Kenellä VARMAA tietoa työttömyysrahaan/-tukeen liittyen

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yleistä opiskelusta, työnteosta ja harjoittelusta Kenellä VARMAA tietoa työttömyysrahaan/-tukeen liittyen

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  blowfish
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 1

  Olen työskennellyt Aurinkorannoilla kohta viisi vuotta, viimeiset 3
  vuotta samaisessa yrityksessä mistä nyt aion jättäytyä pois.

  Kysymys kuuluu, KUKA on Espanjassa työttömyysturvaan/-rahaan
  oikeutettu (jos on extrañero)?
  Jos lopetan työni omalla ilmoituksellani, tulenko saamaan työttömyysrahaa/-tukea,
  vai tuleeko yrityksen puolelta tulla käsky että ei voi jatkaa työtä / saa potkut / lomautus etc etc jotta on työttömyysturvaan oikeutettu?

  Sen verran olen kuullut, että maks. 2 vuotta tulee olla töissä samassa yrityksessä,
  jotta on oikeutettu työttömyysturvaan. Ja sen, että jokaisesta työssäolovuodesta saa 2 (vai 3?) kuukautta työttömyysrahaa. JA sen, että se kuukausittain maksettava summa on 400 euroa.

  Ajatukseni on lopettaa työnteko ja lähteä loppuvuodeksi reissaamaan, miten minun tulisi ”lopettaa” työni jotta olen oikeutettu tukeen ja onko itse tuen hakemisen prosessi kuinka hankala ja mutkikas?

  Ei mutu-tuntuma vastauksia, aulis kiitos, toivoisin henkilökohtaisia kokemuksia em. asiasta tai linkkejä nettisivuille josta täydentävät vastaukset saisi.

  • Tätä aihetta muokkasi 7 vuotta, 7 kuukautta sitten blowfish. Syy: otsikossa kirjoitusvirhe
  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Vastaus on hyvin selva.

  Et saa mitaan jos itse irtisanot itsesi. Eika ole kaytannossa minkaanlaista karenssia.

  Desempleo eli tyottomyyspaivaraha maksetaan laskien se palkka tuloista. Tuo 400e mihin viittaat ei ole tyottomyyspaivaraha raha.

  Muu ”tieto ” mita kirjoitat on paikkaansapitamatonta.

   

  Mutta en voi vastata tietamatta esim. Sopimustyyppia.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 7 kuukautta sitten Ritacasanueva.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 7 kuukautta sitten Ritacasanueva.
  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe kertoi että tänä päivänä Fugen suomibaarien kassaan kilisee paljon Suomesta peräisin olevaa työttömyyspäivärahaa ja peruspäivärahaa. Laki on muuttunut niin että ulkomaanmatkoja ei tarvitse enää ilmoittaa työvoimaviranomaiselle vaan riittää kun on työmarkkinoiden tavoitettavissa. Ja kukapa ei internet aikana olisi. Tämä mahdollistaa teoriassa matkustelun ja elämisen Suomen ulkopuolella vaikka nostaa samaan aikaan vaikkapa Kelan peruspäivärahaa. Tietysti jos pysyvästi muuttaa niin silloin oikeus korvauksiin loppuu, mutta jos asuu yli puolet vuodesta SUomessa niin kaikki on mahdollista. JA laillista.

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Aiemman työurani vuoksi voin varmasti kertoa että matkailevan perheen tämän kertainenkin kommentti on ns. hölynpölyä. Olen myös eläköitymiseni jälkeen seurannut säädöksiä joten tunnen tosiaan suomen lainsäädännön ja ohjeistuksen tältä osin.
  Toivoisin matkailevan perheen pysyvän aiemmin valitsemallaan linjalla joista jokainen lukija jo ensimmäiseltä riviltä tiesi lukevansa huumorikirjoituksia

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Olen myös eläköitymiseni jälkeen seurannut säädöksiä joten tunnen tosiaan suomen lainsäädännön ja ohjeistuksen tältä osin

   

  Outoa ettet tietävänä anna sitä oikeaa tietoasi, miksi pidät vakan alla kynttilää? Olis paljon reilumpaa jos kertoisit miten ne asiat ovat etkä vain vittuilisi aina! Moi då!

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 7 kuukautta sitten Loikkari.
  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  En ala tässä kaikkia kohtia selittämään, mutta työttömyyskorvauksen saamisen ehtoja on näin selkokielellä kerrottuna mm. Joutunut työttömäksi vaikka on työkykyinen ja haluinen, valmis ottamaan vastaan ensimmäisen kolmen kuukauden aikana oman alansa työtä omalta asuinseudultaan, sen jälkeen kaikkia töitä. Asetus muuttui tosiaan niin, että voi tehdä viikon ulkomaanmatkan kunhan ilmoittaa siitä työvoimaviranomaisille eivätkä nämä kiellä sitä jostain syystä. Kolme kuukautta saa luvan saatuaan olla esim. ulkomailla tms. mutta siltä ajalta ei saa korvausta ellei sitten pysty osoittamaan viranomaisille hakevansa oikeasti töitä toisesta eu-maasta jossa työnsaanti on selkeästi varmempaa.
  Kolmen kuukauden jälkeen kaikki oikeudet lakkaavat automaattisesti ja vanhat työsuhteet ym. nollautuvat.
  Työvoimaviranomaisella on päätöksenteko-oikeus ja työtön voi valittää päätöksistä mutta viranomaisen päätös on voimassa kunnes mahdollinen käsittely on valmis.
  Lisätietoja haluava saa työttömyyskassojen yhteisjärjestöltä tai kelalta.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Oletko mieleltäsi epätasapainoinen, muuten vain kiero vai pelkästään humalassa? Vai miksi julkaiset valheita totuutena?

