Viikon 36 uutisia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 36 uutisia

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 37)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  espanjaorg
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.01.2014
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 157

  Viikon uutisointia ja keskustelua uutisista.

  LINKKI

  jande
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.12.2010
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 13
  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tosiaankin, juna kulkee, ja ensi sunnuntaista alkaen válillä Malaga-Fuengirola-Malaga 20 minuutin välein nykyisen 30 minuutin sijasta. 🙂 🙂

  Ensimmáinen juna Malagasta (Alamedan asemalta) Fuengirolaan láhtee klo 5.30 ja seuraavat 20 minuutin válein.
  Fuengirolasta ensimmáinen juna Malagan suuntaan lähtee klo 6.20 ja seuraavat taas 20 minuutin välein.

  Viimeinen juna Malagasta Fuengirolaan lähtee klo 22,30, kuten nytkin ja Fuengirolasta kohti Malagaa klo 23.20.

  Aikataulujen muutokset muuttavat myös linjan C2 aikatauluja (Aloran suunta) ja muutokset huomioidaan myös Malaga-Sevilla-malaga -junavuorojen aikatauluissa.

  Ja näitá aikataulujan saa sitten jokaiselta aseman lippuluukulta pyytámällä ”un horario, por favor”.

  Renfen sivulta (www.renfe.es) löytyvát kaikki junien aikataulut sáhköisesti. 🙂

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Koirien ja kissojen hylkääminen on aiheena tássä keskiviikon uutisessa Surissa.

  http://www.diariosur.es/20110830/local/malaga/crisis-dispara-abandono-perros-201108291951.html

  Malagan koiratarhalla on nyt yli 400 hyláttyä koiraa ja 180 kissaa, jotka tarvitsisivat pikaisesti uuden kodin. Tarha ei voi ottaa vastaan lisäá eláimiä, koska sen kapasitetti on jo nyt ylikäytössä.

  Ja on alkamassa kampanja adoptioiden saamiseksi:

  Campaña on line para adoptar
  Este refugio tiene en su página web http://www.protectoramalaga.org un destacado para poder adoptar a los animales. “Ponemos sus fotos y una breve descripción de cada uno de ellos”, indica Mayoral. Muchas de estas mascotas encuentran un nuevo hogar a través de Internet en países extranjeros. Se marchan a Alemania o Finlandia donde “están más concienciados”. Así cada año unos 120 animales salen del recinto hacia su nuevo hogar fuera de España. “Necesitamos que los malagueños respondan tan bien como los extranjeros”, indica el veterinario.

  Kiitosta saavat saksalaiset ja SUOMALAISET, jotka ovat kaikkein tietoisimpia tästä pelastuksen tarpeesta. Vuosittain 120 eläintä saa uuden kodin ulkomailta. 🙂 🙂

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Nyt se on todistettu: Suomi on paras paikka suomalaisille ilmastonkin puolesta. Iltalehti kertoo, että
  Syksyinen keli tekee suomalaisten terveydelle hyvää.

  Oulun yliopiston ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vielä julkaisemattomasta yhteistutkimuksesta käy ilmi, että leuto lämpötila sopii suomalaisille parhaiten. Kuolleisuustilannetta seuraamalla on havaittu, että kuolemantapausten määrä on pienimmillään noin 14 asteessa, mistä se kasvaa sekä kylmempään että kuumempaan mentäessä. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011090714337639_uu.shtml

  Ja kun muistetaan, ettá:
  Yhdysvaltalainen viikkolehti Newsweek on vertaillut kansalaisten elinoloja sadassa maassa. Maailman parhaaksi maaksi valikoitui Suomi. (YLE 17.8.2010)

  Suomalaiset osakkeet ovat melko kalliita, mutta osinkotuotto on siitä huolimatta maailman paras. (Kauppalehti 16.3.2011)

  Suomen neljä ydinvoimalaitosta toimivat hyvin, tämä tiedetään yleisesti. Tosiasiassa laitokset toimivat niin hyvin, että meillä Suomessa on käytössä maailman parasta ydinvoimaa. Näin on, siitä on mustaa valkoisella.(Pekka Tiusanen Viestintäpäällikkö, päätoimittaja Energiateollisuus ry )

  Suomessa on maailman paras ympäristö yrityksille vuosina 2009-2013, ilmenee arvostetun The Economist Intelligence Unitin (EIU) tutkimuksesta. Vuodesta 1996 toteutetun Business Environment Ranking -listan mukaan Suomi ohittaa lähivuosina Singaporen maailman bisnesystävällisimpänä maana.

