Viikon 11 uutisia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 11 uutisia

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  espanjaorg
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.01.2014
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 157

  Keskustelua tuoreimmista uutisaiheista…

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kuusitoistavuotias marokkolaistyttö päätyi itsemurhaan, koskapa hänet olisi pakolla naitettu raiskaajalleen.
  🙁

  http://www.diariosur.es/rc/20120313/mundo/menor-marroqui-suicida-tras-201203131339.html

  Tällaista äärimmäisen sivistynyttä ählämien monikulttuuria olen aina toivonut levitettäväksi ympäri Eurooppaa. Mikäpä sen auvoisempaa psykopaateille kuin raiskata tyttö, ja saada hänet sitten vaimokseen.

  .

  ”Kaikkii saatanii niit onkii”
  stm. Hietanen, ’Tuntematon sot.’]

  Äläkä sano, että ”yksittäistapaus”, tai saatan sanoa jotain sellaista, että minut ehkä bannataan tältä sivustolta.

  LINKKI

  Tuumailija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2011
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 159

  En tunne tapausta (enka tykkaa lukea huonoja uutisia), mutta tuosta voisi vetaa omia johtopaatoksia: tyypit on varmaankin salafeja, jotka nyt muutenki pitaa itseaan puolijumalina, tapaus on sattunut suvun sisalla ja uhri+rikollinen+kylan ylijumala ovat siten tunteneet entuudestaan ja paikka on Larache, jossa eletaan aaltopeltimajoissa ihan kuin keskiajalla (paitsi ettei keskiajalla ollut aaltopeltia… 🙂 ). Kenenkaan ei ainakaan ton tapauksen takia kannata olla matkustamatta sinne pain. Raiskauksestahan siella saa normaalisti elinkautisen, eika turistiin kukaan uskalla kajota.
  Joka tapauksessa tuomittava tapaus. Kaikki maailman raiskaajat ja pedofiilit rotuun ja nakoon katsomatta voisivat oikeesti kalppia suoraan helvettiin. }:)

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Vastoin oletusta tämä Orkin ”uutisia” palsta náyttää kiinnostavan orkkilaisia kaikkein vähimmin. Siis EVVK. Juuri kukaan ei kirjoita uutisia ja vielá harvempi vaivautuu niistá keskustelemaan. Aika outoa, tämähän olisi loistava foorumi keskustella Espanjan uutisista, niistä, joita Suomen lehdet eivát julkaise, mutta jotka koskevat ainakin niitä suomalaisia, jotka Espanjassa asuvat tai omistavat kiinteää omaisuutta.

  Mutta asiaan:

  El Sur 16.03.2012

  Solo dos de los grandes municipios no necesitan el plan de pago a proveedores
  Málaga y Alhaurín de la Torre presumen de solvencia frente a los 300 millones de deuda reconocida por el resto.

  Vain kaksi Malagan provinssin suurista kunnista, Malaga ja Alhaurin de la Torre, eivát tarvitse maksusuunnitelmaa maksaakseen velkaansa tavarantoimittajille. Yhteensä kunnilla on niille velkaa 300 miljoonaa euroa.

  Tämá velka on rahaa, joka on jäänyt kaupungintaloilla maksamatta eri yrityksille, joille se tietenkin merkitsee vajetta kassavirrassa ja omien maksujen viivástymistá. Ja sitá kautta mahdollista vararikkoa. Ja siitá taas seuraa irtisanomia ja työttömiä.

  Seuraavassa kunnat ja niiden velat, numerot ja nimet eivát kai tarvitse käánnöstá:

  A la cabeza, como no podía ser de otra manera, se encuentra Estepona, que ha incluido en el listado unas 8.000 facturas (maksamattomia laskuja 8000 kpl) que suman 63 millones de euros, una cantidad que, en caso de recibir el visto bueno del Ejecutivo central, apenas le serviría para cubrir menos de un tercio de los 200 millones que arrastra con empresas y particulares. Con una cifra similar se darían por satisfechos en Benalmádena, aunque su intención es acercarse lo más posible a los 89 millones que adeudaban al cierre del pasado año. Entre los ayuntamientos que pretenden hacer un buen uso de este decreto ley destacan, por su cuantía, los de Vélez-Málaga (30 millones), Mijas (26), Rincón de la Victoria (24,2); Marbella (12) y Torremolinos (9,9).

  Kovasti mielenkiintoinen suomalaisten kannalta on Fuengirola, josta sanomalehti Sur kirjoittaa näin:

  Fuengirola. No ha facilitado datos, aunque hace meses cifró la deuda en 6 millones, sin contar dos planes de pago por 30 millones.

