Varo kurkkua!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Varo kurkkua!

Esillä 15 viestiä, 31 - 45 (kaikkiaan 69)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    Lumenluoja kirjoitti:

    bhajee kirjoitti:

    No tarkalleen ottaen lejia ei ole klooria, vaan natriumhypokloriittia. Ja melko myrkyllistä…

    Viruttelin just tuossa kämppääni eilen ja tietysti ”vain vähän ja laimealla” eli en laittanut hanskoja käteen. 3 minuuttia kuurasin ja heti oli laitettava rasvaa iholle – kuivui salamannopeasti käsi kämmenen päältä.[/quote]

    Kyllä te olette oikeita liljankukkia! Minä pesen aina kylppärin laimentamattomalla lejia con detergentellä eiká minua yskitá eiká tule mitáán muitakaan oireita. Laattojen saumat kirkastuvat, homeet háviávát ja bakteerit kuolevat. Lopputulos on puhdas ja raikas. Ja laatan pinta kestáä oikein hyvin. Aina silloin tállön pesen myös lattiat lejiavedellä-minulla on koira ja kissa, joiden jaloissa ulkoa tulee kaikenlaista likaa, ja tietenkin myös omissani, ja lejia tekee sitten syvápuhdasta. Ja lejialla saa valkaistua lakanatkin, siis valkoiset, ja kaikki muutkin valkaisemista kestávát tekstiilit.

    Ja keittiössä käytán lejiaa páivittáin – pesen laimentamattomalla lejialla tiskialtaan ja tiskipöydán ja liotan siiná keittiörievut. Eipá kasva home eiká basillit minun keittiössä. Ja raa’an kanan leikkaamisen jäljiltá desinfioin leikkuulaudan ja puukon lejialla-salmonellan varalta.

    Ja näyttää kaikki minun naapuritkin ihan sujuvasti lejialla peseskeleván, mutta nehán onkin kaikki espanjalaisia.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Yhdistämällä suomalainen perimätieto ja ikiaikainen viisaus jo muinaisten roomalaisten käyttämään Lejiaan saadaan täysin ylivertainen tuote.
    Siis huomio! kaikki koti-isät ja äidit. Ensin viina , siivoojan kannattaa ottaa kunnon ryyppi vaikka vodkaa, absintti on toinen hyvä, ennen virkaliikkeisiin ryhtymistä.
    Sitten kunnon loraus TERVAA Lejian sekaan ja vasta sitten lattioiden kimpuun.
    Tulee puhdasta . Ja lattioiden kuivumista odotellessa otetaan toinen kunnon huikka. Ja vasta sitten vaikka pyykin kimppuun.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    santiago kirjoitti:

    Yhdistämällä suomalainen perimätieto ja ikiaikainen viisaus jo muinaisten roomalaisten käyttämään Lejiaan saadaan täysin ylivertainen tuote.
    Siis huomio! kaikki koti-isät ja äidit. Ensin viina , siivoojan kannattaa ottaa kunnon ryyppi vaikka vodkaa, absintti on toinen hyvä, ennen virkaliikkeisiin ryhtymistä.
    Sitten kunnon loraus TERVAA Lejian sekaan ja vasta sitten lattioiden kimpuun.
    Tulee puhdasta . Ja lattioiden kuivumista odotellessa otetaan toinen kunnon huikka. Ja vasta sitten vaikka pyykin kimppuun.

    Hei Santiago – oletko vakoillut minun työtapoja??? 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Mulla on vuosien kokemus koti-isän vaativasta toimenkuvasta. Ilmeisesti kokemuksen myötä työtavat jalostuvat huippuunsa ja samanlaisiksi eri kodeissa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281
    pentti52 kirjoitti:

    Heippaa !
    Kauhistuttaa kun Espanjan matka lähestyy. Olen ollut aikamoinen kurkunsyöjä ja Espanjassahan sitä on runsaasti tarjolla. Ja muuta salaattia on myös nautittu aina. Joka kesä on aina ruokailu aloitettu runsaalla salaatilla niin Espanjassa kuin kotonakin. Mikä nyt neuvoksi ?

