Video: Mar Azul / Torrevieja

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Video: Mar Azul / Torrevieja

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä janne
  janne Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 129

  Hellöy!

  Kävin huvikseni kuvaamassa pienen pätkän videota Mar Azulin rannalla Torreviejassa ja sen voi kurkata osoitteesta:

  Kartan ja satelliittikuvan voi katsoa Googlemapsistä: http://tinyurl.com/ohj4v

  Janne

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Olipas kiva video 🙂 Millä kuvailet?

  Sielläkin näyttää vielä olevan nätit kelit. Oon vähän jopa ihmetellyt, ettei ollenkaan ole ollut niin talvista kuin muistelisin muina vuosina olleen. No kai se talvi sieltä kerkee tulla, nautitaan nyt vielä näistä aurinkopäivistä 8)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tyyne
  tyyne Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 435

  Näitä espanjan videoita jaksais katsella vaikka niin kauan kun silmät pysyvät auki.
  Yleensä ne pysyvät auki iltakymmenneen joskus pidempään. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä janne
  janne Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 129
  m1r4 kirjoitti:

  Olipas kiva video 🙂 Millä kuvailet?

  Sielläkin näyttää vielä olevan nätit kelit.

  Ihan tollasella halpis-turisti-videokameralla vaan. Tarkoitus olis kuvailla enemmänkin paikallisia nähtävyyksiä ja pistää sitämukaa nettiin.
  Ja eihän tänne talvi onneksi tule, eihän? Asuinpaikkaa valitessa yksi iso kriteeri oli vuotuinen aurinkoisten päivien määrä 🙂

  Janne

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä aristoteles
  aristoteles Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  Kiitos vaan, oli kiva video. Mutta itse kyllä ihmettelen tuota tekniikkaa, koska en ole perehtynyt videoihin yhtään. Mutta se, että omia juttuja voi panna johonkin kaikkien katsottavaksi on hieno juttu.
  Täytynee alkaa hieman ottaa selvää, miten tuo juttu toimii. Minulla on jo toinen kamerapuhelin mutta en ole ottanu kamerasta kuvia omalle koneelle kun en ole viitsinyt ottaa selvää, kuinka se tapahtuu. Puhumattakaan että kännykällä vissiin voi kuvata videoitakin. Kai siinä tarvii jonkun piuhan samoin kuin tavallisessa digikamerassa. Toimiiko se video samalla tavalla kuin videokameran kuvien siirto tietokoneelle.

  Aika hassuja kysymyksiä mutta uskon, että minunlaisia yumpeloita on aika paljon.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiitos Janne kivan videon kuvaamisesta ja jakamisesta! 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä janne
  janne Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 129
  aristoteles kirjoitti:

  Itse kyllä ihmettelen tuota tekniikkaa, koska en ole perehtynyt videoihin yhtään. Mutta se, että omia juttuja voi panna johonkin kaikkien katsottavaksi on hieno juttu.
  Minulla on jo toinen kamerapuhelin mutta en ole ottanu kamerasta kuvia omalle koneelle kun en ole viitsinyt ottaa selvää, kuinka se tapahtuu. Puhumattakaan että kännykällä vissiin voi kuvata videoitakin. Kai siinä tarvii jonkun piuhan samoin kuin tavallisessa digikamerassa. Toimiiko se video samalla tavalla kuin videokameran kuvien siirto tietokoneelle.

  Kiitoksia vaan palautteesta!

  Youtube.com on siitä kiva että se tuntuu toimivan valtaosalla surffajista hyvin, olivatpa he sitten mistäpäin maailmaa tahansa – ja ennenkaikkea että sinne voi suhteellisen helposti laittaa omia videopätkiään näytille joko privaatisti tai yleisesti – ilmaiseksi (rasittamatta omaa serveriäni Suomessa).

  Kokeilin juuri äsken omalla Nokia 6280:lla, jossa pitäisi olla kohtuullinen videokuvankin nauhoitusominaisuus, mutta jälki oli kyllä todella surkeaa. Ei siitä oikein selvää saanut.. Eli toistaiseksi vielä unohtaisin kännykkävideot.
  Sensijaan jos katsot http://www.torrevieja.fi -sivuilta löytyviä kuvia, ne on 99%:sti otettu ko. kännykällä, joten valokuvapuoli niissä alkaa olemaan kohtuullisen laadukas – 6280:ssä 2megapikselin tarkkuus. (Enkä jaksa kantaa mukana erillistä kameraa.)

