Viikon 48 uutisia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 48 uutisia

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  espanjaorg
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.01.2014
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 157

  Tuoreimpia uutisia ja keskustelua!

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ihan tuore (?) tutkimus ulkomaalaisten elámástá Espanjassa.Estudio del EAE Business School/ El Mundo 28.11.2011

  La mitad de los inmigrantes que viven en España, al borde de la pobreza

  Puolet eláä köyhyysrajalla.

  En total, un 11% de las familias en España son de origen extranjero, un 3% más que en 2006, y 66% de ellas residen en Madrid, Comunidad Valenciana y Andalucía. Estas familias tienen de media 2,85 miembros, frente a las españolas, con unos 2,63 integrantes. En ambos casos, el tamaño medio ha descendido un 4% entre 2006 y 2010.

  Kokonaista 11% Espanjassa asuvista perheistä on ulkomaalaisia, noin 3 % enemmän kuin vuonna 2006 ja 66% asuu Madridissa, Valencian alueella tai Andalusiassa. Näissä perheissä on 2,85 perheenjäsentä, espanjalaisperheissá vain 2,63. perhekoko on pienentynyt niin ulkomaalaisilla kuin espanjalaisillakin 4% válillá 2006-2010.

  El estudio, que analiza la situación en que se encuentran las familias extranjeras en España, destaca por ”alarmante” que el 82% de las que proceden de fuera de la UE tienen dificultades para llegar a fin de mes, algo que afecta al 62% de las familias de nacionalidad europea.En este sentido, indica que ”sólo el 18% de las familias extranjeras no comunitarias llegan a final de mes y el 37% si se trata de familias europeas”.

  Tutkimuksen mukaan on hälyttävää, että 82%:lla EU:n ulkopuolelta tulevista perheistá on vaikeuksia selvitä kuukauden loppuun. Europpalaisita perheistá vaikeaa on 62%:lla. Toisinsanoen, vain 18 % Europpan ulkopuolelta tullesita perheistá selviáá kuukauden loppuun ja 37% Euroopan alueilta tulleista. (ja támá muuten koskee myös suomalaisia, jotka ovat myös mukana tutkimuksessa)

  En términos absolutos, la renta media de las familias españolas es 1,27 veces más alta que la de los inmigrantes procedentes de la Unión Europea y está 1,54 veces por encima de quienes han nacido en países fuera del espacio Schengen.

  Espanjalaisen perheen tulo on 1,27 kertaa korkeampi kuin EU-taustaisen maahanmuuttajaperheen ja 1,54 kuin Schengen alueen ulkopuolelta tulleiden.

  Así, la renta media por persona española es de 10.297 euros anuales, mientras que se queda en 8.099 euros al año cuando se trata de extranjeros nacidos en la Unión Europea y cae a 6.647 euros entre los foráneos que tienen nacionalidades de países no europeos.

  Espanjalaisen keskitulo vuodessa on 10.297 euroa, EU-taustaisen siirtolaisen 6.647 euroa ja ”ulkopuolisen” 6.647 euroa.

  Espanjalaiset perheet kuluttavat 1,4 kertaa enemmán kuin mamuperheet, joiden kulutuksesta 30,56% ohjautuu asumiseen, 14,64% ruokaan ja 13% liikkumiseen. 5,67 % kuluu huvituksiin, 4,08 puhelimeen ym. 2,81% alkoholijuomiin ja tupakkaan ja 2,36% terveydenhoitoon. Espanjalaisperheistá 84,8% asuu omistusasunnossa, ulkomaalaisista 49,7 (EU) ja 28,6% muista.

  Kohtuullisen turha tutkimus, tuloskin on váhintáán arveluttava. Mutta tuosta voi katsoa hieman suuntaviivoja kun suunnittelee muuttoa Espanjan ikuisen auringon alle. Ja pitáá huolta, ettá itse kuuluu oikeiden prosenttien puolelle.

