Verosopimusten irtisanomistilanne

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Verosopimusten irtisanomistilanne

Merkitty: 

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  satunnainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.03.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 4

  Uusi eduskunta joutuu miettimään irtisanooko Suomen tasavalta Ranskan, Espanjan ja Portugalin kanssa solmitut voimassaolevat verosopimukset. Suomi-seuran seniorisihteeri Helena Balash on selvitellyt uusien sopimusten neuvottelutilannetta ja Tanskan vuonna 2009 tekemien verosopimusten irtisanomisten seurauksia.

  Tanska irtisanoi verosopimukset Espanjan ja Ranskan kanssa niin, että noudatettiin siirtymisaikasäännöksiä ja henkilöt, jotka ovat muuttaneet Ranskaan tai Espanjaan ennen 28. marraskuuta 2007 ja jotka ovat alkaneet saada tanskalaista eläkettä/varhaiseläkettä ennen 31.tammikuuta 2008, saavat eläkkeensä edelleen verottamatta niin kauan kuin asuvat edelleen vakituisesti Ranskassa tai Espanjassa. Jos pariskunta oli muuttanut Ranskaan tai Espanjaan ennen 28. marraskuuta 2007 ja toinen oli alkanut saamaan eläkettä Tanskasta ennen 31.tammikuuta 2008, toiseenkin puolisoon sovelletaan samoja ehtoja vaikka hänen eläkkeensä alkaisi myöhemmin.

  Alkaen 1. tammikuuta 2009 Tanskasta Espanjaan ja Ranskaan maksettavat eläkkeet verotetaan Tanskassa ellei edellä kerrotut siirtymäaikasäännökset kosketa eläkeläistä. Sekä Espanja että Ranska ovat pääsääntöisesti vähentäneet omassa verotuksessaan Tanskan perimiä veroja siltä osin kuin ne kattavat Espanjassa ja Ranskassa samasta tulosta meneviä veroja. Koska Tanskan verotus on korkeampi, tilanne johtaa siihen ettei eläkkeistä mene veroja Espanjassa tai Ranskassa.

  Suomen verosopimusneuvottelutilanne:
  Ranskan osalta tilanne on seuraava: Luonnos uudeksi sopimukseksi on parafoitu 28.4.1993. Parafoiminen tarkoittaa sopimuksen alustavaa vahvistamista ennen varsinaista allekirjoittamista. Portugalin verosopimuksen osalta tilanne on seuraava: Neuvottelut sopimuksen muuttamisesta on käyty lokakuussa 2013. Espanjan osalta tilanne on seuraava: Luonnos kokonaan uudeksi sopimukseksi on parafoitu 6.11.1992 eräin avoimin kohdin.
  Kuten ylläolevista päivämääristä huomataan, verosopimuksen neuvottelu, allekirjoitus ja toimeenpano on pitkä prosessi. Esimerkiksi Marokon kanssa vuosikymmeniä neuvoteltu uusi verosopimus allekirjoitettiin vuonna 2006 ja se tuli sovellettavaksi vasta vuoden 2013 alusta.
  Ainoa nopea tapa verosopimuksen käytäntöjen muuttamiseksi on verosopimuksen yksipuolinen irtisanominen. Kuten tiedetään, tätäkin vaihtoehtoa on väläytetty Suomen mediassa. Verosopimuksen yksipuolinen irtisanominen on kylläkin erittäin poikkeuksellista.

  Nyt on aika ottaa yhteyttä kansanedustajaasi. Mikäli verosopimukset tosiaan aiotaan irtisanoa, pitäisi saada aikaan samanlaiset siirtymäaikasäännökset, kuin Tanskallakin on. Verohallinnon virkamiesten lausunnoista päätellen he kylläkin haluaisivat kaikki ulkomaille muuttaneet verolle Suomessa.

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Suomihan on aikaisemmin irtisanonut sopimuksen Alankomaiden kanssa ja siinä on kohta että ennen tiettyä päivämäärää maassa asuneet maksavat veronsa edelleen Alankomaihin.