  Helsinki on valittu maailman parhaaksi kaupungiksi brittilehti Monoclen vuosittaisessa tutkimuksessa.(11.6.2011)

  Ja nyt kotiin maailman parhain sinivalkoisin siivin!! 🙂 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mikä on maailman parhaan maan paras kaupunki? Siis sehän olisi sitten maailman paras kaupunki.
  Tämä tieto helpottaisi oloa siinä mielessä, että koskaan ei voi tietää milloin täytyy vähin äänin palailla Suomeen. Ja johonkin pitäisi tietenkin asettua asumaan.
  Helsinki on täysin pilattu , monessakin mielessä , joten vaihtoehto pitäisi löytyä.
  Euroopassa olisi pari maata jotka olisivat hyvinkin kiinnostavia, mutta tässä iässä ei enää viitsi opetella entisten kielten lisäksi uusia. Ainakaan niin hyvin kuin maassa asuminen edellyttää.
  Joten jäljelle taitaa jäädä Suomi, ja nyt kun se vielä on todistettu mitä mä olen jatkuvasti hokenut, että Suomi on maailman paras maa, niin mikään ei enää estä takaisin muuttoa, jos se osoittautuu tarpeelliseksi.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  La Audiencia Provincial de Madrid ha condenado a nueve años de prision a un hombre que contagió el sida a su pareja, a la no que no habia contado que era portador de VIH y con la que mantuvo relaciones sexuales continuadas sin utilizar preservativo ni proteccion de ninguna tipo.

  La sentencia señala que R.C.M. de nacionalidad colombiana, sabia desde 2004 que era portador del virus de inmunodeficiencia humana (VIH), pero nunca se lo comunico a su pareja, con la que convivió durante dos años.

  Se le condena tambien a una indemnización de 60’000 euros.
  — — — —
  Mitenköhän Suomessa? Vilkaistaanpa.
  — — — —
  Iltiksen arkistosta löytyy viiteen naiseen HI-viruksen tartuttanut Aki Matti Hakkarainen, joka sai Rovaniemen käräjäoikeudessa elokuun 2008 lopulla kymmenen vuoden vankeustuomion.
  Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhreille yhteensä noin 330 000 euron korvaukset.
  Tartunnan saaneiden lisäksi neljäntoista naisen terveys vaarantui suojaamattomassa seksissä.

  Teot tapahtuivat Rovaniemellä ja Jyväskylän seuduilla, ja ne alkoivat jo vuonna 1999 pian sen jälkeen kun Hakkarainen oli itse saanut tartunnan Thaimaassa 16-vuotiaana.
  Hakkarainen tuomittiin raiskauksesta, viidestä törkeästä pahoinpitelystä ja neljästätoista törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

  Hi-viruksen tahallinen levittäminen katsotaan Suomessa nykyisin törkeäksi pahoinpitelyksi. Luulisi kyllä äkkipäätään, että niin törkeä teko olisi vähintäänkin _tapon_, ellei peräti murhan yritys. (Latojan huom.)

  No, Hakkarainen valitti hoviin ja kuinkas kävikään. Hovioikeus määräsi 2009 rovaniemeläisen Aki Matti Hakkaraisen 12 vuodeksi vankilaan. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhreille yhteensä nuo 330 000 euron korvaukset.

  Mutta juu.. Raskauttavana tekijänä hovioikeus piti niin ikään Hakkaraisen aiempaa tuomiota viruksen levittämisyrityksestä. Vuonna 2005 hän sai Rovaniemen käräjäoikeudessa vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeustuomion.
  — — — — — —

  Se ero tässä siis oli suomalaisen ja espanjalaisen oikeuskäytännön kanssa, että Hakkarainen sai ensi kerrasta alkuunsa vain päänsilittelyä ja ’ilmavankilaa’ (vrt. ilmakitara), mutta colombian poika laitettiin Madridissa välittömästä yhdeksäksi vuodeksi kiven sisään.

