Viikko Marbellassa toinen kertomus

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Viikko Marbellassa toinen kertomus

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  Huomasin että täällä oli jo yksi koonti plussista ja miinuksista vastaavalta matkalta. Kerronpa tässä omat kokemukset lyhyesti(?, pait en mie taida lyhyesti osata tämmöstä asiaa esittää).

  Toivottavasti joillekin löytyy tästä pikku vinkkejä, ja paikalliset korjatkaa jos annan väärää kuvaa. Tämähän on vain pintaraapaisu viikon perusteella.

  Johonkin reissuun oli siis päästävä vielä ennen joulua täältä pimeästä ja sateisesta suomesta.

  Nettiä selailin sunnuntaina 10.12. ja sattui sitten silmiin Aurinkomatkojen äkkilähtö 15-22.12.2006; 195€ /vko /hlö ja hotelli ihan keskustassa Marbellassa; Hotel Lima, aamukahvi kuului hintaan. Kerrankin tarjous josta ei voi kieltäytyä. Joulunalusviikko on töidenkin puolesta aika hiljainen.

  No liityntämatkojen pikkuselvittely Jyväskylä – Hki – Jyväskylä. Finnairi tarjosi liityntälentoa Hesaan päin hintaan 267€; huh! Finncomm.com sen sijaan oli inhimillinen 39€ veroineen /hlö (vinkki: illan viimeinen lento näkyy olevan melkein aina tuo edullinen ja paluu Vantaalta päivälentona myös). Lento oli kylläkin illalla Vantaalla ja kone Malagaan lähtee aamulla klo 6:00. No olisihan se yö mennyt ajaessakin muuhun kuin nukkumiseen, joten siitä vaan varaamaan. Paluumatkan Vantaalta kotiin pääsisimme siskon kyydissä kun tulee joulun viettoon Keski-Suomeen. Kaikki varailemiset muuten onnistuivat ilman ihmiskontaktia, ah tätä netin ihanuutta ja kurjuutta. Toi Aurinkomatkat on muuten reilumpi kuin jotkut muut yhtiöt noissa äkkilähdöissään, joillakin peritään vielä lisähinta esim. kenttäkuljetuksista tai aterioista lennolla.

  Odotusyö kentällä meni vallan mukavasti, saimme liput jo illalla heti Aurinkomatkojen tiskiltä (ei siis ehtineet postissa kotiin), joten matkalaukku pois rasittamasta ja mietintää miten menetellään. Aluksi olimme kotimaan puolella ja nautimme muutamat kahveet. Kenttähenkilökunta varoitteli että ulkomaan puolella ei ole mikään paikka auki. No sitten kun alkoi väsyttämään selvitimme itsemme turvatarkastuksista ja etsimme portin joka näytti rauhalliselta, reppu pään alle ja nukkumaan sohvalle. Kännykkä herätti 5:15 ja sitten koneeseen pääsyä odottelemaan.

  Lentomatka meni nopsaan torkahdellessa. Jalkatila oli ihan ruhtinaallinen, koska ilmeisesti viimeisinä varanneille laitettiin varauloskäytävän kohdalle paikat, jee. Saapuminen Malagaan ja laukkujen odottelu, bussiin ja Marbellaan. Hieman ihmetytti kun opas ei pitänyt mennessä eikä tullessakaan mitään nimenhuutoa, laski vain bussissa olijat (ei silti, tuntui onnistuvan kohdalleen).


  Hotelli oli ihan keskustassa ja meille taso oli ainakin ihan kohtuullinen (hmmm… vertailukohtana viime reissut Intiassa). Tervetulotilaisuus olikin kiertoajelu ja kävely, ei siis perinteinen limutarjoilu ja retkien mainostaminen — joten lähdimme mukaan. Ja saimme hyvän yleiskuvan.

  Auton olin ajatellut vuokrata — mutta ei puhettakaan, koska parkkipaikkoja ei tuntunut keskustassa yksinkertaisesti olevan. En siis halunnut ottaa tressiä aiheesta. Tokikin jos pakko olisi ollut niin ainahan joku paikka kilometrin säteeltä olisi löytynyt. Iltaa istuessa näkyi jotkut auto pyörivän kortteleita ympäri useita kertoja etsien tilaa. Ja sen huomasin että taskuparkkia pitää harjoitella jos sinne tulee, kävi se niin kätevästi paikallisilta. Kerrankin katsottiin ei tuo auto pääse pois millään kun oli kaiken kaikkiaan noin 40 senttiä tilaa… pyörät vinkkeliin peruutus, töks taaempaan autoon kiinni, sama kaksi kertaa eri suuntiin ja siitähän se lähti, uskomatonta!

