Viikon 14 uutisia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 14 uutisia

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä espanjaorg
  espanjaorg Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.01.2014
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 157

  Tuoreimpia uutisia ja keskustelua mielenkiintoisista aiheista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No, kun kerran Espanjan ”valtakunnassa on kaikki hyvin ja on neljäs kellonlyömä”, niin laitetaanpa sitten täytteeksi maailman parhaan Suomen oikeusjärjestelmän näkemystä murhaamiseen polttamalla elävältä:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201204040140737_uu.shtml

  ”Oikeus: Miehen poltto ratikkapysäkillä ei ollut törkeä henkirikos”

  Siistii..!! Elävältä polttaminen ei oo Suomessa törkeä rikos. 😕

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Espanjassa ei näytä tapahtuvan niin yhtikäs mitään, mikä kiinnostaisi suomalaisia, tai ainakaan orkkia. Mutta kokeillaan;

  Táállá on kyselty mahdollisuuksia opiskella espanjan kieltä ja saatu erilaisia vastauksia ja tássä yksi ihan uusi:

  http://www.axalingua.com/index.php/es/curso-de-espanol-axalingua

  Josta kerrottiin tämän aamun Diario Surissa:

  http://www.diariosur.es/v/20120408/turismo/antequera-abre-puerta-turismo-20120408.html

  Tämä koulu tarjoaa erilaisia ja eritasoisia espanjan kursseja ja niihin on mahdollista yhdistää myös kulttuuriin tutustuminen. Ja hintakin näyttää olevan varsin kohtuullinen.

  Ja sitten se toinen uutinen,Surista sekin:

  http://www.diariosur.es/v/20120408/malaga/chinos-conquistan-entorno-metro-20120408.html

  Tässä kerrotaan, että kiinalaiset ovat valtaamassa Malagan markkinoita. No, se ei sinänsä ole mikään uutinen, kaikkihan sen tietää ( 8) ), mutta tuon uutisen jäljessä olevat lukijoiden kommentit ovat todella kiinnostavia. Tässä nimimerkki manf, joka on saanut repliikilleen jo nyt 7 peukkua:

  SOLUCIÓN:
  NO IR A COMPRAR A LOS CHINOS…
  ES LO QUE HAGO YO. SI VOY ES PORQUE ES ESTRICTAMENTE NECESARIO.
  NO ES NORMAL QUE ÉSTOS TENGAN ESTE MONOPOLIO.
  ¿DE DONDE SACAN LOS PRÉSTAMOS? NO PENSÁIS QUE HAY ALGO RARO???
  NO ES NORMAL QUE VIVAMOS EN UN PAIS (ESPAÑA) Y QUE NO TENGAMOS LAS MISMAS OPORTUNIDADES ASÍ COMO LOS MISMOS DERECHOS.

  Näin kun ulkomaalaisviha, ihan aiheesta sitäpaitsi, alkaa nostaa päátáän, niin ihan varmasti se koskee kaikkia ulkomaalaisia yrityksiä ja yrittäjiá ja jos käy ilmi, että guirit eivát maksa sosiaalimaksuja, kiertávát veroja ja rikkovat työlakeja, niin siitähän voi seurata vaikka mitä. Fuengirolassakin on suomalaisyhteisöstä jo nyt paljastunut pari juttua; koulu, seurakunnan päiväkoti ja ainakin pari baaria, joilla ei kaikki ole ihan ok. Ja kuinka paljon briteillä, aika monta brittibaaria on jo sulkenut ovensa..

  On hyvä olla ajan hermolla ja jos kiinalaiset investoivat Espanjaan näin paljon, täytyy heillä olla ajatus siitä, että investointi on kannattava. Kiinalaisia voisi varmaan pitäá jonkinlaisena mittarina, joka kertoo, mihin suuntaan talous on menossa. Ja nyt siis ylöspäin. Jos kinkit lähtisivät pois, olisi talouden ennuste ihan päinvastainen. Siispäs kinkkimittarin mukaisesti nyt sijoittamaan, ostamaan asuntoja ja liikehuoneistoja. 🙂 🙂 🙂

  Tänne loppuun on vielá lisáttává nämá ilkeát sanat: kiinalaiset ovat ahkeria, tunnollisia ja puhaltavat yhteen hiileen. He opettelevat espanjan kielen ja pistávát lapsensa espanjalaisiin kouluihin ja tarhoihin. Huomionarvoista on, että vaikka kiinalaisia on jo nyt satoja tuhansia, he eivät ole perustaneet omaa koulua, vaan támá tákälainen kelpaa! Näin he integroituvat, ja sitäpaitsi he tarjoavat palveluksiaan ja tuotteitaan ihan kaikille, eivát vain omilleen.