  Suomessa ei tuomioita tavata istua loppuun asti, paitsi vanhojen ruunien ja venkuloiden kohdalla. Muut pääsevät vähemmällä; jotkut jopa puolella kakulla.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Uskallan väittää , että tapauksissa löytyy yhteinen tekijäkin.Kumpikaan panomiehistä ei itse koskaan tule maksamaan penniäkään tai centtiäkään korvauksia.
  Kun en ole oikeustieteen päivystävä dosentti , en ihan varmaan mene sanomaan , mutta Suomessahan Valtiokonttori, siis minäkin veronmaksajana, maksaa näistä korvauksista hyväksikatsomansa osan.
  Espanjan käytännöstä en tiedä. Mutta täälläkin tuomioita lyhennetään. Ja hauska detalji, pisimmät oikeuden antamat tuomiothan ovat täällä satoja , jopa yli 1000 vuotta linnaketta. Espanjan laki kuitenkin rajoittaa istumisen 30:n vuoteen. (tai sinne päin)

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tänään on julkistettu poliitikkojen omaisuudet ja tulot.

  http://politica.elpais.com/politica/2011/09/08/actualidad/1315480603_632547.html

  El Pais meille siitá kertoilee ja pitáisi ihan suorat sivutkin olla, mutta eivát auenneet. Ilmeisesti sivuilla on nyt paljon vierailijoita.Tuosta niille pitäisi päästä.

  http://politica.elpais.com/politica/2011/09/08/actualidad/1315458964_538275.html

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Taisi olla Bono johdossa. Pari milliä rahaa ja muutama kiinteistö.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ja oireet sopivat täydellisesti JOUKKOPSYKOOSIN mááritelmáän.


  Kollektiivinen mielenhäiriö
  tarkoittaa sananmukaisesti ihmisryhmän psykoottiseksi tai muuten mielenvikaiseksi väitettyä tilaa. Kollektiivinen mielenhäiriö on esimerkiksi joukkopsykoosi. Esimerkiksi niin sanottujen ufokulttien jäsenten toiminta on joskus selitetty kollektiivisen mielenhäiriön avulla. Tällaiset ryhmät voivat olla esimerkiksi vainoharhaisia, ja niiden jäsenten todellisuudentaju on joidenkin mukaan vääristynyt samalla tavalla yhtä aikaa.

  Väärinkäsitysten välttämiseksi joukkopsykoosia kuvataan usein jaetuksi psykoosiksi, sillä psykoottinen käytös koskee aina kuitenkin ryhmässä olevia yksilöitä. Usein myös psykoottiset yksilöt ovat taipuvaisia muodostamaan keskenään ryhmiä. Joukkopsykoosia tutkitaan ryhmädynamiikan osa-alueena. Joukkopsykoosin käsitteen väärinymmärtäminen voi johtaa esimerkiksi mielikuvaan, että lääketieteen termejä voitaisiin soveltaa ryhmiin sinänsä.

  On huomattu, että taipumusta vainoharhaisuuteen ja huomattaviin virhearviointeihin, perinteisen joukkopsykoosin tunnusmerkistöön, esiintyy lähes kaikissa ryhmissä, joissa ryhmäidentiteetti hallitsee vahvasti yhteisöllistä käyttäytymistä. Tavallaan myös ihmiskunta, valtiot, etniset ryhmät, uskonnot ja poliittiset puolueet voivat olla tämän mukaan jonkinasteisessa joukkopsykoosissa.

  Ja námá ovat niitä oireita:

  Pommiuhka Vaisaaren koulussa Raisiossa: Paikalla on lähemmäs kymmenen autoa ja paljon poliiseja. Siskoni on koulussa oppilaana, ja hän kertoi kuulleensa pommista, sanoi viereisessä lukiossa opiskeleva raisiolaisnuori Iltalehdelle.

