Vastustuskyky

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Perrito
  Perrito Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 113

  Tulipas tässä mieleen kysäistä muiltaki täällä asuvilta asiasta. Oon ollu 2,5kk Espanjassa ja poden jo kolmatta flunssaani. Kaikki flunssat on ollu suht pitkäkestosia ja yhteen hommasin lääkkeetki tohtorilta.. En minä Suomessa näin paljo sairastele, vaikka vähintään kahesti vuodessa flunssasta kärsinkin.

  Tämän sairastelun voisin selittää Espanjan erilaisella bakteerikannalla ja sillä että minulla ei ole vastustuskykyä sitä vastaan vielä. Lapsena minulla ei ollut vastustuskykyä Suomenkaan bakteerikantaakaan vastaan, vaikka supisuomalainen olenkin, ja jouduin lääkekuurille sen takia. Suomen bakteerikanta on kuitenkin hoidossa jo, mutta Espanjan ei.

  Nyt siis kyselisin että onko muut pitempään Espanjassa asuneet sairastelleet normaalia enemmän alussa ja jos ovat niin kuinka pitkään meni että vastustuskyky kehittyi?

  Oon ollut Itävallassakib 4,5 kuukautta vuosi sitten, mutta siellä en ollut kun kerran flunssassa ja kerran mahataudissa, joka oli kaikilla muillakin. Espanjassa on vissii vaan äkäsemmät bakteerit. Poikakaveriki meinaa olla jatkuvasti sairas vaikka onkin paikallinen.. Ja asutaan siis eri osotteissa ja kaupungeissa tällä hetkellä, joten talo ei voi siihen vaikuttaa.. Mietityttää myös, koska poikakaveri aikoo tulla Suomeen siksi aikaa että valmistun (min 8kk), että kuinkahan Suomen bakteerit häneen hyökkää..

  Ja vielä viimeisenä kysäsen että kuinkahan pitkään pitää olla pois Suomesta että menettää sen vastustuskyvyn niitä bakteereja vastaan? Jos siis jollain on enemmän tietoa asiasta kuin minulla 😀 En oleta mitään, kunhan tyhmänä kyselen 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tulppu
  Tulppu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 239

  Suomessa sairastelen aika harvoin, mutta Espanjassa melkeen aina. Vaihdon aikana (5kk) oli ainakin 2 angiinaa. Viime reissulla olin kuumeessa. Se lähti kyllä paikallisilla myrkyillä tosi nopeasti pois. Muru sai Suomen reissun jälkeen vatsataudin. Mulla on sellanen teräsvatsa, että minä en ole sitä koskaan Espanjassa saanut. 🙂

  Mutta joo.. ihan samoja kokemuksia on, eli taitaa olla pirullisempia ne Espanjan pöpöt.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Uskon kansainväliseen bakteerikantaan…. Olen viimeisen kahdeksan vuoden ajan asustanut Espanja-Englanti-Suomi akselilla ja Espanjassa ehkä eniten + vieraillut n. kymmenessä muussa maassa/vuosi. Tästä on seurannut se, että bakteerit ja muut pöpöt ovat kouluttautuneet käyttäytymään siivosti. Aikaisemmin sain flunssan mm. jokaisella ulkomaan lentoreissulla, mutta nyt harvoin… jos ollenkaan.

  Eli älä ole huolissasi ja vaihda maata kuin mustalainen, jos mahdollista -> näytät keskisormea bakteereille ja viruksille. 🙂

  Jos olet muuten ok, todennäköisyyslaskentakin voi arpoa nuo kolme flunssaa 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuisku
  tuisku Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  taalla Espanjassa .Suomessa oli joka vuosi ”oma flunssani”,saattoi tulla mihin aikaa vuodesta tahansa,ja tuli vahintaan kerran vuodessa.

  Nyt taalla olen viimeiset 3 v ollut ilman minkaanlaista flunssaa.

