Vieläkö uskot, että Espanja pystyy pitämään nykyisen tason esim. terveydenhuollossa kovin pitkään?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Vieläkö uskot, että Espanja pystyy pitämään nykyisen tason esim. terveydenhuollossa kovin pitkään?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 55)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  Minusta tilanne alkaa näyttämään siltä, että eläkelläisten kissanpäivät alkavat olla ohi Espanjassa. Sama pätee tämän erinomaisen terveydenhuoltosystemin ylläpidon kanssa. Rahat alkavat olppumaan ja tämä tietää samaa alasajomekanismia mikä on meneillään mm. Suomessa.

  Kohta lääkkeet maksavat reilusti, hoitopäiville tulee kunnon korvaukset vähintään ei-residenteille tai sitten passitetaan Suomeen sairastamaan.

  Velkavetoinen hyvinvointi päättyy ja se pitää alkaa ansaitsemaan verorahoilla – milläs keräät veroja kun 20% väestöstä on työttömänä, 20% on harmaata taloutta ja osuus kasvaa sekä vetoapua ei saa ainakaan Euroopan taloudesta.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Suomalaisten eläkeläisten terveydenhoidon maksaa Suomi, ei Espanja.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  ”Velkavetoinen hyvinvointi päättyy ja se pitää alkaa ansaitsemaan verorahoilla ”

  Varmimpia veronmaksajia ovat ulkomaiset eläkeläiset, joile raha tipahtaa tasaisesti. Sitä paitsi, ei Espanjassa asuvien ja sinne veronsa maksavien eläkeläisten sairaanhoitokuluja maksa Espanjan valtio, vaan Suomi ja edelleen henkilö itse Suomeen kuukausittain pidätettävällä sairaanhoitomaksullaan. Tästä maksusta eivät vapaudu edes ns. nollaverotettavat.

  Tietenkin on mahdollista, että kriteerit nollaverotukseen pääsylle kiristyvät entisestään.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  kiristyvät Suomen ehdot ja kun KELA ei maksa yksityisiä terveydenhuoltoja vaan pitää alkaa käyttämään riutuvia julkisia… Suomen huono talous kun on mukana tässä sopassa.

  Eli hyvää omaa vakuutusta aletaan makselemaan kiltisti.

  Ja perään se perinteinen lause: ”Mutta näitä hyviä kelejä meiltä ei viedä”. 🙂

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Kun kerran Suomen ja Espanjan välillä on verosopimus, ehtoja ei voine kiristää muutoin kuin nostamalla tämän automaattisesti perittävän Kela-maksun prosenttia. Meillähän se on toistaiseksi reippaasti alle kaksi prosenttia, mutta norjalaisilla prosentti huitelee jo lähempänä 2,5.

  Minusta on vanha klisee, että yksityinen sairaanhoito olisi ilman muuta parempaa kuin kunnallinen. Samat lääkärit niissä pyörivät, aamuvuorossa toisella puolen, iltavuorossa toisella puolen. Ja mitä järkeä kunnallisessa sairaalassa olisi pihdata hoitoja suomalaiselta, kun lasku voidaan lähettää Suomeen?

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  Suomessa päätetään, että vain julkisen terveydenhuollon standardihinnat korvataan… Kojokin voisi uskoa, että rahat vaan loppuvatr vaikka se onkin niin pahuksen vanha keksintö… Raha loppui jo Irlanita, Kreikalta, Portugalilta … Italia seuraava tai Espanja, sitten Belgia ja Tanska.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Lumenluoja:
  ”vain julkisen terveydenhuollon standardihinnat korvataan”

  Esimerkiksi Santiago on toisessa ketjussa hehkuttanut, että kaikki on Espanjassa KYMMENIÄ prosentteja halvempaa kuin Suomessa. Miksei sitten julkinen terveydenhuolto olisi kuluiltaan halvempaa? Sairaaloiden rakentaminen on halvempaa, lääkärien ja muun hoitohenkilökunnan palkat ovat huomattavasti pienempiä kuin Suomessa ja työttömyyden takia työnhakijoita riittää. Espanja on maailman toiseksi puhutuin kieli, joten henkilökuntaa on pyrkimässä myös lukuisista muista espanjankielisistä maista, joissa palkkataso on vielä alempi.

  Toiseksi; Suomessa toimii tämä automaatti, että nostetaan yksilön kela-maksua, niin saadaan enemmän omavastuuta. Ja senhän maksavat kaikki, myös ne, jotka ottavat yksityisen vakuutuksen ja käyttävät yksityislääkäreitä. Enemmänhän jää pelivaraa meitä julkisen terveydenhuollon käyttäjiä varten. Ja ainakin toistaiseksi julkinen puoli on toiminut erittäin hyvin esimekiksi Suomesta kuulemiini kokemuksiin verrattuna.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  olennaisen jutun, että rahattomalle kymmeniä prosentteja edullisempikin on liian kallista. Ja kun aletaan säästämään – oli se lähtötaso mikä tahansa, niin alkaan näkymään. Valitettavasti myös Espanjassakin.

  Ja sinäkin kojo olet verojen korottamisen puolella kun ei ilmeisesti enää tarvise olla huolissaan kilpailukyvystä? Alkaisit sinäkin säästämään – etenkin omia mutta varsinkin muiden rahoja.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Lumenluoja:
  ”Alkaisit sinäkin säästämään – etenkin omia mutta varsinkin muiden rahoja.”

  Ensiksi, Espanjassa päättäjät taputtavat karvaisia kämmeniään aina, kun kansa kuluttaa. Suuri ongelma joka alalla on etteivät kotimarkkinat vedä. Lisänä ne ovat minunkin tuhlaamani roposet maan kuiville vetämisessä.