    Nyt kun natsit saivat espanjaan aikaiseksi myös kurkkulaman vaikka asialla ei ollut mitään tekemistä espanjan kanssa (se kai oli niin, että eilenkin heitettiin roskiin kurkkuja yli 47M€ edestä -kukahan korvaa tuon!!), niin todettakoon myös se, että suurin osa ihmisistä ei ole vielä edes käsittänyt sitä, että nyt koko epidemiassa on ollut kyse ”tuorekurkusta” -espanjaksi ”pepino holandes”.

    Tyypillisin kurkku (jos sitä on **) salaateissa ja muutenkin on kyllä se ihan perinteinen ”avomaankurkku” (pepino). Se pärjää edes jotenkuten etelä-espanjassakin toisin kuin tuorekurkku, joka on vetinen ja mauton näissä olosuhteissa ja jota viljellään pääosin vientiä varten kasvihuoneissa.

    **) Mainitset myös, että kurkkua on espanjassa runsaasti tarjolla, on väite joka ei ihan pidä paikkaansa. Täällä kurkkua syödään melko lailla vähemmän kuin muissa välimeren maissa. Paprikat ja tomaatti ovat suositumpia ja pitää matkailla arabikohteisiin tai kreikkaan, jotta tarjolla on enemmän kurkkua.

    Kun kysyt neuvoa -mitä syödä-, niin vastaisin, että syö kaikkea mahdollista! Jopa Andaluciasta saa erinomaista ruokaa ja missään nimessä ei pidä välttää yhtään mitään vaan päinvastoin suosittelen aloittelemaan jollain muullakin kuin aina vain perinteisellä ja tylsällä Ensalada Mixtalla (tai edes ”talon salaatilla”, joka on yleensä se sama + purkillinen tonnikalaa päällä)!

    Viisas pitää maasta riippumatta silti hepatiittirokotukset kunnossa ja poistelee tomaattien kannat jne..!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    etikasta http://www.martat.fi/haku/?E*Q=etikka

    espanjalaiset kun saavat eteensä sen ensalada mixtan tai talon salaatin, ensimmäinen toimenpide on aimo lorauksia viinietikkaa ja seuraavaksi oliiviöljyä, merisuolaa ja pippuria, se konsti on osoittautunut hyväksi, ettei tarvitse piereskellä kokaroitunutta pierua salaatin takia.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä PirpeX
    PirpeX Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 06.03.2009
    Kirjoituksia: 30
    Vastauksia: 193

    Santiago, sinulla näyttää tuo siivouspuoli olevan kunnossa… 🙂 Nyt kerta paikat ovat jo putsingissa, voisi olla kiva vaikka leipasta jotakin. Laitan sinulle reseptinkin mukaan, niin ei tarvitse plarata keittokirjoja…

    Jouluinen viskikakku

    Sopii joulukakuksi tai vaikka viikonloppukakuksi.

    1 dl sokeria
    4 munaa
    vehnäjauhoja
    2 dl kuivattuja hedelmiä
    1 tl suolaa
    1 dl fariinisokeria
    4 rkl sitruunamehua
    pähkinöitä
    2 l viskiä

    Ota esiin suurehko kulho. Tarkasta maistamalla viskin laatu. Kaada
    mittaan 1 dl viskiä ja juo se. Toista. Laita sähkövatkain päälle.

    Maista viskiä uudelleen varmistaaksesi, että se on korkealaatuista.

    Sekoita 1 dl voita laajassa sameahkossa kulhossa, lisää 1 rkl
    sokeria
    ja
    vatkaa taas. Varmista, että viski on vielä hyvää, kuo uusi jupillinen.

    Käännä vatkaaja poish päältä. Riko kaksi kanaa ja lishää kulhoon,
    shamoin kuivatut hedelmät. Vatkaa kääntäjä taash päälle.

    Jos heivatut kudelmat jäävät kiinni kulhoon, väännä irti
    muuvireisshelillä.

    Maishta shitten onko vishki vielä herkeälaatuishta.

    Shitten shiivilöi 2 dl shuolaa, tai jotain. Ei OO nniin nöpönnuukaahhh. Tsekkaa vishki. Shiivilöi shitruuamehu, lishää yksi ruoka. Lushikka.
    Shokeria tai jotain, aivan shama ..kele.

