Vhh ja espanjalainen ruoka

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Vhh ja espanjalainen ruoka

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mesimum
    mesimum Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.08.2008
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 1

    Heips! Kahden viikon päästä ois tarkoitus paistatella päivää Fuengirolassa. Olisin kiinnostunut tietämään millaista aamiaista on yleensä hotelleissa ja ravintoloissa tarjolla? Onko mahdollista noudattaa viljatonta ja tärkkelyksetöntä ruokavaliota? Mitä yleensä on lautasella pääruuan lisäksi… vihanneksia, perunoita, salaattia? Tiedän, että on ravintolakohtaista, mutta kiinnostaa lähinnä paikallinen ruoka. Jos jollain olisi ihan omakohtaista kokemusta vhh:n noudattamisesta Fuengirolassa, olisin kiitollinen vinkeistä missä kannattaisi illastaa yms. yms.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Raija
    Raija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 152

    Olen välillä yritellyt moista ja jotain on jäänyt mieleen:

    -peruna on yleinen lisäke (ranskiksia), mutta voit pyytää: ”No patatas, por favor!” Yrittävät sitten tarjota jotain tilalle, hyvä vaihtoehto on vaikkapa ”tomate plancha”, jolloin saat grillattua tomaattia – vihannekset, joita normaalisti tarjoavat, ovat varsin tärkkelyspitoisia.

    -jauhokastikkeiden kanssa ei yleensä ole ongelmaa: niitä ei ravintola-annoksissa ole ollenkaan samalla lailla kuin esim. kotimaassa

    -yleensä ”frito” on kuorrutettu ja friteerattu ja ”plancha” grillattu; sitä kannattaa seurata

    -hyvä kala-annos on esim. ”rosada plancha con alioli” – sen saa useissa paikoissa jopa ilman perunoita, pyytämättä

    -salaatit ovat hyviä, raikkaan runsaita, joista voi valita sen mitä haluaa syödä

    Tuli vieraita, kerron lisää myöhemmin, jos tarvis…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281

    Vastaan tarkoitushakuisesti hieman kärjistetysti. Muut lukijat huomioikoon tämän.

    Jos olet ”tosi hyvässä” hotellissa, niin aamiainen saattaa olla muutakin kuin kahvi ja croisant sekä sämpylä.

    Paikalliset eivät edes ymmärrä mitä tarkoittaa ”viljatonta ja tärkkelyksetöntä”, joten ruokarajoitteiset kärsivät ja ovat syömättä. Toki pyydettäessä saa pelkän pihvin jos haluaa (sehän on usein edullisempikin).

    Paikallinen TYYPILLINEN Andalucialainen ruoka ja ravintolat ovat yleensä:

    -”Samanlaisella listalla varustettuja”
    -Ainoa perunavaihtoehto on ranskalaiset tai kalan kanssa ne öljyssä lilluvat sipuli-peruna-paprika-viipaleet
    -Ainoa salaattivaihtoehto on liialla öljyllä ja vetisellä etikalla höystetty ensalada mixta ja sen variaatiot
    -Ainoa lämmin lisäke on ylikypsät vihannekset, papuja, porkkanaa, parsaa, sipulia, valkosipulia jne.
    -Kastikevaihtoehtoja ei ole juuri nimeksikään ja ne joissa on, nekin ovat surkeita
    -Tapasvalikoima on hyvä mutta aina ”se samanlainen”

    Ruoka on pääsääntöisesti:

    -Oljyssä killuvaa
    -Liian kypsää (ainakin vihannesten osalta)
    -Liian raakaa tai liian kypsää (lihan osalta)
    -Väärin leikattua (lihan osalta)
    -Varsin suolaista tai sitten täysin suolatonta
    .Muut mausteet puuttuvat täysin tai sitten siinä on paprikajauhetta sekä mautonta väriä ”colorantea”
    -Liialla valkosipulilla pilattua
    -Kallista (varsinkin kala)

