Venäläiset

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Venäläiset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 33)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Paavola
    Paavola Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.04.2013
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 14

    Menestyäkseen markkinoilla, suomalaisten yritysten pitää satsata täälläkin venäjänkielen taitavaan henkilökuntaan.

    Venäläisten vierailu Aurinkorannikolla on kasvanut rajusti ja kasvaa entisestään. Kasvun räjähtämistä hillitsee enää viisumi-menettely, mutta sekin on varmasti lähitulevaisuudessa poistumassa – jos se voidaan myös EU-käytäntöjen osalta hoitaa.

    Lennot tulevat Malagaan, josta pahimmillaan venäjänkielinen massaturistimassat ajavat 140 km/h suoraan Marbellaan, pysähtymättä Torre-Benal-Fuen kaupunkeihin. Huomioitavaa on, että Marbella on aktivoitunut ja toteuttaa yli tänä vuonna yli kaksikymmentä kampanjaa, jotka on suunnattu pelkästään venäläisille. Marbellan tavoite on, ei vähempää ei enempää kuin 100 % vierailija määrä alueen venäjänvieraista, jotka ainakin piipahtavat Marbellassa rannikolla käyntinsä aikana. Venäläisiä tuli v. 2012 Malagan lentokentän kautta vajaat 50 000 ja yöpymisiä oli Aurinkorannikolla oli n.350 000.

    Suomen matkailu on kantapäänkautta opiskellut venäläisen matkailijan toiveet ja tarpeet, jotka nyt pikkuhiljaa osataan hoitaa. On tiedettävä mitä venäläinen matkailija haluaa ja tarjottava sitä. Suomalaisilla palvelujentarjoajilla olisi tässä hyvä ja ainutlaatuinen sauma menestyä, ovathan venäläiset meidän naapurikansa. Kuten suomalaiset, venäläisetkin asioivat mielellään maamiehiensä kanssa, ja mehän ollaan melkein venäläisiä 🙂

    Nyt venäläisillä matkailijoilla on huomattavasti enemmän käyttövaroja, kuin kotimaisilla matkailijoillamme. Toki tilanne käyttövarojen osalta tasottuu kymmenen vuoden kuluttua, koska ylemmän keskiluokan nykyiset matkailijat muuttuvat karvahattuvenäläisillä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä petterip
    petterip Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.03.2013
    Kirjoituksia: 10
    Vastauksia: 70

    on niin asiaa. Suomessakin pitäis nopeesti reagoida lisäämällä Venäjän kielen opiskelua. Pakkoruotsi pois ja katseet itään päin!! Venäjän kielen taito on nykyään kyllä iso valttikortti!!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aikku
    aikku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.09.2012
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 418

    niinpä, no Venäjän kielen opinnot kyllä saa, mutta
    vasta koulujen yläasteella, kylläkin valinnaisena aineena.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä BeeKeeper
    BeeKeeper Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.01.2011
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 169

    eivat suinkaan ole suomalaisen ainoa mahdollisuus opiskella venajan kielta. Tarjontaa on vaikka kuinka, tassa vain yksi esimerkki:

    http://www.opinyt.fi/kielikurssit-venaja-c-34_40.html?gclid=CP3HzpPXw7YCFa53cAodH1wA5g

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    No yksi mikä on varmaa. Ei ne venäläiset kaipaa suomalaisia palveluja. Kaikki palvelut on täällä saatavissa ihan venäläisiltä yrityksiltä.
    Jos mullekin tulee mieliteko saada aitoja venäläisiä suolakurkkuja , mä haen ne ihan aidosta venäläiskaupasta. Ja kurkkujen suhteen markkinaraon on nähnyt myös Hipercor, sieltä niitä saa myös. Mikä on tietysti hyvä juttu jos niitä kuitenkin tekee mieli ja sattuu olemaan vakaumuksellinen oikeistolainen ja ajatus aitovenäläisestä kaupasta ahdistaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    santiago:
    ”Jos mullekin tulee mieliteko saada aitoja venäläisiä suolakurkkuja , mä haen ne ihan aidosta venäläiskaupasta.”

    Ja hauskinta asiassa on, että ne on valmistettu Saksassa, lue purkin kyljestä.

    En tiedä ovatko ne edes reseptiltään aitoja venäläisiä, niissä on suolan lisäksi etikkaa ja osassa jopa tilliä tai valkosipulia. Mutta ihan samanlaisia kuin nuorena ostettiin irtotavarana Helsingistä kaupan isosta puutynnyristä. Hyviä kuin mitkä Aldin saksalaisen ruisleivän päällä.