  Puhut asetuksen muuttumisesta, viikon matkasta, työvoimaviranomaisille ilmoittamisesta jne. joka on täyttä hölynpölyä. Kansankielellä pa**apuhetta.

  ”Työttömän työnhakijan ulkomaanmatka ei ole este saada työttömyysetuutta. Työnhakija vastaa kuitenkin aina siitä, että hän on TE-toimiston tavoitettavissa, osallistuu sovitusti palveluihin ja kykenee ottamaan vastaan tarjottua työtä viivytyksettä.”

  Tämä tarkoittaa kansankielellä sitä että ilmoituksia ulkomaanmatkasta ei tarvitse tehdä. Puhumattakaan siitä että matka rajoittuisi mainitsemallasi tavalla viikkoon. Kirjoituksesi oli niin sekopäinen, että eräs tuttavaperhe suosittelikin, että ottaisit yhteyttä lääkäriin tai muihin ammattiviranomaisiin, jotka voivat auttaa sinua.

  http://www.te-palvelut.fi/te/fi/pdf/esitteet/tyottomyysturva_esite.pdf

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Lue asetuksen teksti ja tulkinta. Heinäkuussa 2012 asetusta muutettiin niin, että työtön voi tehdä satunnaisen ja lyhyen ulkomaanmatkan ilman että siitä seuraa sanktioita.
  Tulkinnassa sanotaan mm. lyhyt tarkoittaa tässä noin kuutta vuorokautta ja lomamatkan ajalta työtön merkitsee hakukaavakkeeseensa lomalla jolloin ei makseta työttömyyskorvausta.
  Uudistanut ensimmäisen pyyntöni jatka valitsemallasi linjalla selkeästi, emme ole tiukkapipoja.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Selvästi yli 3 promillea veressä. Mihin se 6 vuorokautta jäi? Vedit sen hikisen koffin lippiksen alta. Entäs se ilmoittaminen työvoimaviranomaisille? Vedit sen hikisen gulf-lippiksen alta. Kaveri muuttaa stooria känässä… Palaa asiaan kun olet selvinpäin, sä et tiedä lainkaan mistä puhut. Jos saat soperrettua selkeitä lauseita niin soita työvoimatoimistoon ja kysy vahvistusta siihen miten homma käytännössä menee äläkä edes yritä tavata sitä ”asetusta”, koska et selvästikään osaa lukea. Tai sitten alkoholisumu häiritsee luetun ymmärtämistä.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Eikohan kysyja pyytanyt tassa nyt tietoa Espanjan tyottomyysturvasta, eiko?

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Näin on. Espanjan tietoja keskustelun aloittaja kyseli. On vain niin mukavaa kun tälläkin sivustolla on vipinää välillä ja aiheen vierestä niinkuin joskus ennen.
  Odotan innolla millaista kommenttia matkailevaperhe antaa aamutunteina kun oikein pörisee päässä, nyt jo alkaa lämmetä ilman viiletessä.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Kivaa että innostamme elämääsi. Kivaa muuten myös, että tällä palstalla on vain yksi henkilö joka valehtelee suomalaisesta laista. Sinä.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Tikkukirjaiminko matkailevalle perheelle pitää kirjoittaa, ettei KUKAAN ole kysynyt mitään SUOMALAISESTA työttömyyskorvauksesta.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Tikkukirjaimet on just tätä nykymaailmaa. Kaunokirjoituskin poistettiin kouluista. Tähän varmaan joku alkkis alkaa selittämään jostain asetuksesta ja siitä, että peruskouluissa pitää ilmoittaa opettajalle ennakolta jos aikoo kirjoittaa kaunokirjoituksella ja että kaunokirjoittaminen saa jatkua korkeintaan 6 päivää putkeen ja sen tulee tapahtua kodin ympäristössä.

  Mitä tulee Timo Kojon viisasteluun niin ei kysynytkään mutta kysyi kuitenkin espanjalaisesta työttömyysturvasta, jolloin meidän pohjattomasta tuttavaperhepiiristä kumpusi infoa että sen espanjalaisen tökärin voi unohtaa kun suomalainenkin rullaa ihan hyvin. Moni puhelinmyyjä nostaa suomesta tökäriä ja samaan aikaan luukuttaa satukirjaa pimeällä liksalla leppoisasti aurinkotuolissa lekotellen fugessa, samalla kun partsin alapuolella raikaa suomalainen puheensorina ja musiikki…

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.