Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Uutiskulma › Verosopimusten taru loppusuoralla?
Merkitty: Verosopimus
- Tämä aihe sisältää 24 vastaukset, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, 7 kuukautta sitten kojo toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Suomen Tasavallan Presidentti otti jyrkästi kantaa Portugalin verovapausmenettelyyn.
Samaa tuulta on nähty myös päättäjien rivissä. Portugalin verosopimus saatetaan sanoa irti yksipuolisesti. Se onkin vain ajan kysymys.
Espanjan ja Suomen verosopimuksen uusinta on jo lähes selvä. Saa nähdä, mitä on tulossa. Oletettavaa on, että ” veropakolaisuus” ( jos sitä olikaan) on tullut tiensä päähän. Jääkö saavutettu etu voimaan, vai tuleeko uusi sopimus koskemaan vain tulevia muutajia. Ni, se nähdäänkin pian!
Asiasta kertoo: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/129566-veropakolaiset-suomi-loi-harvinaisen-uhkauksen-poytaan?ref=suosituimmat
- Tätä aihetta muokkasi 8 vuotta, 10 kuukautta sitten Masa P.
Masa P, en tiedä mihin ryhmään sinä kuulut, mutta Suomi on täynnä kateellisia ihmisiä; taittaa myös Presidentti Niinistö olla yksi niistä.
Veropakolaisuutta ei ole olemassakaan; se on täysin väärä termi. Jos joku asuu maassa, missä on alhaisemmat verot kuin Suomessa, se ei ole mitään pakolaisuutta. Sitä saattaisin kutsua jopa järkeväksi asumiseksi.
Nuo Portugaliin siirtyneet yritysjohtajat ovat maksaneet enemmän kuin osuutensa yhteiseen pottiin.
Vähän tilastoja
- 60% suomalaista ei maksa nettoveroa elämänsä aikana ollenkaan; saavat enemmän kuin maksavat. He ovat aktiivisin ryhmä vaatimassa suurituloisten osallistumista talkoisiin. Onko oikein, että heillä on sama äänioikeus kuin muilla?
- 20% maksaa yli puolet veroista ja näinollen 80% huolehtii toisesta puolikkaasta
- tätä kirjoittaessani valtionvelka/asukas on n. 18.073€ vaan todellisten maksajien velka (eli kun julkinen puoli ja muut poistetaan) on n. 90.000€/nettoveronmaksaja! Jokaisen julkisen puolen henkilön palkka on kaivettava yksityispuolen veroista. Valtionvelka on siirrettyä veronmaksua.
- jotkut kehtaavat jopa sanoa, että Portugaliin siirtyneet ovat saaneet Suomesta ilmaisen koulutuksen, terveydenhoitoa, ym. Ja ovat maksaneet sen takaisin moneen kertaan ja maksaneet myös näiden narisijoiden koulutukset
Jos Suomi luulee saavansa lisää veronmaksajia lopettamalla Portugalin ja Espanjan verosopimukset, on todella väärässä. Veroja voi optimoida laillisesti myös muilla tavoilla ja ne eurot ei sada Suomen pohjattomaan laariin.
Koko tuo Portugalin höpinä on pääosin niiden kateellisten höpinää, jotka eivät itse ole nettoveronmaksajia.
Vain nettoveronmaksajat saavat vastata tähän kommenttiin :-))
Asiaa kirjoittelit!
En kuulu mihinkään ryhmään, totean vain, että 11 vuotta tuli Costalla asuttua vakinaisesti.
En varsinaisesti ottanut kantaa puolesta en vastaan, vaan totesin lähteisiin viitaten nykyisen asiain tilan verosopimusten suhteen!
Taitaa hero nyt katsoa suomalaisia hieman värjääntyneiden silmälasien takaa tai sitten on asiat sieltä lähdettyään paljon muuttuneet.
Itse maksoi veroja 46 vuotta kun en viitsinyt paljon opiskella kansakoulun jälkeen.
Pankkiakin pidin toistakymmentä vuotta yllä yli 10% vuosi korolla asuntolainasta.
Eikös nyt ole suunta se että siirretään verotus sinne tuotteiden hintoihin niin tulee maksettua huomaamatta.
Kansakoulunopettajan ja terveyssisaren palvelut taisi ne suurimmat olla ja hyvin hoitivat.