    Kun menet HYVÄÄN paikkaan (joita on harvemmassa) ruoka ja ravintola on:
    -Varsin pienellä listalla varustettu tai listaa ei ole lainkaan (joka on yleensä hyvä merkki)
    -Ruoka on erinomaisen näköistä, hyvin maukasta, laadukasta, tuoretta, hintansa arvoista jne.
    -Viinit ovat erinomaisia ja monasti edullisia
    -Kinkut, chorizot ja juustot ovat taivaallisia
    -Hyvässä kalaravintolassa kala on totaalisen hyvää (ja niissä paikoissa ei kannata sitten syödä lihaa)!
    -Hyvässä liharavintolassa liha on totaalisen hyvää (ja niissä paikoissa ei kannata sitten syödä kalaa)!
    -Ruoka voi olla kallista

    Suosittelen siis menemään hyvään paikkaan! Samoin suosittelen kokeilemaan niitä keitiöitä, jotka ovat olleet aikaisemmin ”paikallisia”, esimerkiksi arabialaistyyliä… ja tietty suosittelen myös baskikeittiön antimia.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Raija
    Raija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 152
    devspain kirjoitti:

    öljyssä lilluvat sipuli-peruna-paprika-viipaleet

    ”Kärjistetysti” olen kanssasi aika samaa mieltä, mutta kyllä tuo ”patatas a lo pobre” ansaitsee vähän paremman arvion: sitä vain saa harvoin ravintoloissa. Mutta sehän menee jo topicin ulkopuolelle…ja salaatteihin yleensä saa itse annostella etikkansa ja öljynsä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä partidaeva
    partidaeva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2008
    Kirjoituksia: 56
    Vastauksia: 223

    oi, oi voi voi, noinko naette espanjalaiset ruuat…………..mulla tulee vesi kielelle ja kuola valuu jo etukateen kun ajattelen etta taas paasen marrarskuussa sinne herkkuttemaan ihanilla tuoreilla vihaneksilla, salaateilla, ja mm. mustekaloilla, simpukoilla, rapuilla ym merielavilla, ja ne ihanat juustot, kinkut, leivista puhumattakaan, liian paljon ruokia mainitaakseen kaikki.

    nain syon mina Eva Emo

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Tää nyt poikkeaa alkuperäisestä aiheesta ,mutta menköön.Mä olen onnistuneesti välttänyt Fugen ja ympäristön suomalaisravintolat,mitä mieltä muut ovat niiden tasosta ja tarjonnasta??
    (huom.tämä kysymys ihan asiallisessa ja vilpittömässä mielessä tehtynä)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä partidaeva
    partidaeva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2008
    Kirjoituksia: 56
    Vastauksia: 223

    meilla ei ole muuta kokemusta suomalaisesta ravintolasta kuin Casa Azul. Aidillani tulee valilla ikava suomalaisia ja suomalaista ruokaa, niin olen vienyt aidin kerran viikossa casa azuliin syomaan ja katsomaan suomalaista TVta. Palvelu on ollut asiallista, ruoka on ollut hyvaa suomalaista kotiruokaa, kahvi hyvaa ja ihanat korvapuustit paalle. Suosittelen jos kaipaatte suomalaista ruokaa ja suomalaisia ihmisia 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Raya
    Raya Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.12.2006
    Kirjoituksia: 24
    Vastauksia: 1011

    Minulla ei varsinaisesti ole kokemusta Espanjalaisissa ravintoiloissa hiilarittomasta syömisestä, mutta muuten minusta Espanjassa on helppo karpata tai alakarpata.

    Kaupasta löytyy helposti suurempi valikoima papuja ja linssejä sekä vihreitä yms kuin Suomesta.
    Atkinsiakin on suorastaan helppo noudattaa, koska raaka-aineet ovat paljon parempia kuin Suomessa.

    Itse en tosin Espanjassa enää hiilareita laske, se jääkön Suomeen, ruoka on kuitenkin niin paljon maukkaampaa. Sitten toki täytyy tosin ottaa muut aseet käyttöön kun hiilarit eivät oikein sovi…

    Kaikkihan eivät Espanjassa kokkaa, koska ovat lomalla, joten siltä kantilta katsottuna ymmärrän toki ravintola syömisen edut. Ja sitten onkin vaikeampaa syödä hyvin ja karttaa hiilareita, koska Espanjassa lihajutskien lisäksi tarjolla on usein leipää ja pottua, sekä meillä Valenciassa toki riisiäkin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Schooner101
    Schooner101 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.10.2006
    Kirjoituksia: 13
    Vastauksia: 229

    Reflassa mainostivat kysyessäni lihapulliaan oman keittiön tuotteiksi, yhdenmukaisuus Lidlin pakastelihapulliin oli ilmeinen, kun olin niitä edellisellä viikolla ostanut.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Jotain on vialla, kun olen Devspainin kanssa (suunnilleen) samaa mieltä… 😉

    Keskitason espanjalaiset ravintolat on melko surkeita (ja jos joku nyt sanoo, että mene 200 m sisämaahan siitä paseolta, niin sanon, että korkeintaan hinnat on hieman alhaisempia, taso on sama). Ja vaikka ajaisi 200 km sisämaahan päin, niin homma ei juuri muutu.