  Avustusjärjestö Caritas arvioi marraskuussa 2011, että Espanjassa on 30.000 ihmistä, jotka asuvat kadulla. Järjestön mukaan joka páivá asunnostaan háádetáän 173 perhettä, jotka majoittuvat minne kykenevát. Ja tässä kohden on myös hyvá muistaa, ettá tyóttómiá on virallisten lukujen mukaan melkein 5 miljoonaa, 21,5%. Vuodelle 2012 työttömyyden ennustetaan kasvavan 23 %:iin ja pysyteleván tuossa lukemassa myös vuonna 2013.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kuten sanoit , aika turha tutkimus. Ainakin suomalaisen Espanjaan muuttajan kannalta. Tai voihan sen ottaa niin, että melkoisella varmuudella Suomesta saatava eläke takaa paremman elintason kuin työssäkäynti Espanjassa.
  Ja jos sitten katselee asiaa toiselta kantilta niin onhan näitä tilastoja. On paljon maita joissa eletään ja pysytään ihan hengissäkin tilastojen mukaan eurolla tai jopa allekin päivässä.
  Eihän niissä maissa mikään sitten maksakaan mitään. Ja ihan ilmaiseksi elelee miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa pakolaisleireillä.
  Ja tuli tässä naputellessa mieleen yksi esimerkki tulo -ja elintasoeroista. Tuossa meren toisella puolella , josta taas tänään sai ihan näköhavainnon, lienee tavallinen palkka 200-300€/kk, jos sattuu olemaan töitä. Siihen verrattuna Espanjankin liksat ovat luksusta.
  Sama tilanne pohjoisempana , vrt. Suomi ja Viro.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011112814833658_ru.shtml

  Meneeköhän Espanjassa näin huonosti. Toisaalta ainakin MTK:n mukaan Suomessa on maailman paras ja puhtain ruoka!

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ei ole enää. MTK sanoo näin:

  MTK on tehnyt vuosikymmeniä määrätietoista työtä sen hyväksi, että kotimainen ruokaketju sitoutuu laatuun. Lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita käytetään Suomessa monia muita maita vähemmän. Maa, ilma ja vesi ovat turmeltumattomampia kuin tiheämmin asutuissa maissa. Suomalainen elintarvikevalvonta ja -tarkastus takaavat turvalliset tuotteet.

  Mutta ainahan seulassa voi olla isompia reikiá, joista livahtavat salmonellat, metallinpalat, jyrsijän páát, kuoriaiset…

  Ja mielikuva puhtaudesta voi johtua myös tástá syystá:

  Poliisin tietoon tulee Suomessa vähemmän ympäristörikoksia kuin muissa pohjoismaissa.

  Tuoreen raportin mukaan suuri osa ympäristörikoksista jää paljastumatta.

  Raportti painottaa, että ympäristön pilaantumisen lisäksi näillä rikoksilla on muitakin seurauksia. Esimerkiksi dumppaamalla jätteitä maastoon rikollisesti toimivat yritykset keräävät suurempia voittoja kuin rehelliset yritykset.

  Vaan on se silti maailman parasta ruokaa se suomalainen meille suomalaisille…

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  http://www.canariasahora.es/galeria/1817/foto/1/

  Piroclasto es,
  Fragmento sólido proyectado por un volcán en erupción.

  http://es.wikipedia.org/wiki/Piroclasto

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  neljan elimen siirto.12h.

  Sydan, keuhko, maksa ja munuainen.

  http://es.noticias.yahoo.com/equipos-trasplantes-reina-sof%C3%ADa-c%C3%B3rdoba-extraen-trasplantan-cuatro-102159556.html

  Hospital Reina Sofía on pioneeri elintensiirrossa.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä luin tän pohjalaisten maailman tai ainakin Espanjan valloitusuutisen jostain jo aikaisemmin. Ja jo silloin mä ihmettelin , että mitä oikeata myytävää, niin , että voitaisiin puhua sellaisista volyymeistä joilla elättää itsensä ja vielä pitää firmaa pystyssä, pohjanmaalta löytyy.
  Taitaa kiukaita jo saada jos semmoista oikein kovasti haluaa ja muuta tyypillistä suomalaista maalaistavaraa ei taida kukaan täälläpäin maailmaa kaivata.
  Jos vanhat merkit pätevät , hinnat ovat täysin taivaallisia ja laatu on mitä on.
  Esimerkiksi elintarvikkeissa ja juomissa täällä on tarjolla kaikki huipputuotteet.
  Siinä ei taida viinimarja -ja raparperiviini ja salmonellapyörykät olla kovin kilpailukykyisiä.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  innostunut ”laskemaan” niita siella Aurinkorannalla asuvia suomalaisia.