  Ja verrataanpa suomalaisiin yrittäjiin; kaikki päinvastoin, omissa nurkkapatriooteissa porukoissa pyöritään ja toimitaan, valtaosa suomalaista yrittájistá ei osaa espanjaa edes auttavasti, asiakkaiksi kelpaavat vain suomalaiset ja kaikki tuotteet ja palvelut ovat jotenkin kytköksissä suomalaisiin ja suomalaisuuteen. Jos ei muuten, niin palvelukielen takia. Ja yhteispeliä ei ole, naapuria puukotetaan selkään aina kun siihen on tilaisuus, kateutta ja kaunaa, joka kilpistyy erilaisiin adresseihin ja kirjelmiin ja ilmiantoihin, joita sitten láhetelláán viranomaisille ja julkaistaan suomilehtien palstoilla.. }:) Olisikohan jotain oppimista pisamaan kansalla???? 8)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  vanhatyttö kirjoitti:

  …kun ulkomaalaisviha, ihan aiheesta sitäpaitsi, alkaa nostaa päátáän, niin ihan varmasti se koskee kaikkia ulkomaalaisia yrityksiä ja yrittäjiá…

  Siksi suosittelenkin kaikkia extranjero-yrittäjiä ottamaan palkkalistoilleen ennen kaikkea supi-espanjalasia työntekijöitä. Se saa vihan vaihtumaan melko äkkiä selkääntaputteluksi ja jopa poskisuukotteluksi. Nähty on.
  🙂
  Muutoinkin esimerkiksi suomalaisten kannattaa hakeutua myös espanjalaisten seuraan, vaikka se ensin pelottaakin, kun ovat niin meluisia ja erilaisia ja oikeastaan ihan omituisia, kun pussailevat toisiaan ja jopa läpsiaankin ja antavat niidenkin metelöidä.
  😛
  Osviittaa tuosta integroitumisesta voisitte saada vaikkapa sieltä suomalaisten ylenkatsomasta Espanjan televisiosta, vilkaisemalla TVE-1:lta tiistai-iltaisin myöhäisohjelmaa ”Destino: España”. Ohjelmassa tutustutaan muista maista Espanjaan muuttaneisiin ihmisiin yksilötasolla ja todellakin aivan eri pieteetillä kuin jossain puolijauhoisessa, suomalaisia suomalaisten turvallisessa seurassa hehkuttavassa Fuengirola-sarjassa.

  Itse asiassa suomalaisten koulut, lehdet, baarit, päiväkodit, ja sen sellaiset ja niiden ookoo tai ei-ookoo olemiset eivät voisi espanjalaisia vähempää kiinnostaa.

  Fuengirolan uutta koirapuistoa sen sijaan kehuttiin aivan lehditössäkin ja muistutettiin, että se on Andalucian suurin koirapuisto.

  Eli siis briiffattuna… Keskivero espanjalaisia kiinnostaa lähinnä se, mikä koskettaa myös heitä itsejään. Ei suomalaisten pikkuriikkisen Los Boliches -yhteisön keskinäiset kärhämät, tai edes heidän veronkierrotkaan, paitsi verottajaa.

