Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Uutiskulma › Varo kurkkua!
- Tämä aihe sisältää 68 vastaukset, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 13 vuotta, 7 kuukautta sitten kallepekka toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
- Arnold kirjoitti:vanhatyttö kirjoitti:
Tässä on oikein hyvá selvitys siitä, mistá tuo E. coli 140 on todennáköisesti láhtöisin.
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/bacteria/hamburguesas/elpepisoc/20110601elpepisoc_5/Tes
Kyllä vain, mutta vielä ei tiedetä edes kymmenien kilometrien tarkkuudella sitä kontaminaatiopistettä, josta tämä paikallis-epideemisesti levinnyt tartunta on saanut alkunsa.
vanhatyttö kirjoitti:Siis se on naudan suolistossa elává ihan normaali suolistobakteeri, joka ei auheuta naudalle mitäán, mutta on ihmiselle vaarallinen. Ja ihmiseen se joutuu, jos teurastamossa tyritáán, suolistamisvaiheessa ja náin saastunutta lihaa ei sitten kypsennetá kunnolla. tuo bakteeri tuhoutuu kuumassa. Ja salaattiin se on voinut joutua ravintolan keittiössä, jossa on pilkottu vihanneksia samoilla veitsillá ja leikkuulaudoilla, joilla on aikaisemmin kásitelty E.coli 140 saastuttamaa lihaa.
Juu, olen suorittanut hygieniapassin (sen pidemmän kaavan mukaan), joten tuo on minulle tuttua asiaa. EHEC kuuluu juuri niihin pirullisiin tauteihin, joihin niiden kantajaeläimet eivät sairastu.
Joka tapauksessa olisi jo tässä vaiheessa mielenkiintoista tietää, tai edes osata tehdä valistunut arvaus, että mikäköhän taho tämän espanjalaisten vihannesten syyllistämisen ja niiden maailmankaupan alasajon korvaa? Olisikohan taas jälleen kerran EU, eli me kaikki, vai kaatuisiko korvauksen maksaminen kerrankin valheenlevittäjän, eli tässä tapauksessa Saksan vastuulle? Uskallanpa epäillä, että ei.[/quote]
No tokihan tiedán, ettá siná tiedát, mutta laitoin tuon pikakáánnöksen ihan vain niille, jotka eivát osaa espanjaa. 🙂 Kun lukeehan tátá palstaa muutkin kuin Siná ja minä. 🙂
Ja se bakteerinauta on voitu teurastaa missa vain, eikös naudanlihaakin kuljeteta maasta toiseen. Ja teuraseláimiäkin, ihan eláviná. Se alkuláhde voi olla vaikka Puolassa, Saksassa sitten joku huolimaton (maahanmuuttaja??) käsitteli lihaa ja levitti bakteerin. Ja nyt muuten nousee esiin se LEJIA; jos leikkuulauta ja puukko olisi pesty lejialla olisivat kaikki sáilyneet hengissá. 🙂
vanhatyttö
”Ja se bakteerinauta on voitu teurastaa missa vain, eikös naudanlihaakin kuljeteta maasta toiseen. Ja teuraseláimiäkin, ihan eláviná. Se alkuláhde voi olla vaikka Puolassa”Et kai tosissasi väitä, että vihanneksia ja lihaa kuljetettaisin samoissa autoissa ja käsiteltäisi samoissa tiloissa?
Onko muuten tietoa, onko eri maissa tavattu bakteeri samantyyppinen? Jos ne eroavat, ilmeisesti tartuntalähteitä voi olla useampikin.
kojo kirjoitti:vanhatyttö
”Ja se bakteerinauta on voitu teurastaa missa vain, eikös naudanlihaakin kuljeteta maasta toiseen. Ja teuraseláimiäkin, ihan eláviná. Se alkuláhde voi olla vaikka Puolassa”Et kai tosissasi väitä, että vihanneksia ja lihaa kuljetettaisin samoissa autoissa ja käsiteltäisi samoissa tiloissa?
Onko muuten tietoa, onko eri maissa tavattu bakteeri samantyyppinen? Jos ne eroavat, ilmeisesti tartuntalähteitä voi olla useampikin.
Lue nyt tarkemmin, mitá kirjoitin!! 🙁 Saksassa sitten joku huolimaton (maahanmuuttaja??) käsitteli lihaa ja levitti bakteerin. Ja nyt muuten nousee esiin se LEJIA; jos leikkuulauta ja puukko olisi pesty lejialla olisivat kaikki sáilyneet hengissá
Tarkoitin siis, että nauta teurastettiin x-paikassa. Teurastuksessa suoli puhkesi ( 😕 ) ja suolen sisáltóá purskahti ulos ja saastutti lihan.(E.coli 140 on naudan suolistossa elávä suolistobakteeri) Sitten liha kuljetettiin x-paikkaan, jossa sitá leikeltiin, tai siitá tehtiin jauhelihaa, jota kásiteltiin tássá x-ravintolassa. Ja sitten kokki káytti pesemáttä tai huonosti pestynä samaa leikkuulautaa ja puukkoa, jolla oli leikelty sitá saastunutta lihaa ja siitä bakteeri hyppäsi sitten sinne salaattiin.