  Viimeksi taisi ministeri Suvi-Anne Siimes käydä tyhjin käsin Madridissa.

  Onkohan tämä sama juttu kuin Espanjassa aina vaalien jälkeen: Uusi pääministeri käy Britanniassa muodollisesti keskustelemassa joskohan Gibraltar jo palautettaisiin Espanjalle!

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Nyt se on sitten tehty: http://yle.fi/uutiset/espanjan_suomalaisten_verotus_uusiksi/7950112

  Kiva nähdä, mitä seuraa. Koska Espanjassakin on varmasti seurauksia kun veroja ei enää saadakaan. Ehkäpä suomalaisilta eläkeläisiltä loppuu ilmainen ja laadukas terveydenhoito, maksuttomat lääkkeet jne. Ja on pakko palata kotiin terveyskeskuksen jonoon ja suomalaiseen huippulaadukkaaseen sosiaaliturvaan. Voi voi, mihin kaikkeen kateus johtaakaan!

   

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten vanhatyttö.
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Älkää aina valittako. Kyllä näilläkin rahoilla saadaan muutaman kymmenen laittoman maahantulijan , alias moniosaajan täysihoito Suomessa kustannettua. Eikä tarvitse ottaa velkaa sitä varten.

  KYLLÄ SUOMI ON MAAILMAN PARAS MAA. Ei ehkä omille syntyperäisille  kansalaisilleen , eikä ainakaan eläkeläisilleen jotka ovat väkertäneet kuka mitenkin kymmeniä vuosia veroja maksaen  ja suomalaista talousihmettä rakentaen. Mutta monille muille. Ja se on se mikä ratkaisee.

  LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  Fiksut lähtevätkin maailmalle jo ennen sitä ehkä joskus saavutettavaa eläkeikää 😉

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  On siina joukossa muutama tyhmenpikin saattanut luiskahtaa rajan yli. No, kylla routa porsaan kotiin ajaa eli sitten kun ei enaa rahat riita tai muuten parjata niin takasin Suomeen elatiksi 🙂

  LINKKI

  sophie
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 42

  Ma en voi sietaa tuota ’routa porsaan kotiin’-ajattelua. Jos joku ulkosuomalainen kokee aiheelliseksi muuttaa takaisin Suomeen ja ’nauttia’ siella sossun ja kelan anneista vaikka ihan vain piruuttaan, niin siita vaan! Ihan oikein! Suomi hyysaa muutenkin kaiken kirjavaa jengia maan ja taivaan valilla niin miksei jotakuta takaisin Suomeen muuttavaakin.

   

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Odotuksia Suomessa odottavista palveluista voi olla monenlaisia.  Ja etenkin ulkomailla asuville voi tulla paikan päällä suurena yllätyksenä mikä siellä valitussa maassa odottaa tänä päivänä. Jos siis ei ole pysytellyt ajan tasalla seuraamalla sikäläistä mediaa.              Palvelut on ajettu alas. Julkinen terveydenhoito on alennustilassa  ja vanhustenhoidon tilaa kuvaamaan on vaikea löytää oikeata tarpeeksi voimakasta ilmaisua.

  Asumiskustannukset, sääntely  ja kaikki veroluonteiset maksut ovat nousseet ällistyttävällä vauhdilla jo senkin viiden vuoden aikana minkä minä olen ollut Suomesta poissa. Ja uutisoinnin mukaan tahti vain kiihtyy.

  Ruuan hinta ja muut elämiskustannukset ovat Länsieuroopan huipputasoa , jos nyt katsotaan lavealla katseella ja leikitään että Suomi on oikeasti Länsieurooppaa . Taitaa vain Norjassa olla kalliimpaa, mutta siellä on ostovoimakin toista kuin Suomessa.

  Ja mitä tästä opimme, emme ehkä mitään, mutta voimme ehkä  kuitenkin päätellä , että ei sinne kannata ihan pienen syyn takia lähteä takaisinmuuttamaan. Pitää mennä tosi huonosti muualla ennenkuin asiat ovat paremmin Suomessa. Ja tukiahan siellä ei kantasuomalainen saa kuin ollessaan todella pa. Pienikin eläke tai vähäinenkin omaisuus sulkee suomalaisen tukien ulkopuolelle.