  Markkinoilla ei ole ihan vielä sellaisia kännyköitä (paitsi ehkä Nokian N93-puhelin joka maksaa melkein hyvän käytetyn auton verran) joilla saisi järkevää videokuvaa aikaiseksi järkevään hintaan. Perus-videokameran (miniDV-nauhaa käyttävän) saa hyvän jo 200-300e:lla ja jälki on paljon parempaa kuin missään vanhanmallin VHS-kamerassa ikinä. Videon editointi ja pakkaaminen nettiin onkin sitten jo hieman kinkkisempää, jota on vaikea neuvoa yhdellä foorumipostauksella.. Youtube tosin huolehtii pakkaamisoperaatiosta, mutta siinäkin on sitten omat rajoituksensa.

  Mutta periaatteessa; kun olet kuvannut materiaalia rannalta + pakolliset palmut, ne siirretään tietokoneelle piuhaa pitkin yleensä suoraan editointiohjelmaan, jossa sitten pätkitään turhat kohdat pois. Lisäillään tekstit ja tehdään efektit jne, jonka jälkeen taidepaukku/dokumentti Youtuben tapauksessa pitää (yleensä) pakata ensin pienempään tilaan ennenkuin sen voi laittaa palveluun nähtäville. Eli teknisesti homma ei ole kovin vaikeaa, hankalempaa on ehkä keksiä sellaista sisältöä videoon miksi joku haluaisi sitä katsoa 🙂
  Itselläni on muut intressit kuvata etenkin Torreviejaa ja sen ympäristöä/nähtävyyksiä, mutta samasta materiaalista syntyy helpohkosti em. kaltaisia lyhyitä ”fiilistelypätkiä” joita on hyvä sitten näyttää vaikka kavereille Suomessa, etenkin pahimpaan kaamos- ja loska-aikaan 🙂

  Janne

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marina
  Marina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321
  aristoteles kirjoitti:

  Minulla on jo toinen kamerapuhelin mutta en ole ottanu kamerasta kuvia omalle koneelle kun en ole viitsinyt ottaa selvää, kuinka se tapahtuu.

  Puhelimen kameralla otetut valokuvat siirrän tietokoneelle Nokian PC-Suite-ohjelman avulla, piuhan toinen pää kameraan ja toinen tietokoneeseen. Helppoa kuin mikä!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä aristoteles
  aristoteles Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  Kiitos Marina vinkistä, pitääpä käydä puhelinkaupassa kysymässä sitä piuhaa. Ei tullut puheeksi puhelinta hankkiessa kun todellakin ostin puhelimen mutta siihen tuli kamera ikäänkuin kaupan päälle.

  Varmaan tuon nokian ohjelman saa Nokian sivuilta. Täytyypä opetella.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marina
  Marina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Unohdin vielä mainita, että tämä Nokia PC-Suite piuhoineen siirtää kuvia kahteen suuntaan, eli olen siirtänyt netistä löytämiäni kauniita maisemakuvia puhelimeen taustakuviksi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Kännykkä kuvat multimedia viesteinä sähköpostiini, näppärä homma sekin, varsinkin kun laskuihini sisältyy tietty määrä daattaa kiinteään kuukausimaksuun.

  Aina on monta tapaa päästä samaan lopputulokseen ja siksi pidänkin tietotekniikasta kun ei ole vain sitä yhtä ainoaa oikeaa tapaa hoitaa hommat. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marina
  Marina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  mahdollisuus käyttää dataa 4 euron kuukausimaksulla 25 mB kuukaudessa, mutta ei sitä tule käytettyä tätä määrää koskaan. Automatkoilla raplailen internetiä ja lueskelen Hesaria ja Ilta-Sanomia. Täytyypä kokeilla kuvien lähettämistä myös multimediaviesteinä. Miehen kanssa siirtelemme kuvia toistemme puhelimiin (samanlaiset) Bluetooth-yhteydellä, joka ei maksa mitään.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.