Verotuksen siirto Espanjaan??

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Verotuksen siirto Espanjaan??

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 40)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    harrison
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 04.08.2007
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 84

    Hola vaan!!

    Olen hakemassa verotustani Espanjaan. ( olen eläkkeellä)
    Eli on presidenssi, (oleskelulupa) asunto, ja niin edelleen
    valmiina. Suomessa ei enää kiinteistöä, omaa asuntoa yms.

    Vaimoni on edelleen työelämässä ja verotus pysyy Suomessa.

    Googletin Suomen verottajan ”pelisääntöjä” kuinka eläkettäni
    tullaan tulevaisuudessa verottamaan?
    Olen tietoinen ns, ”nollaverotuksesta,” koska olen tehnyt elämäntyön
    ykstyissektorilla.

    Löysin googlettamalla tietoa että koska olen aviossa, en
    ole oikeutettu ns,”nollaveroon” ennen kuin on kulunut 3 vuotta
    jolloin voidaan todeta minut poissa olevaksi Suomesta.
    Ainoa syy on tähän avioliitto koska se katsotaan siteeksi Suomeen.

    Olisiko teillä jotain uudempaa tai muuta tietoa tähän asiaan?

    Ystävällisin terveisin: Harrison

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Hei, perhetutun toinen puolisko siirsi verotuksen Espanjaan ja toinen puolisko jäi töihin Suomeen ja asumaan omaan asuntoon. Olen keskustellut verottajan kanssa. Kun haet verotuksen Espanjaan ja sen jälkeen esität paperit Suomen verottajalle, he eivät käytännössä voi mitään jos Espanja on ottanut Sinut huostaansa. Kaksinkertaista verotusta ei ole. Ennakkopäätöstä haettaessa vetoavat tuohon kolmen vuoden sääntöön yms. kiinteistöjen olemassaoloon, mutta kun suullisesti kysyy, miten käytännössä eletään, niin vastaus oli tuo em.

    LINKKI

    kallepekka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.05.2010
    Kirjoituksia: 10
    Vastauksia: 354

    Hola vaan. Oketko muuten lukenut aloittamani ”verotus” keskustelun tältä samalta palstalta, siitä voi jotain irrota. Suomen ulkomaanverotuksen palvelunumerossa 020697024 vastattiin yksiselitteisesti että verotus muuttuu Espanjaan samana päivänä kun muuttaa. Suomen veroviranomaiset tarvitsevat todisteen asunnosta ja Espanjan veronpidätyksestä. En minä ainakaan ymmärrä mitä puolison verotus asiaan kuuluu kun verotushan on henkilökohtaista. Mulle jäi muuten sellainen mielikuva että 0% vero koskisi vain työkyvyttömyyseläkettä. Toivotaan jonkun vastaavan, itsellenikin jäi vapaaehtoisen varhaiseläkkeen verotus epäselväksi. Muut asiat onneksi selvis, gratcias

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Nollaverotus koskee pysyvää työkyvyttömyyseläkettä. Muut vapaaehtoiset ja työeläkkeen varhennukset menee ihan normaalin kaavan mukaan. Suomessa elää sitkeästi sääntö siitä, että pysyviä siteitä ei saisi olla SUomeen ja ns. kolmen vuoden sääntö. Suomella on kuitenkin eri maiden kanssa eri verosopimukset. Esim. Monacon kanssa ei ole verosopimusta ja se vie tuon kolme vuotta, että sinne saa verotuksen. Keep it simple.

    LINKKI

    kallepekka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.05.2010
    Kirjoituksia: 10
    Vastauksia: 354

    Kävin muistin virkistämiseksi lukemassa aloittamani verotuskeskustelut ja ollaan samaa mieltä. It is simply ja verotus pysyy kestosuosikkina lukijamääristä päätellen. Voiskohan tietopankkiin koota faktaa asiasta.

    Ps.miten Suomessa tai jossakin muussa maassa oleva omaisuus voisi estää ihmisen muuttamisen

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Se on perussääntö, jota sovelletaan jos ei verosopimusta. Ei minunkaan mielestä pitäisi, voihan sitä omaisuutta verottaa. Tietysti, sillä halutaan estää veronkiertoa, siinähän määritellään myös aikaraja.

    Vastikää yksi suomalainen oli siirtänyt verotuksensa Viroon, siellähän on tasaverotus. Verottaja oli epäillyt asian todellista laitaa ja tilannut teletunnistetiedot ja missä pankki/luottokorttia oli käytetty. Noilla perusteilla pystyttiin osoittamaan olevan enemmän kuin puolet vuodesta Suomessa ja järjestely oli tekaistu. Tietääkseni verovelvollinen ei lähtenyt valittamaan.