  Valitettavasti oikea kuva elintasoeroista ja elämis-ja asumiskustannuksista eri maissa ei aukene viikon tai parin seiväsmatkalla . Se vaatii enemmän.

  Mä nyt olen muutenkin harhautunut oikean  henkisillä silmälapuilla varustetun suomalaisen  ihannekansalaisen polulta , jonka valtio on propagandansa avulla viitoittanut. Ja ehkä siksi mä  tunnen itseni aina jotenkin kusetetuksi käydessäni Suomessa tai jopa ajatellessani sikäläistä elämänmenoa. Niin monien mielestä ainoata oikeata , ehkä jopa maailman parasta holhousyhteiskuntaa.    Olisiko tässä päivän kysymys ? Olenko minä henkisesti sokea ? Vai ainoastaan tyhmä ?  Kun en näe enkä ymmärrä mitä olen menettänyt jättäessäni Suomen ja kaiken sen tarjoaman hyvän  hyysäyksen taakseni.  Vielä herää kysymys olenko vieläkin tyhmempi kun en edes osaa kaivata kaikkea sitä hyvää mitä Suomi  tarjoaa ja mitä vaille jään täällä kehitysmaa Espanjassa.   Eikä siinä vielä kaikki, olenko myöskin  taloudellisessa mielessä  täysi idiootti kun maksan kaiken ihan itse , enkä saa tukea mihinkään elämiseen ja asumiseen liittyvään?

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Noinhan se menee. Ma olen nyt vuodenverran nautiskellut lomani Suomessa mokilla. Paljon on maa muuttunut viimeisen 40 vuoden aikana. Viime viikot opettaneet lisaa. Mulla on selassa niksahtanut joku nikama ja nyt oon kayttanyt kassillisen rahaa muutamaan laakarikayntiin. Tiistaina leikkaus noin 6000 euroa. Apteekista ei tahdo saada edes asperiinipurkkia jos ei ole Kela korttia. Mukaan antaavat nipun papereita joilla voisin sitten itse hakea Kela korvausta jne…. Koko paikallinen ajatusmaailma pyorii taman Kela kortin ymparilla ja ilman sita ma olen varmaan hiukka spitaalinen tai muuten outo.

  Kallistahan taalla on mutta luonto on upea ja ilma puhdasta. Kiva seurata tossa rannassa tapahtuvaa kevaan tuloa. Joutsenet ovat jo tulleet jokisuun sulaan. Samoin muutama telkka. Majavalla on pesa ja teeret on soitimella vieressa. Ainoa asia joka vatuttaa on tuo byrokratia. Mikaan ei toimi jos et mene massan mukana. Ja moinen Kela paperien tyrkytys ei voi olla ihan ilmaista. Jonkunhan niita taytyy kasitella ja laskeskella.  No tyopaikkoja niillakin papereilla luotaneen.

  Ma taidan olla outo siinakin suhteessa etta nyt kesan haluan olla Espanjassa ja taas syksylla ja talvella enempi taalla tuulessa ja tuiskussa. Katsotaan nyt ensin miten pystyn kavelemaan tiistaisen leikkauksen jalkeen.

   

   

   

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Muuten ihan totta kaikki kirjoitukset, mutta 60-luvun jälkeen ei omaisuus ole enää vaikuttanut mihinkään sosiaalitukeen suomessa.

  Pääomatulot ei vaikuta mitenkään esim.työttömyys korvauksiin ja lapsilisät sun muut avustukset saa tasapuolisesti kaikki.

  Ja nyt on tulossa se kansalaispalkka joka takaa tonnin taskurahaa jokaiselle täysi-ikäiselle.

  Ja ne ikävät työt teetetään maahanmuuttajilla

  Vielä kunilmastonlämpiäminen niin muutan takaisin.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tsemppiä Bluesille ja pikaista paranemista.

  Sairastaminen on kova juttu. Silmiä se voi avata monellakin tapaa. Kulttuurieroissa löytyy.