  Tässä kohden viittaan tuonne VIIKON 10 uutisisia osaan ja minulle kirjoitettuun vastineeseen:

  ”Hei Vanhatyttö,

  Fuengirolan kunta ei ole Aurinkorannikon (tai Andalusian) eniten velkaantuneiden kuntien rankingissa, eikä tuossa jutussa ole päätä eikä häntää. Suoraan sanottuna näiden 8 kuukauden aikana, jotka olen kaupunginvaltuutettuna ollut, olen välillä hämmentyneenä, mutta eniten aikaa tyrmistyneenä, seurannut, kuinka lahjakkaasti García León vääristelee ja manipuloi tietoja. Kaikki Fuengirolan kaupungintalolle osoitetut laskut rekisteröidään alakerran ”registro”-osastolle ja ne saavat numeron, ”registro de entrada”.”

  Fuengirola vaikuttaa kovin salaperáiseltá, nähtávästi edes kunnanvaltuutetut eivát kuntansa todellista taloustilannetta tunne.

  En voi olla ajattelematta, että tällainen kotikunnan velkaantuminen tulee jossakin vaiheesssa vaikuttamaan jokaisen kuntalaisen elämáän jollakin tavalla. Hyvin todennáköisesti verojen muodossa, loppupeleissá kuntalaiset ovat ne, jotka ne velat joutuvat maksamaan. Ja siksi tämán pitáisi kiinnostaa myös suomalaisia, ainakin niitä, jotka ovat virallisesti ja lain mukaan kuntaansa kirjautuneet tai jotka omistavat jotain kiinteäá tai jotka harjoittavat virallista, ei pimeää, liiketoimintaa.

  LINKKI

  pintora53
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 85

  Eilen 16.3. ilmestyneessä Sur in english-lehdessä on koko aukeama Fugen suomalaisista otsikolla ”Our friends from the north”.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Luettavissa verkossa täältä (sivut 30-31).

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Taloustaantuma on tulossa myös Suomeen. Eläkeikää tultaneen nostamaan joko niin, että eläkeputken alarajaa nostetaan tai eläkeikää nostetaan. Tavoitteena on kuulemma työkyvyttömyyseläkkeiden kasvun hillitseminen.

  http://www.hs.fi/talous/Talousel%C3%A4m%C3%A4-lehti+El%C3%A4keik%C3%A4+nousemassa+2015/a1305557999499

  Eläkeputken alarajan nosto tarkoittaa sitä, että kun nykyisin työttömät pääsevät ns. eläkeputkeen 59 vuotiaina oltuaan työttömänä n. 500 päivää ennen kuin täyttävät 59 vuotta, niin tulevan lainsäädännön mukaan eläkeputken raja olisikin esim. 60 vuotta. Tätä konstiahan yritykset ovat käyttäneet saneeratessaan ikääntyneitä työntekijöitä ”siististi” ulos firmasta.

  Eläkeiän nosto on sitten toinen selvä vaihtoehto eläkemenojen hillitsemiseksi.

  Kummallista tässä asiassa on se, että jo tälläkin hetkellä eläkemenoja voidaan hillitä ns elinaikakertoimen avulla. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että kun ihmiset elävät nykyään yhä kauemmin, yhtiölle sisäänmaksettua eläkettä venytetään pidemmälle. Jos sitten kuitenkin jää eläkkeelle normaaliaikana joutuu tyytymään pienempään eläkkeeseen. Jos haluaa täyttää ”vajeen” täydestä eläkkeestä, on työskenneltävä pidempään.

  Lisäksi ns. taitettu indeksi pienentää ajan mittaan eläkettä indeksissä määritellyllä tavalla.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Ty%C3%B6el%C3%A4ke

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Se oli sitten siinä

  http://www.youtube.com/watch?v=y5JGVfcxeuA

  😀 😀 😀 😀 😀 😀

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Video on Torontosta, aivan eri tapauksesta… mut oli iiiihan pakko.
  }:)
  Sou sori!
  😛

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Mies, harrastatko matkailua Afrikassa ?
  Mitä pitäisit tästä..?

  http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2012032215361251_ma.shtml

  😀 😀

  LINKKI

  Vilperi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 242

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/espanja-info-11-kiloista-kasvainta-hoidettiin-raskautena-espanjassa/art-1288457317877.html

  Espanja-Info: 11-kiloista kasvainta hoidettiin raskautena Espanjassa
  Julkaistu: 23.03.2012 19:58

  Barcelonalainen sairaala joutuu oikeuteen hoitovirheestä.

  Espanja-Info -sivusto kertoo, että sairaala diagnosoi naisen olevan raskaana, vaikka todellisuudessa tällä oli iso syöpäkasvain.

  Potilas on 39-vuotias nainen, joka oli hakeutunut ankarien vatsakipujen vuoksi kotipaikkansa Gelidan ensiapuun.

  Siellä suurentuneen vatsan todettiin johtuvan raskaudesta, ja naiselta tivattiin Espanja-Infon mukaan onko hän kuullut ehkäisystä.

  Nainen teki tämän jälkeen kaksi raskaustestiä ja meni sairaalaan. Päästyään ultraääneen, lääkäri totesi ”valtavan kystan”, jonka jatkotukimuksia lykätiin noin kuukaudella.