  – Poliisi tarkistaa parhaillaan koulun tiloja. Tilanne on ihan rauhallinen, koulun rehtori Kirsti Heinonen sanoi Iltalehdelle kello kymmenen jälkeen.

  Joensuussa on menossa poliisioperaatio, jossa useat partiot ovat liikkeellä. Poliisin mukaan tilanne ei aiheuta vaaraa sivullisille. Kello 11:n jälkeen Rantakylän kaupunginosassa kirkon parkkipaikan lähellä kuultiin ampumista muistuttavia ääniä, ja paikalta juoksi pois ihmisiä. Poliisi ei löytänyt ketään kirkon lähistöltä, mutta asian selvittämiseksi on otettu kiinni neljä henkilöä.

  Varsinais-Suomen poliisi reagoi maanantaina aamupäivällä nopeasti, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin Turun Halisten sillalla ase kädessä kulkevasta miehestä. Paikalle lähti useita poliisipartioita, jotka tavoittivatkin ”asemiehen” pian.

  Poliisi käskytti miestä luopumaan aseestaan ja otti tämän kiinni. Silloin selvisi, että asemies olikin nuorukainen ja ase muovikuulapyssy.

  Poika oli matkalla koulun joulujuhliin, ja ase liittyi juhlissa pidettävään esitykseen.

  Lahtelainen Salinkallion yläaste joutui tiistai-iltapäiväksi poikkeustilaan uhkaussoiton takia. Poliisi ei löytänyt tuntikausia kestäneissä etsinnöissä mitään normaalista poikkeavaa.

  Poliisioperaatio Turun satamassa –Etsinnässä löydettiin kolme käsiasetta

  Kahden pojan aseleikki työllisti useita poliisipartioita torstai-iltana Lahdessa.Pojat löytyivät Holmantie 19:n kohdalta pihasta. heillä oli käsissään sähkötoimiset kuula-aseet, joista toinen muistutti rynnäkkökivääriä ja toinen haulikkoa.

  Koulupojan leikkiaseesta poliisioperaatio. Selvisi, että asemies olikin nuori poika, joka oli matkalla kouluun. Aidolta näyttänyt ase oli muovikuulapyssy. Poika ei ollut uhannut leikkiaseella ketään.

  Yhteisöllisyys ja ryhmähenkisyys muokkaavat ihmisten ja sitä kautta myös ryhmien todellisuuskäsityksiä, jolloin esimerkiksi tunteisiin vetoavimmat ajatusmallit usein voittavat järkevämmät. Kiihotus, pelottelu ja valheellisten tietojen levitys sekä sisäisen arvostelun vaiennus saavat vaikutusta aikaan melkein missä tahansa ryhmässä heti, kun tilanne kärjistyy millään tavalla. Ihmisyksilön odotetaan selviävän ongelmatilanteista mielenterveytensä säilyttäen, mutta ryhmien tapauksessa sisäinen henkinen eheys joutuu hyvin rankan rasituksen alle.

  Tämä näyttää nyt olevan rakkaassa kotimaassa toimintamallina. Mihinkähän tällainen hullutus mahtaa johtaa??? 😕

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  itse asiassa mikaan uusi ilmio.

  http://es.wikipedia.org/wiki/Trastorno_psic%C3%B3tico_compartido

  Trastorno psicótico compartido,

  on itse asiassa aika yleinen pienissa,suljetuissa (henkisesti suljetuissa,kultturellisesti,kielellisesti rajoitetussa, pienissakin) ryhmissa.

  Konspiraatio, vaanimis, murha,pelastumis,hyokkays ym.muut ajatukset saavat hyvin helposti ”totuudentunnun” ja lahtee yleensa alkuun yhden ihmisen mielenterveyden horjumisesta (tai selvasta sairaudesta) saaden muut vakuuttuneeksi ”asian” todenperaisyydesta.

  Tata tapahtuu hyvinkin usein edes ihmisten sita huomaamatta. Myos yhteinen ”vihollinen” teoria on hyvin yleinen jossa joko ollaan samaa mielta eli kuulutaan ryhmaan tai ollaan eri mielta jossa yleensa ei sallita ryhmaan tuloa.