  Aihe on juuri nyt meikäläisenkin agendalla koska vaimo on parhaillaan hoidossa Hospital Costa del Solissa.  Kokemus on , sanoisinko , mieltäylentävä, verrattuna Suomeen.  Erittäin asiantuntevaa , nopeaa ja ystävällistä  ja miellyttävää hoitoa kaikin puolin. Ja kyseessä  ei ole ihan pikku juttu.

  Ja nyt on kyseessä köyhän kansan , eli myös köyhien suomalaisten eläkeläisten  sairaala. Parempi osasto kansaa menee tietysti Zanittiin. Tai Marbellan Quironiin.

  Pikku esimerkki miten täällä asiat hoidetaan. Edellisenä iltana saa valita itselleen  seuraavan päivän ruuat eri vaihtoehdoista. Ja itse ateriat on kolmen ruokalajin  täydellisiä aterioita.  Ja huom. täällä on tarjottimella ihan oikeata suolaakin. Suomalaisten pekkapuskien mukaan tappavaa myrkkyä.

  Ja mikä ei ole tärkeintä , silloin kun oikeasti sairastuu , mutta mainitsemisen arvoista kuitenkin, täällä kaikki tämä on eläkeläisille  IHAN OIKEASTI TÄYSIN ILMAISTA.

  Ja kun  kaikki aika ei ole mennyt petankkia ja kyykkää harrastaessa tai karaookkea laulaessa, on jäänyt aikaa kielenopiskelullekin sen verran ettei siellä sairaalassa tarvitse kärsiä suuremmista kieliongelmistakaan.

  Tuli vaan mieleen kun siellä on jo ehtinyt kuulla ihmetteleviä kommentteja siitä kuinka kielitaidottomia osa suomalaisista on. Täysin ummikkoja jotka eivät osaa ilmaista itseään millään ymmärrettävällä kielellä . Ja joilla ei ole etukäteen mietittynä minkään valtakunnan apua kielen suhteen  vaikkapa vakavan sairastumisen tai tapaturman  tullessa eteen.

  Muuten sivuhuomiona , tuntuu hyvä osa henkilökunnasta puhuvan englantiakin, ainakin vähän. Ja toisena kuriositeettina,  siellä on muutama hoitsu ollut Suomessakin töissä. Tosin vain hyvin lyhyitä aikoja, muutamia kuukausia.

  Mistähän syystä ei maailman paras maa napannut  tulevaisuuden elinpaikkana?

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Kyllä Santiagon on parasta pysyä siellä Espanjassa, kun siellä on kaikki niin paljon paremmin.

  Voipi olla teille siellä hiukan järkytys, että me täällä Suomessa olemme kuitenkin tyytyväisiä palveluihin. Mieheni sairastui vakavasti n. 1,5 vuotta sitten. Oli alle viikossa Meilahdessa (iso yliopistosairaala Helsingissä, jos ette tiedä). Hoito oli hyvää ja henkilökunta ystävällistä.  Kuten Santiago sanoi ”Erittäin asiantuntevaa , nopeaa ja ystävällistä ja miellyttävää hoitoa kaikin puolin”. En usko, että Espanja olisi pystynyt parempaan. Ei tosin ollut 3 ruokalajin menuuta, mutta ei sädehoitojen jälkeen olisi maistunutkaan mikään.

  Suomessa on myöskin katto kustannuksille, jonka jälkeen lääkkeet on ilmaisia. Muistaakseni jossain 600-700 hujakoilla. Samoin on hoitokatto, jos tarvitsee olla pitempään sairaalassa tai käydä tutkimuksissa. Myöskin muille kuin eläkeläisille. Espoossa toimii myöskin kotisairaala, joka mahdollistaa esimerkiksi terminaalivaiheessa olemisen kotona mahdollisimman pitkään. Kaikki, jotka ovat sitä käyttäneet, ovat kehuneet sen palveluja. Hoitajat ja lääkärit päivystää ympäri vuorokauden samalla hinnalla ja jos hoitokatto on saavutettu, jopa ilmaiseksi. Jos itse olisin vakavasti sairas, haluaisin palvelut omalla äidinkielellä. Sairaana en ehkä kielitaidosta huolimatta jaksa ponnistella vieraan kielen kanssa.

