Uusimmat › Keskustelu › Opiskelu, työnteko ja yrittäminen › Yleistä opiskelusta, työnteosta ja harjoittelusta › Verojen maksaminen
Merkitty: irfp, maksut, tributario, verot
- Tämä aihe sisältää 23 vastaukset, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
Jussaf toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hei,
olen tulossa etätöihin Espanjaan ainakin vuoden ajaksi ensi toukokuussa, ja poistun Suomesta 6kk säännön turvin ja suoritan siis loppuvuoden verot 2015 asuinpaikan perusteella Espanjaan.
Hoituuko verojen maksu kätevimmin Gestorian kautta vai voinko suorittaa itse nuo maksut Tributariolle (sis. sos turvamaksut).
Palkkani suoritetaan edelleen suomalaiselle tilille, joten verojen maksaminen lähtee siitä että hoidan asian itsenäisesti paikan päällä.
Kiitos avusta ja kommenteista jo etukäteen!
-
Tätä aihetta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
Jussaf.
Terve,
ks kolmen vuoden sääntö, linkki: http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Suomesta_ulkomaille
Moi,
unohdin tuossa yllä mainita että olisin ns. lähetetty työntekijä, http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Kansainvalinen_toiminta/Suomalainen_tyontekija_ulkomaille%2810593%29
eli tuon kuvion turvin sovellan tuota 6kk sääntöä ja vältyn tuolta 3 vuoden säännöltä. Verosopimuksen mukaan Espanjalla on oikeus verottaa tuloni joten tältä pohjalta työnantajani lopettaa ennakonpidätyksen ottamisen vuoden puolivälin paikkeilla (minun tarvitsee vain huolehtia että oleskelen työskentelymaassa 183pv).Vaikuttaa helpolta mutta ei kaytannossa onnistu tuolla sanomallasi tavalla. Espanjalla ei kaytannossa ole mahdollisuutta ennakonpidattaa palkkaasi.
Espanjassa verovelvollisuus on universaali etka voi olla osan vuotta verovelvollinen ja osan ei verovelvollinen.
Taas tuo 183 paivan saanto ei kaytannossa toimi niin suoraviivaisesti.
Taas etta tyontekija itse huolehtisi omista veroistaa ja sairasvakuutusmaksuista pitaa hanen olla autonomo eli yksityisyrittaja.
Mika taas 6 kk tyoskentelysta aiheuttaa valtavan maaran paperitoita. Suomen verottaja antaakseen paatoksen ennakoiden pidattamisesta tarvitsee Espanjan verottajalta todistuksen jota taas noilla perusteillla ei saa.
Parasta tassa tapauksessa on etta tulet lahetettyna tyontekijana, suomen tyonantaja maksaa sosiaalkustannukset ja verot suomeen ja sina tuot siita todistuksen ja kelasta todistuksen jotta voit talla kayttaa kelan antamaa sairasvakuutusta.
-
Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
Ritacasanueva.
”Maksut Tributariolle” eivat pida sisallaan minkaanlaista sairasvakuutusta.
Kun ennakonpidatys on tyonantajan vastuulla ei sita tyontekija itse voi suorittaa kuten ei myoskaan sairasvakuutusmaksuja joista osa kuuluu tyonantajalle ja osa tyontekijalle.
Taas tilitysvelvollisuus kuuluu tyonantajalle.
<span style=”line-height: 1.5em;”>Espanjassa (eika varmaan Suomessakaan) tunneta tallaista systeemia jossa tyontekija hoitavat tamantyyppisia velvoituksia.</span>
<span style=”line-height: 1.5em;”>Espanjassa verovuosi on 1.1-31.12. Jos olet Espanjassa verovelvollinen tilitat universaalisti kaikki tulot ja myos teet omaisuutta koskevat ilmoitukset. </span>
<span style=”line-height: 1.5em;”> </span>
-
Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
Ritacasanueva.
Mites noi eläkemaksut jos työnantaja ei niitä tilitä ja vaikka espanjalla olisi oikeus niin ei se varmaan tarkoita että on velvollisuus hoitaa noita maksuja.
183 päivää ei ole riittävä, kun se on yli 183 päivää. 184 päivää on riittävä.
SailaOmena en ymmarra kirjoitustasi. Valotatko vahan?
Don ei se ole yli 183 paivaa eli kuten sanot 184 paivaa vaan 183 paivaa . Kun vuodessa on 365 paivaa niin 183 paivaa katsotaan olevan enemman kuin puolet. Siksi sen nimikin on
fiscalidad de 183 dias.
Kiitos kommenteista tähän mennessä!
Minulle ei sinällään ongelmaa jos Espanja haluaa verottaa universaalisti koko vuoden tuloista, jos se on jotenkin edes mahdollista. Saan verohyötyä joka tapauksessa koska verovelvollisuus Suomeen raukeaa ja verokiila on kapeampi Espanjassa. Käytännössä työnantajani täyttää lapun ilmoituksesta ennakonpidätyksen toimittamatta jättämisestä vedoten siihen että 6kk sääntö täyttyy. Tuolloin ”vastuu” verojen maksamisesta jää työntekijälle eli minulle.
Olen ollut alustavasti yhteydessä Barcelonassa Gestoriaan, ja he selittivät että esim. heidän kauttansa verojen ja sos.turvamaksujen suorittaminen kuukausittain/kvartaaleittain riippuen kummasta kyse on mahdollista. Tässä lähetetyn työntekijän kuviossa siis työnantajani pidättäisi vain sos.turvamaksut ja eläkemaksut Suomeen, joten ainut mitä tässä yritän kikkailla on nimenomaan tuo verotus jota aion viimeiseen asti välttää Suomen osalta koska en koe olevani tänne tuolloin velvollinen suorittamaan yhtään mitään.
-
Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
Jussaf.
Hola suomenkielinen,
se on suomessa 184 päivää.
Moni on pettynyt, kun ovat todistaneet olleensa Suomesta pois 183 pv.
En aio, kertoa asiasta enempää.
Koska karkausvuosi?
Alkaa homma selvitä, 6kk oleskelun myötä ja fiscal resident statuksella verot gestorian avustuksella (tai itse jos mahd) kevään 2016 aikana 2015 ansaituista tuloista. Selvennyksenä vielä siis tuo oleskelu tulee olemaan minimissään toukokuusta 2015 kesäkuulle 2016…
Oletko laskenut kuinka paljon verotuksessa on eroa, jos maksat verot Suomeen tai Espanjaan. Ei Espanjan verotus kovin löysä ole.
Totta tuokin, suurin hyöty tuossa on se että Suomen alkuvuoden verotus menee pienellä prosentilla mutta pitkässä juoksussa saatava hyöty ei ole kovinkaan massiivinen.
suomenkielinenpalvelutoimisto, vastaus tulikin, Jussaffin työnantaja hoitaa eläke maksut kuitenkin suomeen.
Jussaf, sanoit yllä että ”Suomen alkuvuoden verotus menee pienellä prosentilla” voisiko tuota käyttää hyväkseen koska sulle tulee reippaasti yli sen puoli vuotta. Maakselee työnantajan kautta pikkuprossalla suomeen sen alkuvuoden ja sitten kun pärähtää raja rikki niin siirty espanjan verotuksen piiriin?
-
Tätä aihetta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.