    Voitele uuni. Kkäännä kaakkuvoka 220 asteesheen, älä nohda
    käännyttää vatkainta poish. Heitä kulho ikkunashta, tshe…tshekkaa
    taas
    vishhki.

    Mee nnnukkummaaan. Kuka s…na yliphäätään viittish shyödä jotain h-tin hedelmäkakkua?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    …saavat tuulta purjeisiinsa. Juuri kerrottiin, että tämä EHEC-bakteerikanta on ennestään tuntematon kahden kolibakteerin mutaatio (ja erittäin agressiivinen) – kuolleita taitaa olla tällä hetkellä 17, tartunnan saaneita parituhatta. Ja vaikka ei sattuisikaan kuolemaan, niin saattaa aheuttaa pysyviä munuais/hermo/aivovaurioita… 🙁

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Don kirjoitti:

    …aimo lorauksia viinietikkaa ja seuraavaksi oliiviöljyä, merisuolaa ja pippuria, se konsti on osoittautunut hyväksi, ettei tarvitse piereskellä kokaroitunutta pierua salaatin takia.

    Olen huomannut myös, että hieman perusteellisempi salaatin pureskelu vähentää huomattavasti ilman nielemistä. 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    bhajee kirjoitti:

    [Salaliittoteoreetikot…]saavat tuulta purjeisiinsa. Juuri kerrottiin, että tämä EHEC-bakteerikanta on ennestään tuntematon kahden kolibakteerin mutaatio (ja erittäin agressiivinen)

    Jahhas juu. Ihan ilman salaliittoteorioitakin ei voi olla käymättä mielessä, tai ainakin mielen vieressä, etteikö vain jollain xitun Al-Qaida’lla (miten lie kirjoitetaan) olisi näppinsä pelissä. Joku paviaanijärjestöhän tuossa talvella lupasi muistaa sakemannejakin jollain kivalla uudella jekulla.
    🙁

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    Arnold kirjoitti:

    Joku paviaanijärjestöhän tuossa talvella lupasi muistaa sakemannejakin jollain kivalla uudella jekulla.
    🙁

    No ne on muistaneet ainakin pommihyökkäyksillä Afganistanissa… muutama saksalainen kuollut näissä kuluneen viikon aikana.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    Arnold kirjoitti:

    bhajee kirjoitti:

    [Salaliittoteoreetikot…]saavat tuulta purjeisiinsa. Juuri kerrottiin, että tämä EHEC-bakteerikanta on ennestään tuntematon kahden kolibakteerin mutaatio (ja erittäin agressiivinen)

    Jahhas juu. Ihan ilman salaliittoteorioitakin ei voi olla käymättä mielessä, tai ainakin mielen vieressä, etteikö vain jollain xitun Al-Qaida’lla (miten lie kirjoitetaan) olisi näppinsä pelissä. Joku paviaanijärjestöhän tuossa talvella lupasi muistaa sakemannejakin jollain kivalla uudella jekulla.
    :([/quote]

    Just juu. Eiköhän joku läáketehdas kohta laske markkinoille jonkin läákkeen tai peráti rokotteen, jolla voidaan koko kansa suojata tállaisilta ruokamyrkytysbakteereilta. Vahinko vaan, ettá on noin váhán kuolleita, ei saada kunnon hysteriaa aikaiseksi. Mutta tosiaan, ainahan voidaan vetáá terroristikortti esiin, ja sehán sitten taas auttaa hysterian luomisessa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    vanhatyttö kirjoitti:

    Arnold kirjoitti:

    [quote=bhajee][Salaliittoteoreetikot…]saavat tuulta purjeisiinsa. Juuri kerrottiin, että tämä EHEC-bakteerikanta on ennestään tuntematon kahden kolibakteerin mutaatio (ja erittäin agressiivinen)

    Jahhas juu. Ihan ilman salaliittoteorioitakin ei voi olla käymättä mielessä, tai ainakin mielen vieressä, etteikö vain jollain xitun Al-Qaida’lla (miten lie kirjoitetaan) olisi näppinsä pelissä. Joku paviaanijärjestöhän tuossa talvella lupasi muistaa sakemannejakin jollain kivalla uudella jekulla.
    :([/quote]Just juu. Eiköhän joku läáketehdas kohta laske markkinoille jonkin läákkeen tai peráti rokotteen, jolla voidaan koko kansa suojata tállaisilta ruokamyrkytysbakteereilta. Vahinko vaan, ettá on noin váhán kuolleita, ei saada kunnon hysteriaa aikaiseksi. Mutta tosiaan, ainahan voidaan vetáá terroristikortti esiin, ja sehán sitten taas auttaa hysterian luomisessa.[/quote]Nohh.. tuskinpa minä nyt sentään niin erinomainen olen, että olisin ainoa jolla tuokin vaihtoehto on käväissyt mielessä. Sopii vain muistaa se pernaruttohomma takavuosilta.