Katuvalojakaan ei tarvittu kun tunsi ne kotitiet vaikka silmät ummessa.Toivottavasti Heron kirjoitus oli satiirinen trolli. Täysin antiherolta kirjoittaja vaikuttaa.
Niin presidentin kuin muidenkin suomalaisten mielipide on ollut yhteneväinen: johonkin maahan ne verot on maksettava. Portugalin nollaverotus on ollut ylitsepääsemätön ihmisten mielissä.
Niinhän Espanjassakin tehdään, maksetaan joko Suomeen tai Espanjaan vuotuisten oleskelukuukausien mukaan.Ja minun kaukaisten rippikoulumuistojeni mukaan verotus on ollut ikiajat voimassa: eikös ne Jeesuksen vanhemmatkin olleet matkalla verollepantaviksi kun poika putkahti maailmaan.
Tiger ja Kojo, te varmaankin olette nettoveronmaksajia, koska kommentoitte kirjoitustani. Kiitos siitä.
Ei se kirjoitus ollut mitenkään satiirinen – faktoja vain, vaikka ne eivät kaikkia miellytäkään.
Portugali haluaa maahansa varakkaita ihmisiä, koska se tietää, että vaikka ei kerää tuloveroa eläkkeestä, nämä varakkaat henkilöt ostavat taloja, autoja, ruokaa ja erilaisia tavaroita – ihan sama, miten niitä veroja kerätään. Näistä kertyy helposti ihan hyvä verokertymä – paljon enemmän vuodessa kuin tavallinen portugeesi maksaa kaikkia veroja. Tätä kutsutaan win-win tilanteeksi. Suomi tuntuu etsivän vain kateellisuuden ajamana lose-lose ratkaisuja – valitettavasti.
Hero, mistä sinä muka tiedät, että Portugaliin tilapäisesti nollaverotukselle päässyt varakas henkilö pysyisi maassa ostelemassa sitä sun tätä. Kunhan kirjoille pääsee, menee omien mielihalujensa mukaan ostelemaan ruokansa mistä vain.
HS:n mukaan yksikin entinen yritysjohtaja oli kirjoilla pienessä kerrostaloasunnossa Lissabonissa, mutta ovimies ei edes tunnistanut naamaa. Kertaakaan ei ollut talossa käynyt.
Taidat mennä halpaan unelmissasi.Kojo, et kai väitä, että Portugaliin muuttaneet yritysjohtajat ovat rikollisia? Jos HS:llä on todisteita rikoksesta, voivat toki ilmoittaa poliisille. Voisit samalla heittää tuon konnan nimen tälle palstalle kun niin hyvin ja varmasti tunnet casen.
Sulla taitaa olla halua yleistää yritysjohtajat konniksi? Jos olet itse maksanut Suomessa saman määrän tai enemmän veroja kuin nämä yritysjohtajat, paskamainen arvostelusi sallittakoon; vaan? Paljonko niitä veroja on tullut maksettua? Ja et varmaankaan ole missään vaiheessa sortunut maksamaan verottajan ohi mitään palveluja, jne. Eli olet todella kunnon kansalainen, joka on maksanut veroja myös muiden puolesta?
Herolle voin vakuuttaa että vielä nyt olen ns. nettomaksaja jos pitkään elän se varmasti kääntyy toisinpäin kun puolitoista tuhatta tulee tilille sitä ilmaista rahaa joka kuukausi ja saattaa vielä tulla tohtorillekkin tarvetta.
Se kuka suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan on rakentanut onkin sitten ikuisuuskysymys.
Avoimuus lisää aina paitsi oikeudenmukaisuutta myös katkeruutta joten kohtuus on paras siinäkin.Tiikeri,
Nyt menee puurot ja vellit sekaisin; valtio on pakkokerännyt työeläkerahaa puolestasi ja eläkkeesi maksetaan siitä. Suomen työeläkejärjestelmä perustuu siihen, että suomalaiset ovat kykenemättömiä itse säästämään työelämän aikana rahaa vanhuuden varalle. Tuo järjestelmä on myös eräänlainen lotto ja pyramidihuijaus. Lotto kun elät pitkään ja pyramidihuijaus toimii niin kauan kun rahaa tulee enemmän kuin eläkkeitä maksetaan. Nyt on toisinpäin ja tuli kestävyysvaje.