Lukekaa vaikka iltalehtien lööpit, jo sieltä selviää viimeiset käänteet ja bakteerin laatu. Vielä paremmin espanjan lehdistä. Mä en jaksa alkaa selvittämään asiaa tän enempää täällä.
santiago kirjoitti:Lukekaa vaikka iltalehtien lööpit, jo sieltä selviää viimeiset käänteet ja bakteerin laatu. Vielä paremmin espanjan lehdistä. Mä en jaksa alkaa selvittämään asiaa tän enempää täällä.
Suoraa tietoa, ilman tulkintoja:
”There is currently no indication that raw milk or meat is associated with the outbreak.”
Vanhatyttö, oma linkkisi kertoo etteivät tutkimustulokset tue tulkintaasi lihan yhteydestä tartuntoihin.
Tuskin tuo on mistään ravintolan keittiöstä lähtöisin, kun tartunnan saaneita on nyt yli 2000.
Ja lääkäritkin saa miettimään se tosiasia, että kyseessä on aivan uusi, ennestään tuntematon kanta (huomattavasti enemmän toksiineja tuottava kuin tunnetut).
kojo kirjoitti:”There is currently no indication that raw milk or meat is associated with the outbreak.”
Vanhatyttö, oma linkkisi kertoo etteivät tutkimustulokset tue tulkintaasi lihan yhteydestä tartuntoihin.
Olet ihan oikeassa. Luin sen jutun, jota kommentoin, paljon aikaisemmin. támá linkki on uusi löytö. Ja se on varmaankin se kaikkein tuorein ja luotettavin (?) tieto tällá hetkellä. (mutta kuinka kauan??) 😉
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467nettisivulla on seuraava kommentti:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/WHO+Saksan+ehec-bakteeri+on+t%C3%A4ysin+uutta+kantaa/1135266610094Vaikka uutisointi on melkein samaa eri medioiden kesken, niin luotan enemmän Hesariin kuin näihin Ilta-alkuisiin! }:)
Toki on selvää, että nämä tappavat kurkut ovat ryssänperältä kotoisin. Ainakaan sieltä ei koskaan ole löytynyt mitään terveellistä ja ihmisistä huolehtivaa meininkiä!
Siksi juuri kommunismi kuoli ja syystä kyllä:)!
on olemassa saannokset ja lait miten keittio pitaa toimia. Miten monissa paikoissa niita noudatetaan?
Reál Decreto 2817/1983
Ja nama asetukset koskevat kaikkia keittioita, myos niita jotka jakavat ruokaa ilmaiseksi.
vilperi:
”Vaikka uutisointi on melkein samaa eri medioiden kesken, niin luotan enemmän Hesariin kuin näihin Ilta-alkuisiin”Kuten varmaan tiedät, Hesari ja Iltasanomat ovat yhtä ja samaa konsernia. Toimitukset ovat samassa lasitalossa Töölönlahdella. Yhteen kertaan siihen taloon uutiset ostetaan uutistoimistoilta ja samoja faktoja molemmat lehdet pyörittävät joko sanasta sanaan tai kiireessä vähän muunneltuina.
Että siinä mielessä samaa puppua.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Tietoinen olen ja siksi vielä vertaankin Iltalehdenkin uutisointia eri aihepiireistä. 🙂
Eiköhän se totuus jostain sieltä välistä löydy, mutta kuitenkin tosiasia on; ”että kenen leipää syöt, niin tekstitkin ovat sen mukaiset.”On tullut vuosien varrella opittua, että etsi tieto mahdollisimman monen median kautta, niin välttyy pahemmilta ylilyönneiltä. 🙂
kojo kirjoitti:Kuten varmaan tiedät, Hesari ja Iltasanomat ovat yhtä ja samaa konsernia. Toimitukset ovat samassa lasitalossa Töölönlahdella. Yhteen kertaan siihen taloon uutiset ostetaan uutistoimistoilta ja samoja faktoja molemmat lehdet pyörittävät joko sanasta sanaan tai kiireessä vähän muunneltuina.
Että siinä mielessä samaa puppua.ja välillä ihan sairaan asenteellista kakkaa Hesarin puniikkitoimittajilta. Hesari on kyllä sellainen lehti, että kun sen avaa, niin tulee kyllä terästäytyä ja ottaa aivot narikasta. Niin suoranaisen asenteellista ja aivopesua sisältävää uutisointia ei löydä enää edes Uutispäivä Demarista, mitä tuo lehti suoltaa. ”kiireessä muunneltua” heh = asenteellisesti muunneltua ihan miten vain saadaan asiat näyttämään tietyn ennaltakirjoitetun kaavan sisään parhaiten soveltuvalta.
Toimituksellinen linja on selvä… oneksi levikki on reippaassa laskussa.Lumenluoja:
”Hesari on kyllä sellainen lehti, että kun sen avaa, niin tulee kyllä terästäytyä ja ottaa aivot narikasta.”Mitä suomalaista lehteä suosittelet Hesarin tilalle?
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.