Venäläisten turistien kadosta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Venäläisten turistien kadosta

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Espanja on huolestunut Venäläisen turismin kadosta maasta.

  Tämän päivän El Mundo sanomalehdessä on kirjoitus jossa kirjoittajan mukaan on täysin käsittämätöntä että venäjä on ilmoittanut suosituksen matkustuksen vähentämisestä espanjaan possuflunssan takia.

  Venäläinen turisti on hyvä turisti; varakas, halukas käyttämään rahaa, sopivan turhamainen, jne, jne. joka tarkoittaa sitä että venäläinen turisti tuo hyvin kaivattua rahaa espanjan turismiin erikoistuneille aloille. Venäläinen turisti myös on sopivan vanhanaikainen, he tulevat takaisin jos pitävät matkailu kokemuksestaan. Taas kerran; käyttämään rahaa, vaikkei kaikki heistä olisikaan erityisen varakkaita.

  Vaan eivät tule enää. Venäläinen turisti ja venäjän hallitus ovat saaneet tarpeekseen venälaisen turistin mustamaalauksesta milloin mitenkin rikolliseksi, rikollisjärjestöön kuuluvaksi, sekä kivun rankaksi ammattilaiseksi.

  Espanjalaisten kuva venäläisistä on pohjamudissa. Monen muunmaalaisen turistin tai residentin kuva venäläisistä on myös pohjamudissa. Nyt venäläiset ovat sanomassa sopimusta irti espanjalaisten kanssa, ja tästä tulee kärsimään hyvin moni turistialalla työskentelevä espanjalainen sekä ulkomaalainen.

  Kun venälaiset lähtevät, kävijämäärä on jo laskussa, niin kuka tulee heidän tilalleen? Euroopassa ei ole yhtään kansaa joka lähtisi tuhansittain vaeltamaan espanjaan lomilleen varsinkaan venälaisten käyttämiin korkeamman luokan instalaatioihin.

  Venäläisten tulee myös katsoa itseään peiliin, mutta onko kohtuullista että koko kansa luokitellaan rikolliseksi? Olisiko espanjalaisilla syytä tutkia omaa arvomaailmaansa sekä kulttuurien tuntemustaan kun he mustamaalaavat kaikki venäläiset roskasakiksi? Pitäisikö espanjalaisten haluta venäläisiä turisteja maahan, ovathan venäläiset saaneet aikaan paljon kohua herättäneitä negatiivisia uutisia espanjassa? Missä menee espanjalaisen ylpeyden, ylpeyden vastakohdan eli nöyryyden raja?

  Voiko ylpeys sekä nöyryys kulkea käsikädessä välimerellisessä kulttuurissa ? Tuleeko näiden kulkea käsi kädessä? Onko nöyryys edes oikea sana tässä tapauksessa, vai liian hienosanainen mutta ei paikkaansapitävä tulkinta tilanteen yhdestä piirteestä? Mitä on nöyryys, onko se kumartamista itseään ylemmälle, vai käytännön sanelema toimintatapa rahaa käyttävän turistin edessä? Onko jompikumpi näistä väärin toimittu, vai kumpikin?

  Onko tähän muuta vastausta kuin taas kerran turistisektorin, eli työpaikkojen sekä rahavirran häviö?

  Paljon kysymyksiä, mietteitä, mutta niin vähän kaikille sopivia vastauksia …

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Sääliksi käy espanjalaisia, jotka elävät turismista (ja sen johdannaisista) ja ovat joutuneet ”sietämään” elannokseen venäläisiä jotka nyt sitten muuttavat lomailutottumuksiaan.
  Tämä on äärimmäisen huolestuttavaa ja harmillista, ei ole Amerikastakaan tulijoita korvaamaan venäläisten jättämää vajetta.
  Kaikkialla missä on tullut kuljettua, törmää aina samaan venäläisistä ei pidetä.
  Ei kai monen maan ihmiset voi olla väärässä, kai venäläisten asenteessa ja käytöksessä oikeasti on jotain huomauttamista.

  Matkustavaisena ja kapea-alaisesti ajatellen huudan suureen ääneen:

  HURRAAAAAAAAAAAA!

  Ja turhaan on velivenäläinen huolissaan possuflunssasta:
  Itse he levittävät matkustellessaan mm. lääkeresistenttiä tubia, sekä muuntautunutta hinkuyskää.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  En minäkään noista venäläisistä oikein pidä. Liekö kotona saadut ennakkoasenteet. Perhetutuiksi on nyt tullut kaksi venäläistä perhettä; toinen asuu Moskovassa ja toinen Dubaissa. He ovat kyllä länsimaisia ja puhuvat useita eri kieliä, mutta ei suomea eikä espanjaa. Perheinä ovat aivan hurmaavia ja sivistyneitä.