  Kauppojen tarjonta ihmetytti, mutta olimmehan Marbellassa; kahvila, ravintola, kahvila, kenkäkauppa, ravintola, hajuvesikauppa, kenkäkauppa, muotivaateliike, kahvila, ravintola, kenkäkauppa jne. Ja ne hinnat, naisten kengät 500 euroa ja ylikin huh, kyllä keskisuomalaista hirvitti. Onneksi ei tarvinnut ostaa ”mitään”. Ja huomio tupakki-ihmiset: viinaa löytyy joka kaupasta, mutta tupakkikaupat on erikseen eikä niitä ole kovin tiheään.

  Hintataso tuntui kohonneen niin kuin täällä kotomaassakin markastahan vaihtui euro siten että hinnat kerrottiin muutamassa vuodessa kuudella, ilmeisesti ei kuitenkaan siellä ihan pesetasta euroa (muistelen että peseta oli ”hieman” pienempi yksikkö kuin markka aikoinaan). Hintatasoa muistin varasta, kahvi 1,50 – 1,80, ruokailu sillain normaalisti oluen kera kahdelta hengeltä 20-35 €. Kahvit hyvien ”hörtelökakkujen” kera (meidän matkanautintomme, ei koskaan kotimaassa) 10-15 €. Ja se kahvi mustana oli Cafe Americano, maitokahvi Cafe Latte.

  Tapaspaikassakin käytiin, otimme ilmeisesti hölmöyttämme lämpimiä tapaksia, lihapullia, katkarapuja ja pari leipäpalaa ja oluet, 25 € (joku sanoi että tapakset on halpoja).

  Päivät kuluivat kävellen rantakatua ja rantaviivaa. Tuli taas rantalomien tapaan liikuttua jaloillaan päivässä sama mitä kotomaassa kuukaudessa. Sen verran sai käveltyä paljain jaloin rantaviivaa, että mukavasti kantapäiden kovettumat hieroutuivat kuntoon. Päivällä lämpötila oli juuri sopiva, kuten Suomen kesässä, illat olivat sitten viileämpiä. Hotellin sijainnista johtuen loma oli kaupunkiloman ja rantaloman mukava sekoitus. Vanha kaupunki oli ihan vieressä ja mukavat puistikot myös.

  Yhtenä päivänä teimme paikallisbussilla retken Fuengirolaan. Sujuvasti onnistui. Sitä vaan ihmettelin että miksi ihmeessä bussilipun hinta pitää olla 2,51 (ei tosin kuski pyytänyt sitä kahta senttiä kun vitosella maksoin).

  Karinkin kanssa pieni palaveri pidettiin kun ei oltu vuosiin nähty, netin kautta tosin yhteyksissä ollaan oltu kaikki nämä vuodet.

  Ai niin, tuo matkanjärjestäjän maininta aamukahvista joka kuului matkan hintaan mietitytti etukäteen, se osoittautui tosi hyväksi aamupalaksi. Ilmeisesti ero aamupalan ja kahvin välillä on että tässä ei ollut mitään lämmintä lisuketta vaan kahvia, leipää, leivänpäällisiä, jogurttia (?).

  Nettiyhteyksiä etukäteen mietiskelin. Hotellissa oli kolkoilla toimiva nettikone, ei maksanut niin paljon että olisin edes miettinyt mitä se maksoi, katsoin pari kertaa posteja siitä. Mukanani oli kännykkä jossa on langaton verkko. Mutta missään kahvilassa en huomannut mainintaa verkosta kuten esim. suomessa tai vaikkapa Virossa. Sattumalta huomasin hotellin viereisessä kahviossa ihmisiä läppärit edessään. Kokeilin sitten että löytyykö verkkoa, ja olihan siinä. Kahvion verkon kautta (joskus sisällä kahvia nauttien, joskus ulkopuolella ”salaa”) sain sitten työjutut hoidettua ja soiteltua ilmaiseksi Skypen avulla kotosuomeen.

