Valokuituyhteyksien saatavuus

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Daigle
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.06.2010
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 36

  Hei,

  Olen muuttamassa kesällä Costa del Soliin ja alkaa olla syytä selvittää nettiyhteyksien tarjonta. Syy tähän lähestymistapaan on, että tulen tekemään suomalaiselle yritykselle töitä etänä ja ala on sellainen missä nopeat nettiyhteydet ovat tarpeellisia. Puhutaan vähintään 10 megaa sisään ja 2 megaa ulos, taattuna. Eli teoreettiset nopeudet mitä operaattorit usein antavat, ovat hieman yläkanttiin, jolloin ajatus valokuidun hankkimisesta on ollut fiksumpi lähestymistapa.

  Ongelma on siinä en tiedä osoitetta ennenkuin tiedän saatavuuden. Ja saatavuutta ei saa netissä selvitetty ilman osoitetta ja puhelinnumeroa ja ties mitä. Pitäisi nappailla satunnaisesti osoitteita ja en silti tiedä soittavatko he minulle ilmoittaakseen saatavuudesta vai tuleeko minulle sähköpostilla jotain tietoa. Suomessa työn puolesta teen paljon näitä saatavuuskyselyitä ja ne onnistuvatkin helposti DNA:n, Soneran ja Elisan sivuilta.

  Kysymys kuuluukin, että millä alueilla ja missä valokuitu on saatavilla tällä hetkellä? Saisin hieman osviittaa sille, että mistä suunnasta voisin alkaa katsomaan asuntoa. En ole lyönyt mitään mieluista aluetta lukkoon vielä, tiedän vain sen olevan Costa del Solin alueella. Todennäköisimmin kuitenkin Fuengirola-Benalmadena akselilla.

  Luin Suomalainen Espanjassa -lehdestä taannoin, että Benalmadenassa olisi valokuitu tulossa noin 80% kattavuudella tämän tai ensi vuoden loppuu mennessä. Ja koko rannikolla olisi jatkuvasti valokuituja vedetty viimeisen vuoden parin ajan jo. Niin lohduttavaa kuin tuokin tieto toki on niin auttaisi hieman mikäli olisi jotain osviittaa tosiaan, että missä se on jo takuulla saatavilla. Tottakai tilanne tulee vielä ennen kesää muuttumaan, mutta kuten sanottua – osviittaa 🙂

  Entä miten hintojen puolesta? Näyttivät olevan siellä 30-60 euron kuukausihinnoissa, mutta tuleeko siihen päälle muita maksuja kuten liittymiset?

  • Tätä aihetta muokkasi 5 vuotta, 9 kuukautta sitten Daigle.
  LINKKI

  Daigle
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.06.2010
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 36

  Löyty tämmöinen:
  http://www.comparaiso.es/fibra

  Vaikuttais ihan hyvältä suuntaa antavalta.

  LINKKI

  Hero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 38

  Vetävät valokuidut ensin isoihin  taloihin. Nyt on asennettuna eri puolilla Costa del Solia kuten Fuengirola, Benalmadena, ja Marbella. Helpoin tapa saada selville on kysyä taloyhtiöltä tai urbanisaatiolta.

  Telefonica ei kerro mitään aikatauluista ja suunnitelmista; voit kyllä laittaa halukkuutesi heidän sivustolleen jos se vaikka nopeuttaisi, mutta jälleen tarvitset NIE ja puhelinnumerotiedot. Telefonican (Movistar) myymälöissä antavat hieman tietoa nykytilanteesta tietyssä osotteessa ilman NIE-numeroa, mutta edelleen tarvitset jonkun kyseisen talon puhelinnumeron. Eivät anna tietoa kadun ja talonumeron perusteella.

  Veikkaan, että omakotitalot saavat odottaa kuitua vuosia. Telefonican ohella mm. Avatel kertoo vetävänsä kuitua, mutta en tunne yhtään tapausta.

  LINKKI

  Daigle
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.06.2010
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 36

  Kiitos selonteosta. Eli tällä hetkellä nyt pitää lähinnä olettaa vain, että siellä on tai ei, mutta varmuus tulee sitten ensi kesänä muuton yhteydessä. Olen kuitenkin vielä Suomessa tuonne kesä-heinäkuun vaihteeseen. Itsellä on tarkoitus hankkia juuri isommasta talosta lienee kämppä, että ei mitään omakotitaloja. Vuokralle tässä liikahdetaan, kun aika koittaa 🙂

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Tuolta näet urbanisaation tarkkuudella missä on olivenetin kuitu. Nopeus on taattu. Tuttavaperhe käyttää tätä yhteyttä voi kauhia paikka että liikkuu auringonnousun kuvat nopeasti Suomen ja Espanjan välillä.

  http://olivenet.es/cover-area.html

  LINKKI

  Daigle
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.06.2010
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 36

  Kiitos 🙂

  Kohtuu kallishan tuo on nopeus/hinta -suhteessa ellei ota max 40MB nopeutta, mutta pitää laittaa muistiin kuitenki. Ois mielenkiintoista tietää millaisia noissa yhteyksissä on lähtevät nopeudet.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.