verotus

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Mikä tää uusin juttu nyt suomessa on verosopimuksen uudelleen neuvottelemisesta espanjan kanssa tai vaihtoehtoisesti sopimuksen irtisanominen kesäkuun lopussa?

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  No juurikin se, minkä itse tuohon ylle kirjoitit. Suomalainen verottaja haluaa suomalaisten eläketulojen verot itselleen. Tätä vääntöä on harrastettu jo vaikka kuinka pitkään.

  Verotettava eläke maksetaan Suomesta, mutta kulutetaan Espanjassa. Espanja verottaa suomalaisia, koska käyttävät maan terveydenhuoltoa ja muitakin julkisia palveluja. Jos Suomi vie verot Espanjan nenän alta, loppuuko terveyskeskuksissa käynti, eläkeläisten junaliput ja halvat uimahallivuorot?

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  No mikäs se ”uusi juttu” siis oli?

  <span style=”line-height: 1.5em;”>Jos tarkoitat sitä viimesyksyistä Notinghamin pahan sheriffin eli demarirosvojen paniikinomaista verbaalioksennusta iltapäivälehdille, niin eiköhän se ollut vain suomalaisten muuttoaikessa olevien eläkeläisten pelottelua. Niin moni parempiosainen kun on tullut julkisuuteen viime aikona ja jättänyt epäreiluksi kokemansa suomalaisen veroluontoisen ryöstön. Tätä on taas liikkeellä varsinkin vaalien taas lähestyessä. Kunhan siis jälleen kerran pelottelevat ja yrittävät voittaa taas pari vuotta niin että raukat eläkeläiset eivät uskalla liikahtaa minnekkään kun vielä voisivat.</span>

   

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Tarmo,

  vastauksesi on vahan hakoteilla;

  Espanja ei verota suomalaisia koska he kayttavat esim. terveydenhoitopalveluja koska niistahan Suomi jo maksaa Espanjalle,

  vaan koska he asuvat maassa residenttistatuksella yli 183 paivaa vuodessa ja ovat hakeneet veroresidenttistatusta taalla.

  Suomi maksaa elakelaisen terveydenhoidosta Espanjalle vain siina tapauksessa etta henkilo on virallisesti muuttanut pois Suomesta ja nain saanut mukaansa todistuksen ja kaikille eurooppalaisille elakelaiselle oikeuden terveydenhoitoon toisessa euroopan maassa vakituisen muuton yhteydessa.

  Taas jos Suomi esim. pistaisi verolle kaikki Espanjassa asuvat elakelaiset ei asiassa varmaan mitaan erikoista tapahtuisi , ei ole ruotsalaisillekkaan mitaan ole tapahtunut. En myoskaan ole kuullut etta tanskalaisia olisi kehotettu nyt palaamaan kotimaahansa.

  Sitten vaan hoitamaan tuo vuosittainen veroilmoitus ihan samalla tavalla kuin muunkinmaalaiset jotka ovat tuossa tilanteessa.

  Joitakin pahanilmanlintujen kirjoituksia olen lehdistossa nahnyt; Miten esim. jossakin kampaamossa oli suhtauduttu lehdistossa kirjoitettuihin tietoihin kyseisesta asiasta ym.

  Espanjalainen ei tunne suomi-espanja verosopimusta eika nayta vihamielisyytta ulkolaista kohtaan veroasioissa tamahan edellyttaisi etta he tuntisivat kaikki verosopimukset,

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten Ritacasanueva.
  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Suomenkielinen…  ”Suomi maksaa elakelaisen terveydenhoidosta Espanjalle vain siina tapauksessa etta henkilo on virallisesti muuttanut pois Suomesta ja nain saanut mukaansa todistuksen ja kaikille eurooppalaisille elakelaiselle oikeuden terveydenhoitoon toisessa euroopan maassa vakituisen muuton yhteydessa.”

  Näinhän se on, tulee olemaan ja on ollut; ymmärtääkseni. Ei Espanja maksa suomalaisten, Espanjassa kirjoilla olevien eläkeläisten sairauskuluja, vaan Suoen valtio, sovittu klimppi vuodessa Suomesta Espanjaan.

  Jos sattuu saamaan suunnilleen kolme tonnia euroa kuukaudessa eläkettä, taitaa mennä samaa luokkaa verot niin Espanjassa kuin Suomessa, ainakin niemimaalla.  ja työkyvyttömyyskin lienee raja kokonaa n 13.000 € vuodessa, sitten tulee vero Espanjassa kokonaan?

  Korjaa, suomenkielinen palvelutoimisto, jos ja kun olen väärässä

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Kaikissa ulkomailta maksettavissa elakkeissa, ilman ennakonpidatysta maksetuista, tulee esittaa Espanjassa vuosittainen veroilmoitus kun ne ylittavat 11.200€ per vuosi.

  Huomioi etta kyseessa on vuosittainen veroilmoitus ei valttamatta maksutilanne kun se taas lasketaan tuloista ja vehennyksista.

  Mika on sellainen summa etta 95% kaikista suomalaisista elakelaisista menee tuon yli.

  Taas tyokyvyttomyyselaketta verotetaan ihan samalla tavalla kuin mita muuta tahansa elaketta.

  Kuten jo viime vuonna verottaja omalla sivulla ilmoittaa on se hankittava oman autonomian vastaavasta elimesta.

  Siis siita Autonomiasta missa Espanjassa vakituisesti asutaan.

   

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.