  Paluulento oli onneksi päivälento ja kaikki sujui tosi joustavasti ja mukavasti, tosin nuo matkatoimiston ajalliset varmuustoleranssit kuljetuksissa joskus tuntuvat liioiteltuilta. Mutta joskushan joku unohtaa vaikkapa passinsa tai lentoliput hotelliin ja siinähän äkkiä menee tunti jos toinen kun niitä keräillään.

  kaiken kaikkiaan kuvani Aurinkorannikosta ei muuttunut ainakaan huonompaan suuntaan. Hintataso ehkä järkytti vähän, mutta… ”elämä on”.

  Tässäpä keskusteluntäytettä näin ensimmäisenä rekisteröitymispäivänäni.

  –okebo–

  LINKKI

  arska402
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.09.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 13

  Kirjoititpa hyvän kertmuksen Marbellan reissustasi. Lisää tämmöisiä. Itselleni tuntui aika tutulta tuo sinun lomanvietto tapa. Mekin liikumme yleensä kävellen alle 3km:n matkat, että sitä kävellen liikkumista tulee viikossa enemmän kuin koti suomessa kuukausiin. Viikon reissulla ei yleensä vuokrata autoa, bussilla liikkuminen riittää. Mutta pidemmällä lomalla on sitten paremmin aikaa autoiluun ja kulkemiseen kauenpana.
  Marbellassa on tullut käytyä ne ns. ”pakolliset” paikat katsomassa, mutta itse kaupunkiin voisi tutustua paremminkin. Lomailemme siellä Marbellan ja Fuengirolan puolivälissä, mutta yleensä aina kun lähdemme kaupunkiin, niin suunta on Fuengirola.
  Lokakuussa kävimme yhtenä päivänä Capopinon huvivene satamassa. Ihan ”oikean” kokoisia aluksia oli sinnekin satamaan parkkeerattu. Kannattaa käydä.
  Hintatason nousun kyllä huomasin senkin sataman ravintoloissa. Ilmeisesti siellä liikkuu paksumpiin nippuihin paalattuja euroja…

  Kiitos hyvästä jutusta ja kirjoittelehan lisää….

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  cafe con leche ja tapakset kertoo aika hyvin kylän hintatason… esim Nerja kanssa hinnakasta paikkaa kahvi centrossa 1,50€ ja tapakset n 2 € luokkaa. Yleensä me paikalliset juodaan kupposet ja otamme tapakset n 1 €/plaatu hintaan. Pikkukylillä jopa allekkin tuon hintatason

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kiva kuulla, että loma oli onnistunut. 🙂 Tuo Marbellan hintataso on kyllä ”ihana”, mutta se onkin Marbella.. 😉 Onneksi täällä Fuengirolassa on vielä jonkin verran kohtuullisemmat hinnat.

  okebo kirjoitti:

  Sitä vaan ihmettelin että miksi ihmeessä bussilipun hinta pitää olla 2,51 (ei tosin kuski pyytänyt sitä kahta senttiä kun vitosella maksoin).

  Joo samaa on täälläkin ihmetelty useampaan kertaan. Täytyy aina varailla mukaan niitä 1 senttisiä. Mutta jos se on vaan tapa saada nekin kulumaan? 😉

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Vaikka emme arvostakaan paljon tätä yhtä senttiä, niin kannattaa muistaa että se noin 6 penniä ja 1.663 pesetaa. Espanjassa bensan esim. hinnassa on jopa 10 sentin eroja litraa kohden, jolloin 50 litraa tankattuna on jo 5 euroa, joka on jo melkein vanha 1000 pesetaa. Tällä summalla piti ennen vanhaa hauskan ravintola illan. Kahvikupin ja oluen sai 100 pesetalla.

  10 vuotta sitten kun bensan hinnassa oli muutaman pennin ero, niin jonoja syntyi huoltoasemille, nyt kun on 10 sentin eli 60 pennin tai 16 pesetan ero, niin siitä ei juuri enää välitetä. Euro on tehnyt useat meistä vauhtisokean etenkin kun asiaa vertaa tulojen kehitykseen, jossa ei kuitenkaan ole tapahtunut suuriakaan muutoksia Euron siirtymisen jälkeen.

  Pacosin uudella Essolla ollut dieselin hinta noin 0,85 senttiä ja bensa noin 0,89 senttiä litralla, joka on ollut eräs edullisimmista tankkauspaikoista viime aikoina. Suomalaisia lukijoita varmaan harmittavat nämä hinnat, ja muuten ei ole dieselveroakaan, autot ovat 30 % halvemmat kuin Härmässä ja eikä ole käyttömaksuakaan..:)

  Tervetuloa tänne Espanjaan vaan, sillä ovet ja ikkunat ovat avoimia kaille Härmän häijyille…

  LINKKI

  IPT42
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 65

  Kyllä vähän haikeana luin Pedro50 kirjoitusta autojen käyttökustannuksista Espanjassa.