  Kiinalaiset sen sijaan ovat aivan eri juttu kaikkine kinkkiravintola- ja halpakauppa-”mafioineen”. Ne ovat jo kauan olleet näkyvällä paikalla keskellä espanjalaisten kaduntallaajien elämää ja siksi jyrkästi eri levelillä kuin suomalaisten pikku puulaakit ja muut edesottamukset. Edes Centro Finlandia ei ylitä kuppilakeskustelukynnystä. Kinkit kyllä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  ’Vanhis’ pentele… Ehdit käydä jo editoimassa sillä aikaa kun kirjoitin.
  😉

  Vaikka kinkit ovatkin ”ahkeria, tunnollisia ja puhaltavat yhteen hiileen”, niin heidän sisäinen kulttuurinsa on erittäin ankara ja paikka paikon jopa julma.
  😕
  Kiinasta ei aivan noin vain marssita maailmalle, ja vieläpä tyhjätaskuna. Satatuhatta (100000) yania on normi kiinalaiselle pirun iso omaisuus, mutta täällä se vastaa vain kahtatoistatuhatta (12000) euroa.

  Kiinalaiset roudaavat maanmiehiään Eurooppaan sillä meiningillä, että matkan hinta (öbaut 5000-10000 euroa) sitten maksetaan roudaajille myös takaisin, ja se maksetaan tavallisesti ilmaistyövoimana kinkkiravintoloissa ja muissa heidän omistamissa yrityksissään. Työntekijää ei säälitä kakkankaan vertaa ja sukulaisuus ei millään tavoin ole lieventävä asianhaara.

  P.S. Se, minkä kirjoitit kiinalaisten integroitumisesta kulloinkin ympäröivään yhteiskuntaan, pitää kyllä aivan kutinsa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tuumailija
  Tuumailija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 159

  Olen kylla hieman eri mielta kiinalaisten kielitaidosta. Monesti niilla on kaupoissa toissa ihan ummikkoporukkaa, joka ei osaa sanoa muuta kuin kiitos ja hei.
  Ja kumma kylla, kiinalaisia ei nay toissa muualla kuin kiinalaisissa ravintoloissa ja kiinalaisissa kaupoissa. Siella missa on muitakin kiinalaisia. Onko se sitten kovin onnistunutta integroitumista?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Tuumailija kirjoitti:

  Olen kylla hieman eri mielta kiinalaisten kielitaidosta. Monesti niilla on kaupoissa toissa ihan ummikkoporukkaa, joka ei osaa sanoa muuta kuin kiitos ja hei.
  Ja kumma kylla, kiinalaisia ei nay toissa muualla kuin kiinalaisissa ravintoloissa ja kiinalaisissa kaupoissa. Siella missa on muitakin kiinalaisia. Onko se sitten kovin onnistunutta integroitumista?

  Totta kyllä, tarkastelin kiinalaisten integroitumista ehkä enemmänkin yritysmaailmaan antamansa ulkoisen kulissin perusteella.

  Itse en liiemmälti kiinalaisten palveluja käytä, kun halpistuote on kuitenkin aina halpistuote. Raflaavin esimerkki lienee metalliverkkosiivilä, joka maksoi euron ja jota kerran kiireen vuoksi käytin vihannesten höyryttämiseen kattilassa.
  Verkko ruostui kertaheitolla.
  }:)

  Joten ne muutamat kerrat, kun olen kinkkien kaupassa käynyt, eivät vielä anna kovin kattavaa kuvaa heidän kielitaidostaan, vaikka kaupankäynti espanjaksi sujuikin hyvin, mutta ehkä lyhyttavara-sanavaraston osaamiseen ei sitten liikoja vaadita.
  🙂

  Ja helmasyntihän se näyttää olevan joka kansallisuudella, että porukka ”ghettoutuu” omiin ympyröihinsa. Liekö osasyynä ihmiselle syntyjään ominainen laiskuus ja itsekkyys.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  No niin. Tulihan váhán eloa. Naíden iánikuisten ostetaan-myydäán-tarjotaanvuokralle-halutaanvuokrata -juttujen lisáksi. Ole! 🙂 🙂 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  oli se sitten kiinalaisia tutkiva tai muita, eka generaatio aina integroituu huonommin kuin seuraavat generaatiot.

  Kakkos generaatio yleensa enemman tai vahemman ”sotkeutuu” valtavaestoon, vaikka kiinalaiset eivat ehka tasta ole se paras esimerkki johtuen vanhoista traditioista esim. perhe ja liikeyritykset.

  ¿Se detectan diferencias apreciables de comportamiento e integración en los chinos de segunda generación, los que ya han nacido en España?