    Tietysti hyviäkin paikkoja on (Fugessakin).

    Niin ja niiden suomikuppiloiden ruokaa en edes viitsi kommentoida…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arkteko
    arkteko Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.04.2008
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 109

    Heinäkuussa olimme lomalla aurinkorannikolla – ja ihmeeksemme huomasimme, että suomalaisravintolat olivat kiinni heinä- ja elokuun (osa pitkälle syyskuuhun)? Suomalaiset ravintolat eivät ainakaan hyödynnä espanjan turistikautta!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Asiakkaat myos lomalla Suomessa. Tuskin Granadan tai Madridin lomailijaperheet kovinkaan innokkaasti olisivat lihapullia syomassa ja karaokea laulelemassa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä guanche
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708
    blues kirjoitti:

    Asiakkaat myos lomalla Suomessa.

    Tästä päätellen Suomikuppilat ovat pääasiassa rannikolla talvehtivia suomalaisia varten.

    Sesonkihan on suunnilleen toukokuusta-lokakuuhun, jolloin Suomestakin matkustetaan laumoittain lomaa viettämään Aurinkorannikolle, hakemaan aurinkoa.

    Aurinkoa ja lämpöä janoaville Costa del Sol, kuten muutkin Välimeren kohteet talvikautena ovat täysin vääriä paikkoja.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä guanche
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708
    bhajee kirjoitti:

    Keskitason espanjalaiset ravintolat on melko surkeita (ja jos joku nyt sanoo, että mene 200 m sisämaahan siitä paseolta, niin sanon, että korkeintaan hinnat on hieman alhaisempia, taso on sama). Ja vaikka ajaisi 200 km sisämaahan päin, niin homma ei juuri muutu.

    Ja jotain on myös vialla, kun olen tässä asiassa Bhajeen kanssa samaa mieltä 🙂

    Olenkin ihmetellyt, että liekö kultivoitunut makuaistini 🙂 tehnyt minulle tepposia, kun olen myös pistänyt merkille sen asian, että keskitason espanjalaiskuppilat on surkeita… siis suurelta osin, ei huonoja, vaan surkeita.

    Loistavia ravintoloitakin löytyy lukuisia, mutta silloin niputetaankin aterioinnin päätteeksi huomattavasti enemmän euroja tarjoilijalle.

    Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että makuaisti on omituinen ilmiö… lomalla ollessaan, vailla työhuolia ja -kiireitä, ihmisen suussa maistuu kaikki paremmalta. Silloin, jopa huono ruoka maistuu hyvälle ja hyvä ruoka erinomaiselle jne.

    Sama pätee juomiin… tavallinen ”Vino de la Casa” ei vielä takaa laatua, vaikka sitä usein ihastellaankin.
    Se on usein hyvin nuorta arkiviiniä, jota esim. Alko ei huolisi listoilleen mistään hinnasta.

    Lomalla sitä maistellaan, ihastellaan ja ihmetellään miksi Suomessa ei saa näin hyvää viiniä… ostetaan sellainen pullo kotiin vietäväksi ja sitten tuiskun, tuulen ja sateen keskellä todetaan, että: ”Ei hitto, eipä maistu samanlaiselta, kuin lomalla!” 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä dreamer
    dreamer Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.01.2008
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 58

    Olen kanssa miettinyt miksi suomikuppilat ja periaatteessa kaikki muutkin suomalaiset firmat on kesäkauden kiinni. Siis toki ymmärrän omistajan tällöin lomailevan suomessa, samoin ”kanta-asiakkaat”. Eikö suomi-turisti sitten käytä tarpeeksi palveluita vai Onko pisnes niin hyvää, että pitkät kesälomat onnistuvat? Hieno juttu, jos näin on.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.