  Ja hyvä Blues! Kyllähän apteekissa pitää pystyä todentamaan jotenkin, että on oikeutettu hakemaan lääkkeitä suomalaisten piikkiin. Hanki Kela-kortti tai täytä lappuja, siinä ne vaihtoehdot.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten Selma.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten Selma.
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Huoli pois Selma. Täällä olen ja täällä pysyn. Toivottavasti kuolenkin.

  Kuten Blues kirjoittaa , on paluussa , edes osittain, Suomeen , ollut totuttelemista. Kela on kela ja kepulaisten ikioma linnoitus. Siellä ei lipsuta oikeista arvoista, kuten koti ,  uskonto ,  isänmaa ja maaseudun ja   maahanmuuttajien paras. Tämän toteutuminen varmistetaan massiivisen byrokratian keinoin. Se voi äkkipoikaa kuitenkin Suomessa ällistyttää , että lääkkeet täällä kehitysmaassa ovat apteekista ilman mitään reseptejä ja korvauksia ostettuna paljon halvempia kuin Suomessa kelan kaikkivoipaisen korvauksen kanssa. Siihen vielä päälle se vaiva , että Suomessa  jonotat ja maksat legurille siitä että saat aspiriinisi.

  Muuten , täällä ei tarvinnut odottaa viikkoa vaan noin viidessä minuutissa sen jälkeen kun oltiin urgenciassa vietiin vaimoa teholle. Ole.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Selma, en mina ole muuta halunnut kuin maaratyt laakkeet ja maksaa niista tayden hinnan. Kelakorttini olen heidan  pyynnostaan palayttanyt 70 luvulla eika ole suunnitelmissa uutta rukoilla.

  Minulla on 100 kilometria yksityisklinikalle matkaa ja olen nyt joutunut siella kaymaan 3 viikon aikana 4 kertaa uudelleen ja uudelleen tapaamassa laakaria. Verikokeeseen tarvitsin myos laakarin lahetteen …sen lahetti sahkopostitse. Muuten olisin joutunut senkin hakemaan. Tama siksi koska paikallinen terveyshoitaja ei voi koetta ottaa ilman lahetetta ja Kelalle tehtavaa paperimaaraa. Laskua en voinut maksaa ennen tarkistusta ja se lahetetaan postitse. Voi hyva jysays sanon mina!

  Selma hyva, toivottavasti en koskaan enaa sairastu mutta jos niin onnettomasti kavisi niin viime voimillani tulen raahautumaan ainakin Ranskaan…. Tama loistava terveydenhuolto voi toimia kansalaisille mutta minulle on kylla osoittautunut erittain kankeaksi…ilman Kela korttia. Tiistaiseen leikkaukseen olen joutunut odottamaan reilun 2 viikkoa vaikka itse sen maksankin.  Olisin luullut etta joko Visa tai Amex kortti olisi riittanyt. Alkaa hyvat ystavat koskaan ottako Sanitas yhtiosta vakuutusta jos matkustatte. Ma olen maksanut 15 vuotta , viimeista 6900 euroa/vuosi  todetakseni ettei ”Mundi” vakuutus tarkoitakaan etta olisi voimassa muuallakin kuin Espanjassa. Tavallinen olisi maksanut 4 kertaa vahemman ja se olisi voinut korvata. Etta kylla Espanjassakin osataan…

  PS. Ei ole yksikaan klinikka tahan mennessa edes teekuppia tarjonnut 😉

   

   

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Missä periferiassa sinä oikein olet? Espoossa lähetteet ja reseptit liikkuu sähköisesti.

  Ja Santiago, ei täälläkään ambulanssi odota viikkoa. Kysymys oli lääkärin havaitsemasta kiireellisestä hoidontarpeesta. Sen viikon aikana oli jo otettu tuhottomasti kokeita eri labroissa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 29)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.