  Neljä kuukautta ensimmäisen ensiapukäynnin ja useisiin eri sairaaloihin tekemiensä käyntien sekä viivästyneitten toimenpiteitten jälkeen naisen kohdusta lopulta leikattiin 11-kiloinen syöpäkasvain kolmannessa sairaalassa.

  Nyt on meneillään kemoterapia.

  Nainen on nostanut kanteen Gelidan kaupungin ensiapua ja Mertorellin sairaalaa vastaan.

  IS
  Jaa tämä artikkeli

  Jaa tämä Facebookissa
  Jaa tämä Twitterissä

  Kommentit

  StefanEilen 20:1331

  Parempi näin kuin se mitä Suommessa tehtiin.Nuorelta pojalta amputoitiin terve jalka.
  LainaaIlmoita asiaton viesti
  Elämä se vasta onkin kummallistaEilen 20:3819

  On käynyt niinkin päin, että umpilisäkkeen poistoa valmisteltaessa kivulias potilas on synnyttänyt täysiaikaisen lapsen.

  Se ei aina näy päällepäin, eikä sitä aina tiedä itsekään, jos on vähän epäsäännöllinen hormonitoiminta.

  Minulla on lähipiirissä kaksi tällaista ylläriä. Kaikki ei aina käy kuin Strömsössä, eivätkä kaikki raskaudet oireile oppikirjaoireilla. Itsekin olin neljännellä kuulla ennenkuin ns. naiselliset vaivat alkoivat loistaa poissaolollaan.

  En tiedä, kumpi on sokeerampaa: tulla ennalta aavistamatta äidiksi vai tulla muka raskaana oltuaan syöpäpotilaaksi.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Tämä on minusta aivan hieno uutinen.

  http://www.diariosur.es/v/20120324/interior/cofradia-coin-renuncia-salir-20120324.html

  Hyvin yksinkertaistettuna:

  Coinilainen veljeskunta on päättänyt jättää pääsiäiskulkueen väliin ja lahjoittaa vuoden mittaan kulkuetta varten kerätyt rahat, 4 000 euroa, kolmelle paikalliselle vähävaraiselle perhelle. Näin saatiin ainakin siirrettyä kahden perheen kadulle joutuminen häädön takia ja kolmannelle perheelle ruokaa ja perustarvikkeita.

  Päätös syntyi, kun huomattiin, että se kannettava hökötys on niin pahoin vaurioitunut, etteivät rahat olisi riittaneet sen kunnostamiseen. Vaikka syy tällä kertaa oli tämä, niin viime vuonna samainen veljeskunta oli karsinut kulkueensa kuluja ja lahjoittanut osan siihen varatuista varoista kahdelle vähävaraiselle perheelle.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  diablita kirjoitti:

  Tämä on minusta aivan hieno uutinen.

  http://www.diariosur.es/v/20120324/interior/cofradia-coin-renuncia-salir-20120324.html

  Hyvin yksinkertaistettuna:

  Coinilainen veljeskunta on päättänyt jättää pääsiäiskulkueen väliin ja lahjoittaa vuoden mittaan kulkuetta varten kerätyt rahat, 4 000 euroa, kolmelle paikalliselle vähävaraiselle perhelle. Näin saatiin ainakin siirrettyä kahden perheen kadulle joutuminen häädön takia ja kolmannelle perheelle ruokaa ja perustarvikkeita.

  Päätös syntyi, kun huomattiin, että se kannettava hökötys on niin pahoin vaurioitunut, etteivät rahat olisi riittaneet sen kunnostamiseen. Vaikka syy tällä kertaa oli tämä, niin viime vuonna samainen veljeskunta oli karsinut kulkueensa kuluja ja lahjoittanut osan siihen varatuista varoista kahdelle vähävaraiselle perheelle.

  Kaunis ele!! Ja vielá kauniimmaksi sen tekee se, että näihin veljeskuntiin (hermandad) kuuluvat ovat itsekin ihan tavallisia ihmisiá ja tuo raha on kerátty heiltá. MUTTA missápá on sitten HYVÁOSAISTEN láhimmäisten rakkaus??? Jos köyhá veljeskunta saa porukalla lahjoitettu 4.000 euroa niin eiköhán Coinin rikkailta irtoaisi kevyesti 10 kertainen summa.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Niinpä, vanhatyttö

  Jostain syystä solidaarisimpia ovat useimmiten ne, joilla ei suinkan ole eniten. Kaikkialla.

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397
  diablita kirjoitti:

  Niinpä, vanhatyttö

  Jostain syystä solidaarisimpia ovat useimmiten ne, joilla ei suinkan ole eniten. Kaikkialla.

  Määräaikainen solidaarisuusvero koskee kaikkia yli 100.000 vuodessa ansaitsevia.
  Näitä henkilöitä on kuulemma Suomessa n. 28.000. Veron tuotto tuolla raja-arvolla on mitätön, esim. 1 % korotettavaan arvonlisäveroon nähden.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012032215359284_uu.shtml

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.