  Toiseksi, miten minä toistaiseksi hyväkuntoinen tyyppi esimerkiksi terveydenhuollossa säästäisin?Vetäisin itseni narunjatkeesi, vai, etten vanhemmiten raihnaudu ja tuota kuluja. Sitten jäisivät minun verotuloni Espanjassa saamatta.

  Kun, Lumenluoja, puhut veronkorotuksista, et varmaan tarkoita kela-maksua. Se ei ole vero, vaan yksiökohtainen korvaus terveydenhuollosta. Sama se on Suomessa palkkanauhassakin eikä se sielläkään ole osa palkkaveroa. Jos taas yrität pelotella oikeilla espanjalaisilla veronkorotuksilla, olen sitä mieltä, että olisi niissä vähän varaa korottaakin. Voisin minä jättää muutaman tyhjänpäiväisen terassireissun väliin, jos nekin eurot menisivät köyhyyden hoitamiseen.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  tavalla vero kuten vaikka polttoainevero, koska iso osa kerätyistä varoista menee turhaan hävitykseen ja paperien pyörittämiseen eikä suoraan siihen mihin sitä kerärään.

  Säästäminen tarkoittaa sitä, että rahat käytetään olennaiseen eikä kuten nykypolitikot kaiken maailman turhuuten. Aika pitkälle taitaa olla minun vapaaehtoiset verot esimerkiksi Suomeen maksettu. Tästä lähin menee vain pakollisen pakolliset – muut on junailtu hallitusti. Syy on yksinkertaisesti se, että verovaroja käytetään niin paljon väärin.

  Itse asiassa pimeä ja harmaa talous on nousussa myös Suomessa kuten Espanjassa kun enää ei ole haluja maksaa ja osalla jopa ei ole varaa maksaa veroja. Ja tähän on syynä yksinomaan holtiton verovarojen käyttö.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä veroasiassa voi näköjään olla kaikkien kanssa samaa mieltä. Pitääkin tällä kertaa hillitä kirjoitushaluja ja pysyä vaan lukuosastolla ja nyökytellä muiden kirjoituksille.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Lumenluoja:
  ”Säästäminen tarkoittaa sitä, että rahat käytetään olennaiseen eikä kuten nykypolitikot kaiken maailman turhuuten”

  Kerro minullekin, turhuuteen taipuvaiselle, mikä maailmassa on olennaista.
  Minusta köyhyyden vähentäminen ja koulutuksen lisääminen voisivat olla esimerkkejä. Espanjassa hälyttävän suuri määrä nuorisoa lopettaa kouluttautumisensa päästyään 16 vuoden ikään hädin tuskin luku- ja kirjoitustaitoisina.

  Jos kaikki haluavat tehdä pimeähommia eikä maksaa euroakaan veroa, millä rahoilla koulutusastetta nostetaan ja köyhyyttä poistetaan uusia työpaikkoja luomalla?

  Miksi niin monet, jotka Suomessa kadehtivat maahanmuuttajien avustuksia, Espanjaan maahanmuuttajiksi päädyttyään haluavat kiireesti nollaverotukselle ja tekemään hämärähommia suomalaisyrityksiin?
  Kerro sinä, mikä politiikassa on mennyt pieleen.

  Santiago, mukaan vain. Ei tästä kapakkatappelua kummempaa synny.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  luulisin etta ensin nostetaan veroja ennenkuin puututaan sairasvakuutussysteemiin.

  Kun jokaisella Autonomialla on oma paatos oikeus naissa asioissa ja rahoitus on valtion ja autonomian yhteista niin esim. pistaa pystyyn co-pago eli hoitomaksu, vastaanottomaksu ym osittain potilaan taskusta meneva maksu, tallaisen systeemin yllapitaminen ja kayntiin laittaminen on hyvin kallista.
  -Lisaa virkamies paikkoja?
  -Systeemi teknisesti?
  -tulos plus miinus nolla?

  KOJOLLE

  Olet ihan oikeassa kun sanot etta suomalaiset nakeevat helposti mita muille annetaan mutta eivat huomaa etta Espanjasta he myos saavat paljon, myos niita palveluita mita suomesta ei saa ilmaiseksi.
  Espanjalaisilla on kanssa sellainen tapa etta luulevat etta nurmi on aina virheampaa aidan toisella puolella kun niille on kanssa vuosikausia uskoteltu etta muualla on se varsinainen paratiisi.
  Pohjoismaat ja keskieurooppa nykyisin ratsastaa silla takavuosina hankitulla maineella ja kunnialla joka ei taida enaa kovin pitkalle pitaa paikkaansa.

  http://www.ximoprats.com Finlandia no es el Lourdes de la Educación

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  turhuutta on esimerkiksi suomalaisten poliitikkojen harrastama toisten maksamien vesien kantaminen kaivoihin, joissa se ei pysy vaan valuu vääriin putkiin. Tähän en mielestäni antanut valtuuksia viime vaaleissa, mutta silti ne sitä tekevät. (Maan) petturuutta lähestyvät.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Lumenluoja:
  ”turhuutta on esimerkiksi suomalaisten poliitikkojen harrastama toisten maksamien vesien kantaminen kaivoihin, joissa se ei pysy vaan valuu vääriin putkiin. Tähän en mielestäni antanut valtuuksia viime vaaleissa, mutta silti ne sitä tekevät. (Maan) petturuutta lähestyvät.”

  Siis, minä en ymmärrä yhtään, mitä tarkoitat. Syy ei tietenkään ole tekstissä, vaan yksinkertaisessa mielessäni, joka suostuu vastaanottamaan vain selkeitä viestejä. Tää Lumenluojan teksti vaikuttaaa jotenkin raamatulliselta vertaukselta … jostakin?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 55)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.