  Mietin kuitenkin, voidaanko syödä vain rusinat pullasta ? Jos näinä aikoina on bisneksestä pulaa, niin onko maksavalla asiakkaalla väliä ? Ehkä suomessa ei mielellään myydä asuntoa esim. mustalaiselle, jos halutaan jatkossa olla naapureiden kanssa väleissä. Tämäkin on sellainen ennakkoasenne.

  Eri kulttuureilla on erilaiset käytöstavat ja siisti-sana tarkoittaa jopa suomalaisille niin eri tasosa.
  Olen kuitenkin lähtenyt siitä, että en ala kouluttamaan muita kuin omia lapsia. Yritän suvaita eri tapoja, mutta omalla reviirilläni minulla on sanavaltaa.

  Ehkä velivenäläisille on lapsena opetettu, että he ovat herroja ja maailman valtiaita joka paikassa.
  Silloin pitää ehkä vaan hyväksyä se, että sillä sektorilla jää bisnes tekemättä, jos emme halua heitä omille reviireille.

  LINKKI

  varpunen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.12.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Venäläisillä on ainakin täällä Madridissa parempi maine kuin suomalaisilla, siis varallisuuteen ja kulutukseen liittyen ainakin täällä ajatellaan että heillä on rahaa ja heitä kannattaa palvella hyvin, samoin arvostetaan Venäjän kulttuuria ja taidehistoriaa. Minusta venäläiset myös käyttäytyvät yleisesti ottaen hyvin turisteina.

  LINKKI

  dreamer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 58

  Mitäköhän Pauliina tarkoitit, kun kirjoitit ”…jos emme halua heitä omille reviireillemme”? hmmm. Kuka sanoikaan, että suomalaisilla on huono itsetunto 🙂

  Vaikka meitä määrällisesti on ihan kivasti espanjassa, niin suurin osahan meistä on suht. tavallisia pulliaisia, hyvin rajallallisine pääominemme. Ihan samaa en sanoisi venäläisistä, osa varmasti on tavallisia pulliaisia, mutta hekin KULUTTAVAT rahansa aivan erillailla, kun perus Matti ja Maija Meikäläinen… Se on fakta.

  Toinen kiva yksityiskohta kirjoituksessasi oli tuo kielitaito vertauksesi. …ovat ihan länsimaalaisia ja puhuvat useita kieliä, mutta ei espanjaa eikä suomea:) Vau!

  No se piikittelystä.

  Suomikin muuten on pulassa, jos veli venäläinen päättää olla tulematta lomalle suomeen.

  Itsellänikin on omat mielipiteeni venäläisistä (5v. päivittäin tekemisissä, niin työssä kuin vapaa-ajallanikin), enkä voi aina vieläkään täysin neutraalisti heihin suhtautua (kiitos sen kotikasvatuksen), mutta niin kauan kun puhutaan tavallisista ihmisistä niin voisin sanoa heidän olevan ihan miellyttäviä ja luotettavia. Toistaiseksi minua ei ole huijannut kuin toinen suomalainen. Tai jos on niin se on ainakin tehty taidokkaasti:)

  Venäläisten huono maine turistina.
  Oma analyysini aiheesta. Kun ihminen, yhtäkkiä saa maallista mammonaa, niin paljon ettei p***** taivu, voi hyvät käytöstavat helpolla unohtua, olkoon kansallisuus mikä tahansa. Venäläisillä tuo tietenkin vielä korostuu (lyhyehkö aikaväli).
  Toinen asia on erilaiset käytöstavat esim. äänenkäyttö, meidän korvissamme he usein ovat kova äänisiä jne. me vain emme ymmärrä mitä he puhuvat. Veikkaan, että jokainen muunmaalainen, kuka kävelee ohi tiettyjen suomalaisten suosimien juottoloiden ohi Fugessa, niin ihmettelevät, mitä eläimiä noi suomalaiset ovat. Siinä meinaan usein hillittykin suomalaisrouva saa seuraavana päivänä hävetä silmät päästään, mitä (TAAS) tuli tehtyä.

  Tottahan toki niitä ääripäitä löytyy kaikenmaalaisista, yhtä pölhöä suomalaista vastaan kadulla pitäisi kävellä 50? venäläistä pölhöö vastaan, että oltaisiin prosentuaalisesti tasoissa…

  Hyvää kesää kaikille!