  Toki ensi vaiheessa haluamme viedä suomalaisyhteisöön suomalaistuotteita, mutta jatkossa meillä on tavoitteena löytää laajempiakin markkinoita Etelä-Euroopan alueelta.

  Ajattelisin etta jos haluaisin ”myyda” itseni lapi jollakin tuotteella taalla
  Espanjassa ja haluaisin aloittaa ensin ulkolaisista niin en rajoittaisi sita yhteen kansalaisuuteen.

  Jostain syysta monet Suomalaiset lahtevat hyvin kevyin rahkein Espanjaa valloittamaan. Onkohan Suomessa sellainen kasitys etta taalla ei ole mitaan virallisia velvoituksia yritysta koskien?

  Voi olla ehka vaarin expressoitu tama ajatus toimittajan kannalta mutta kauppalehden artikkeli antaa ymmartaa etta mennaan kun mennaan ja saa sitte nahda mita tapahtuu????Ompahan aianakin kayty???

  –?Kaikki on mahdollista. Meillä on positiivisia esimerkkejä siitä, kuinka yritys on kansainvälistynyt kun se on saanut avattua uusia markkinoita. Toki tässä on riski, että kansainvälistyminen ei onnistuisi. Mutta näin ollen ei ainakaan voi sanoa, etteikö olisi yritetty, sanoo Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä.

  Ei kylla tulisi kukaan talla idealla kansainvalistamaan minun firmaa.Lototahan saa joka viikko ja jos tulloo niin tulloo ja jos ei niin ainakin on yritetty.

  Puhumattakaan kielitaidosta.

  Ulkolaisille suomi,ruotsi,englanti ja tai saksa olis ihan ehdoton myyntimarkkinoita ajatellen.

  Pakkoruotsista on myos paljon hyotya Espanjassa.Silla tulee hyvin toimeen myos muitten Skandien kanssa.

  Tama nyt sitten on taas minun henkilokohtainen mielipide.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  santiago kirjoitti:

  Mä luin tän pohjalaisten maailman tai ainakin Espanjan valloitusuutisen jostain jo aikaisemmin. Ja jo silloin mä ihmettelin , että mitä oikeata myytävää, niin , että voitaisiin puhua sellaisista volyymeistä joilla elättää itsensä ja vielä pitää firmaa pystyssä, pohjanmaalta löytyy.
  Taitaa kiukaita jo saada jos semmoista oikein kovasti haluaa ja muuta tyypillistä suomalaista maalaistavaraa ei taida kukaan täälläpäin maailmaa kaivata.
  Jos vanhat merkit pätevät , hinnat ovat täysin taivaallisia ja laatu on mitä on.
  Esimerkiksi elintarvikkeissa ja juomissa täällä on tarjolla kaikki huipputuotteet.
  Siinä ei taida viinimarja -ja raparperiviini ja salmonellapyörykät olla kovin kilpailukykyisiä.

