uutinen sanoo nain josta saa taman kasityksen etta Espanja antaa …..

    Vuonna 2009 käynnistetty tukiohjelma ”Europe Senior Tourism” (EST) luotiin yli 55-vuotiaille asukkaille lähinnä uudempiin Itä-Euroopan EU-maihin, kuten Puolaan, Slovakiaan, Unkariin, Bulgariaan ja Romaniaan.

    Rikkaammat Pohjoismaiden, Britannian ja Saksan seniorit jäävät siis edusta paitsi.

    Nyt kun tutkit asiaa niin eihan se olekkaan nain.

    Pitaskohan Suomessa kysya paattajilta miksi Suomi ei kuulu tahan jarjestoon vaikka toinen Pohjoismainen maa kuten Tanska kuuluu?Vai kuuluuko Ranska, Itavalta ja vaikka Tanska ”uudempiin Ita-Euroopan EU-maihin.

    Vai hyvaksytaanko tallainen puolitotuus ja se kuitataan kintaalla ”etta saa…nan
    maalaiset saa kaikki edut ja me ei saada mitaan? Ja kun muutkaan ”rikkaat” maat ei saa niin ei sen suuremmin kysella asiasta?

    Ja nain saadaan tietoisesti tai tiedottomasti aikaan ihoa , kateutta muita kohtaan?

    Tahan seniori ohjelmaan paasee niiden maiden kansalaiset (vakituiset residentit) niista maista jotka tahan ohjelmaan ovat liittyneet.

    Helppo on nimeta pari”koyhaa” ja unohtaa muut.

    http://www.europeseniortourism.eu/es/index.html

    Tanskalaisia, Ranskalaisia, Itavaltalaisia ei voi kylla syyttaa koyhiksi.

    Para acceder al programa sólo debe cumplir dos requisitos:
    Tener como mínimo 55 años. Además, podrá viajar con usted una persona, en calidad de acompañante y en las mismas condiciones, aunque no llegue a la edad requerida.
    Si desea viajar a Andalucía, Islas Baleares o la Comunidad Valenciana ser residente en alguno de los siguientes países de la Unión Europea: Austria, Chipre, Dinamarca, Eslovenia, Estonia, Francia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburgo, Malta, Portugal, Bulgaria, Eslovaquia, Hungría, Polonia, República Checa y Rumania.

    Tama on Imserso ohjelma Eurooppalaisittain.

    Suomi saa liittya jos haluaa mutta ei varmaan Suomea kiinnosta kun on tuota ”lomateollisuutta” omasta takaakin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    kojo kirjoitti:

    Sattui käteeni SE-lehden nro 176 ja siellä Thelman pullapuodin yritysuutisia:

    ”Rosollin teemme itse ja vieläpä suomalaisista raaka-aineista. Sipuli on tosin espanjalaista, se on täällä niin hyvää.”

    Lähinnä syömiseen perustuvan ruokatietouteni perusteella rosolliin kuuluu perunaa, porkkanaa, punajuurta, mahdollisesti omenaa sekä sipulia. Onko mitään järkeä rahdata näitä halpoja juurikasveja Suomesta asti. Ainakin meidän ruokapöytään niitä on saatu hyvänlaatuisina lähitorilta.

    Mutta mitä ei tehtäisi Suomi-nostalgian tähden. Juurikasvitkin maistuvat tietenkin paremmilta, kun ne ovat kasvaneet oman isänmaan mullassa.

    Ja Santiago: ”Mutta voihan olla , että nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä. Lopultakin saatiin tännekin SUOMALAISTA, PERÄTI LAPPALAISTA PULLOVETTÄ myyntiin. Jo sitä on janoisina odotettukin.”

    Niin ettá löytyy sentáän jotain hyváá Espanjastakin – SIPULI. Vedellákáán ei ilmeisesti mitáán tee, kelpaa nipinnapin kukkien kastelemiseen. On se kyllá taivahan hyvá asia, ettá saadaan oikein LAPPALAISTA vettá tánne. Ei tarvi enáá ryystáá hanavettá tai jotain Lanjaronia, mistá lienee SierraNevadasta sekin láhtóisin. Siiná ei varmaankaan ole samaa kupsakkaa happamuutta kuin suomalaisesa suovedessá ja kesiumiakin ihan liian váhán. No lapin jänkhiltáhán náitá molempia löytyy joten eiku ryyppáämään. Ja Santiago, ei hinnalla váliá kunhan tavara on hyváä, maailman parasta ihan varmasti, eihán sitä muuten tánne solisevien vuoristopurojen maahan kannattaisi kuljettaa. 😉

    http://www.lanjaron.com/el-agua-de-lanjaron/el-agua-lanjaron.php

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    samaan mielta kanssasi tasta liikeideasta.