    LINKKI

    kallepekka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.05.2010
    Kirjoituksia: 10
    Vastauksia: 354

    Huomenta, luin juuri jutut ”miksi juuri Espanja” ja siellä kerrottiin että verot kannattaa maksaa kolmanteen maahan .Mitenkähän tämä toimii käytännössä ja miten on esim. Terveydenhuollon laita.

    LINKKI

    kojo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Kallepekka laskee tarkasti eurojaan:
    ”verot kannattaa maksaa kolmanteen maahan .Mitenkähän tämä toimii käytännössä ja miten on esim. Terveydenhuollon laita.”

    Miten tarkasti ajattelet asiaa yleisen moraalin kannalta. Olet valmis nyhtämään esim. Espanjasta kaiken hyödyn, mutta minimoimaan oman osuutesi antopuolella. Toistaiseksi tällaisessa toiminnassa ovat loistaneet pahimmin formula- ja rallikuskit ym. ”kansallissankarit”. Minusta se kertoo jotakin olennaista ihmisen luonteesta.

    LINKKI

    kallepekka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.05.2010
    Kirjoituksia: 10
    Vastauksia: 354

    Buenos dias. Eihän juttu ollut minun kirjoittamani eikä mielipiteeni . Lukaise minun OMAT kirjoitukseni ennenkuin tuomitset. Satuin vaan lukeen jutun ja kirjoitin siitä tänne kun se liittyy asiaan, enkä ollut ketään neuvomassakaan käyttämään kepulikonsteja. Ko.kirjoituksessa kerrottiin ilmeisesti TABUSTA mihin törmäsin heti kun aloin selvitellä ESPANJAN verotusta.
    Niin että osoita moraalisaarnasi asianosaisile. Itselleni tulee 0% verotus joten sen kanssa ei paljon keinotella ellei sitten joku maa tarjoa miinusmerkkistä verotusta.

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Miten tarkasti ajattelet asiaa yleisen moraalin kannalta. Olet valmis nyhtämään esim. Espanjasta kaiken hyödyn, mutta minimoimaan oman osuutesi antopuolella. Toistaiseksi tällaisessa toiminnassa ovat loistaneet pahimmin formula- ja rallikuskit ym. ”kansallissankarit”. Minusta se kertoo jotakin olennaista ihmisen luonteesta.[/quote]

    Kojon peräänkuuluttama moraali on mielestäni ainakin tällaisessa taloustilanteessa hyvä ottaa esille. Miksi halutaan poimia rusinat pullasta ? Espanjaan muuttaa eläkepäiviä viettämään ihmisiä halvan verotuksen ja ilmaisen terveydenhuollon perässä. He eivät kuitenkaan ole aktiivi aikana tuoneet mitään tuloa ko. yhteiskuntaan.

    Formula yms. urheilijat minä hyväksyn. Eivät he ole ammattiaan pahemmin Suomessa harjoittaneet. Eivät ole Suomen terveydenhuollon piirissä, mutta maksavat monet yritystensä kautta veroa Suomeen sekä kiinteistöistä tietenkin. Ulkomailla he joutuvat ottamaan yksityiset vakuutukset. Kun lapset tulee kouluikään ja heidät halutaan suomalaiseen kouluun, on ainakin toisen tuotava verotus Suomen.

    LINKKI

    ariari
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.01.2007
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 55

