Viikon 50 uutisia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 50 uutisia

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 67)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  espanjaorg
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.01.2014
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 157

  Keskustelua tämän viikon uutisista.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Pienessá Durcalin kylässä (7.000 asukasta, Granadan provinssissa)) on palkattu 20 pitkáaikaistyötöntá kunnan palvelukseen kahden viikon ajaksi: ”Trabajo en Navidad en Dúrcal” Támá on mahdollista pormestarin (PP) solidaarisuuden ansiosta; támá kieltáytyy omasta palkastaan pestin alusta alkaen.( Artikkelista ei káy ilmi, milloin alcalde on työnsá aloittanut, ilmeisesti keváállá kunnallisvaalien jälkeen.)Lisáksi kunnan virkamiesten palkkoja on alennettu 30% ja jouluvalaistusta karsittu, joten sieltákin siirtyy varoja työllistámiseen.

  Yhteensá náitä 20 joulutyöpaikkaa haki 98 työtöntá. Valituksi tuli perheellisiá, jotka ovat olleet pitkáän vailla työtá ja pudonneet korvauksilta. Joulutyö on siivousta ja katujen kunnossapitámistá ja siitá maksetaan palkkaa keskimáárin 700 euroa. 🙂 🙂

  Olisiko tállainen mahdollista Suomessa??

  Lähde: http://www.elmundo.es/elmundo/2011/12/11/andalucia/1323606586.html

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Minua ihmetytti hirveásti marrasvaalien alla PP:n näkymátön vaaliohjelma. Ei yhtáán konkreettista asiaa, vain ympáripyöreáá löpinää työllisyyden parantamisesta ja yritysten kannattavuuden kohentamisesta. Ja nyt, kun uusi PP-vetoinen hallitus on melkein valmis ja nauttii mááráenemmistöstä, alkaa julkisuuteen tihkua tietoa tulevaisuudesta.

  Melkoinen pommi on Mariano Rajoin twitter-sivullaan julkaisema tieto, jonka mukaan nuorille maksettu 210 euron suuruinen asumistuki lakkautetaan tämán vuoden lopussa. Siihen loppuu itsenáistyminen ja omien siipien kokeilu, mileuristan tuloilla ei vuokria maksella. (http://www.abc.es/20111213/economia/abci-renta-basica-emancipacion-201112131912.html)

  Toinen tulilinjalle joutunut etuus on andalusialaisten jornalerojen 426 euron työttömyyskorvaus, jota heille maksetaan niiltá kuukausilta, jolloin maaseudulla ei ole työtá tarjolla. Tämán edun kimppuun iski itse Salvatierran kreivi, tuleva Alban herttua, joka itse nauttii EU:n maataloustukia 3,5 miljoonaa euroa vuosittain . Kreivin mukaan andalusialaiset jornalerot ovat työtá vieroksuvia ja tuhlaavat valtiolta saamansa korvauksen kylán baarissa. Ilmeisesti támá moraalittomuuteen johtava työttömyysetukin on PP:n leikkauslistalla. Ja támá kreivin haastatteluhan tuli kutosen ”Salvados” ohjelmassa.

  No mihin sitten kaikki leikkaaminen voi johtaa? Ehká talouden tervehtymiseen, sikáli kuin noin pienet avustukset Espanjan kokoista taloutta voivat horjuttaa. Miná pahoin pelkáán, että sáástójen hinta tulee kalliiksi ja sen hinnan maksavat ne kaikkein váháosaisimmat. Siis ne, joilta se viimeinenkin viedáán.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  ymmärtääkseni turismi on suuri työlistäjä Andalucian alueella. Josko nuorille voitaisiin maksaa ns. opintotukea, jos menisivät kielikurssille opiskelemaan esim. englantia, ranska tms.

  Näin matkailu saisi heistä hyviä ja varteenotettavia työntekijöitä.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ovat 1 asioita. Mutta Turismi ei ole kuin 12% PIB Andaluciassa.

  El turismo generó en 2009 el 12% del PIB andaluz y 400.000 empleos estables
  Andalucía recibió el año pasado a 22 millones de turistas
  El turismo aportó en 2009 el 12% del Producto Interior Bruto (PIB) de Andalucía y generó más de 15.000 millones de euros y 400.000 puestos de trabajo estables.