    Rosollin tekoon ei kylla tarvitse tuoda mitaan Suomesta asti, jos ei sillia toisi ja sitakin saa taalta ostaa.

    Voisi olla jotain ihan erikoisjuttuja mita pitaisi Suomesta asti kuljettaa, vaikka tuo ruisjauho.

    Mutta etta tuodaan joulukinkut , kun taalta saa 1.95€ kilo, (Kanarialla)ja sika on sika taalla ja Suomessa.

    Samalla tavalla sen saa taalla suolattua kuin Suomessakin eika tarvii rekalla pitkin Eurooppaa ajella.
    Lohta nakyy olevan tarjolla (pakastettua)6.95€ kilo ja 11.95€ kilo tuoreena.

    Tietoa: de Registro Sanitario y etiquetaje.
    http://www.boe.es/boe/dias/2011/07/06/pdfs/BOE-A-2011-11604.pdf

    — La introducción en el territorio nacional o la salida de éste, de alimentos o piensos,
    cuando su comercialización esté prohibida o limitada por razones de seguridad
    alimentaria, o el incumplimiento de los requisitos establecidos para su introducción o salida.

    Ja yksi naista vaatimuksista on tuotteen kunnollinen etiketointi ja tietysti espanjaksi jos tuote Espanjassa myydaan.

    http://www.consumo.ayuncordoba.es/secundarias/omic/fichas/Etiquetado_de_alimentos.html

    Jos suomalainen elintarvike menee kaikkien laillisten systeemien lapi myytavaksi taalla Espanjassa ja on oikein etiketoitu viela niin se selittaa tuotteiden kalliin hinnan.

    Tasta syysta suomalaisten tuotteiden (ruoka) jalleenmyynti ei ole kovin kanttava bisnes. Ja ostajia on hyvin suppea joukko johtuen siita etta Suomalainen ei osaa myyda muille kuin omamaalaisille.

    Jos tuotteelle olisi suuri asiakasmaara ja se ostettaisiin suoraan Suomesta tuottajalta niin se voisi ehka kannattaa viela laajentamalla markkinoita muihin kansallisuuksiin mutta asiakasmaaran ollessa pieni ja jos hankinta tapahtuu tukkukauppiaalta niin taitaa kaatua yritys siihen.
    Ja tassa on kaikki ”liikeideat” tervetulleita.

    Meilla on taalla Ruotsalainen maahantuoja joka iloisesti myy tuotteitaan kaikille muille.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Me ollaan nyt jo monena jouluna ostettu kinkku täkäläisestä lihakaupasta. Se on tosin suomalaisittain leikattu luuttomaksi ja suolattu. Hinta siinä 6€/kg.
    Tulin muun asioinnin ohessa kysyneeksi eräästä suomikaupasta Suomesta roudatun kinkun hintaa. Ja yllätys , yllätys, olihan se vähän enemmän. Ei tosin paljon , ainoastaan kolminkertaisesti.
    Asiahan ei minulle kuulu, Masa Niemeä lainatakseni, jokainen ostaa mitä haluaa ja maksaa mitä haluaa, mutta onhan tämmöistenkin hinnoitteluun liittyvien asioiden pohtiminen näin eläkepäivinä hauskaa ajankulua.
    Ja eihän resurssit tämän vaativimpiin ajatusliikkeisiin riitäkään. Ja jos toden sanon , niin ei tämäkään asia oikein mulle aukea.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    jo sen kinkun…mutta Jefe haluaa sen joka vuosi.Sain onneksi lihakauppiaaltani isosta ”luukinkusta” palasen meita kun on vain 2 ja prinsessa.Huomenna otan sen sulamaan ,sitten suolaus (kerran tilasin suolatun Cortesta,ei ollut mun makuuni) ja lauantaina paisto.

    Lohen (kylmasavu) kanssa saan tehda tyota ettan loydan mieluista ( olenkohan vahan nirppis?),mut lohet ovat aika karmeen varisia,sellasii laimeen punasia ja iso syisia……

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Kun meitäkin on nykyään kaksi + poika ja miniä eli lohen kulutus on aika pientä, niin mä en ole enää viitsinyt itse suolata sitä. Ihan mukiinmenevää lohta on mun mielestä saanut valmiiksi suolattuna tyhjiöpakkauksessa sekä Lidlistä että Mercadonasta. Ja tietenkin vaikka Hipercorista ja varmaan kaikista muistakin kaupoista.
    Siinä jää tosin jouluperinteisiin kuuluva lohen suolaus tekemättä , mutta kaikkea ei voi aina saada.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162
Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 67)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.