Verkko-opiskelu Fuengirolassa, MSKK

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  borracha
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 134

  Kuukausi tai pari sitten näin Uusi Fuengirolassa ilmoituksen, että tammikuussa alkaa verkko-opinnot Fuengirolassa asuville suomalaisille Mäntän seudun koulutuskeskuksen järjestämänä. Merkonomiksi siinä ainakin voi opiskella. Onko kukaan nyt opiskelemassa tuolla? Voisin tuota kokeilla, kun ikävä Fuengirolaan on niin kova. Opintotukeakin kuulemma saa, mutta kelasta pitäisi tarkemmin kysellä.

  LINKKI

  Anna_Maija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 37

  Hei !

  Ota yhteyttä MSKK:ssa Marko Lipsonen.Hän osaa kertoa varmaan tilanteesta.Merkonomien ja datanomien koulutus alkoi marraskuun lopussa.

  http://www.mskk.fi

  LINKKI

  borracha
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 134

  Ajattelin ensi syksynä vasta sen aloittaa, jos aloitan. Lähinnä haluaisin kuulla kokemuksia siitä, millaista tuo opiskelu on, kuinka aikaavievää ym. Nyt tuo ilmeisesti ensimmäistä kertaa järjestetään, niin niitä kokemuksia ei varmaan kovin monelle ole kertynyt.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  MSKK: ”Opiskelu verkkoympäristössä on ajasta ja paikasta riippumatonta, tarvitset ainoastaan tietokoneen ja internetyhteyden…”

  Miksi verkko-opinnot pitää suorittaa kuitenkin Espanjassa? Eikö Portugali tai Ruotsi kävisi, entäpä Mäntän naapurikunta Vilppula?

  Jospa sittenkin ymmärrän? – siis asiaan:

  Suomessa on tarjolla suomeksi runsaasti erilaisia verkko-opintoja – opinnot eivät siis ole homman varsinainen hankaluus, vaan sen työssäoppimispaikan (harjoittelupaikan) hankkiminen ja sijainti. Jos opiskelija asuu Espanjassa olisi varmaankin mukavinta suorittaa harjoittelu kotinsa lähellä, silloin ohjaavan opettajan tulisi ohjata häntä ja työpaikkaohjaajaa sopivien sekä opintoa tukevien tehtävien järjestämiseksi – niin, siis mikäli opinnot aiotaan oikeasti suorittaa kuten on tarkoitettu.

  Verkko-opinnot eivät tarjoa oikotietä oppiin, vaan siinäkin jotkut oppijat oppivat helposti pienellä työllä ja jotkut kantapään kautta otsahiessä – kaikille kuitenkin oppi tulee – se vain riippuu asenteesta, tavoitteiden asettelusta ja sopivasta työn määrästä.

  Onnea tulevaan koitokseen!

  LINKKI

  borracha
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 134

  Ikävä Fuengirolaan on kova, kun kaksi kuukautta siellä viime kesänä vietin. Nyt pitäisi hankkia ammatti, lukiopohjalta töiden saaminen kun on siinä ja siinä, niin miksei samantien lähtisi Espanjaan sitä hankkimaan 🙂 Tapaamisiahan noissa verkko-opinnoissakin on ja ne pidetään Fuengirolassa 🙂

  LINKKI

  MSKK_Marko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.01.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 2

  Laitan hieman kommenttia meidän opintoja toteutavien puolesta eli toimin opettajana Mäntän seudun koulutuskekuksessa (MSKK) ja samoin toimin Espanjassa opiskelevien merkonomien ryhmänohjaajana. MSKK tarjoaa mahdollisuusden opiskella verkossa merkonomiksi tai datanomiksi. Olemme tarjonneet vuodesta 2005 lähtien ainoana kouluna koko tutkinnon opetussuunnitelmaperusteisesti verkossa toisenasteen tutkinnon jo omaaville opiskelijoille.

  Edellisisssä viesteissä jo kerrottiin hieman opiskelusta sinällään, se on haastellista mutta myöskin hyvin joustavaa ja kuten todettua se silsältää myös kontaktikertoja vähintään kerran per opintojakso. Opintojakso meillä on 6-7 viikkoa. Työssäoppimisella on kaikissa ammatillisissa tutkinnoissa merkittävä rooli.

  Meillä on tällä hetkellä 17 opiskelijaa ”Espanja-ryhmässä” he ovat pilottiryhmä syksyllä 2009 alkavalle koulutukselle. Ensi syksystä alkaen tarjoamme mahdollisuuden opiskella ”kansainvälisen” merkonomintutkinnon asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelmassa. Opiskelu tapahtuu kansainvälisessä oppimisympäristössä eli Espanjassa ja opiskeluun kuuluu ammatiaineiden lisäksi sekä paikallisen kulttuurin että kielen opiskelua ja työssäoppimista asiakaspalvelutehtävissä vieraskielisessä organisaatiossa. Tähän koulutukseen voi hakeutua asuu sitten Suomessa tai Aurinkorannikolla, opiskelu tapahtuu Fuengirolassa ja kestää kaksi vuotta. Lisäksi tarjoamme edelleen mahdollisuutta opiskella verkko-opintoina datanomiksi Espanjassa.

  Tokihan meillä voi opiskella verkossa tutkintoon myös ”Suomi-ryhmissä” jolloin kontaktikerrat järjestetään Mäntässä tai paikkakunnilla joilla on riittävän monta opiskelijaa.

  Lisätiedot ja hakuohjeet helmikuusta lähtien sivuiltamme http://www.mskk.fi

  LINKKI

  borracha
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 134

  Nostanpa nyt tätä keskustelua. Nyt siis hain kyseiseen koulutukseen ja 25. päivä olisi haastattelu. Löytyykö ketään muuta, joka on hakenut? Ja saa niitä kokemuksiakin opiskelusta edelleen kertoa 🙂 Luulisi muuten, että nyt hellittäisi vähän Espanja-ikävä, kun on Helsingissä näköjään lämpimämpi kuin Malagassa, mutta ei kun pahenee vaan. Toivon tosiaan, että elokuussa pääsisi muuttamaan Fuengirolaan pidemmäksi aikaa kuin viimeksi.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.