  Andalucia en cifras:

  http://es.wikipedia.org/wiki/Econom%C3%ADa_de_Andaluc%C3%ADa

  Taas Servicio Andaluz de Empleon jarjestamia kursseja vaikka kuinka pàljon:

  http://www.juntadeandalucia.es/servicioandaluzdeempleo/web/websae/portal/es/empleo/formacion/ofertasFPE/cursosPersonasDesempleadas/listadoCursos.html?step=buscar&gStep=-29&gCat=formaciondesempleados

  Tyottomille ja tyossakayville , laaneittain.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Informacion-lehdessä oli mielenkiintoinen uutinen: Benidormissa vieraili viime kesänä lukuisampia turisteja kuin koko Aurinkorannikolla.

  Samaan aikaan kun suomalaiset saunoivat omalla mökillään, brittituristit pitivät hauskaa Benidormissa. Kieltämättä britit eivät kuluta espanjalaista kulttuuria, mutta rahaa he tuovat maahan kivasti baarien kautta. Brittien maahan hokuttelemiseksi on käyty kyllä monta kampanjaakin.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Jos vanhatyttö todella on vanha tyttö niin pitäisiköhän sanoa että nykymaailmassa ei inflaatio enää maksa kenenkään velkoja. Rahoi joutuu nyt purkamaan Zapateron velalla rakentamaa korttitaloa kortti kerrallaan ja jos hän siinä onnistuu niin kai voi sanoa että Espanjan huolet ovat ohi. Kyllähän Rahoin ensisijainen tehtävä on hoitaa valtiontaloutta, ei sinun tai minun taloutta. 😉

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  matias31 kirjoitti:

  Jos vanhatyttö todella on vanha tyttö niin pitäisiköhän sanoa että nykymaailmassa ei inflaatio enää maksa kenenkään velkoja. Rahoi joutuu nyt purkamaan Zapateron velalla rakentamaa korttitaloa kortti kerrallaan ja jos hän siinä onnistuu niin kai voi sanoa että Espanjan huolet ovat ohi. Kyllähän Rahoin ensisijainen tehtävä on hoitaa valtiontaloutta, ei sinun tai minun taloutta. 😉

  En ymmärrä, mihin tállá repliikilläsi viittaat. Rajoi ei hoida minun talouttani, mutta hánen tekemisensá vaikuttavat kyllä minunkin talouteeni. Suoraan ja válillisesti, koska asun Espanjassa ihan pysyvásti. Seuraavaksi minuun tulee vaikuttamaan sáhkön hinnan nostaminen, siiná on kuulemma nousupaineita yli 20%. 😕

  Miná otin esiin nuo viimeisten sosiaalietuuksien leikkaukset ihan vain esimerkkiná siitä, kuinka tátá melko heiveröistá hyvinvointivaltiota tullaan purkamaan. Ilmeisesti meillá Suomessa on ihan sama edessä, ainakin jossain máárin.

  Hyvinvointivaltiotahan ei ole synnytetty ihan hyvyyden takia, vaan siksi, ettá minimitoimeentulon turvaaminen kaikille yhteiskuntaluokille tuottaa yhteiskuntaan rauhan. Ja vastaavasti toimeentulon puuttuminen luo jánnitteitä, jotka pyrkivát purkautumaan. Minimitoimeentulo maksaa tietenkin, mutta loppujen lopuksi se on halpa hinta siitá, että yritykset pystyvát toimimaan ilman jatkuvia rettelöitá, kansalaiset voivat kulkea kaduilla rauhassa ilman jatkuvaa ryöstetyksi tulemisen uhkaa ja suurin osa ihmisistá voi myös asua turvallisesti, ilman vartiokaarteja ja poliisivalvontaa.