  Bullberry mainitaan tuossa nimellä ja netistá tietenkin löytyy yrityksen tuotevalikoima:

  Products:

  Water
  Carbonated water
  Soft drinks
  Juice
  Sports drinks
  Pasteurised speciality products
  Bottles for customers’ needs

  YES. Nyt siis alamme saada kunnollista suomalaista tekopohjavettá juotavaksi. Ja mehuja, vaikkapa suomalaista appelsiinimehua. Ja limppareita; suomalaista appelsiinilimsaa, suomikokista ja tietenkin URHEILUJUOMIA. Kylláhán tállaisille tuotteille toki on kysyntäá, tuodaanhan tánne suomalaista vodkaakin, Koskenkorvaa siis. Ja lonkerojuomaa. Ja kaljaakin. Nyt vaan suomisentteriin oikein juomaliike pystyyn niin johan alkaa kassakone iloisesti kilkattaa. 🙂 🙂

  Ja kun liike aloittaisi ennen joulua niin saisimme kotimaisen kinkun kyytipojaksi kotimaisia juomatuotteita. 🙂 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vaikkapa suomivettä. Täytyy kyllä muistaa , että täällä saa aitoa vuoristovettä alle 30c/1,5 l. Keinotekoisesti hiilihapotettuja vesiä saa samaan hintaan. Oikeata luonnon con gasia , vaikkapa Vichy Catalan:ia 1€/l.
  Cocis ja fanta ja vastaavat, jotain 20c/tölkki, tosin ns.pirkka merkkeinä.
  Urheilu -ja energiajuomat varmaan 40-60c/tölkki, en ihan ole ajan tasalla kun en itse käytä.
  Mehut, ihan oikeita täällä espanjassa hedelmistä puristetut 1€/l , ei brasilialaisesta tiivisteestä blandatut kuten suomessa.
  Juotavat viinit alkaen 1€/l , tetrassa 60c/l käy kai ainakin ruuanlaittoon.
  Viinat , myös vodkat alkaen 5€/0,7 l.
  Näihin hintoihin varmaan pitäisi pystyä ja haluta myydä. Toinen asia sitten on kuka näitä ostaisi. Ehkä sama hivakka joka ostaa juhlamokkaa, lonkeroa ja huonoa suomikaljaa.
  Näitä ei (kai) ole paljon , ainakin mä toivon niin.

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Suomessa on käytettävissä paljon EU-projektirahaa tai joku ns. projektipäällikkö jolta on edellinen projekti loppumassa on keksinyt hyvän idean työllistää taas itsensä. Centrossa oli jonkin aikaa VisitFinlandin toimipiste ja tuttavani suomalainen matkailuyrittäjä oli käymässä ja päätimme poiketa ko. pisteessä. Totesimme että ensin tarvitaan kunnon espanjankieliset esitteet ja toimipisteen vetäjä kertoi tuntevansa henkilön joka pystyisi ne tekemään. Jätimme yhteystiedot mutta tähän päivään mennessä ei ole mitään yhteydenottoa kuulunut ja VisitFinlandin tomisto on jo suljettu.Sama tuttu kertoi myös näistä projekteista ja niiden budjeteista. 90 % budjetista kuluu projektin vetäjän palkkaan ja toimisto- ja matkakuluihin. Mukana olevien yritysten markkinointiin jää vain 10 %:n osuus minkä vuoksi tämä yritys on jättäytynyt pois monista ”hyvistä” projekteista. Kun saman ajan käyttää omatoimiseen markkinointiin niin tulos on paljon parempi.Eli onkohan mukana oleville yrityksille annettu tieto ollut ihan totuudenmukaista tai sitten Suomessa ei tiedetä mitään Espanjasta. 8)

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708
  santiago kirjoitti:

  Cocis ja fanta ja vastaavat, jotain 20c/tölkki, tosin ns.pirkka merkkeinä.

  Ei ole ihme, että on halpaa, on nimittäin hirveätä kuraa!

  santiago kirjoitti:

  ihan oikeita täällä espanjassa hedelmistä puristetut 1€/l , ei brasilialaisesta tiivisteestä blandatut kuten suomessa.

  Ihan oikeista hedelmistä puristettua mehua minä juon myös täällä Suomessa… BTW samaa tiivisteestä blandattua saa myös Espanjasta, jos sitä haluaa.

  santiago kirjoitti:

  huonoa suomikaljaa.

  Santiago se jaksaa purnata ja ylläpitää tätä hämmästyttävää vastakkainasettelua ”Suomi vs. Espanja” …. hahaha …. mukavaa, kun olet päässyt El Doradoon 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.