Todelliset koijarit löytyy niistä suomalaista, jotka asuvat ja työskentelevät Espanjassa ja maksavat vain pienestä osasta tuloistaan veroa Espanjaan tai eivät mitään. Suomeen eivät maksa mitään. Sitten kun asiat menee huonommin, muuttavat lapsineen ja lapsenlapsineen Suomeen Kelan asiakkaiksi. Näitä koijareita on paljon ja tätä systeemiä nimitetään hyvinvointiyhteiskunnaksi.
Entä se eläkeläinen, joka tuli tänne 15 vuotta sitten ja maksaa pienen veron Espanjalle? Kun syöpä tai alzheimer iskee, edessä on paluumuutto hyvinvointiyhteiskuntaan. Koijari? Jos on nettoveronmaksaja, ei ole koijari.
Kyllä mun mielestä nuo Portugaliin muuttaneet yritysjohtajat nettoveronmaksajina ovat mielestäni edelleen hyviksiä verrattuna koijareihin.
Niinistö ei puutu koijareihin ja on muutoinkin menettänyt silmissäni arvovaltaansa.
Menee kyllä hiukan aiheesta sivuun mutta liekö sen väliä.
Toivottavasti en sairastu syöpään tai edes juopaan etten muutu huonommaksi ihmiseksi.
Välillä ei kyllä oikein tiedä onko löysää puuroa vai paksua velliä eli itkisikö vai nauraisi.
Nyt ilmeisesti suomen hallitus teki päätöksen joka lisää veronmaksajien rasitusta kun lyhensi ansiosidonnaista työttömyysturva-aikaa, sehän maksetaan työttömyysvakuutusmaksusta suurin osa ja nyt kun ne koijarit siirtyy sossun luukulle se menee veroista.
Onhan toki niin että niin eläkeyhtiön kuin työttömyyskassa kun on isoja sijoittajia ja koittavat turvata varat mutta tuskin sielläkään on parempia ennustaja kuin yksityisellä puolella joten viisainta kai ottaa nyt se minkä saa irti itse kukin.Mielenkiitoinen tilanne tulee olemaan… heille jotka todistettavasti asuu yli 183 pv poissa Suomesta eli min 184 päivää ja heillä ei ole vakinaista asuinpaikkaa Suomessa.
Kun asuu Espanjassa ja tekee veroilmoituksen Espanjaan ja samaan syssyyn verotetaan Suomessa. Henkilölle tulee kaksinkertainen verotus jota ei saa olla EU kansalaisilla.
Tanskalaisilla vastaava sopimus myös irtisanottu. Tanskalainen toimittaa todistuksen verotuksesta Espanjassa Tanskan verottajalle, jolloin Tanska palautaa perimänsä verot korkoineen takaisin, koska hän on verotettu Espanjassa.
Näin tulenee käymään Suomensopimuksen kanssa. Saksalaisia tämä ei koske, koska Saksassa eläkkeet verovapaita.
Toivottavasti verottaja valvois herrat ja narrit, että todellinen poissaolo Suomesta on tuo yli 183 pv… omalla kohdallani, aikoinaan hinkuivat tietoa olenko ollut Suomessa jonakin kuukautena yli 7 pv matkapäivineen jolloin siltä kuukaudelta ei olisi Suomessa poissaoloa syntynyt… itse olen ollut tarkka tuon aikamäärän kanssa.
Rontti,
Lueskelin vero.fi sivulta saatavaa Kansainvälisen verotuksen käsikirja 2015 -nimistä otusta ja en löytänyt sieltä mitään viittausta mainitsemaasi 7 pv:n sääntöön. Onko se joku KHO:n ratkaisuun perustuva verottajan kikkailu/rötöstely-yritys? Mielestäni 183 päivää = 183 päivää eikä mikään pyöristystemppuilu. Toisaalta eikö juristien ja virkamiesten joukoista löydy ne suurimmat rötöstelijät?
Maksaa veronsa niinkuin ne kuuluukin niin ei tarvitse ruikuttaa keskustelufoorumeilla. Simppeliä.
Uskoisin että Portugalilaiset luopuvat varmaan mielellään näistä ikuisesti kännissä olevista suomijuopoista. Pysyköön vain siellä Fugen puistoissa ja siltojen alla. Viimeksi Portugalissa käydessäni huomasin että Euroopan sivistysvaltioista erityisesti ranskalaiset eläkeläiset olivat ottaneet Portugalin omakseen. Ja maassa on yleinen kielitaito huomattavasti parempi kuin espanjalaisilla manolitoilla. Taksikuski puhui sujuvaa englantia ja junan konnari ranskaa!!
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.