Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Uutiskulma › verot espanjasta suomeen ja oikeaan käyttöön
- Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
tiger 6 vuotta sitten.
- JulkaisijaViestit
Kun Suomella menee , ainakin joillakin osa-alueilla, kuten vanhustenhoidon rahoituksessa, hieman huonosti tällä hetkellä , ei ole ollenkaan ihme , että kaikkien Espanjaankin veronsa maksavien rahat halutaan Suomeen.
Tosin vakavasti epäilen ja mikään ei takaa , että ne mahdolliset rahat käytettäisiin siihen. Onhan siellä niin paljon ihan oikeita ja tärkeitä rahanreikiä.
Kuten kehitysapu, kaksikielisyyteen ja pakkoruotsiin tuhlatut sadat miljoonat, ahvenanmaan ylläpidon sadat miljoonat ja Suomen valtionbudjetin jalokivi , laittomasta maahanmuutosta ja moniosaajien hyysäämisestä koituvat menot.
Santi kirjoittaa asiaa. Onko kenenkään muun sosiaalinen omatunto herännyt kun olemme jättäneet avuttomat vanhukselle sinne pakkaseen.
Suomessa on aina tiedetty, että osa verorahoista menee vääräänpaikkaan, mutta lohduttauduttu sillä, että muualla näin tapahtuu paljon isommalle osalle, ne ulkomaalaiset vasta ryökäleitä ovat.
Tämän päiväisessä puheessaan Stubb ratkaisee asian tulevankin hallituksen puolesta vaatimalla etuudet jäihin. Eli pakkaseen jätettäisiin muitakin kuin vanhukset.
Ehdotus: lähetetään Stubb Suomen vientiapuna Kreikkaan ratkaisemaan myös heidän ongelmansa yhtä suoraviivaisesti.
Voi olla niin että Stubukalle ei Kreikku kelpaa. Saattaa tehdä mieli Rysseliin. Siellä on jo sitäpaitsi monta hyvää puoluekaveria , maanpaossa nykysuomen kurjuutta . Rysseli on taivas, siellä ei indeksiä leikata ja palkat on asiallisella tasolla.
Ja muuttohan on helppoa kun osaa ruotsia. Se on maailmankieli ja varmaan sillä tulee Rysselissäkin toimeen. Miksei tietysti Kreikuissakin. Kyllä täytyy olla kiitollinen siitä , että minäkin , alempien yhteiskuntaluokkien lapsi sain oppia ruotsia oppikoulussa. Nyt siitä on mulle jokapäiväistä ja suurta hyötyä täällä espanjan eläkeläisenä. Kyllä tuntee olonsa kotoisaksi kun sanoo Mercadonan kassalla skudaa ja tak så mycket.
-
Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta sitten
santiago.
Vuan suattaahan se olla niinnnii, jotta hyvähä se on poikii olla rysselissä. Niistä on sillä tavon vahemmä harmija. Tai jos nuo sais joteni sinne reikkaa muilutettuva. Onkohan jollai ehotuksia?
Santiagolle: lapsena oppimastani ruotsin kielestä on Espanjan eläkeläisenä ollut se hyöty, että on helppo turista naapuriston ruotsalaisen ja norjalaisen gubbeporukan kanssa maailmanpoliittisista ongelmista esimerkiksi eri oluiden paremmuudesta.
Oikein kateeksi käy. Kun näen sieluni silmin miten skandinaavinen herraseurue kajauttaa iloisen ruotsalaisen juomalaulun aina kun tuoppi tyhjenee.
Ja mitäs mä sanoin, ruotsi on maailmankieli. Mulle vaan jäi pakkoruotsista ikuinen trauma ja masennus, ellei peräti burnout, joten ruotsi ei kuulu mun kielivalikoimaan.
Mä aloitan yleensä espanjalla , esim. uusien guirinaapurien kanssa ja jos se ei suju, niin sitten se on englanti. Sillä kommunikointi yleensä onnistuu paitsi venäläisten kanssa . Niillä on vielä enemmän maailmankieli tämä venäjä, kuin ruotsalaisilla ruotsi. Luottavat siihen niin ettei ole tullut opiskeltua englantiakaan.
Ja kun Espanjassa ollaan niin kyllähän se castellano tuntuu luontevimmalta aloitusvaihtoehdolta.
Itse tunnen olevani Espanjassa vasta sisämaassa ja pohjois-Espanjassa. Nämä rannikkokaistaleet – eri Costat – ovat monen kansallisuuden pseudoespanjalaisuutta, sanokaa mitä sanotte.
Hyvä ilmasto, siedettävän halpaa elää, mutta vastapainoksi pitää pienellä kadunpätkälläkin taipua puhumaan naapurien kanssa paria, kolmea eri kieltä, joista yksikään ei ole castellano. Ellei se haittaa, elämä maistuu mukavalta.
Ma olen kaksikielinen ja minulle siita ruotsin kielen taidosta on aina ollut hyotya tyomarkkinoilla. Jopa Aurinkorannikolla. Toivottavasti Santiago paasee yli traumoistaan.
En mä pääse. Ja miksi pitäisi päästäkään, se on jo osa mun identiteettiäni, painolasti jota mä olen raahannut mukanani yli 50 vuotta. Mutta kiitos kauniista ajatuksesta . Mulla on ihan kivaa näinkin , kolmikielisenä.
Miten musta tuntuu , että mä en ole ainoa suomalainen joka ei ole pahoillaan siitä ettei osaa ruotsia.
Kielitaito sinänsä on oikein palkitsevaa. Tuli mm. tänään mieleen kun katselin Jordin Salvadosia kuutoselta ja pystyin seuraamaan sitä yhtä hyvin kuin suomalaisia ohjelmia. Se ettei ole ihan ummikkona täällä antaa kyllä aineksia viihtymiseen .
Taas olen Santin kanssa samaa mieltä, mahtaako aurinko alkaa pehmittää minunkin päätäni.
No pakkoruotsista olin kyllä samaa mieltä jo suomessa asuessani, en näet joutunut koskaan suomessa ruotsia käyttämään edes kuunteluoppilaana sen keskikoulun jälkeen.
Kielitaidosta on hyötyä, mutta kaikkia kieliä ei voi eikä onneksi tarvitsekaan osata.
-
Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta sitten
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.