  Päinvastaisesta on historiassa esimerkkejá vaikka kuinka paljon. Esimerkiksi meillá Suomessa oli sisállissota, jossa vastakkain olivat köyhát ja rikkaat. Sisállissota on äárimmáinen esimerkki siitá, kun yhteiskunta jakaantuu liian selkeásti kahteen luokaan. Ja hurjempi esimerkki náhtiin Venájállá, jossa sisállissota johti kokonaan uuteen valtiojárjestelmáän. Joissakin maissa sisállissota on johtanut totalirismiin ja toisen kansanpuolikkaan pakottamiseen vaikenemaan. Támmöset vaihtoehdot ovat edessä, jos oikeistopolitiikka páásee oikein itseáán totetuttamaan, usko pois Matias. 8) 8)

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Heipä hei, rakkaat lukijani !
  Joulukuu on puolessavälissä ja Joulun odotus on kiihkeimmillään. Jouluvalot loistaa ja kaupat pursuavat tavaraa odottaen noutajaansa.
  Jouluna on aina toivottu olevan lunta, mutta tänä vuonna sitä ei ole juurikaan näkynyt. Vähäinen ”härmä” jota oli maassa pari viikkoa sitten katosi sekin vesisateen myötä. Viime vuonna lumi tuli jo marraskuussa ja hyvin muistan itsenäisyyspäivän illan kun saavuin matkalta ja jouduin suoraan lumitöihin. Autollakaan ei päässyt pihaan ja junior oli läkähdyksiin asti siivonnut lunta pihasta koko päivän. Niin – Suomessa on ihanaa se vuodenaikojen vaihtelu, kuten eräs pitempään Mallorcalla aikaansa viettänyt muuttolintu haikaili muutamia vuosia sitten. Häneltä oli se todellisuus unohtunut, ilmeisesti.
  Tosiaankin nyt on vettä tullut taivaalta enemmän kuin vuosiin. Joet tulvivat. Onhan asiassa tietysti se toinen puolikin: eipä tarvitse olla lunta luomassa, vaikka Jouluna lunta soisikin olevan. Ja onhan tässä vielä toki aikaa, mutta aika huonolta näyttää. Eilenkin lämpöä oli 7 C plussaa !
  Realistinen tulee olla… mutta Espanjan lämpöä ja valoa kaipaillaan. Vielä pari Joulua Suomessa sitten valoon, etelään…
  Mukavaa Joulun odotusta Espanjaan.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Suomalaisten brassi-tappaja nalkkiin. Olipa onneksi sentään tyhmä.
  Varmaankin aivan vain ahneuttaan säilyttänyt uhrien luottokortit
  hallussaan.

  http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/12/1460664/hs-brasilian-suomalaissurmien-paaepailty-jai-kiinni

  Nyt vain sitten mielenkiinnolla seuraamaan, minkälaisen esimerkin
  tuomionjakamisesta antaa Brasilia Suomelle.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  matias31 kirjoitti:

  …Kyllähän Rahoin ensisijainen tehtävä on hoitaa valtiontaloutta, ei sinun tai minun taloutta. 😉

  Duoda duoda… Ei valtio(TM) ole mikään erillinen kone tai instituutio joka toimii ilman meitä. Valtio olemme Me.

  LINKKI

  PirpeX
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.03.2009
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 193

  Monethan kärsivät lapsettomuudesta… mutta tässäkin asiassa se oma apu, paras apuko? Hieman kekseliäisyyttä kehiin ja a vot! 😉

  http://www.ksml.fi/uutiset/ulkomaat/kreikkalaismies-keksi-suurperheen-nosti-150-000-euron-tuet/982110

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Ja osataanpa sitä totta vieköön Ruotsissakin.

  http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/12/1460971/pakotti-tyttaren-nayttelemaan-sairasta—nosti-jattikorvaukset

  Skandinaaviseen salailutyyliin ei tokikaan kerrota, oliko kyseessä vaalea viikinki vaiko tumma tulokas.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  olevan uusi ”ammatti” Ruotsissa.

  Förra veckan dömdes fyra personer i Linköping för liknande brott, som omfattande 13,5 miljoner kronor. Huvudmannen dömdes till fyra års fängelse och de tre andra fick mellan ett och ett halvt och två års fängelse. I Halmstad pågår sedan en tid en rättegång mot 13 personer i en härva kring ett assistansbolag.

  Eli viime viikolla tuomittiin Linkopingissa 4 henkiloa samantyyppisesta rikoksesta , petetty maara 13,5 milj. kruunua.
  Paasyylliselle 4 vuotta linnaa ja ne 3 muuta 1-1.5-2 vuotta linnaa.

  Halmstadissa kaydaan parhaillaan oikeudenkayntia 13 henkiloa vastaan petoksesta
  assistansbolagia vastaan. (empresa de asistencia).en osaa kaantaa suomeksi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 67)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.