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Tuolla reviirillä tarkoitin, että jos en halua omassa kaupassani heitä palvellä ja suhtaudun tympeesti, niin kärsin sen omassa kukkarossa. Eiköhän kaikille yrittäjille raha kelpaa ja olen valmis menemään mutkalle, jos vaan saan tavarani kaupaksi. Toi suomen ja espanjan kielen osaamattomuus oli vähän vitsi, kun eihän suomea monikaan osaa mutta espanja on niin kansainvälinen kieli. Jos kuka meistä vaan haluaa elää ihanassa espanjassa, niin sen verran itseä niskasta kiinni että opettelee espanjaa. Niin paljon saa sitten irti kulttuurista ja paikallisten huomaavaisuudesta.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Tuolla reviirillä tarkoitin, että jos en halua omassa kaupassani heitä palvellä ja suhtaudun tympeesti, niin kärsin sen omassa kukkarossa. Eiköhän kaikille yrittäjille raha kelpaa ja olen valmis menemään mutkalle, jos vaan saan tavarani kaupaksi. Toi suomen ja espanjan kielen osaamattomuus oli vähän vitsi, kun eihän suomea monikaan osaa mutta espanja on niin kansainvälinen kieli. Jos kuka meistä vaan haluaa elää ihanassa espanjassa, niin sen verran itseä niskasta kiinni että opettelee espanjaa. Niin paljon saa sitten irti kulttuurista ja paikallisten huomaavaisuudesta.

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120

  Espanjassa saimme naapuriksemme venäläisen perheen. Olemme tutustuneet heidän kanssaan yhdessä espanjalaiseen kulttuuriin, ja kokemukset ovat mielenkiintoiset.
  Ystävälliset espanjalaiset tunnistavat nopeasti ystävieni venäläisen korostuksen ja käytös häntä kohtaan on kovasti erilaista kuin suomalaista tai muita ulkomaalaisia kohtaan. Jos vaikkapa kyselemme ravintolaa tai pyydämme ravintolassa suosituksia, venäläiselle tyrkytetään säännöllisesti kalleinta – ei parasta tai mielenkiintoisinta.
  On aika surullista nähdä, että Espanjassa hyvin viihtyvät naapurimme ohjataan jatkuvasti ylihinnoiteltuihin turistipaikkoihin.
  Costa Blancalla koimme viime viikolla hyvän esimerkin. Ystäväni oli ”löytänyt” uuden ruokapaikan, hotelli Montibolin ravintolan Villajoyosassa. Paikka oli hieno, tarjoilu kohteliasta ja ammattitaitoista, hinnat huikeat ja ruoka-annokset aivan karmaisevasti pilattu.
  Syömässä ei ollut ainuttakaan espanjalaista, pelkästään ulkomaalaisia. Ja me olimme myös ainoat espanjaa puhuvat asiakkaat. Espanjalainen olisikin kävellyt paikasta ulos kesken aterian… Tämä oli taas niitä paikkoja, jotka yrittävät olla jotain kovin erikoista, mutta mielikuvitus on kokilta loppunut kesken: hanhenmaksan seurana oli jokin ihmeellinen kaakaolla maustettu läjä, joka muistutti sitä itseään ja oli mahdoton syödä veitsellä ja haarukalla. Denton-kalan seurana oli aivan liian voimakkaasti maustettu tahna kastikkeena. Se oli kuin jotain meksikolaista maustetta Dían peltipurkista! Siinä meni huippuviinikin pilalle samalla iskulla.
  Jokainen voi itse miettiä, kuinka pitkään Espanjassa viihtyy, jos asennoituminen on tällaista. Ystävämme eivät ole asiaa vielä huomanneet. Meidän näkökulmasta ero on valtava, kun saamme aivan eri neuvot ja kohtelun, kun olemme keskenämme liikkeellä.
  Ongelma korostuu alueilla, missä on paljon turismia. Esimerkiksi pohjoisrannikolla tämä venäläisten rahastus ei ole lainkaan yhtä ilmeistä.

  Itse yritän muistaa, että kaikissa ihmisryhmissä ja kansallisuuksissa on ne samat ryhmät – hyvät, pahat ja rumat. Kaikki suomalaiset eivät ole rehellisiä ja ahkeria, eivätkä läheskään kaikki venäläiset roistoja. Eivätkä kaikki espanjalaiset ole ystävällisiä ja avuliaita.
  Itse kykenen asettumaan myös venäläisen asemaan. Itsetunto ei välttämättä ole kovin korkealla, kun länsimaisiin tapoihin ja kulttuureihin on päässyt tutustumaan vasta tovin ja ehkä myös jo varttuneemmalla iällä. Jossain välissä mielipaha sitten purkautuu – ehkä pikku vinoiluna, jos taskun pohjalta löytyy vähän tukevampi nippu euroja ja dollareita.
  Ketkä meistä olisivat ratkaisevasti hienompaa väkeä, jos olisimme saman ympäristön tuotteita kuin venäläiset? Itse olen oppinut venäläisistä naapureistani sen, että me suomalaiset olemme usein kovasti samanlaisia kuin venäläiset. Huumori on kovasti samanlaista, tavat ja käytös paljolti samanlaista, melankolia, juomatavat…
  Kannattaakohan meidän kovasti sormella osoitella?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.