  Mika taalla iholleni on pahempaa kuin Suomessa ovat ne mosquitojen puremat…kamalaa!
  Ovat viela niin pienia ettei kunnolla niita edes nae.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  tuisku kirjoitti:

  Mika taalla iholleni on pahempaa kuin Suomessa ovat ne mosquitojen puremat…kamalaa!
  Ovat viela niin pienia ettei kunnolla niita edes nae.

  En ole yhtään vielä nähnyt (no ei ihmekään jos ne on niin pieniä että niitä ei edes näe ;-)) – mutta ei ole yhtään puremaakaan kyllä näkynyt..

  Flunssa mulla on korkeintaan kerran viidessä vuodessa, maasta riippumatta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
  johanmarc Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Mulla oli ihan sama homma. Kaverini kaski hankkia apteekista antibioottikuurin: en hakenu, mutta luontistuotekaupan LABCATAL-5 troppien jÄlkeen jäi oireet

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä hierbabuena
  hierbabuena Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.04.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  toi on mielenkiintoinen asia! mä oon ollu enemmán kipeenä/flunssassa kuin ikinä. suomessa olin terve kuin pukki, mutta täällä keskimäärin neljä kertaa vuodessa kipeenä. yleensä flunssa kuumeen kera. varmasti yksilöllistä mut oon ihmetelly samaa asiaa.
  ”future is unc

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
  La Cruizer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Minä taas peesaan Tuiskua! Suomessa olen aina sairastanut n. 3 flunssaa vuodessa, mutta Espanjassa olen 3.5 vuoden aikana ollut 3 kertaa flunssassa yhteensä! Nekin aina ulkomaanmatkan yhteydessä (lentokoneethan ovat otollisia ympäristöjä tartunnan saamiseen). Espanjassa olen kylläkin sairastanut elämäni ensimmäisen kunnon vatsataudin (ravintolasyömisen jälkeen tuli). Mutta kaiken kaikkiaan, selvästi terveempänä olen ollut Espanjassa.

  Jos elintapoja vertaan, niin Suomessa varmaan alkoholinkulutus on ollut suurempi, mutta taasen ruokailutottumukset paremmat (säännöllisemmät + monipuolisemmat ateriat). Liikuntaa olen harrastanut molemmissa maissa jokseenkin yhtä paljon, eli fyysinen kunto ei ole eronnut paljoakaan. Suomessa talven aikana liikunta saattaa tosin edesauttaa flunssan saamista (lenkkeily kylmässä, kotimatka peleistä hikisissä vaatteissa jne.) enemmän kuin Espanjassa.

  Myös mosquitojen suhteen kokemukset ovat samat kuin Tuiskulla: niitä ei näe eikä kuule, mutta aamulla on sitten varsinkin ötököiden kokoon nähden aivan kohtuuttomat paukamat ympäri kroppaa, jotka kutisevat ihan pirusti. Nämä espanjalaiset hyttyset voivat pistää useamman kerran (suomalaiset kai vain kerran), eli riittää kuin yksi osuu samaan makuuhuoneeseen, ja pistoksia voi olla käsivarressa esim. 10 sentin välein…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Perrito
  Perrito Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 113

  Suomessa sairastan muutaman kerran vuodessa, mutta koskaan ei ole ollu näin monta flunssaa vähän ajan sisällä! Kyllä minä väittäisin että täällä on äkäsemmät pöpöt ja mulla ei oo immuniteettia niitä vastaan.

  Muutenki tuntuu että Espanjassa oon huonommassa kunnossa ku Suomessa. Koska olen sairastellu niin paljo niin en ole pystynyt urheilemaankaan. Varsinkin parin viikon kurkkukivun aikana en liikkunut muuta kuin kävelin kouluun ja illalla pikku lenkki koiran kanssa. Suomessa kävin noin kerran viikossa salilla ja joka päivä vähintään tunnin lenkki koiran kanssa.
  Ihoni on kuivempi täällä mitä Suomessa vaikka talvisin pakkasessa oon kuiva ku korppu, siis Suomessa. Tuo vesi kuivattaa minun ihon ja mustat vaatteet on sisältä ihan valkoset. Samalla hiukset on ihan kauhiassa kunnossa klooriveden takia. Santsaan kunnolla rahaa hiustuotteisiin täällä että ei tarttis ihan lyhyeksi hiuksia leikata. Ja ihoa rasvaan koko ajan.
  Ja sitte vielä ku oon blondi niin odotan kauhulla kesää ja vihreitä hiuksia..