  Tastahan meilla on hyva esimerkki vaikka pienissa hyvinkin hermeettisissa uskonlahkoissa.

  Nykyaikana on yha enemman tutkittu esim. siirtolaisryhmia ja niissa syntyvia mielenterveysongelmia.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  vanhatyttö kirjoitti:

  …Tämä näyttää nyt olevan rakkaassa kotimaassa toimintamallina. Mihinkähän tällainen hullutus mahtaa johtaa??? 😕

  Kyllähän tuo sama toimintamalli pätee myös rakkaassa Espanjassa. Poliisi nyt vain on ihan yksinkertaisesti duunissa ja joka keikka on otettava tosissaan, kun yksi kymmenestä on kuitenkin sellainen, että joku tulee enemmän tai vähemmän pahasti suoraan naamalle. Joka hälytykseen se on palokunnankin lähdettävä.

  Mutta varmaan tuossa tarkoititkin, että ne varsinaiset hysteerikot löytyvät sieltä kansan syvistä riveistä, eikä niinkään poliisista.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Niin tarkoitin. Ja varmaan poliiseja ketuttaa, kun joku soittaa kuullensa jossakin ”pyssyn äáneltä vaikuttaneen napsahduksen” tai náhneensä henkilön käveleván kadulla jokin ”aseelta vaikuttanut pitká esine käsissään”. Mutta minkäs teet, pakko on mennä vaikka kuinka hatuttais.

  Silti támä on jo aivan selkeáä joukkohysteriaa, ja varmaan paljolti johtuu ihan mediasta ja median jutuista. Ja nämä operaatiot sitten ruokkivat ilmiötä. Se vaan tuntuu niin hullulta kun sitá katselee ulkopuolelta. 😕 Tämä Vaisaaren koulun poliisioperaatio sai maljani kuohumaan yli… 8) 8)

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  Ritacasanueva kirjoitti:

  itse asiassa mikaan uusi ilmio.

  http://es.wikipedia.org/wiki/Trastorno_psic%C3%B3tico_compartido

  Trastorno psicótico compartido,

  on itse asiassa aika yleinen pienissa,suljetuissa (henkisesti suljetuissa,kultturellisesti,kielellisesti rajoitetussa, pienissakin) ryhmissa.

  Konspiraatio, vaanimis, murha,pelastumis,hyokkays ym.muut ajatukset saavat hyvin helposti ”totuudentunnun” ja lahtee yleensa alkuun yhden ihmisen mielenterveyden horjumisesta (tai selvasta sairaudesta) saaden muut vakuuttuneeksi ”asian” todenperaisyydesta.

  Tata tapahtuu hyvinkin usein edes ihmisten sita huomaamatta. Myos yhteinen ”vihollinen” teoria on hyvin yleinen jossa joko ollaan samaa mielta eli kuulutaan ryhmaan tai ollaan eri mielta jossa yleensa ei sallita ryhmaan tuloa.

  Olet oikeassa, joukkopsykoosi ei ole uusi ilmiö. Ja kun tuon tiedämme, siksi sitä pitäisi yhteiskunnissa torjua. Eikä rohkaista tiedonválityksen ja toiminnan kautta.

  Joukkopsykoosi on maailman, ja myös Suomen, historiassa johtanut erilaisiin verilöylyihin. Kansanjoukot ovat hyökänneet toisten uskontojen kirkkoihin ja temppeleihin – tappaneet kaikki kiinni saamansa ja polttaneet rakennukset. Juutalaisvainon kuohahdukset ja jopa 1930-1940 -lukujen tapahtumat ovat joukkohysteriaa, jossa yksi taho sai kokonaiset kansat vakuuttuneeksi asiastaan ! }:)

  Ja jos hiukan kauemmaksi mennään, niin noitavainot olivat oikein puhdas esimerkki tällaisesta hysteriasta. Se mekanismihan toimi aina yksittäisestä kansalaisaloitteesta – naapuri annettiin ilmi epäilyttävästä toiminnasta ja yhteistyöstä itsensä Paholaisen kanssa. Tässä on ihan selkeä psykologinen yhteys tämän päivän terroristipelkoon !!! 8)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 37)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.