    Itse selvittelin tuota verotushomma 3 vuotta sitten kun tipahdin työkyvyttömyyseläkkeelle. Ja se menee pääpirteittäin näin, jos verotuksen Epanjaan haluaa. Ja tämä koskee vain työkyvyttömys eläkettä.
    Ensimmäiseksi muuttoilmo Espanjaan. Täytyy olla osoite sieltä. Vuokraluukku käy, kunhan on pidempiaikainen vuokrasopimus. Sitten ilmoitus Espanjan verovirastoon, joka antaa todistuksen siitä, että olet verovelvollinen Espanjassa. Sitten nämä paperit Suomen verottajalle ja homma on siinä. Sitä nyt en muista, siirtyikö verotus heti vai vasta vuodenvaihteessa. Muistaakseni heti. Mitään 3 vuoden sääntöjä ei ole.
    Ja Suomen verottaja vaatii myös, että sinulla tai puolisollasi ei ole asuntoa tai muita kiinteitä suhteita Suomeen (esim. yritystoimintaa).
    Ja eläkeen voi verottaa Espanja, mikäli se ei ole kunnan tai valtion eläke. Ja jos olet naimisissa, on molempien muutettava Espanjaan. Sitä verottaja ei hyväksy, jos toinen puoliso on töissä Suomessa tai asuu Suomessa.
    0 sääntö on sitten Espanjalainen verotuslaki. Ja pääpiirteittäi se menee näin: Olet työkyvyttömyyseläkkeellä ja Espanjalainen julkinen lääkäri toteaa invalidi % olevan vähintään 65%. Jos ehto ei täyty, ei 0 % verotusta tule.
    Mutta niinkuin kaikissa asioissa on kaksi puolta. Vaikka verotus eläkkeestä toimisi Espanjan mukaan, olisi se kevyempi kuin Suomessa, niin kaikki suomenkielinen lääkäripalvelu loppuisi samoin kaikki KELA etuudet.
    Ja tämän verotuksen siirron eläkkeestä mahdollistaa ainoastaan Espanjan ja Suomen välinen verosopimus. Suomi yrittää tätä purkaa koko ajan, mutta Espanja ei siihen suostu. Ja sopimus on tehty varmaankin joskus 50-60 luvulla, jolloin Suomesta ei paljon ihmiset lähteneet eläkepäiviksi minnekkän. Toinen maa maailmassa on joko Marokko tai Algeria, millä on vastaava verotussopimus. Mutta nämä maat eivät ole EU maita, joten terveydenhuolto ainakin tipahtaa onnettomaksi. Ellei sitten rahaa ole, silloinhan terveydenhuolto ei ole este.
    Itse en siirtänyt verotustani Espanjaan, johtuen kyvyttömyydestäni kommunikoimaan espanjaksi ja KELA hommien loppumisen takia. Lisäksi oma kuntoni on kysymysmerkki, pystynkö elämään normaali asunnossa ja kuinka kauan pystyn asumaan. Laitospaikat kun ovat Espanjassa himppasen hankalampia hoitaa kuin täällä Suomessa. Eli itse vaan olen Suomessa kesän ja talveksi menen Teneriffalle. Maksan kiltisti veroni Suomeen. Ja Suomesta lähden näillä näkymin lokakuussa ja olen poissa 8 kuukautta. Sitten takaisin Suomeen.

    LINKKI

    kallepekka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.05.2010
    Kirjoituksia: 10
    Vastauksia: 354

    Hohhoijaa, tuskimpa te tiedätte moraalistani ja muuttoni syistä mitään mutta astuin ilmeisesti jonkun varpaile kun vain kerroin jonkun muun kirjoituksesta.
    Olisimpa aika tyhmä jos en etukäteen ottaisi selvää tulevan kotimaani (ei välttämättä Espanja) olosuhteista.
    Itse en ole maan lakeja laatinut mutta tarkoitus on elää niiden mukaisesti. Kuinkahan moni suomalainen on muuttanut ulkomaille parantaakseen maan taloutta. Formulan kuskaaminen ei mielestäni ole tuottavaa työtä joten se siitä. Mitähän jos palautettaisiin tämä keskustelu alkuperäiseen aiheeseen ja moraalille voi avata ikioman

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Ariarille sanoisin, että Suomen verottaja kyllä antaa noi pointit, mutta kun Espanja hyväksyy sut heidän verotukseen, laki kaksinkertaisen verotuksen poistamisesta estää Suomea verottamasta. Eikä siinä kyselty mitään oman asunnon Suomen vuokrasopimusta.

    Mutta, nämä on aina yksilökohtaisia ja verotus Suomenkin sisällä vaihtelee paikkakunnasta ja virkailijasta riippuen.

    Kallelle, ei mielestäni tässä ketjussa kommentoitu Sinun moraalia vaan yleisellä tasolla ja sehän on sellainen henkilökohtainen asia, miten sen ymmärtää meistä itse kukin. Etiikka ja moraali vain ovat nousseet esille ihan koulun penkilläkin, ainakin kun opiskellaan kansainvälistä bisnestä.

    LINKKI

    ariari
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.01.2007
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 55

    Eihän kysymys ollutkaan kaksinkertaisesta verotuksesta. Kun Espanja otta sinut verotuksen piiriin, ei Suomi enää verota. <Sanoi vain, että sinulla ei saa olla Suomessa mitään omaisuutta tai siteitä Suomeen. Oma kämppä, jos on suomessa, on myytävä tai sitten on pistyttävä näyttämään vuokrasopimus ja pitkäaikainen sellainen, että et voi muuttaa sinne, asua Suomessa ja Espanja verottaa sinua. Mutta helpompi myydä asunto pois Suomesta.

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Ariari, juuri näin. Espanja ottaa vaikka puoliso jäisi Suomeen ja asuntokin sinne. Silloin Suomen on kiltisti luovuttava verotuksesta jos Espanja on tutkinut, että haluu uuden veronmaksajan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 40)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.