  Itsellä asuntovaunun vetoon hyvä maasturi, mutta kun tuo rakas AKE muisti pienellä joululahjalla – vain 764 euron ajoneuvoverolippu, jos maksaa yhdessä erässä vuoden maksun.

  Dieselin päivän hinta paikkakunnasta riippuen litralta 1.109 € tai 0.989 €.

  Lisäksi liikennevakuutus 176 €/v ja kasko täysin bonuksin 352 €/v.

  Espanjalainen autojen hinnoittelu on myös aivan jotain muuta kuin Suomessa.

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  Matkallamme Fuengirolassa ihmettelimme dieselautojen suurta määrää? Oliko tämä vain kuuloharha moottorien äänestä vai onko siellä joku muu erityinen syy ostaa dieselauto, kun tuo polttoaineiden hintaero on kuitenkin niin vähäinen? Paljon pienempi kuin suomessa. Luulimme dieselin olevan siellä paljon bensaa halvemman. Vähäisellä polttoaineen hintaerollako kompensoidaan sitten suomessa käytössä oleva dieselero?!
  Muuten, bensan hinta ”itäsuomessa” on 64 centtiä (tarkistin laskusta) muista kuluista ei sitten kannatakkaan puhua!!!!!!!!!!!!

  LINKKI

  seppo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  se on Ziiuska niin, että diesel auto kuluttaa huomattavasti vähemmän eli jos bensa auto vie esim. 8 litraa sadalla niin vastaavankokoinen diesel vie n. 5,5 litraa sadalla.

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  No niinpä tietysti ……blondina en hokannu asiaa………….kun omistaa vaan dieselin, jonka kulutus on 15 l/100 km(608MB), ei tullut mieleen moinen pienikulutuksellisuus. ÄÄH!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  alkaa kuluttammaa öljyä…. oikasuta ventiilikoppa 😉

  LINKKI

  kurre
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 81

  että vuoristoseudulla diesel on mukavampi ajella moottorin suuremman väännön ansiosta.
  Meillä täällä Kanarialla näytti dieselin hinta (Cepsa) tänään olevan 0,613 e/l.

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Onpa menovesi halpaa tuolla kaukana Kanarialla, hinta vain 0,61 senttiä/litra!
  Täytyy pakata laukut täältä Pakosin perukoilta ja lähteä tosi etelään.

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  KOKEMUSTA on; siin vaihees ku entinen (508) vei lapinreissul enenmmän öljyy ku löpöö, ni möin auton naapurloille. Siitäkin huolimatta naapursopu on säilynnä. Ol näet remonttireiska.

  Yhes vaihees täs haaveilin ajaa päräyttää sil sinne etelän maille. Kylältä ku naapurit lähtivät myös. Olivat jopa perille päässeet, kävimme katsomassa. Mut siin matkas täytyy olla aikaa…..lyhyt talviloma ei ihan riitä.

  Onko se Fuengirolan leirintäalue nyt suljettu? Siellä olivat pari talvee sitten. Ja silloin puhuivat että menee kiinni, rakentaaat siihen taloja? Näinkö kävi? Missäs siellä on nyt lähimpiä leiripaikkoja? Ja mikä mahtaa olla hintataso? Onko se kuukausimaksu? Paljon näkee asuntoautoja kaupungeissa parkkeerattuna. Kieltääkö jokin laki kadun reunoilla majoittumisen? Siis vaikka viikon? Tietysti jos vaihtaa päivittäin paikkaa tai muuten ajelee, ni ei kait siihen sit puututa? VAI?

  LINKKI

  kurre
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 81

  Ei muuten yhtään hullumpi ajatus, Pedro. Itse asustelin rannikolla 3 vuotta, jonka jälkeen muutin Las Palmasiin ihan vain sään takia (talvella liian kylmä, kesällä liian kuuma). Enkä ole katunut! Ainoa miinuspuoli asiassa on se, että olisi pitänyt muuttaa aikaisemmin.
  Niin ja bensa 95, päivän hinta; 0,691 e/l.

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Onko teillä parturi ja kampaamo business siellä Kanararialla?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.