    Eli tiedoksi: meillä Costa Blancalla ei ole juuri suomalaiskauppoja, mutta venäläis- ja saksalaiskauppoja on ja niissä eivät hinnat ole pilvissä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Stadin Ukko
    Stadin Ukko Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.02.2013
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 21

    Torreviejan keskustasta löysin venäläisen kaupan josta sai hiton hyviä suolakurkkuja ja hapankaalia,
    siellä oli myös purkitettua suolakurkkua made in russia, alkuperäispakkauksessa, samoin kaikkea muuta hyvää

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Nämät täkäläiset kurkut on ihan muovipussissa , omassa liemessään ja kirjoitus on 100% kyriilisin kirjaimin, pieni lappu kyljessä missä täkäläisellä murteella tuoteseloste.

    Taisi muuten olla niin että joku suomikauppakin täällä mainosti jotain vastaavaa, mutta eipä ole tullut tsekattua.
    Eipä ole tiedossa kuka on hapankaalin keksinyt , sakut vai venäläiset? Molemmissa maissa taitaa olla kansallisruokaa. Ja siitäpä johtuen hyvää hapankaalia saa hyvään hintaan myös Aldista ja Lidlistä.
    Muuten hapankaali ei ole mitenkään tuntematon juttu Andaluciassakaan , eikä Marokossa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä diablita
    diablita Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.04.2008
    Kirjoituksia: 15
    Vastauksia: 380

    Oi, hapankaali!

    Sitá on ihan hirmusen helppo tehdá itsekin. Ystáván yllyttámáná kokeilin ja hyváá tuli. Siihen aikaan kun ensimmáisen kerran kokeilin, ei ollut edes hapanleipáá láhistóllá, joten káytin luonnonjugurtin heraa.

    Hassua muuten , ettá piti tulla maailman tálle laidalle asti, ennen kuin tuli itse tehtyá karjalanpiirakoita ja hapankaalia 🙂 Kai se oli sitten koti-ikáváá… 8)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    En tiedä miten muut hapankaalia käyttävät, mutta sehän menee suoraan purkista kylmänä ruuan lisäkkeenä. Uusia kulinaarisia ulottuvuuksia siihen kumminkin saa kun sen lämmittää vaikkapa paistinpannulla.
    Ja hapankaalihan taitaa olla varsinainen terveysruoka. Ainakin c-vitamiinia siinä on ja hapatetuissa ruuissa taitaa olla jotain muitakin ylivertaisia terveyteen vaikuttavia tekijöitä.
    Eläviä todisteita siitä ovat suurikokoiset, terveen ja hyvinvoivan näköiset punaposkiset saksalaiset.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Omien ruokakokemusteni mukaan saksalaiset kuumentavat hapankaalin sipulin (ja mahdollisesti valkosipulin) kanssa pannussa ja venäläiset lisäävät joukkoon smetanaa. Pahuksen hyvää molemmat bratwurstin kanssa.

    Sen sijaan Saksassa yleinen hapankaalimehu ei minulla mene alas. Kerran huonekaveri hotellihuoneessa joi sitä ja röyhtäisi päälle. Kuin lehmän hönkäys apilapellossa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Hapankaalista tulee myos upea keitto….mun lemppari. Shi 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Joo. Hapankaalikeitto on vanha kunnon krapularuoka. Eikä hajukaan enää siinä vaiheessa tunnu missään.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
    freesoul65 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697
    santiago kirjoitti:

    Nämät täkäläiset kurkut on ihan muovipussissa , omassa liemessään ja kirjoitus on 100% kyriilisin kirjaimin, pieni lappu kyljessä missä täkäläisellä murteella tuoteseloste.

    Taisi muuten olla niin että joku suomikauppakin täällä mainosti jotain vastaavaa, mutta eipä ole tullut tsekattua.
    Eipä ole tiedossa kuka on hapankaalin keksinyt , sakut vai venäläiset? Molemmissa maissa taitaa olla kansallisruokaa. Ja siitäpä johtuen hyvää hapankaalia saa hyvään hintaan myös Aldista ja Lidlistä.
    Muuten hapankaali ei ole mitenkään tuntematon juttu Andaluciassakaan , eikä Marokossa.

    Hapatettu kaali tuskin on suomalainen keksintö. Löytyyhän se esim. Koreastakin ”kimchi” nimellä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928
    kojo kirjoitti:

    Joo. Hapankaalikeitto on vanha kunnon krapularuoka. Eikä hajukaan enää siinä vaiheessa tunnu missään.

    Kylla talla reseptilla lahtee nalkakin…on herkullista 🙂

    http://www.enjoyyourcooking.com/soup-recipes/russian-sauerkraut-soup-schi.html

    Tullut eraankin kerran herkuteltua vaikkei ole edes krapulaa…mutta lasi pari menee vodkaa kivast seuranaan 😛

    …vaan nyt lahden nauttimaan portugalilaisesta cataplanasta ja vinho verdesta!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 33)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.