  Ja ne moskiitot kiusaa minuaki! Samanlaisia paholaisia oli Itävallassaki, joten oon ehkä vähän tottunu mutta ei ne kivoja ole! Madridissa jouduin yhden uhriksi, mutta täällä ei vielä onneksi ole ollut yhtää *koputtaa puuta*

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Neña
  Neña Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2007
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 285

  Tottakai bakteerikanta on erilainen eri maissa ja voi olla, että immuniteetti kehittyy ajan myötä. Kuitenkin terveenä pysymiseen vaikuttaa erittäin paljon myös henkinen hyvinvointi. Stressi on kuin imuri kaikille pöpöille. Jos vähänkin on koti-ikävää, yksinäisyyttä, kieli- ja kulttuurivaikeuksia tai muita uuden maan stressitekijöitä, niin väitän että pöpöt nauttivat tilaisuudesta!

  Itse en ole sairastanut täällä ollessa vielä kertaakaan *koputtaa puuta*, eikä kukaan muukaan meidän perheestä ole sairastanut. Kerran meinasi pieni flunssa iskeä, mutta sekin oli Suomen sukulaisvieraiden jäljiltä. Flunssa kuitenkin pakeni hyvin pian suomalaisten vieraidemme perään. Monet matkat ympäri maailmaa olen myös aina säilynyt terveenä. Suomessa sairastelin joka vuosi ainakin muutaman flunssan.

  Suomessa minua vaivasi myös melko paha homeallergia, mutta täällä vaikka hometta taitaa olla talossa kuin talossa, ei mitään oireita siitä. Vesi täällä kyllä todellakin kuivattaa ihoa, eikä rasvailusta tunnu olevan mitään apua. Yleensä iho on voinut hyvin Espanjassa, mutta silloin ollaankin oltu etelänpänä ja rannikolla. Nyt asustellaan täällä vuoristossa, jossa ilma on kuivaa.

  Varmasti on ikävää aloittaa elämää uudessa maassa, jos koko ajan on kipeänä :(. Täytynee kuljettaa omaa lasta ympäri maailmaa, niin kuin minuakin on kuljetettu, jotta saa vastustuskyvyn kaiken maailman pöpöjä vastaan :).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Eikäs nämä flunssat ole yleensä viruksien aiheuttamia, eikä pasiliskojen? Lisänä ne voi tietysti olla, mutta viruksiinhan ei käsittääkseni antibiootit tehoa..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
  La Cruizer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238
  Neña kirjoitti:

  Vesi täällä kyllä todellakin kuivattaa ihoa, eikä rasvailusta tunnu olevan mitään apua. Yleensä iho on voinut hyvin Espanjassa, mutta silloin ollaankin oltu etelänpänä ja rannikolla. Nyt asustellaan täällä vuoristossa, jossa ilma on kuivaa.

  Taitaa tosiaan riippua paljonkin siitä miten lähellä rannikkoa asuu. Itse olen Espanjassa koko ajan asunut hyvinkin rannan tuntumassa, ja iho on voinut loistavasti. Kävin kuukausi sitten Suomessa, ja siellä alkoi naama välittömästi hilseillä vaikka kaksin käsin olin sitä rasvaamassa… Eipä silti, kyllä sitä sitten kesällä mielellään kelpuuttaisi vähän vähemmänkin kosteutta. Näin terveysnäkökulmasta katsottuna, niin lämpö ja kosteus luovat tulehduksille todella otolliset olosuhteet.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taiju
  Taiju Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  olen aina saanut olla terve. Sairastan ehkä 1 x 2 vuodessa flunssan, jos silloinkaan. Teen töitä erilaisten sairauksien parissa sairaalassa enkä ole sieltäkään kantanut bakteereja kotiin. Tytär, joka liisuaa monen moisissa harrastuksissa ja leireillä ympäri Suomea, ei myöskään ole sairastanut kuin 1 x vuodessa flunssan. Taitaa olla vähän niinkuin sattuman kauppaa tämä ei-flunssailu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Taiju
  Taiju Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594
  bhajee kirjoitti:

  Eikäs nämä flunssat ole yleensä viruksien aiheuttamia, eikä pasiliskojen? Lisänä ne voi tietysti olla, mutta viruksiinhan ei käsittääkseni antibiootit tehoa..

  Kyllä, puhutaan yleensä mikrobeista, johon kuuluu bakteerit, virukset ja sienet. Bakteerin mm. pneumokokki, hemofilus, branhamella, jotka aiheuttavat erityisesti välikorvan- ja poskiontelontulehduksia.
  Herpesvirukset ovat virusryhmä, johon kuuluvat mm. vesirokko-, yskänrokko-, sytomegalo- ja Epstein-Barrin virus, lasten RS-virus. Em. on rokotteet
  Bakteeri-infektiot seuraavat usein virusinfektiota, esim. välikorvantulehdus, poskiontelontulehdus ja silmän sidekalvontulehdus. Virusten ja bakteerien aiheuttamat sekainfektiot ovat aika yleisiä, esim. keuhkokuume.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tuomo
  Tuomo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627
  Taiju kirjoitti:

  olen aina saanut olla terve. Sairastan ehkä 1 x 2 vuodessa flunssan, jos silloinkaan. Teen töitä erilaisten sairauksien parissa sairaalassa enkä ole sieltäkään kantanut bakteereja kotiin. Tytär, joka liisuaa monen moisissa harrastuksissa ja leireillä ympäri Suomea, ei myöskään ole sairastanut kuin 1 x vuodessa flunssan. Taitaa olla vähän niinkuin sattuman kauppaa tämä ei-flunssailu.

  Minä olen pysynyt aika pirun terveenä omasta mielestäni siksi, etten käytä lääkkeitä enkä hyppää lääkärissä.

  Tällä hetkellä minulla ei ole kotona mitään lääkkeitä, ellei sellaiseksi lasketa sitä rasvatuubia, jolla jouduin syyskuussa hoitelemaan kuivuuttaan halkeilevia kantapäitäni. Pienet kankkusetkin kärsin mieluummin ilman mitään buranoita, isoja ei nyt ole muutamaan vuoteen onneksi sattunut.

  Monelle minun ikäiselleni (60+) lääkkeiden ja lisäravinteiden ahmimisesta sun muusta terveyden kyttäämisestä tuntuu tulleen kertakaikkinen pakkomielle. Ja kaiken maailman tohtoritoloset heittää vaan lisää löylyä ja vakuuttaa ettei ilman heidän troppejaan kertakaikkiaan pysy hengissä. Muuten, se aito ja alkuperäinen Tohtori Tolonen oikein kirjoittelee täällä Uudessa Fuengirolassa. Sillä on oikein vakikolumni!

  No joo. Muut lihottakoot tohtoritolosten pankkitilejä. Minulla koko vastustuskyky on ’omaa’, ei mistään lääkehuijarien purkeista. Kun joku paha epidemia joskus iskee, aion olla henkiinjäävien joukossa. Suomessa ollessanikaan en viime vuosikymmeninä koskaan saanut niitä kausi-influenssoja.

  Sanottakoon lopuksi, etten millään muotoa vastusta oikeita lääkkeitä enkä oikeita lääkäreitä. Kun todellinen tarve tulee, menen kiltisti lääkäriin ja otan vastaan tarpeelliset hoidot ja tropit, paino sanalla tarpeelliset.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.