  Suele haber diferencias entre la primera y segunda generación de inmigrantes. Una de ellas es el desempeño en la lengua española que tiene la segunda generación, y los usos aprendidos en nuestra sociedad. Los hijos de estos inmigrantes hablan fluidamente el español y pueden ser considerados chavales y chavalas españolas con realidades similares.

  Es interesante la situación de la segunda generación, que, a pesar de tener la posibilidad de acceso a la universidad y convertirse en profesional, en ocasiones mantiene el proyecto familiar ya establecido. Me refiero a que muchos hijos de inmigrantes chinos estudian carreras como Económicas o Empresariales para dedicarse posteriormente a los negocios familiares, no buscando vías de apertura a otro tipo de profesiones.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  on tyoelamassa jo muuallakin kuin omissa firmoissaan,meilla on yhdessa pakastekaupassa kiinalainen tytto kassalla. Hyvin ystavallinen, kielitaito kohtalainen.

  Loytyy yksi kiinteistovalittaja takalaisessa firmassa.Ja kaupungintalon tyoporukassa nakyi olevan yksi.

  Kun katselin ohjelmaa Madridin kiinalaisista niin heita oli kylla jo paljon, ravintola-alalla (tekemassa tapaksia), kiinteistovalittajina, ym.

  Espanjaisissa yliopistoissa alkaa olla aika kohtalainen joukko opiskelemassa.

  Kaikissa julkisissa kouluissa on paljon kiinalaisten lapsia.
  Meillakaan ei ole taalla kiinalaista koulua mutta jotkut yksityiset koulut ovat ottaneet kiinankielen opetusohjelmaansa.

  http://www.colegioarenas.es/Default.aspx?ID=296&Action=1&NewsId=573&M=NewsV2&PID=1257

  Kiinalaisilla on omat ”10 kaskya liiketoiminassa” joita he noudattavat ja johon heidan menestyksensa perustuu.

  Los 10 mandamientos de los chinos para montar un negocio

  1. Elegir un buen sitio
  2. Empezar cuanto antes
  3. Sin apego al negocio. Si va mal, se cambia
  4. La competencia es sana
  5. No conformarse con un solo negocio
  6. Para trabajar, mejor contratar chinos
  7. Paga tus impuestos, aunque nadie se lo crea
  8. Dale al cliente lo que necesita, aunque no le entiendas
  9. No pedir jamás un préstamo a un banco
  10. Si el sector está saturado, buscar otro

  Eika oikeastaan ole mitkaan huonot ”kaskyt” joissa kohdat 3 ja 4 ovat mielestani tosi patevat.

  10 kiinalaista kaskya liiketoiminnan aloittamiseksi.

  1. Valitse hyva paikka.

  2. Aloita mahdollisimman pian.

  3. Ala kiinny liiketoimintaan. Jos se menee pieleen,vaihda toiseen.

  4. Kilpailu on tervettä. (Kiinalaista ei haittaa etta toinen kiinalainen tulee hanen viereensa avaamaan samanlaista liiketta tai toimintaa, han toivoo sita.Tasta syysta he usein ovat kaikki ”samassa paikassa”.

  5. Älä tyydy yhteen yrityksen.

  6. Työntekijaksi parempi palkata Kiinalainen

  7. Maksa veroja, vaikkei kukaan usko.

  8. Anna asiakkaille, mitä he tarvitsevat,vaikket ymmartaisikaan.

  9. Älä koskaan pyyda lainaa pankista.

  10. Jos sektori on liian taynna, etsi toinen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Vilperi
  Vilperi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 242
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Tämä on jo tuttu uutinen maan lehdistössä ja muussa mediassa.

  Espanjahan teki aikoinaan sen virheen, jota nyt Suomi tekee perässä tuon hampun suhteen. Eli, heroiini ja metamfetamiini tulivat takaovesta sisään sillä aikaa, kun poliisi juoksi etupihalla ruohopäiden perässä.

  Vaan sitä minä kyllä tuossa viljelmässä ihmettelen, että mistä pirusta ne löytävät riittävästi sähköistettyä piikkilankaa pellon ympärille ja niin paljon aseistettuja vartijoita, etteivät ammattirikolliset edes yritä tulla jaolle.
  😛

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  linkittaa, kiitos!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.