    Vaan juu.. todennäköisesti tuossa kurkkujupakassa on kyse siitä, että hygieniaketju on päässyt katkeamaan. Vaan kovastipa on kiven silmässä se kontaminaation alkulähde, kun ei millään pelillä näytä löytyvän. Laittaa nimittäin hieman mietteliääksi pienen ihmisen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    ”Vaan juu.. todennäköisesti tuossa kurkkujupakassa on kyse siitä, että hygieniaketju on päässyt katkeamaan. Vaan kovastipa on kiven silmässä se kontaminaation alkulähde, kun ei millään pelillä näytä löytyvän. Laittaa nimittäin hieman mietteliääksi pienen ihmisen.”

    Tässä on oikein hyvá selvitys siitä, mistá tuo E. coli 140 on todennáköisesti láhtöisin.

    http://www.elpais.com/articulo/sociedad/bacteria/hamburguesas/elpepisoc/20110601elpepisoc_5/Tes

    Siis se on naudan suolistossa elává ihan normaali suolistobakteeri, joka ei auheuta naudalle mitäán, mutta on ihmiselle vaarallinen. Ja ihmiseen se joutuu, jos teurastamossa tyritáán, suolistamisvaiheessa ja náin saastunutta lihaa ei sitten kypsennetá kunnolla. tuo bakteeri tuhoutuu kuumassa. Ja salaattiin se on voinut joutua ravintolan keittiössä, jossa on pilkottu vihanneksia samoilla veitsillá ja leikkuulaudoilla, joilla on aikaisemmin kásitelty E.coli 140 saastuttamaa lihaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    vanhatyttö kirjoitti:

    Tässä on oikein hyvá selvitys siitä, mistá tuo E. coli 140 on todennáköisesti láhtöisin.

    http://www.elpais.com/articulo/sociedad/bacteria/hamburguesas/elpepisoc/20110601elpepisoc_5/Tes

    Kyllä vain, mutta vielä ei tiedetä edes kymmenien kilometrien tarkkuudella sitä kontaminaatiopistettä, josta tämä paikallis-epideemisesti levinnyt tartunta on saanut alkunsa.

    vanhatyttö kirjoitti:

    Siis se on naudan suolistossa elává ihan normaali suolistobakteeri, joka ei auheuta naudalle mitäán, mutta on ihmiselle vaarallinen. Ja ihmiseen se joutuu, jos teurastamossa tyritáán, suolistamisvaiheessa ja náin saastunutta lihaa ei sitten kypsennetá kunnolla. tuo bakteeri tuhoutuu kuumassa. Ja salaattiin se on voinut joutua ravintolan keittiössä, jossa on pilkottu vihanneksia samoilla veitsillá ja leikkuulaudoilla, joilla on aikaisemmin kásitelty E.coli 140 saastuttamaa lihaa.

    Juu, olen suorittanut hygieniapassin (sen pidemmän kaavan mukaan), joten tuo on minulle tuttua asiaa. EHEC kuuluu juuri niihin pirullisiin tauteihin, joihin niiden kantajaeläimet eivät sairastu.

    Joka tapauksessa olisi jo tässä vaiheessa mielenkiintoista tietää, tai edes osata tehdä valistunut arvaus, että mikäköhän taho tämän espanjalaisten vihannesten syyllistämisen ja niiden maailmankaupan alasajon korvaa? Olisikohan taas jälleen kerran EU, eli me kaikki, vai kaatuisiko korvauksen maksaminen kerrankin valheenlevittäjän, eli tässä tapauksessa Saksan vastuulle? Uskallanpa epäillä, että ei.

Esillä 15 viestiä, 31 - 45 (kaikkiaan 69)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.